Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα (Κ. Έιμς)
-

Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
  Αποκαλύπτει, ενημερώνει, σατιρίζει. 
  Ανεξάρτητη, αδέσμευτη έκδοση onLine 


-
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
AΡΘΡΑ-APXEIO
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
fs
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Ομογεν. Οργανώσεις
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
To ''K'', στα κείμενά του χρησιμοποιεί την δημοτική (Ψυχάρη), αποφεύγοντας το (νεο- ελληνικό σημερινό) γλωσσικό ''μπέρδεμα'', δημοτικής, απλής καθαρεύουσας και καθαρεύουσας.

Πληροφορίες γιά το ''ΚΑΛΑΜΙ''

parthenon
ΔΟΞΑ
Καημένη Δόξα γύριζε/ μες στις σπηλιές των βράχων/
και σκόρπα τα στεφάνια σου/ στης λεβεντιάς τους τάφους...
Δεν θα' βρεις σήμερα κορμιά/ ανδρών τυραννομάχων,/
θα εύρεις μόνο βουλευτάς/ κι εφημεριδογράφους.
Γεώργιος Σουρής
«Ο κόλακας κι ο ψεύτης χαλασμοί σου,
της αμαρτίας πατρίδα, άμυαλη Μάνα,
του κόσμου είσαι το σκύβαλο, απελπίσου!
Σε λιώσανε τα χάϊδια
τα λαοπλάνα
στου κόλακα τα χέρια και στου ψεύτη».
(K. Παλαμάς)
twitter

Tαξίδι στο κέντρο της...γης (καταπληκτικές, μοναδικές φωτογραφίες

H Νέα Υόρκη σε ιστορικές (καταπληκτικές) φωτογραφίες

H καταστροφή της Σμύρνης, ιστορικές φωτογραφίες

Ο Νόαμ Τσόμσκι μιλάει γιά ''μία εξέγερση της δημοκρατίας'' στις ΗΠΑ

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε την Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο


Τι είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) και γιατί είναι κρίσιμη στρατηγικά

«...Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ' ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά...»
(Αριστοτέλη, Πολιτικά)

Το ΚΑΛΑΜΙ, είναι ένα ανεξάρτητο και αδέσμευτο e-MME, με έδρα τις ΗΠΑ.
Δεν ζήτησε ποτέ χορηγία, διαφήμιση ή ''ρουσφέτι'' από οποιαδήποτε κυβέρνηση της Ελλάδας, ούτε έχει σχέσεις με το ελληνικό κράτος και τις Υπηρεσίες του, εντός και εκτός επικράτειας

Σχόλια-Απόψεις
Η Ελλάδα θα ''επιτρέψει'' να ψηφίζουν οι εκτός Επικράτειας πολίτες της, οι Ομογενείς, ''μετά θάνατον''
Το παραμύθι περί ψήφου στους απόδημους 'Ελληνες κράτησε 15 χρόνια και τώρα τελείωσε. Οι πολιτικές-κομματικές συμμορίες που κατάστρεψαν την Ελλάδα, δεν ήθελαν ποτέ να ''επιτρέψουν'' την υλοποίηση του συνταγματικού δικαιώματος των Ελλήνων που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είναι γραμμένοι στα Δημοτολόγια και τώρα ζουν σε άλλες χώρες, να ψηφίζουν με ''επιστολική ψήφο'', όπως κάνουν όλες οι δημοκρατικές χώρες, με εξαίρεση την Ελλάδα. Φυσικό και αναμενόμενο γιά μία χώρα-μπανανία, όπου προτεραιότητες έχουν η διαπλοκή, η διαφθορά, η πολιτική αλητεία, η χειραγώγηση της δικαιοσύνης και λοιπά συναφή. Κατά τα υπόλοιπα, οι 'Ελληνες που ζούμε εκτός ''μνημονιακού προτεκτοράτου'', θα εξακολουθούμε να γελάμε με τους γραφικούς-θλιβερούς 'Ελληνες πολιτικούς, που όταν επισκέπτονται -ως ''τουρίστες'' με κρατικό χρήμα- τις παροικίες μας ανά την υφήλιο, θα βγάζουν τους γνωστούς ''δεκάρικους'', με αναφορές στην ''αγάπη της πατρίδας γιά τους απόδημους 'Ελληνες'', επαναλαμβάνοντες και το υποκριτικό ''οι 'Ελληνες του εξωτερικού είναι δύο φορές 'Ελληνες''. Και οι Ομογενείς ''συγκινημένοι'' θα τους λέμε: ''Αντε να χαθείτε, ψεύτες, διαπλεκόμενοι πολιτικοί απατεώνες''. (22 Ιουλίου '16)

''Δυναμικά'' άρχισε ο νέος γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη
Ο Κ. Κούτρας, τις πρώτες 4 ημέρες θητείας του (ανάλαβε 3 Μαίου 2016), κατάφερε να εμφανίζεται σε αρκετές φωτογραφίες σε έντυπα ομογενειακά ΜΜΕ Αστόριας, από την παρουσία του σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Αν συνεχίσει έτσι, θα ξεπεράσει σε ''φωτογραφική δραστηριότητα'' και την πρ. γεν. Πρόξενο, τώρα πρέσβειρα, Α. Μπαλτά. Δεν γνωρίζουμε πότε θα επισκεφτεί και την ελληνική Ομοσπονδία επιτήδειων Αστόριας Νέας Υόρκης, γιά να ''ενημερωθεί'', αλλά θα συμβεί και αυτό. Εκτιμούμε ότι ο κ. Γενικός θα εμφανίζεται συχνά σε χορούς, πανηγύρια και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις Οργανώσεων της ελληνικής Ομογένειας (και στις εκκλησίες της) κι έτσι θα ''προβάλει'' την Ελλάδα στην Νέα Υόρκη.

Η... παραδοσιακή αχρηστία του υπουργείου Εξωτερικών: Η Ελλάδα χωρίς... πρέσβη στην Ουάσιγκτον
Ζήτησαν από τον πρέσβη Χρ. Παναγόπουλο να φύγει μέσα Απριλίου 2016 (αν και συνταξιούχος παρέμεινε στην θέση του γιά μερικούς μήνες). Του έδωσαν 3 εβδομάδες προθεσμία. Υποτίθεται θα είχαν φροντίσει ήδη γιά την έγκριση της τοποθέτησης του διαδόχου του, από το Στέητ Ντηπάρτμεντ. Αυτό δεν έγινε και τώρα περιμένουν πότε θα εγκριθεί ο διορισμός, γιά να αναλάβει καθήκοντα. 'Ισαμε τότε, η Ελλάδα χωρίς πρέσβη στις ΗΠΑ.

Tραμπ και ΜΜΕ ΗΠΑ αλα... Ελλάδα:
Tα -κατεστημένα- ΜΜΕ επέλεξαν ως καλύτερη μέθοδο εξουδετέρωσης του Ντόναλντ Τραμπ την σφοδρή επίθεση γιά μήνες εναντίον του, την απαξίωσή του, αφού προτιμούσαν υποψήφιους γιά το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, πολιτικούς ''δήθεν'' και ''ελεγχόμενους''. Την έπαθαν την ζημιά όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Αντί ο κόσμος να τα ακούσει, να στραφεί κατά του Τραμπ, τον επέλεξε και έστειλε τα ΜΜΕ στα... αζήτητα.

Ελληνοαμερικανοί θα διεκδικήσουν 1 από τις 4 τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα
Η τιμή εκκίνησης είναι 3 εκατ. ευρώ και είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν μέχρι 6 εκατ. Λέγεται ότι η υποβολή αιτήσεων-προσφορών θα αρχίσει 10 Μαίου. Το ερώτημα που απασχολεί τους επενδυτές, είναι αν οι διαδικασίες θα είναι καθαρές ή -όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα- θα τους ζητηθεί και... ''μίζα''. Ο αρμόδιος υπουργός Ν. Παππάς ομιλεί γιά ''νομιμότητα, διαφάνεια'', που δεν συνηθίζονται στην Ελλάδα.

''Η νέα στρατηγική προσέλκυσης μεγάλων ξένων επενδύσεων''.
Η οφειλόμενη απάντηση σε άρθρο του υφυπ. Εξωτερικών Δημ. Μάρδα

Καλόπιστα, δεχόμαστε ότι οι προθέσεις του υφυπ. Εξωτερικών Δημ. Μάρδα για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, είναι αγνές, καθαρές, πατριωτικές. Αλλά οι ''σκέψεις'' του, που διατυπώνονται και με άρθρο στην ''Αυγή'', μας προβληματίζουν πολύ. Διαβάζοντάς το μαθαίνουμε ότι ''οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών είχαν επαφές με υποψήφιους επενδυτές σε ΗΠΑ και Μ. Βρετανία'', 100 στον αριθμό, τους τελευταίους 5 μήνες. Υποθέτουμε θα εννοεί προξενεία και γραφεία εμπορικών ακόλουθων. Αν εννοεί κάτι τέτοιο, τότε, με όλο τον σεβασμό στον υφυπουργό, μιλάμε γιά άμεση αναζήτηση... ψυχίατρων. Απλά, επειδή τα περισσότερα προξενεία της Ελλάδας, ειδικά στις ΗΠΑ και οι ''εμπορικοί ακόλουθοι'', είναι γιά τα... μπάζα, ανίκανοι γιά τέτοιες δουλειές. Αν ο υφυπουργός ''φαντάζεται'' τέτοια γεγονότα, τι να πούμε; Τα γεγονότα ομιλούν μόνα τους: Αν πλησιάστηκαν 100 υποψήφιοι επενδυτές σε 5 μήνες και ούτε ένας επένδυσε έστω ένα ευρώ στην Ελλάδα, τότε μιλάμε γιά ''επιτυχία μεγάλη'' σε πολύ υψηλό ποσοστό: 0% (ΜΗΔΕΝ στα εκατό).
Στο γενικόλογο άρθρο του, γιά εντυπωσιασμό αφελών, δηλ. ''αποβλακωμένων ψηφοφόρων'' Ελλάδας, αναφέρει ότι ''μία επένδυση θα εγκρίνεται σε 6-8 μήνες'' και όχι σε... χρόνια, όπως τώρα. Και φυσικά, ''κρατικοδίαιτοι (μιζαδόροι) κηφήνες'', θα την... εγκρίνουν. Γνωρίζοντας ότι π.χ. στις ΗΠΑ μία εταιρία χρειάζεται 6-8... ώρες γιά να αρχίσει να λειτουργεί νόμιμα, χωρίς... κυβερνητική παρέμβαση-έγκριση, αναρωτιόμαστε πόσο πιό κάτω μπορεί να πάει η Ελλάδα με όλους αυτούς τους άσχετους-γραφικούς ''κρατούντες'', που ζουν στον μικρόκοσμο της Αθήνας και ασχολούνται -υποτίθεται- με σοβαρά ζητήματα, όπως η ''προσέλκυση επενδύσεων''. Θα συνιστούσαμε στον κ. υφυπουργό, να ξεκινήσει από το ''άλφα'' και όχι από το ''θήτα'', νομοθετώντας μία βασική προϋπόθεση: Ποινικό αδίκημα η άμεση ή έμμεση αναφορά κρατικοδίαιτων ''κηφήνων'' (μέσα και μέλη κυβέρνησης) γιά καταβολή ''μίζας'' (όπως συνηθίζεται γιά δεκαετίες στο Ελλαδιστάν), γιά να ''εγκριθεί η επένδυση'' σε... 6-8 μήνες. Και μετά, βλέπουμε. Ίσαμε τότε, μόνο κατά φαντασία θα ''προσελκύονται επενδύσεις'' στην χώρα με το σάπιο κράτος, την πολύ υψηλή φορολογία και τους ''ρωποπερπερήθρες'' πολιτικούς.
Αν το άρθρο του κ. υφυπουργού, έμμεσα θέλει να μας πει ότι ''επιβάλεται να κάνει ταξίδια στο εξωτερικό γιά προσέλκυση επενδύσεων'' (κάτι τέτοιο αφήνει να εννοηθεί), τότε συμφωνούμε: Η Ομογένεια συνήθισε να απολαμβάνει ''περιοδεύοντες θίασους'' (που παραπέμπουν σε τσίρκο) Ελλήνων πολιτικών-αξιωματούχων στο εξωτερικό, ουσιαστικά γιά... κρατικοδίαιτο τουρισμό.
Σημ.: Γιά να είμαστε δίκαιοι, σε σύγκριση με άλλους συναδέλφους του και γενικά πολιτικούς Ελλάδας, το άρθρο του κ. Μάρδα είχε λίγα συντακτικά λάθη και λίγο ''μπέρδεμα'' δημοτικής, καθαρεύουσας... (5 Aπρ. '16)

Tα διαπλεκόμενα-διεφθαρμένα Κόμματα Ελλάδας μπορούν να κοροϊδεύουν μόνο τα μούτρα τους με τα περί ΣΑΕ, αλλά όχι την Ομογένεια

Πρoς ασοβάρευτους, ευθυνόφοβους, υποκριτές, δηλ. Υπουργείο Εξωτερικών, Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ''Επιτροπή γιά Απόδημους της Βουλής'' και Κόμματα: Με τις οικονομικές ΑΠΑΤΕΣ στο ΣΑΕ, τι θα γίνει;
Κατά καιρούς ''εξαγγέλετε'' ότι, δήθεν, θα φέρετε γιά ''διαβούλευση'' και ''ψήφιση'' το ''νέο'' σχέδιο Νόμου γιά το πεθαμένο ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), πιστεύοντας ακόμα ότι απευθύνεστε σε ΗΛΙΘΙΟΥΣ, δηλ. 'Ελληνες που ζουν εκτός Ελλάδας. Καλό το παραμύθι σας, μας εξαπατείτε 6 χρόνια με τον υποτιθέμενο νέο Νόμο περί ΣΑΕ, μας εξαπατείτε 20 χρόνια με το υποτιθέμενο ζήτημα της ψήφου (πιστοποιώντας ότι είστε ''πολιτικοί απατεώνες''), αλλά υπάρχει και ένα ζήτημα σχετικό, που σας αφορά: Η εισαγγελική έρευνα γιά τις ΑΠΑΤΕΣ με τα χρήματα γιά το ΣΑΕ, μέσω Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, που υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών. ΑΠΑΤΕΣ οικονομικές που έγιναν στο όνομά μας, δηλ. στο όνομα του Απόδημου Ελληνισμού. Η εισαγγελική έρευνα γιατί μπήκε στα... αζήτητα και δεν έγιναν διώξεις; Φοβάστε κάτι ή θέλετε ακόμα να καλύπτετε (όπως συνηθίζεται στην κατεστραμένη χώρα, όπου ''κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει'') διεφθαρμένους πολιτικούς, βουλευτές, υφυπουργούς κ.ά. που επωφελήθηκαν (1996-2010) οικονομικά από τα κονδύλια γιά το ΣΑΕ; Κατά συνέπεια, αντί να μιλάτε ακόμα γιά ΣΑΕ, καλά θα κάνετε ''να καθαρίσετε το σπίτι σας γιατί ΒΡΩΜΑΕΙ''. Εκτός και αν θέλετε να ασχοληθεί η αμερικάνικη Δικαιοσύνη, που έχει αρμοδιότητα, γιατί εκτός των άλλων τότε, έγινε και ''ΞΕΠΛΥΜΑ'' χρήματος, ενώ 'Ελληνες πολιτικοί διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Β. Αμερική (αδήλωτοι στο ''πόθεν έσχες''), από το ''μερτικό'' που έλαβαν από το χρήμα γιά ΣΑΕ. Η επιλογή δική σας, επειδή κοροϊδία και υπομονή έχουν όρια.
Σημ. 1: Αν η υπόθεση ''μπήκε στο αρχείο ελλείψει στοιχείων'' (συνηθισμένο κόλπο στην Ελλάδα με την διαπλεκόμενη δικαιοσύνη και ''άνωθεν εντολή'', γιά ''κουκούλωμα'' υποθέσεων που αφορούν κρατικές απατεωνιές), σε μιά τέτοια περίπτωση, υποθέτουμε, δεν θα είχατε αντίρρηση να εξετάσουν τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας, Ελληνοαμερικανοί νομικοί, αφού όλα είναι ''καθαρά'' και δεν υπάρχει αδίκημα ή πρόβλημα.
Σημ. 2: Καλά θα κάνετε, τις χαζές ''εξαγγελίες'' και τα λοιπά κουτοπόνηρα ''κόλπα'' των πολιτικών-κομματικών ''συμμοριών'' του ψευτοκράτους των Αθηνών, να τα κρατήσετε εκεί και να μην τα εξάγετε στην Ομογένεια. Πάθαμε, σας μάθαμε, σας γνωρίζουμε. ΔΕΝ μας εξαπατείτε άλλο.


Oι άτυχοι βουλευτές:
Είναι τα μέλη της ''Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής γιά Απόδημους'', της τυπικά υπάρχουσας Βουλής των Ελλήνων. Ούτε ένα ταξιδάκι τουριστικό στο εξωτερικό γιά να ''μελετήσουν τα προβλήματα της Ομογένειας'' ή να συμμετάσχουν σε παρελάσεις, εκφωνώντας εκείνους τους γραφικούς χαζολόγους που μας... έλλειψαν. Που είναι οι χρυσές εποχές (με δανεικά) όταν έρχονταν δεκάδες βουλευτές, ειδικά στις ΗΠΑ;

Ολυμπία, αφή Φλόγας: Η... ''διαφήμιση'' της Ελλάδας και οι... ηλίθιοι
Αφή ολυμπιακής φλόγας στην αρχαία Ολυμπία (21 Απρ.), η αρχή του ταξιδιού της στο Ρίο της Βραζιλίας γιά τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016. Γεγονός διεθνούς εμβέλειας, χιλιάδες (15.000 και άνω) οι επισκέπτες στην αρχαία Ολυμπία γιά την τελετή, δεκάδες τα (παγκόσμια) ΜΜΕ. Ζέστη, αλλά νερό πουθενά. Το υπουργείο των ''τενεκέδων'' που αποκαλείται Πολιτισμού, είχε... φροντίσει να κλείσουν οι καντίνες. Η έλλειψη νερού δημιούργησε έντονες αντιδράσεις. Και η Ελλάδα, έγινε πάλι αυτό που την κατάντησαν οι άχρηστοι πολιτικοί της: ''Ξεφτίλα'' σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε μιά χώρα με αρχές, ο πρωθυπουργός, θα είχε ''πετάξει με τις κλωτσιές'' τον αρμόδιο υπουργό και θα είχε ξηλώσει την ηγεσία του υπουργείου.

Συμβαίνουν και στον Καναδά: ''Ποιό το πρόβλημα σας, κύριοι των διπλωματικών αποστολών της Αθήνας;''

Όπως αποδεικνύουν οι εξελίξεις η Αθήνα ξαναζεί για άλλη μια φορά το Βυζάντιο, και  για να γίνουμε ποιο αντιληπτοί από τους αναγνώστες, φαίνεται ότι ξαναζεί το μεγάλο δράμα της πτώσης του Βυζαντίου για δεύτερη φορά. Έτσι τουλάχιστον παρουσιάζουν το σημερινό δράμα της χώρας οι αναρτήσεις στο Facebook από τον υπεύθυνο ηγέτη της διπλωματικής αποστολής των Αθηνών στο Τορόντο. Σύμφωνα με την ανάρτηση κλήθηκε από τους υπεύθυνους της διπλωματικής αντιπροσωπείας στο Τορόντο ο συνταξιούχος εκτελών χρέη ηγέτου της Έλληνο Ορθόδοξης εκκλησίας στο Καναδά (ο οποίος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, εργάζεται αμισθί, ίσως επειδή βομβαρδίζει με εκατομμύρια κάθε χρόνο το Φανάρι), να ψάλει τον αγιασμό και να κόψει την βασιλόπιτα της χρονιάς, το φλουρί της οποίας έπεσε στην Ελλάδα. Εύχομαι και ελπίζω να είναι το πρώτο δεκαράκι το οποίο θα μπει σε ειδικό ταμείο απεξόφλησης του δημοσίου χρέους, ώστε να μπορέσει να ανασάνει επιτέλους, έστω και για μια στιγμή ο καταδυναστευόμενος από τα μνημόνια και τις έκτακτες φορολογίες Έλλην φορολογούμενος, και ο οποίος τους παρέχει όλες τις ανέσεις κατοίκησης και ζωής, προκειμένου  να υπηρετούν και υπερασπίζονται τα συμφέροντα του.
Για άλλη μια φορά, ωστόσο, σήμερα, τους, κατά τα λοιπά, σεβαστούς διπλωμάτες των Αθηνών, εάν αυτοί εκπροσωπούν μόνον τα πρόβατα της ''στάνης'' του αρχιποιμένα Σωτηρίου, ή και όλους γενικά τους ομογενείς τους παρεπιδημούντες στο Οντάριο και Μαννιτόμπα, όπου και επεκτείνονται οι δικαιοδοσίες του γενικού προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο. Διότι εάν πράγματι εκπροσωπούν όλους, δεν νομίζει ο εντιμότατος κ. γενικός πρόξενος ότι θα έπρεπε να είχε καλέσει και κάποιον εκπρόσωπο των Γνησίων Χριστιανών Ορθοδόξων, ή και έναν εκπρόσωπο της καθολικής εκκλησίας, ή και των Ελλήνων που ακολουθούν τις Ιουδαϊκές παραδόσεις, ή και έναν Μουφτή, ο οποίος εκπροσωπεί την πολυπληθή μουσουλμανική μειονότητα της Ελλάδος κλπ.;
Σύμφωνα με τον Συνταγματικό Χάρτη της Ελλάδας, υπάρχει -υποτίθεται- διαχωρισμός μεταξύ κράτους και εκκλησίας, οι δε διάφορες θρησκευτικές ομάδες είναι όλες ίσες έναντι του νόμου. Θα μπορούσε λοιπόν, κάποιος υπεύθυνος να μας ενημερώσει για την φιλοσοφία αυτής της πολιτικής των θρησκευτικών διακρίσεων που συνεχίζουν να τιμούν οι εκάστοτε διπλωμάτες των Αθηνών στην αλλοδαπή. Μήπως θέλουν να στείλουν κάποιο μήνυμα που δεν το αντιλαμβανόμαστε; Ότι δηλαδή όσοι στέλνουν χρήματα στο Φανάρι, απολαμβάνουν τιμών, έστω και εάν αυτοί έχουν πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ηλικίας και θα έπρεπε να είχαν πάει στο σπίτι τους εδώ και καιρό, έτσι ώστε να μπορέσει και η εκκλησία να πάρει το δικό της δρόμο και να μεγαλουργήσει. Δεδομένου μάλιστα, του γεγονότος ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας την χρονιά που μας έφυγε, ένα μεγάλος αριθμός ιερών ναών της εκκλησίας που συνεχίζει να ηγείται ο Μητροπολίτης Καναδά, έχουν υποθηκευτεί, χωρίς ποτέ να μάθουμε σε ποιο κοινωφελές έργο  έχουν επενδυθεί τα σχετικά κεφάλαια αυτού του δανεισμού, τον οποίο, σε τελευταία ανάλυση, θα κληθεί να αποπληρώσει η ομογένεια.
Καλή χρονιά εντιμότατοι κύριοι πρέσβεις και γενικοί πρόξενοι και όσοι συνεχίζετε να εφαρμόζετε τις ξεπερασμένες  Βυζαντινές πολιτικές.

(Θωμάς Στεφ. Σάρας, εφημερίδα Τορόντο ''Πατρίδες'', Ιαν. 2016)

Ομογένεια ΗΠΑ: Η -γραπτή- δήλωση της δεκαετίας (ή μοιράζοντας ''κουτόχορτο'' σε αφελείς)
Μας ''κούφανε'' στην κυριολεξία ο εκδότης της ημερήσιας εφημερίδας Αστόριας Νέας Υόρκης, Αντώνης Διαματάρης, με το άρθρο του στην έκδοση 19-20 Δεκεμβρίου 2015 και ειδικά με την φράση του ότι ''η εφημερίδα στηρίζεται σε εσάς και μόνο, στην Κοινότητά μας. Δεν διαθέτει και ούτε θα δεχόταν ποτέ να στηριχτεί σε άλλες πηγές χρηματοδότησης. Τουλάχιστον όχι όσο είμαι εγώ στο τιμόνι της''. Μα καλά, τα εκατομμύρια ευρώ (παλαιότερα σε δραχμές) που δόθηκαν στην εφημερίδα, στα 36 χρόνια που είναι στο ''τιμόνι'' της, σε χορηγίες και καταχωρήσεις από την Ελλάδα (από υπουργεία, κρατικούς οργανισμούς, κλπ, βασικά με το ''ενδιαφέρον'' της οικογένειας Μητσοτάκη) ήταν... στραγάλια ή... πασατέμπος;;; Σε ηλίθιους νομίζει ότι απευθύνεται ο κ. εκδότης ή πιστεύει ότι η Ομογένεια (και η Ελλάδα) ''τρώει κουτόχορτο'' κι έχει ''μεσάνυχτα'';;; Και αν δεν ήταν... στραγάλια ή... πασατέμπος, ας τα επιστρέψει τώρα που υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στον λαό της χρεοκοπημένης Ελλάδας.

Το μεγάλο πρόβλημα του απόδημου Ελληνισμού
Η Ομογένεια -ειδικά στις ΗΠΑ- κάθε φορά που προσπαθεί να απαλλαγεί από την ''σαβούρα'' του χτες, δηλ. τους επιτήδειους-τυχοδιώκτες, μόνιμους ''καρεκλοκένταυρους''  που διάλυσαν την ''οργανωμένη Ομογένεια'', αφού την χρησιμοποίησαν γιά το ''εγώ'' τους, αυτοί εμφανίζονται πάλι, δήθεν ως ''μοναδικοί και αναντικατάστατοι'', χρησιμοποιώντας ''πληρωμένους κλακαδόρους'' γιά να μας πείσουν γιά την ''αναγκαιότητά'' τους και το δήθεν... ''φρέσκο'' που πρεσβεύουν. Αλλά, με τα ίδια ''χαλασμένα τούβλα'', δηλ. ηλικιωμένους ''προεδροπαράγοντες'', που έδωσαν εξετάσεις γιά 15-20-25 χρόνια και απότυχαν, οι οποίοι εκπροσωπούν μόνο τον εαυτόν τους, με την νοοτροπία δεκαετίας '90, νέο ''οικοδόμημα'' στην Ομογένεια, ΔΕΝ χτίζεται. Ούτε αντέχει η Ομογένεια άλλα ''καραγκιοζιλίκια'' από ''αυτοανακηρυγμένους ηγέτες'', ψώνια και μη.
Είναι οι ίδιοι, άξεστοι και άσχετοι ''φιγουρατζήδες-μηδενικά'', που ''σκότωσαν'' κάθε καινούργιο και θετικά διαφορετικό που πήγε να αναπτυχθεί στην Ομογένεια ΗΠΑ τα τελευταία 20-25 χρόνια, γιά να μην χάσουν την ''καρέκλα'' τους, μην τεθούν στο περιθώριο. Και τα αποτελέσματα της ''εγωπάθειας'' και μονιμότητάς τους, τα ζήσαμε: Διάλυση της ''οργανωμένης Ομογένειας'', μη ενασχόληση Ομογενών -ειδικά νέων- με τα κοινά.
Θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στην Ομογένεια, όσοι-όσες, ηλικίας από 60 και άνω (ως πρώτο βήμα), που ασχολήθηκαν με τα ''ομογενειακά'' γιά περισσότερα από 15 χρόνια, αν καταλάβουν μόνοι τους ότι επιβάλεται να αποχωρήσουν. Δεν χρειάζεται περισσότερη απραξία και καταστροφή. H εμμονή τους γιά 2-3 δεκαετίες, να ''παραμένουν στα πράγματα, κολλημένοι στις καρέκλες'', είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνει ανανέωση στις Οργανώσεις μας, να καταντήσουν αυτές ''ανενεργά γηροκομεία'', να μην τις πλησιάζουν νεότεροι, με μόρφωση-κατάρτιση, ζωντάνια, θέληση.


Το ''ΠΟΤΑΜΙ'' προτείνει να έχει η Βουλή 250 βουλευτές, σύν 5 από την Ομογένεια... (Η πρόταση αναλυτικά)
Μία χρήσιμη παρατήρηση: Η Ελλάδα ομιλεί γιά 6-7 εκατομ. 'Ελληνες (απόδημους) σε όλον τον κόσμο, που ζουν μόνιμα εκτός (χώρας) Ελλάδας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι είναι κοντά 4 εκατομ. Αναλογικά, το 25% περίπου του ελληνικού 'Εθνους. Με ποιά λογική το 25% να έχει μόνο 5 έδρες στην Βουλή, δηλ. ποσοστό 2% και όχι, 25 ή 50 έδρες, δηλ. ποσοστό 10% ή 20% του σύνολου των (250) εδρών; Ειλικρινά, δεν γνωρίζουμε γιατί ακόμα οι ''πολιτικές-κομματικές συμμορίες Ελλάδας'', όταν αναφέρονται στην Ομογένεια, νομίζουν ότι απευθύνονται σε...κάφρους.

Η φυλή των ΠροεδροAούα στις ΗΠΑ
Οι Προεδροαούα, είναι μια ξεχωριστή φυλή ολίγων νεο-Ελλήνων Ομογενών στις ΗΠΑ, που ζει απομονωμένη στον κόσμο της και δεν έχει σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο, με το σήμερα, με την πραγματικότητα. Οι φύλαρχοι- Προεδροαούα, πιστεύουν ότι είναι ημίθεοι, γι' αυτό δεν δίνουν ποτέ εξηγήσεις-λογαριασμούς στους ιθαγενείς τους. Ανθρωπολόγοι και λοιποί επιστήμονες έδωσαν στην φυλή Προεδροαούα, πριν 23 χρόνια (όταν την ανακάλυψαν), το κωδικό όνομα ''HANC'', αδυνατώντας να εκτιμήσουν αν οι της φυλής είναι γήϊνοι ή εξωγήϊνοι, αφού δεν έχουν σχέση με την γήϊνη ομογενειακή πραγματικότητα. Επιστημονικά τους κατάταξαν στους ''Proedropithecus, Homo Aoua''.
Με τους ανθρωπολόγους διαφωνούν οι ψυχολόγοι, ισχυριζόμενοι ότι οι Προεδροαούα είναι γήϊνοι, αλλά με IQ συγγενικό με αυτό του ραδικιού και τους έδωσαν την κωδική ονομασία ''Δελαπατρίδηδες-Αούα''. Οι επιστήμονες συμφωνούν σε μία διάγνωση: Οι φύλαρχοι-Προεδροαούα είναι ''αφηνιασμένα προεδροψώνια'', με κόμπλεξ κατωτερότητας, που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στις οργανώσεις-φυλές τους (Ομοσπονδίες, παν-Ενώσεις κ.ά.).
Συγγενική με την φυλή Προεδροαούα ΗΠΑ, λένε οι επιστήμονες, θεωρείται η προερχόμενη από το Ελλαδιστάν φυλή των Διπλωματοαούα, γι' αυτό οι δύο φυλές αλληλοθαυμάζονται και αλληλοεγκωμιάζονται. Οι Διπλωματοαούα πηγαίνουν στις τελετές των Προεδροαούα και τους μοιράζουν ''μπιχλιμπίδια'', δηλ. χάντρες και καθρεπτάκια, ενώ τους απευθύνουν και ''χαιρετισμούς'', με εγκωμιαστικά λόγια γιά το...''έργο'' τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ''ευρισκόμενοι στον κόσμο τους'' Προεδροαούα, που εκπροσωπούν ΜΟΝΟ τον εαυτόν τους, να αισθάνονται σπουδαίοι.

«Αν θέλεις ν' ακυρώσεις έναν άνθρωπο, τον βραβεύεις» (Μπέρναρντ Σω)
'Aρχισε η ''περίοδος της πλάκας'', με τις απονομές ''τιμητικών πλακών'' σε ''ψώνια'' και μη, της Ομογένειας
H κωμωδία της διαλυμένης ''οργανωμένης Ομογένειας'' ΗΠΑ: Οι (χιλιάδες) ''τιμητικές πλάκες'', οι πλάκες και οι...βλάκες
Κάθε χρόνο, ειδικά από Νοέμβριο ίσαμε Μάϊο, έχουμε στις ΗΠΑ την ''εποχή της πλάκας'' στα φαγοπότια της Ομογένειας, δηλ. σε χορούς και πανηγύρια της, που ονομάζονται ''εκδηλώσεις''. Είναι η περίοδος που ''γίνονται πλάκες'' και απονέμονται οι...''τιμητικές'', σε εκατοντάδες παραλήπτες, που υποτίθεται ''πρόσφεραν στην Ομογένεια''. Εκτιμούμε ότι τα τελευταία 25 χρόνια μόνο στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης, έχουν γίνει ''πλάκες'' (δηλ. ''απονομές'') σε περισσότερα από 2.000 άτομα (πρώην τσοπάνηδες ''προέδρους'' βασικά, βουλευταράδες, παπάδες, λεφτάδες, διπλωμάτες κ.ά.). 'Αλλες τόσες απονεμήθηκαν και στις άλλες πόλεις ΗΠΑ. Ο αριθμός 4.5-5.000 πλάκες σε 25 χρόνια στην Ομογένεια ΗΠΑ, είναι ακριβής. Πιθανά στις χιλιάδες παραλήπτες να υπήρχαν και 20-30 που άξιζαν την τιμή. Αλλά χάθηκαν στον σωρό της ''πλάκας''.
Με την ''υπερκατανάλωση'' σε ''πλάκες'', τα ''ψώνια'' της Ομογένειας, αφηνιασμένα και μη, έχουν σπίτι τους 3-4 ''πλάκες'' το καθένα και καμαρώνουν σαν ''γύφτικα σκεπάρνια'', άσχετα αν η  προσφορά τους στην Ομογένεια είναι σχεδόν ελάχιστη ή ζημιογόνα.


Μοναδικό, ελληνικό και ανεπανάληπτο: ''Πρώτη φορά Αριστερά'' στην Ελλάδα, με Δεξιά (στην πράξη) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η είδηση: ''....τρία χρόνια προσπαθούσαν οι γερμανικές φορολογικές αρχές να παραδώσουν στην ελληνική κυβέρνηση την λίστα με τους 10.588 'Ελληνες καταθέτες-φοροφυγάδες των ελβετικών τραπεζών. Αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις, ακόμα και η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κώφευαν...''

'Οταν oι του ελληνικού ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης ασχολούνται με το ''Πολυτεχνείο'', κάνοντας εκδήλωση
Ναι, οφείλει η Ομογένεια να τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αλλά όταν οι ''αρμόδιοι'' συλλόγων του ''γκέττο'' μας στη Νέα Υόρκη, κάνουν γιά 4η χρονιά εκδήλωση και δεν καλούν γιά ομιλητή έναν από τους 2-3 Ομογενείς που ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ και ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ στο Πολυτεχνείο -ως φοιτητές- τις τραγικές ημέρες του Νοέμβριου 1973, τότε οδηγούμεθα στο συμπέρασμα ότι οι διοργανωτές ενδιαφέρονται μόνο γιά αυτοπροβολή, εκμεταλλευόμενοι την ιστορική επέτειο. Το Πολυτεχνείο ΔΕΝ προσφέρεται γιά ''φιγούρα'' άσχετων, ούτε για εκμετάλλευση.
Και φυσικά, δεν προσφέρεται η εκδήλωση γιά να απευθύνει ''τηλεφωνικό χαιρετισμό'', εξαγγέλοντας και πολλαπλά ταξίδια του στο εξωτερικό (ειδικά στις ΗΠΑ) γιά ''ενημέρωση'', δηλ. ''τουρισμό'' με κρατικό χρήμα, ο εντυπωσιακά άσχετος με απόδημο Ελληνισμό ''κηπουρός του Κοτζιά'', που ηγείται της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.


Η ''πληγή των Ελλήνων'' έχει όνομα: Κοινοβούλιο (''Oυλή των Ελλήνων'')
Η βουλευτική ταυτότητα (δίπλα) ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα ''φωτομοντάζ''. Είναι αυθεντική και αναφορά στο θέμα έκανε ο βουλευτής-κάτοχός της σε ομιλία του, 19 Νοεμβρίου '15, στην Βουλή των κρατικοδίαιτων θεατρίνων.

''Δημοκρατία-μπανανία'':
Η ''κομματική πειθαρχία'' της ''κομματικής χούντας'' στο ''κράτος-μπορντέλο''
Οι βουλευτές στην Ελλάδα εκλέγονται από τον λαό, όχι από τα μέλη κόμματος. Υποτίθεται ότι αυτόν εκπροσωπούν και σε αυτόν λογοδοτούν. Τι σχέση έχει με την Δημοκρατία και την εκπροσώπηση του λαού στην Βουλή η ''κομματική πειθαρχία''; Πως γίνεται ο ''αρχηγός-αφέντης'' ενός κόμματος να υποκαθιστά τον λαό, να εξευτελίζει την βούλησή του, αποφασίζοντας και διατάζοντας γιά τους εκλεγμένους εκπροσώπους του; Και πως γίνεται οι εκπρόσωποι του λαού να μην τον ερωτούν τι να ψηφίσουν σε κρίσιμα ζητήματα στην Βουλή, αφού υποτίθεται ότι αυτόν εκπροσωπούν, αλλά πράττουν ως ''πρόβατα'', εκτελώντας τις θελήσεις του κάθε ψεύτη και πολιτικού απατεώνα ''τσοπάνη-αρχηγού'';


Μετά 42 χρόνια, το σύνθημα του Πολυτεχνείου ''ψωμί, παιδεία, ελευθερία'' παραμένει επίκαιρο (ειδικά τώρα)
Οι ευθυνόφοβες-ξενόδουλες κυβερνήσεις της τελευταίας 6ετίας, των ψευτών, πολιτικών απατεώνων, διαπλεκόμενων ''ναι-ναί-κων'' πολιτικών, οδήγησαν τον λαό της Ελλάδας στην φτώχεια, την Παιδεία στα μαύρα χάλια, Σύνταγμα και νόμους στα σκουπίδια και την χώρα στην ''κόλαση''.

Ελλάδα-Η μεγάλη είδηση: Γερό χτύπημα στην φοροδιαφυγή
Το κατάφεραν αστυνομικοί στην Καρδίτσα, περνώντας χειροπέδες σε έναν καστανά 92 χρονών, που εισέπραττε χωρίς να κόβει αποδείξεις, μια και δεν είχε αποκτήσει την απαραίτητη ταμειακή μηχανή! Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον υπερήλικο βιοπαλαιστή και κατέσχεσαν την παράνομη ''φουφού'' μαζί με τα κάστανα. Ο υπερήλικας, πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια και το επόμενο πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Καρδίτσας.
Την ίδια ώρα, άλλοι αστυνομικοί στην Αθήνα και αλλού, προστατεύουν τις διαπλεκόμενες, διεφθαρμένες πολιτικές-κομματικές συμμορίες που λυμαίνονται την Ελλάδα γιά 3 δεκαετίες, απολαμβάνοντας τους καρπούς των ''κόπων'' τους, μαζί με τους ''νταβατζήδες'' τους: Μίζες, αρπαχτές, ''λίστες'' στο εξωτερικό με 200+ δισ., ''θαλασσοδάνεια'' MME, απλήρωτα δάνεια βρώμικων κομμάτων, ''πελατειακό σάπιο κράτος'' κλπ


''...Η Eλλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει βλακεία καμιά...''
Το (απο)κομμα που κυβερνά την Ελλάδα (ΣΥΡΙΖΑ), κάλεσε σε απεργία-διαδήλωση (12 Νοε.) τους πολίτες-μέλη του, ενάντια στα μέτρα λιτότητας της... κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο ''κλόουν'' που υποδύεται τον υπουργό Οικονομικών, δηλώνει ''είμαστε θύματα της επιτυχίας μας'' (δηλ. του τρίτου ''μνημόνιου'')... "Πρώτη φορά Aριστερά": Τέτοιος εξευτελισμός της νοημοσύνης ενός λαού και της Aριστεράς, δεν έγινε ποτέ και πουθενά.

''ΟΜΟΡΦΟ ΚΡΑΤΟΣ ΗΘΙΚΟ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ''
Διαφθορά, διαπλοκή, μίζες, αρπαχτές, ''βόλεμα ημέτερων-ρουσφέτια'', ασυλία-παραγραφή-ατιμωρησία. Βουλή, ''πλυντήριο'' ανομιών. Κρατικοδίαιτα κόμματα, πολιτική-κομματική ''μαφία'' και σχέσεις της με ''νταβατζήδες'', παρακράτος, τρομοκρατία, οργανωμένο έγκλημα. Διαπλεκόμενη, ελεγχόμενη, ευτελισμένη ''δικαιοσύνη''. Η άσχημη ''μπόχα'' ενός σάπιου κράτους, με ευκολόπιστο λαό...''Ελλάς, το μεγαλείο σου''.

Ελλάδα: 'Αλλη μία συγκυβέρνηση ''ΝΑΙ-ναι-κων'', ψευτών-απατεώνων
Τα περί ''αμείλικτος πόλεμος στην μεγάλη φοροδιαφυγή'' και τα περί ''πόλεμος στην διαφθορά'', που υποτίθεται θα έφερναν δισ. στα κρατικά ταμεία (από ''λίστες'' κ.ά.), ήταν τελικά ένα μεγάλο ''παραμύθι'' των νεο-απατεώνων (και αυτής) της συγκυβέρνησης ΣΥΡIΖΑ-ΑΝΕΛ, που κυβερνά την ''μπανανία''. Κατά συνέπεια, θα εξακολουθεί να πληρώνει την ζημιά ο λαουτζίκος. Δεν θα πληρώσουν οι ''νταβατζήδες'', που χρησιμοποιούν πόρνες-πολιτικούς, ανάλογα με τις ορέξεις τους... Σημ.: Κοντά 12.000 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής ''παραγράφονται'' στα τέλη του 2015.
Και μην ξεχνάμε: 'Ενα κράτος θεωρείται διεφθαρμένο, όταν η κυβέρνηση -και ειδικά η δικαιοσύνη- σε αυτό, είναι διεφθαρμένη.


Προς εντιμ. πληθωρικό υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας

Γιατί κόπηκαν ξαφνικά οι βαθυστόχαστες δηλώσεις του γενικού (επιλογής σας) της ΓΓΑΕ, περί απόδημου Ελληνισμού; Γιατί κόπηκαν ξαφνικά οι βαθυστόχαστες δηλώσεις και εμφανίσεις σε ομογενειακές εκδηλώσεις των διπλωματών σας στις ΗΠΑ;... Υπουργάρα, είχαμε κάτι να γελάμε. Γιατί μας το στερήσατε; Αν αιτία ήταν το ''κράξιμο'' από το ΚΑΛΑΜΙ, αυτό δηλώνει δημόσια ότι σταματά το ''κράξιμο'' γιά να μην στερηθούμε το γέλιο.
Σημ.: Παρακαλούμε γιά περισσότερες δηλώσεις από υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο γιά Απόδημους (είναι πολύ διασκεδαστικές) και από νέο πρόεδρο ''Επιτροπής Ελλήνων Διασποράς'' της Βουλής. (Οκτ. '15)

«Η λέξη ''χριστιανισμός'' έχει παρανοηθεί, γιατί στην ουσία υπήρχε ένας χριστιανός, που λέγεται ότι πέθανε πάνω στον σταυρό»

Περί του ''ροζ σκάνδαλου'' 'Ελληνα κληρικού στη Νέα Υόρκη: ''Δώστε τσόντα στο ποίμνιο''
Το ότι ο ''κλήρος'' είναι διεφθαρμένος, δηλ. ένα...''μπορντέλο'', αυτό το γεγονός ''το ξέρουν και οι κότες''. Από το ''σεπτόν οικουμενικό Πατριαρχείο'', μέχρι την τελευταία επισκοπή του στις ΗΠΑ, βρωμάει (με φιλοχρήματους-αρπακτικά, ''επιβήτορες'' και ''αδελφές''). Ο Πασσιάς, δεν είναι η... εξαίρεση, άσχετα αν το σκάνδαλο είναι παλιό, αφού τα αίσχη είναι... κανόνας και απλά κουκουλώνονται γιά χρόνια. Η διαφορά είναι ότι το ''πορνοελκόμενο θεοφοβούμενο ποίμνιο'' βλέπει τώρα και τα ροζ πιπεράτα βίντεο των ''πρωταγωνιστών'' (ενός έγγαμου με 4 παιδιά ''κληρικού'' και μιάς έγγαμης με 3 παιδιά ''πιστής''). Η εφημερίδα New York Post που το δημοσιοποιεί, με φωτογραφίες και βίντεο, είναι ''σκανδαλοθηρικά κίτρινη''. Αλλά οι δικές μας οι ελληνικές, Νέα Υόρκη και Αθήνα, είναι καλύτερες; Τα παιδιά των πρωταγωνιστών δεν τα σκέφτηκαν; Και αφού ασχολούνται με τέτοια, γιατί δεν ασχολήθηκαν (ειδικά η οσμίζουσα ''ημερήσια γεροντοκόρη Αστόριας'') και με τα ροζ σκάνδαλα έγγαμων μεγαλο-κληρικών, εκλεκτών του Βαρθολομαίου, με ''καθώς πρέπει'' έγγαμες κυρίες της ''υψηλής κοινωνίας ελληνο-κροίσων'' Νέας Υόρκης; Γιατί δεν ασχολούνται και με τις ''ξεφωνημένες αδελφές του ελέους'', τις επισκοπίνες, μητροπολίτισες και ''λοιπές'';
Σημ.: Η ''επαρχιακή Σύνοδος'' (αρχιεπισκοπής ΗΠΑ), που συνεδρίασε υπό την ''γιαγιά'', καθαίρεσε (13 Οκτ. '15) τον ''ερωτύλο-σκανδαλιάρη'' Πασσιά. Αν έκανε αυτοκαθαίρεση και η όλη Σύνοδος (αρχιεπίσκοπος, μητροπολίτες), θα είμασταν πολύ καλύτερα ως Ομογένεια.


Ασοβάρευτοι κυβερνητικοί ''αιθεροβάμονες-νάρκισσοι'' στην ''Κωλομβία των Βαλκανίων''
Διαβάζουμε σε αθηναϊκά ΜΜΕ (2 Oκτ. '15) γιά την επίσκεψη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη (ΟΗΕ): «...Σε ό,τι αφορά στη συνάντηση Τσίπρα-Κέρι, η ίδια κυβερνητική πηγή ανάφερε ότι η αμερικανική ηγεσία ''παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την προσπάθεια και την πορεία διαπραγματεύσεων και εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι είχαμε στρατηγική''...» (γιά το ''μνημόνιο 3''). Επειδή η πολιτική και η διακυβέρνηση στην Ελλάδα κατάντησαν να γίνονται με... ''πηγές'' (λιμνάζουσες) και ''κύκλους'' (διαπλεκόμενα τετραγωνισμένους), αν γνωρίζαμε την ''πηγή'', δηλ. το άτομο, θα μπορούσαμε να το ανακηρύξουμε ως το πλέον ηλίθιο ανά την ελληνική επικράτεια. Σε ότι αφορά το ''μνημόνιο 3'' και την...''στρατηγική'', αυτή παραπέμπει σε... ψυχίατρο. Τα περί ''εντυπωσιασμού'' της ηγεσίας των ΗΠΑ, καλύτερα να μην τα σχολιάσουμε.
Και η κωμωδία συνεχίζεται: «'Οπως επισημαίνουν (οι... ''πηγές''), ο πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να έχει διμερείς επαφές σε υψηλό επίπεδο με ομολόγους του από την Κίνα, τη Βραζιλία, την Κούβα, τη Βενεζουέλα, την Αίγυπτο και τον Ισημερινό, που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διεθνή σκηνή». Με εξαίρεση την Κίνα, οι υπόλοιπες χώρες, τι ρόλο διαδραματίζουν και μάλιστα ''σημαντικό''; Το έχει η μοίρα της Ελλάδας να την κυβερνούν -ειδικά την τελευταία δεκαετία- ''τενεκέδες'', που μόνο θόρυβο κάνουν. Γι' αυτό καταστράφηκε.
Σημ.: Τέτοια ''καραγκιοζιλίκια'' με τις ''πηγές'' και τις ''εκτιμήσεις'' τους, δεν εκθέτουν απλά τον πρωθυπουργό. Τον ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ.

Ε... Ε... 'Ερχεται. Ο ένας, ο μοναδικός, ο ανεπανάληπτος ΜΗΤΣΟΣ, γιά πρόεδρος ''Νέας Δημοκρατίας''
Το (μόνιμα) ''μεγάλο φαβορί'', που σε ηλεκτρονική ψηφοφορία αναδεικνύεται πρώτος -με τις ψήφους από θαυμαστές και θαυμάστριές του- αφήνοντας πολύ πίσω ακόμα και τον... Κώστα Καραμανλή σε δημοφιλία!!! Δείτε τον σχετικό πίνακα, όπως αποτυπώνεται την πρώτη ώρα της 27ης Σεπτεμβρίου '15 (00:45 ώρα Ελλάδας) στο blog Αθηνών ''fimotro'', ενώ οι προτιμήσεις υπέρ του Μήτσου, συνεχίζονται με ρυθμό... πολυβόλου, όπως παλιά γιά πρόεδρος Δημοκρατίας. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, γιά... 48 ώρες οι ''ψηφίζοντες'' στο blog, ούτε ένα ''κλικ'' έδωσαν σε οποιονδήποτε άλλον ''υποψήφιο''. 'Ολα, μα ΟΛΑ τα ''κλικ'', γιά τον Μήτσο. Εξυπακούεται ότι, τώρα θα αρχίσουν και δύο συγκεκριμένα ιντερνετικά ''σάϊτ'' στην Αθήνα να δημοσιεύουν ''άρθρα-αναλύσεις'' υπέρ ''του μεγάλου φαβορί'', όπως συνηθίζεται.
Μπορεί ο Μήτσος Αβραμό να απόσυρε την υποψηφιότητά του 2009 γιά χάρη του Σαμαρά, μπορεί να έμεινε...''παυλόπουλος'' στην επιλογή Τσίπρα γιά πρόεδρο Δημοκρατίας, όπου ήταν το ''μεγάλο φαβορί'', αφού είχε ετοιμάσει και τον επινίκιο λόγο του, αλλά τώρα ήρθε η ώρα του, γιά να αποκτήσει το κόμμα των διαπλεκόμενων φατριών, την πρέπουσα γοητεία, αίγλη και ειδικά ''γκλαμουριά''. Η μόνη περίπτωση γιά να μην υπάρξει ''θρίαμβος'' του Μήτσου, θα είναι η κάθοδος στις εσωκομματικές εκλογές του άλλου ''γίγαντα της πολιτικής'', του μεγάλου δήμαρχου και συνεργάτη του, Γ. Πατούλη...(28 Σεπ. '15)


Τα μηνύματα των βολευτικών εκλογών (20 Σεπτ. '15)
1- Εξευτελίστηκαν πάλι, δημοσκοπικές ''λαδιάρικες'' εταιρίες και ''ΜΜΕ νταβατζήδων''. Δεν έχουν υπόληψη, αξιοπιστία, σοβαρότητα.
2- Ο ''σοφός λαός'' επέλεξε αυθεντικό μνημονιακό κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ), με...αριστερή φρασεολογία, να κυβερνήσει με τους ''αψέκαστους'' ΑΝΕΛ. Ο κατά των μνημονίων ''σοφός λαός'' (που θέλει ευρώ ''πάση θυσία''), έδωσε συνολικά ποσοστό 77.62% στα... ''μνημονιακά κόμματα''.
3- Δόθηκε η δεύτερη και τελευταία ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να πολεμήσει ουσιαστικά διαπλοκή-διαφθορά, μεγάλους φοροφυγάδες (''λίστες''). Αν δεν το πράξει, στις επόμενες εκλογές ο λαός θα τον στείλει μόνιμα στην αντιπολίτευση επίπεδου ''συνιστώσας'' ή στα ''απόβλητα''.
4- Η ''Νέα Δημοκρατία'' των διαπλεκόμενων και των ''οικογενειών'', έχασε από έναν... ''τραυματισμένο'' ΣΥΡΙΖΑ (αποχώρηση Λαφαζάνη και λοιπών γραφικών). Αν δεν είχε γίνει η διάσπαση, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως... μνημονιακό κόμμα, θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση με 38.3%.
Σημ.: Η ''Νέα Δημοκρατία'' δεν θα δει ''άσπρη μέρα'' όσο κρατά στο κόμμα, τις διαπλεκόμενες ''οικογένειες-τζάκια'' (Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Σαμαράδες κλπ), που θέλουν να έχουν ''τον πρώτο λόγο'' από τα...παρασκήνια. Ούτε θα πάει μπροστά με ακροδεξιά σούργελα.
5- Η περίπτωση του ''ΠΟΤΑΜΙ'' δεν αξίζει σχολιασμό, επειδή, ως κόμμα, είναι ''προσωπική επιχείρηση'' του εγωμανή προέδρου του.
6- Ευτυχώς που μπήκε ο Λεβέντης (''Κεντρώοι'') στην Βουλή. 'Ετσι οι ''μνημονιακοί'' κωμικοί πολιτικοί αρχηγοί, θα έχουν δυνατό ανταγωνιστή.
7- Τα ''μνημονιακά κόμματα'' των ξενόδουλων ''ναι-ναί-κων'', εξευτελίζουν λαό, Δημοκρατία και Σύνταγμα, στην ''χώρα-μπανανία''.


ΖΗΤΩ η Ελλάδα... Ζήτω η διαπλοκή, η αρπαχτή, η μίζα, το ρουσφέτι... Ζήτω η ασυλία, η παραγραφή, η ατιμωρησία
- Η Ελλάδα, με 2.700.000 συνταξιούχους (που κοστίζουν 28.5 δισ. ευρό τον χρόνο) και με 750.000 δημόσιους υπάλληλους (δηλ. 75 δημ. υπάλληλοι ανά 1.000 κατοίκους), δεν πρόκειται να ''σηκώσει κεφάλι'' τα επόμενα 20-30 χρόνια. Και οι άθλιοι επίορκοι ''κυβερνώντες'', δεν τολμούν να αγγίξουν την ''ιερή αγελάδα'' (το υπερτροφικό Δημόσιο), γιά ψηφοθηρικούς λόγους.
- Το σάπιο πολιτικό-κομματικό κατεστημένο των ανίκανων-γραφικών, αντί να κάνει αυτοκάθαρση, ανακυκλώνει την σαβούρα του στις εκλογές.
- Το διαπλεκόμενο, πολιτικό-κομματικό σύστημα Ελλάδας, εξακολουθεί να γράφει την Ομογένεια στα @@ του. Αρνείται -ακόμα- στους απόδημους 'Ελληνες το δικαίωμα να ψηφίζουν από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους, δηλ. σε αυτούς που δεν έγιναν πολίτες στις χώρες που ζουν, αλλά είναι μόνιμοι κάτοικοι (''πράσινη κάρτα'') και παραμένουν 'Ελληνες πολίτες (μόνο).
- Σαμαράς και Τσίπρας, κατά λάθος, αντί να ''σκίσουν'' τα μνημόνια όπως είπαν, έσκισαν το... Σύνταγμα και υποτίμησαν την νοημοσύνη του λαού.
 - Χρήματα γιά σχολεία-δασκάλους στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν γιά επιχορήγηση των...κομμάτων.
- Η Ελλάδα δεν έγινε ''Δανία του Νότου'', αλλά... Κωλομβία των Βαλκανίων.


Παγκόσμιο -απλησίαστο- ρεκόρ: Η Ελλάδα έχει τους πιό έντιμους πολιτικούς
Τα τελευταία 40 χρόνια μόνο δύο πολιτικοί κατηγορήθηκαν (έγινε δίκη) γιά μίζες-αρπαχτές: Ο πρώην υπουργός 'Ακης Τσοχατζόπουλος και ο πρ. υφυπουργός Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί ότι η Ελλάδα διαθέτει, αναλογικά, τους πλέον έντιμους πολιτικούς στον πλανήτη, που δεν έχουν σχέση με αρπαχτές, μίζες, διαφθορά κλπ. Η παγκόσμια αυτή πρωτιά την τιμά ως χώρα, τιμά και τους πολιτικούς της.
Από τις ειδήσεις: «Προβλήματα σε 110 από τα 704 ''πόθεν έσχες'' υπόχρεων πολιτικών προσώπων (νυν και πρώην βουλευτών, υπουργών, ευρωβουλευτών, υπεύθυνων οικονομικών των κομμάτων, κ.ά.) γιά τον χρόνο 2013. Από αυτούς, οι 49 δεν προσκόμισαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα (συμβόλαια, παραστατικά, κ.λπ.), 10 δεν κατάθεσαν καν δήλωση, 31 δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την περιουσιακή τους κατάσταση και 20 εμφανίστηκαν με μηδενικές καταθέσεις».


Επιβάλεται στο σάπιο ψευτο-κράτος των Αθηνών, μέλη κυβερνήσεων, βουλευτές, να εγκρίνονται από ανεξάρτητη επιτροπή ψυχίατρων
Στην Ελλάδα, όταν οι κυβερνήσεις είναι ανίκανες να κάνουν έργο, καταφεύγουν στα ''καραγκιοζιλίκια'': ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ο...''σοφός λαός'' καλείται να επιλέξει (20 Σεπτ.) τους πολιτικούς απατεώνες των ''μνημονιακών κομμάτων εξουσίας'' (Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας κ.ά.) που θα τον κυβερνούν, όπως συνήθισε να πράττει γιά χρόνια. 'Ετσι όπως κατάντησε ο λαός με τις επιλογές του, τέτοιοι του πρέπουν ως κυβερνώντες. Η προεκλογική περίοδος, θα είναι ένα θέατρο με άγρια παραπληροφόρηση, γιά την εξαπάτηση -άλλη μιά φορά- αφελών, αφού η... ''γουρουνοποίηση'' της πολιτικής στην πτωχευμένη Ελλάδα με τους πολιτικούς-μηδενικά, είναι γεγονός. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως γιά τα αδιόρθωτα χάλια, την έχει ο...''σοφός λαός'' (όσοι τον...''ζηλεύουν'' τον αποκαλούν ''ο μ@λ@κ@ς λαός''), που ξαναψηφίζει την ''σαβούρα''.
Σημ. 1: Οι άχρηστες, κρατικοδίαιτες πολιτικές-κομματικές ''συμμορίες'', δεν ενδιαφέρονται γιά την Ελλάδα, αλλά μόνο γιά την ''εξουσία''.
Σημ. 2: Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάντησε να εισάγει λαχανικά, εσπεριδοειδή, όσπρια, γαλακτικά κλπ, πιστοποιεί ότι έχει ''τελειώσει''.


Ο Ντόναλντ Τραμπ και το τείχος στα σύνορα

Ο προηγούμενος στις δημοσκοπήσεις γιά το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ, δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, επιμένει στην δημιουργία του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Φαίνεται ότι και η πλειοψηφία των Αμερικανών, συμφωνεί. Γιά κάποιο ανεξήγητο λόγο οι Μεξικάνοι και λοιποί λατίνοι, νόμιμοι ή παράνομοι στις ΗΠΑ...γελούν. Λέγουν ότι ''θα σκάβουν κάτω από το τείχος όσοι θέλουν να περάσουν τα σύνορα. Μήπως επιμένει γιά το τείχος, γιά να κρατήσει μέσα τους Αμερικανούς, που σε περίπτωση εκλογής του, θα ήθελαν να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ;''. Σε ότι αφορά την δήλωση Τραμπ ''να πληρώσει το Μεξικό γιά την κατασκευή τείχους'', απάντησαν τα...''καρτέλ'' με non paper (ούτε το Μαξίμου να ήταν): ''Κανένα πρόβλημα... Θα του στείλουμε 2-3.000 κιλά κοκαίνη και με τα έσοδα από την πώλησή της στους Αμερικανούς, που είναι και οι πελάτες μας, δηλ. οι καταναλωτές, θα πληρώσουμε σε είδος γιά την κατασκευή''.
Σημ.: Ο Τράμπ εκφράζει τον μέσο Αμερικανό, έχει απήχηση. Παράλληλα, εξευτελίζει το δικομματικό σύστημα των ''επαγγελματιών πολιτικών''.

''Πρώτη φορά Aριστερά'', δηλ. τα ίδια ''μνημονιακά σκ...'' με τους προηγούμενους - 61.31% ΟΧΙ + 38.69% ΝΑΙ = 100% ΝΑΙ (σε όλα)

Συμφωνία-μνημόνιο ''εταίρας με εταίρους'': Θα ονομάζεται ''ο παράδεισος της ανάπτυξης στην χώρα των λωτοφάγων- κατσιαπλιάδων''
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που με την (κατά φαντασία) ''υπερήφανη πολιτική'' της, ''τσάκισε τους δανειστές'', ''κυνήγησε την τρόϊκα'' (κάνοντάς την...''θεσμό''), ''έσκισε τα μνημόνια'', έστειλε στην φυλακή δεκάδες ''λαμόγια-αρπακτικά'' που ρήμαξαν το κράτος, κλπ, σεβόμενη το μεγάλο ''ΟΧΙ'' του ''σοφού λαού'' στο Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, λέει ένα μεγάλο ''ΝΑΙ σε όλα'', γιά... ''μνημόνιο'' 82-86 δισ. Εξυπακούεται ότι, στο κράτος της ''καφρίλας'', δεν υπάρχει δικαιοσύνη γιά να στείλει σε δίκη τους πολιτικούς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ (πρόεδρο Δημοκρατίας, κυβέρνηση, κόμματα αντιπολίτευσης) που το ''ΟΧΙ'' των πολιτών και μάλιστα σε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, το μετάτρεψαν σε λίγες ημέρες, σε οδυνηρό ''ΝΑΙ'', εξευτελίζοντας τον λαό, το Σύνταγμα και κάθε έννοια Δημοκρατίας. Γιά να λέμε και το ορθό, η κυβέρνηση δεν ήθελε το ''ΟΧΙ''. Επένδυσε ανεπίσημα στο ''ΝΑΙ'' (την βόλευε), με τις τράπεζες κλειστές και τον ''βομβαρδισμό'' των ΜΜΕ των ''νταβάδων''. Αλλά την ξεπέρασε ο λαός στο Δημοψήφισμα με το ''ΟΧΙ'' του κι έτσι άρχισε η γελοιοποίησή της. Τώρα, οι διαχρονικοί ''ναι-ναι-κοι'', άχρηστοι, αποτυχημένοι, τυχοδιώκτες, εξουσιομανείς, ''βολεμένοι'' πολιτικοί, με ''μπροστάρηδες'' τον ευτελισμένο ΣΥΡΙΖΑ και τους γραφικούς ΑΝΕΛ, θα οδηγήσουν τους 'Ελληνες σε μεγαλύτερη εξαθλίωση και την -οικονομικά υπόδουλη- χώρα, με την βαρειά τραυματισμένη εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, σε ''ισόβια χρέωση''... Το (νέο) δάνειο (''μνημόνιο'') θα χρησιμοποιηθεί για ''να εκπληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας και γιά την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος''.
Η Ελλάδα έχει μία μοναδικότητα: Στην ''μπανανία'', που πεισματικά δεν θέλει να νοικοκυρέψει το σάπιο διεφθαρμένο κράτος της, πάντα το πολιτικό-κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω αυτού της χώρας. Κυβέρνηση-κόμμα στην χαλασμένη -από την δεκαετία '80- Ελλάδα, σημαίνει ''κατσιαπλιάδες'', δηλ. αρπαχτές, μίζες, προμήθειες, κλεψιά-ατιμία, ''ημέτεροι'', ρουσφέτι, ατιμωρησία, στημένες δίκες και διαπλεκόμενη ''Δικαιοσύνη'', ανεύθυνοι κομπλεξικοί πολιτικοί, ΜΜΕ-χαβούζα, παράγκες παντού. Φυσικά, όσοι πολιτικοί και οι ''νταβάδες'' τους ρήμαξαν το Δημόσιο, κυκλοφορούν ελεύθεροι (είναι υπεράνω του νόμου με τις πλάτες βρώμικων δικαστικών), απολαμβάνοντας όσα άρπαξαν-έκλεψαν.
Σε ότι αφορά τις ελληνικές κυβερνήσεις, ο κάθε πρωθυπουργός μπορεί να προκηρύξει εκλογές ''ότι ώρα γουστάρει'', γιά να διασωθεί πολιτικά- κομματικά, ενώ η πλειοψηφία των υπουργών -παραδοσιακά- είναι άχρηστοι ''παπατζήδες-καφενόβιοι'', που έχουν διαπρέψει... τηλεοπτικά.
Σημ.: Η...''σοβαρότητα'' των γελοίων πολιτικών Ελλάδας, φαίνεται και από το γεγονός ότι, ενώ τα τηλε-κανάλια των ''νταβατζήδων'' τρομοκρατούν και υποτιμούν βάναυσα την νοημοσύνη του λαού, υπουργοί και βουλευτές μαζεύονται σε αυτά, σαν τις πόρνες που δεν μπορούν χωρίς τους ''νταβάδες'' τους. Μιλάμε δηλ. γιά θλιβερή κατάντια του άθλιου κρατικοδίαιτου πολιτικού-κομματικού κατεστημένου.


Ο ''Εθνικός Κήρυκας'' Νέας Υόρκης και τα υποτιμητικά του σχόλια γιά τον πρωθυπουργό και τον λαό της Ελλάδας
Η -καραμπινάτη δεξιά και υποστηρίκτρια της χούντας- ημερήσια ''γεροντοκόρη'' (κατά κόσμον ''Εθνικός Κήρυκας''), πάντα κάνει ''προβλέψεις'' γιά εκλογές (ή το δημοψήφισμα ή εσωκομματικά Ελλάδα). Και πάντα...καταφέρνει να πέφτει έξω. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
- Εκλογές 18 Οκτωβρίου 1981. ''Βέβαιη'' ότι ο Γ. Ράλλης θα κέρδιζε τον Α. Παπανδρέου.
- Εκλογές 10 Οκτωβρίου 1993. ''Βέβαιη'' ότι ο Κων/νος Μητσοτάκης θα κέρδιζε τον Α. Παπανδρέου.
- Εκλογές 9 Απριλίου 2000. ''Βέβαιη'' ότι ο Κ. Καραμανλής θα κέρδιζε τον Κ. Σημίτη.
- Εκλογές 4 Οκτωβρίου 2009. ''Βέβαιη'' ότι ο Κ. Καραμανλής θα κέρδιζε τον Γ. Παπανδρέου.
- 29 Νοεμβρίου 2009. ''Βέβαιη'' ότι η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη θα κέρδιζε τον Α. Σαμαρά στην αρχηγία της ''Νέας Δημοκρατίας''.
- Εκλογές 25 Ιανουαρίου 2015. ''Βέβαιη'' ότι η ''Νέα Δημοκρατία'' θα κέρδιζε τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Δημοψήφισμα 5 Ιουλίου 2015: ''Βέβαιη'' ότι το ΝΑΙ θα υπερίσχυε του ΟΧΙ.
Σε 2-3 μήνες θα είναι ''βέβαιη'' ότι ο Κούλης (Κυριάκος Μητσοτάκης) θα είναι αρχηγός ''Νέας Δημοκρατίας''... Και οι Ομογενείς τόσα χρόνια, βεβαιώθηκαν, ότι η εφημερίδα κατάντησε της ''πλάκας'', αφού ''φαντάζεται'', ότι με την ''γνώμη'' της...''επηρρεάζει'' την Ομογένεια.
Και να τι πιστεύει -και εκφράζει γραπτά- ο εκδότης της (που επωφελήθηκε με εκατομμύρια από το ελληνικό κράτος χάρη στην οικογένεια Μητσοτάκη), γιά το δημοψήφισμα και τον πρωθυπουργό: «Υπάρχει μόνο η λιγότερο επώδυνη λύση και αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η ψήφος υπέρ του ''Ναι''» (4 Ιουλίου 2015). «Είναι δυνατόν να αυτοκτονούν οι λαοί; Είναι δυνατόν να παίρνουν οι λαοί στις πιο κρίσιμες ώρες τις πιο λάθος αποφάσεις;... (ο λαός με το ΟΧΙ) 'Εδωσε τεράστια εξουσία να αποφασίσει για το μέλλον του σε ένα σχετικά αμόρφωτο, άπειρο, νέο, που μεγάλωσε μέσα στις κομμουνιστικές οργανώσεις» (7 Ιουλίου 2015).


Προς ασοβάρευτο-ανεύθυνο υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας: Εκτός από χρήμα γιά ''τουριστικά ταξίδια'' των ''κηπουρών'', διαθέτετε στο υπουργείο και ψυχίατρο γιά κρατικοδίαιτους ''τουρίστες-σαχλαμάρες'';
Δήλωση στην κρατική ''χαβούζα'' ΑΠΕ-ΜΠΕ του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) Μιχάλη Κόκκινου, μετά την επιστροφή του από την περιοδεία που έκανε στη Γερμανία: «Αισθάνθηκα ότι η περιοδεία αυτή δεν βοήθησε μόνον στην ανάταξη του ηθικού του Ελληνισμού, υπό το φως της κρίσης, αλλά και κατοχύρωσε το ρόλο της ΓΓΑΕ ως επιτελικού φορέα για την επίλυση των προβλημάτων της Ελληνικής Διασποράς και ως ουσιαστικού συνδετικού κρίκου μεταξύ των αποδήμων και της ελληνικής Πολιτείας».
Μόνο... 19 ημέρες κράτησε η περιοδεία σε Ιταλία-Γερμανία. Είχε προηγηθεί η πενθήμερη σε Νέα Υόρκη. Με κρατικό χρήμα. Και ο κάθε Κόκκινος, που έχει άγνοια περί απόδημου Ελληνισμού, θα κάνει τα ταξίδια του (αυτό ΜΟΝΟ τον ενδιαφέρει), λέγοντας ''σαχλαμάρες'', μέχρι να πάει σπίτι του. 'Οσα ταξίδια προλάβει και ότι προλάβει, με κρατικό χρήμα... Προσέξτε την δήλωση γιά την ''περιοδεία'': «...κατοχύρωσε το ρόλο της ΓΓΑΕ ως επιτελικού φορέα για την επίλυση των προβλημάτων της Ελληνικής Διασποράς και ως ουσιαστικού συνδετικού κρίκου μεταξύ των αποδήμων και της ελληνικής Πολιτείας». Η διεφθαρμένη (γνωστή από τις απάτες με κονδύλια για ΣΑΕ, η εισαγγελική έρευνα ακόμα είναι σε κάποιο...συρτάρι) ΓΓΑΕ, θα... ''επιλύσει τα προβλήματα της Ελληνικής Διασποράς''. Σίγουρα, γι' αυτό ο κ. Κόκκινος και η ομάδα του, με την ανοχή Ν. Κοτζιά, πρέπει να κάνουν και τις πολυήμερες περιοδείες που θέλουν (δηλ. τουρισμό με κρατικό χρήμα) σε Αυστραλία, Αμερική και αλλού, γιά την...''ανάταξη του ηθικού του Ελληνισμού''!!!... Δυστυχώς, πληρώνουν ακόμα τα ''κορόϊδα'' του πτωχευμένου κράτους, γιά τον κάθε κρατικοδίαιτο παπατζή-''τουρίστα'', δηλ. ''κηπουρό'' του κάθε ανεύθυνου, ασοβάρευτου υπουργού, που επισκέπτεται την Ομογένεια (κρατά 30 χρόνια το ''παραμύθι'' με τα ταξίδια γιά ''ενημέρωση'', γιά τα προβλήματα της Ομογένειας) γιά να λέει ''σαχλαμάρες'', με τις οποίες οι Απόδημοι γελάμε και λυπούμεθα γιά την κατάντια του θλιβερού υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας και των ''σκανδαλιάρικων'' Υπηρεσιών του.
Σημ.: ''Επιτελικός φορέας για την επίλυση των προβλημάτων της Διασποράς'' η ΓΓΑΕ, είναι μόνο στα χαλασμένα μυαλά σας. Χρειάζεστε ψυχίατρο. Kαι όταν ασχολείστε με απόδημο Ελληνισμό, να είστε σοβαροί. Οι Ομογενείς δεν είναι ''πρόβατα'', όπως βλακωδώς νομίζετε.


Με τι ακριβώς ασχολείται το υπουργείο Εξωτερικών; Αθηναϊκή εφημερίδα ''στολίζει άσχημα'' το γελοίο υπουργείο

Κων/νος Κούτρας και Αργυρώ Παπούλια, ''σκοτώνονται'' γιά την θέση γενικού Πρόξενου στη Νέα Υόρκη
Δεν γνωρίζουμε, τι γνώση της αμερικάνικης πραγματικότητας και τι ικανότητες διαθέτουν (ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠ.ΕΞ. και η ''νούμερο 2'' του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά) γιά τέτοιο Προξενείο, αλλά η μεγάλη επιθυμία τους γιά...''τουρισμό'' στην μεγαλούπολη, είναι εμφανής. 'Εχει γίνει συνήθεια γιά το Υπουργείο, να μην υπηρετούν σε μεγάλα Προξενεία ικανοί και γνώστες, αλλά ''ημέτεροι'' του κάθε υπουργού.

Να γιατί ''η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει'' και ''δεν την σκιάζει βλακεία καμιά''
Η είδηση (15 Ιουνίου '15): «..Κάθε επιβατηγό ζώο (επιβατηγά ζώα αποτελούν τα άλογα, οι όνοι και οι ημίονοι), το οποίο μισθώνεται για την μεταφορά των επιβατών (αγοραίο), χρήζει άδεια κυκλοφορίας, η οποία χορηγείται από υπάλληλο του Δήμου Λέρου. Η άδεια κυκλοφορίας εκδίδεται στο όνομα του κατόχου του ζώου και αναγράφει τον αριθμό μητρώου του ζώου, έτος και μήνα γέννησης του ζώου καθώς και το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο και αριθμό φορολογικού μητρώου του κατόχου και του κυρίου του. Στην άδεια επικολλάται φωτογραφία του κατόχου... Για κάθε ζώο, το οποίο αδειοδοτείται, τηρείται από ειδική υπηρεσία του Δήμου, την οποία ορίζει ο Δήμαρχος, ειδικός φάκελος... Κάθε ημιονηγός αγοραίου επιβατηγού ζώου υποχρεούται να φέρει άδεια ικανότητας ημιονηγού, η οποία χορηγείται με διάρκεια ενός έτους από ειδικά προς τούτο εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Δήμου Λέρου... Για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα ύψους 300, 200 και 60 ευρώ...Ο κάτοχος κάθε ζώου υποχρεούται να μεριμνά πάραυτα για τον καθαρισμό οδών και εν γένει κοινόχρηστων χώρων από τα περιττώματα του ζώου του... Ο κάτοχος κάθε ζώου πρέπει για κάθε αγοραίο επιβατηγό ζώο του να είναι εφοδιασμένος με ασφάλεια αστικής ευθύνης από ατυχήματα κατά τη διάρκεια της διαμετακόμισης, η οποία να καλύπτει τις τυχόν υλικές ζημιές που θα προκληθούν και τα έξοδα νοσοκομειακής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης απεριορίστως, όσο και τις ευθύνες από πρόκληση ηθικής βλάβης ή ψυχικής οδύνης μέχρι τουλάχιστον του ποσού 1.000.000 Euro...». (Σημ.: Γιά εξοικονόμηση χρημάτων κι επειδή γιά βουλευτές, κρατικούς αξιωματούχους κλπ δαπανούνται εκατομμύρια γιά υπηρεσιακά ακριβά αυτοκίνητα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν ''επιβατηγά ζώα'' γιά τις μετακινήσεις τους. Και το ερώτημα: Τα δίποδα εντός Βουλής και κυβέρνησης, πότε θα αποκτήσουν ''άδεια κυκλοφορίας και ομιλίας'', επικυρωμένη από ψυχίατρο;)

Πως μπορεί η Ελλάδα να ''εξουδετερώσει'' το ΔΝΤ με μία απλή κίνηση
Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο τις επόμενες ημέρες εναντίον του ΔΝΤ, με την κατηγορία ''εγκληματικές οικονομικές ενέργειες εναντίον του λαού και της χώρας, γιά κέρδος''. Με δεδομένο ότι το ΔΝΤ εξαθλίωσε και λαούς άλλων χωρών πριν (επαναλαμβανόμενη εγκληματική ενέργεια). 'Ετσι, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, η Ελλάδα, νόμιμα, δεν αποπληρώνει ότι οφείλει στο ΔΝΤ. Θα το πράξουν οι της ελληνικής κυβέρνησης;

Eλλάδα: Βουλή, ένα νεοελληνικό καταθλιπτικό θέαμα, με πρωταγωνιστές ασοβάρευτους γελωτοποιούς
Γύρω στις 5 απόγευμα ώρα Ελλάδας (10 πρωί ανατολικών ΗΠΑ) Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015. Σύνδεση (διαδίκτυο) με το ''κανάλι της Βουλής των Ελλήνων''. Συνεδρίαση Επιτροπής γιά πρόεδρο ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας). Προεδρεύει και σε αυτήν την Επιτροπή η πρόεδρος της Βουλής. Μιλά πολύ περισσότερο από ότι χρειάζεται, αργά, βαριεστημένα. Υποτίθεται ότι γίνονται ερωτήσεις από βουλευτές-μέλη. Συγκεκριμένο το θέμα, αλλά οι ομιλίες τους είναι ''άλλα αντί άλλων'', ουσία μηδέν. Ομιλούν ταυτόχρονα 2-3, αναφορές σε ''καραγκιόζηδες'' και ''καραγκιοζιλίκια''. Η ''φίρμα'' Ραχήλ παίζει και γράφει στο ''σμαρτ φον'', όλα τα ''σμαρτ φον'' των βουλευτών μπροστά τους. Η άλλη ''φίρμα'' ο 'Αδωνις, αναφέρεται σε άλλο θέμα. Περισσότερος χρόνος δαπανάται σε χαζές ''μάγκικες'' αντεγκλήσεις, εκτός θέματος. 'Ολοι και όλες στην αίθουσα βαριούνται και κοιτούν τα ''κινητά'' τους. Γιά τις 6 και 30 (ώρα Ελλάδας) είχε προαναγγελθεί έναρξη συνεδρίασης της Ολομέλειας με θέμα την έκτακτη ενημέρωσή της από τον πρωθυπουργό γιά την ''διαπραγμάτευση με τους δανειστές''. 'Αρχισε 7 και τέταρτο. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Τι γίνεται με το υπουργείο Τουρισμού και τα ''εφημεριδομάγαζα'' Νέας Υόρκης;;;
Μαθαίνουμε από Αθήνα ότι υπάρχει ''αίτημα'' στο Τουρισμού από ιδιωτική επιχείρηση Νέας Υόρκης, πολλαπλά οφελειμένης οικονομικά γιά 35 χρόνια από το ελληνικό Δημόσιο. Γιά ''χορηγία'' 8-10.000 ευρώ, ως ''καταχώρηση'' και τις ανάγκες ''δεξίωσης'' της ιδιωτικής εταιρίας, ημερήσιας εφημερίδας, με την ευκαιρία των 100 χρόνων της. Εκεί κατάντησαν και η εταιρία και το ελληνικό κράτος; (Σημ.: Η εταιρία παραθέτει δεξίωση, αλλά με... εισιτήριο εισόδου. Το αφεντικό της, μόνο μαζεύει χρήμα, έχοντας ''ρημάξει'' Ομογένεια και ελληνικό κράτος, αλλά ποτέ δεν δίνει, έστω γιά την ''δεξίωσή'' του). Αναμένουμε επίσης, να μάθουμε αν το ''αμαρτωλό'' Τουρισμού θα ''χρηματοδοτήσει'' κι εφέτος την υποτιθέμενη ''καμπάνια γιά τουρισμό'' των μικρής κυκλοφορίας εφημερίδων (ημερήσιας και εβδομαδιαίας) Αστόριας. 'Αλλο προβολή Ελλάδας αφιλοκερδώς και άλλο ''προβολή'' γιά 'κονόμες. (05 / 2015)

Eπιτήδειοι - ''ψώνια'', ασχολούνται τώρα και με την...Παιδεία στην Ομογένεια;
''Κόπτεται'' η γραφική κι έχουσα μεγάλη ανάγκη αυτοπροβολής, υποτιθέμενη ''πρόεδρος'' της (ανύπαρκτης) ''Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών'' Στέλα Κοκόλη (**) γιά ''Ταμείο Παιδείας'', λες και το ''Ταμείο Παιδείας'' θα λύσει το εκπαιδευτικό πρόβλημα στην Ομογένεια. ''Υποστηρικτής'' γιά Ταμείο, ο... εκδότης της ημερήσιας Αστόριας ''Εθνικός Κήρυκας''. Το πρόβλημα; Απλό: Δεν ξεκαθαρίζουν ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ του Ταμείου. Μήπως γι' αυτό που έλεγε η ''προεδρίνα'' πριν λίγα χρόνια, γιά... συντάξεις Ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών; Και γιατί η Ομογένεια να πληρώσει γιά δεύτερες συντάξεις της κ. Κοκόλη, των αδελφών Φιλιώτη κλπ, αφού παίρνουν σύνταξη από το αμερικάνικο κράτος; Το γεγονός: Η κ. Κοκόλη ''φωνάζει'' χρόνια γιά χρήματα και ούτε ένας Ομογενής δίνει. Η αιτία; Η Ομογένεια έπαθε, έμαθε και την θεωρεί γραφική, ασοβάρευτη και αναξιόπιστη, όπως και την εφημερίδα. Κατά συνέπεια, όσο και να βγάζουν ''λογίδρια'' και να γράφουν ''άρθρα'', η Ομογένεια ΔΕΝ τους εμπιστεύεται, επειδή τους έμαθε ως ''παπατζήδες'', χωρίς ουσία και έργο. Με ''σαχλαμάρες'', με ''βαρύγδουπες δηλώσεις'' και ''κούφιες εξαγγελίες'' επιτήδειων ''ψώνιων'', δουλειά -ειδικά στην Παιδεία- ΔΕΝ γίνεται.
Και κάτι ακόμα: Γιατί η χρεοκοπημένη Ελλάδα θα πρέπει να πληρώνει τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ; (αρκετούς χρησιμοποιεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ η Αρχιεπισκοπή). Δεν μπορούν τα σχολεία -που τους χρησιμοποιούν- να τους πληρώνουν; Υπάλληλοι των σχολείων δεν είναι; Στις ΗΠΑ εργάζονται διδάσκοντας ελληνικά. Δεν μπορούν να συνεισφέρουν οι ''κοπτόμενες γιά Παιδεία'' (στα λόγια μόνο) Οργανώσεις;
Σημ.: Αν ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε λίγη αξιοπρέπεια, δεν θα έπρεπε να ομιλεί γιά ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ. Το γεγονός του κλεισίματος 4 ελληνικών σχολείων στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης τα τελευταία χρόνια, δίκαια του χάρισε τον τίτλο ''ο νεκροθάφτης της ελληνικής γλώσσας''.
(**): Η κ. Στ. Κοκόλη, εκτός από χρήμα του μακαρίτη Θεοδ. Σπυρόπουλου (άγνωστη η κατάληξή του) έλαβε και... χορηγία ως...''Ομοσπονδία'' από το 'Ιδρυμα Νιάρχου πριν 6 χρόνια. Αυτό αποδεικνύει πόσο... ''σοβαρό'' είναι το 'Ιδρυμα, επί Δρακόπουλου. Ποτέ δεν μάθαμε ΠΟΥ κατάληξαν τα χρήματα. Μήπως οι διαχρονικοί προστάτες-υποστηρικτές της, εκδότης και συντάκτες του ''Εθνικού Κήρυκα'', μπορούν να μας διαφωτίσουν; Επειδή δεν μπορούμε να βρούμε πουθενά φορολογική δήλωση της ''Ομοσπονδίας'' (μπορεί να έχει έσοδα λιγότερα από 25.000 δολ. τον χρόνο), αλλά, το σπουδαιότερο, ΔΕΝ μπορούμε να βρούμε πουθενά αν έχει 501c3, δηλ. αν είναι μη κερδοσκοπική, μη φορολογούμενη ''Οργάνωση-Εταιρία''.
(Μάϊος '15)


Η άχρηστη-αποτυχημένη, μη δημιουργική, ''οργανωμένη Ομογένεια'' στις ΗΠΑ, τα ''ψώνια'' και οι...πλάκες
Κάθε χρόνο, σε εκδηλώσεις (χορούς και πανηγύρια βασικά) της ''οργανωμένης Ομογένειας'' ΗΠΑ, γίνονται περίπου 400... πλάκες. Δηλαδή, απονέμονται ''τιμητικές πλάκες'' σε προεδρο-παράγοντες ψώνια, απατεωνίσκους, κληρικούς, εκδότες και λοιπούς. Από Οκτώβριο ίσαμε Μάϊο, μόνο στο καθυστερημένο ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης και γύρω από αυτό, γίνονται περίπου 250 πλάκες, απονέμονται δηλ. 250 ''τιμητικές πλάκες'', σε άτομα, τα οποία σε ποσοστό 90%, δεν τις αξίζουν. 'Ετσι, η ''τιμητική πλάκα'' στην Ομογένεια ΗΠΑ κατάντησε ρουτίνα και εξευτελίστηκε τόσο πολύ, που και κάποιος με ουσιαστικό έργο να την δεχτεί, ευτελίζεται μαζί ''με τον σωρό''. Την περασμένη 15ετία απονεμήθηκαν περίπου 6.000 πλάκες ανά τις παροικίες μας στις ΗΠΑ, σε χορούς, γλέντια και εκδηλώσεις, γιά να καλυφθούν -κατά πλειοψηφία- οι κομπλεξικές ανάγκες των ψώνιων, γιά αναγνώριση. Την ίδια περίοδο των γλεντιών και της πλάκας, η οργανωμένη Ομογένεια ΗΠΑ, ΔΕΝ έφιαξε ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό σχολείο, ένα γυμνάσιο, ένα πολιτιστικό Κέντρο (απεναντίας, μόνο στη Νέα Υόρκη έκλεισαν 5 ελληνικά σχολεία). 'Ετσι, αβίαστα μπορούμε να πούμε, ως συμπέρασμα, ότι η διαλυμένη ''οργανωμένη Ομογένεια'' των καρεκλοκένταυρων ψώνιων, αφηνιασμένων και μη, κατάντησε της... πλάκας, διασύροντας την Ομογένεια στο σύνολό της.

Τα γεγονότα στην Βαλτιμόρη (μοναδικές φωτογραφίες)

Είναι ''απαράδεκτο'' να κατηγορείται η χώρα γιά ''στρατιωτικό νόμο'' με σκοπό την καταστολή διαδηλώσεων. Στρατιωτικός νόμος παραπέμπει σε... τανκς.
Στην Βαλτιμόρη τις τελευταίες ημέρες Απριλίου 2015, δεν υπάρχουν τανκς. Υπάρχουν στρατιώτες, τεθωρακισμένα, απαγόρευση κυκλοφορίας την νύχτα, αλλά όχι τανκς. Σε μία δημοκρατία δεν υπάρχουν τανκς. Υπάρχουν όλα τα άλλα γιά να αντιμετωπίζονται διαδηλωτές που ''τόλμησαν'' να καταγγείλουν διαδηλώνοντας, την αυξανόμενη και μη ελεγχόμενη αστυνομική βία. Οι διαδηλωτές αυτοί, που ξεσηκώνονται κατά της θανατηφόρας αστυνομικής βίας, ονομάζονται ''ταραχοποιοί-εγκληματίες'' που ενοχλούν τον ύπνο των ''καθώς πρέπει'' πολιτών και κάνουν ζημιές σε κτίρια, αστυνομικά αυτοκίνητα κλπ. Οι διαδηλωτές συλλαμβάνονται, κακοποιούνται, στιγματίζονται. Σε λίγο και οι άοπλοι πολίτες που σκοτώνονται από αστυνομικούς επειδή τους στραβοκοίταξαν, θα ονομάζονται ''κακοποιά, εγκληματικά στοιχεία''. Και η ζωή συνεχίζεται στην... ''χώρα-πρότυπο δημοκρατίας''.
Την ίδια ώρα το Στέητ Ντηπάρτμεντ ετοιμάζεται γιά την επόμενη ''ταξιδιωτική οδηγία'' γιά χώρα της Ευρώπης, όπου, επειδή ''χέστ... η φοράδα στο αλώνι'', τρομοκρατήθηκαν Αμερικανοί τουρίστες. Φυσικά, ταξιδιωτική οδηγία προς πολίτες της Ευρώπης γιά την αστυνομική βία στις ΗΠΑ και τον κίνδυνο ''να δουν τα ραδίκια ανάποδα'', δεν θα εκδοθεί. Ποιός Επίτροπος της Ευρ. 'Ενωσης, δουλοπρεπής και γελοίος-μικρός να την εκδόσει; Ποιός τολμά;

Μας δουλεύουν και στον Λευκό Οίκο: ''...'Ηρθε ο Γιάννης (Βαρουφάκης) και μας έφερε χρήματα...'', είπε ο Ομπάμα στην ομιλία του ενώπιον ''επιφανών νεόπλουτων Ομογενών'' και του ''φευγάτου'' αρχιεπίσκοπου, στην εκδήλωση γιά Ελλάδα-25η Μαρτίου, που έγινε 16 Απριλίου 2015.

Χωρίς φουστανέλες και τσαρούχια, ''Ελληνοαμερικανοί παράγοντες'' και Βαρουφάκης στον Λευκό Οίκο
Η καθιερωμένη εκδήλωση με τα μεζεδάκια, τις ολιγόλεπτες ομιλίες Ομπάμα και αρχιεπίσκοπου, τις αναμνηστικές φωτογραφίες κλπ, είχε εφέτος και ολίγον Γιάννη Βαρουφάκη, μαζί με Ρένα Δούρου. Ο υπουργός Οικονομικών, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Σύνοδο ΔΝΤ, Παγκόσμιας Τράπεζας και ομιλίας του στο Brookings, εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην εκδήλωση. Στο τέλος της 40 λεπτών εκδήλωσης (16 Απριλίου '15), όπως συνηθίζεται, ο πρόεδρος είχε χειραψίες, αναμνηστικές φωτογραφίες με τους ''επίσημους'' και πεντάλεπτη συνομιλία με τον υπουργό Οικονομικών και την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου (μαζί, ο πρέσβης στις ΗΠΑ και άλλοι), η οποία φρόντισε να είναι στον Λευκό Οίκο, γιά την αναμνηστική φωτογραφία. Τα διαχρονικά παραπληροφορούντα ΜΜΕ Ελλάδας και Ομογένειας, ανάφεραν ότι Ομπάμα και Βαρουφάκης ''τα είπαν στο όρθιο'' γιά 12 λεπτά. Μετά έγιναν 10 τα λεπτά.
Η αλήθεια; Περίπου πεντάλεπτο. Φυσικά, τα όσα αναφέρθηκαν στην Αθήνα (και σε επίσημη ανακοίνωση), ότι δήθεν ο υπουργός Οικονομίας θα είχε και «κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Obama», απλά πιστοποίησαν την ανευθυνότητα, άγνοια, υπουργείου και ελληνικών ΜΜΕ.
Την ακέφαλη-κουφιοκέφαλη Ομογένεια, εκπροσώπησε πάλι ο αρχιεπίσκοπος, πιστοποιώντας έτσι τα χάλια της, αφού είναι Η ΜΟΝΗ εθνική ομάδα-μειονότητα στις ΗΠΑ που ακόμα εκπροσωπείται από κληρικό. Θυμίζουμε ότι την πρώτη χρονιά προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα (2009), ο πρόεδρος στην ομιλία του στην εκδήλωση γιά ''ελληνική ανεξαρτησία-25η Μαρτίου'', χαριτολογώντας, είχε εκφράσει την απορία του, γιατί οι νεόπλουτοι ''επιφανείς Ομογενείς'', δεν πήγαν στον Λευκό Οίκο ντυμένοι με εθνικές ενδυμασίες (φουστανέλες και τσαρούχια).
Σημ.: Στην ερώτηση Ομογενή ''γιατί ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας δεν κάνει αντίστοιχη τελετή γιά την 4η Ιουλίου, εθνική ημέρα των ΗΠΑ'', η απάντηση από Αθήνα είναι: ''Δεν μπορεί η σοβαρή ελληνική Δημοκρατία να κάνει εκδηλώσεις γιά εθνικές ημέρες χωρών, όπως οι τριτοκοσμικές ΗΠΑ''.

Ελλάδα: Είναι και αυτή η κυβέρνηση τα ίδια ''σκ...'' με τις προηγούμενες;
Κοντά τρεις μήνες στην ''εξουσία'', δεν είδαμε, δεν ακούσαμε να πάει φυλακή (ή να του αποδοθούν κατηγορίες) έστω ένας ''μεγαλόσχημος'' πολιτικός ή ''νταβατζής'', της μίζας, αρπαχτής, φοροδιαφυγής, ''λίστας'', κατάχρησης-κλοπής δημόσιου χρήματος κλπ. Από κούφια ''θα'' και  βαρύγδουπες ''εξαγγελίες'', γιά δήθεν ''πάταξη'' διαφθοράς-διαπλοκής και λοιπά συναφή, ''χορτάσαμε'', αλλά τα 30 τελευταία χρόνια η μόνη ''πρόοδος'' που έγινε στην Ελλάδα ήταν η κλοπή του δημόσιου χρήματος, με ''θεσμοθετημένη'' ασυλία πολιτικών και ''ημέτερων'', παραγραφή, ατιμωρησία. Στο σάπιο νεο-ελληνικό ''κράτος-μπορντέλο'', η Ολιγαρχία (''νταβατζήδες'' κλπ) εξακολουθεί να κυριαρχεί, με την βοήθεια της πλειοψηφίας πολιτικών-μηδενικών (βασικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), που η ''αξία'' τους πιστοποιείται από τις εμφανίσεις τους στα τηλε-''πορνεία'' των ''νταβατζήδων'' (τους) και στα χαζο-τιτιβίσματα.

Η ''σύνθεση'' της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης: Χουντο-βασιλικοί, δεξιοί-ακροδεξιοί και...ψωνάρες-επιτήδειοι
Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που διοργανώνει την παρέλαση γιά να έχει... κέρδος από αυτήν, που χρησιμοποιείται γιά άλλους σκοπούς, απαρτίζεται γιά δεκαετίες από ''καραμπινάτους'' δεξιούς και χουντικούς. Είναι τυχαίο το γεγονός ότι π.χ. ο Παν. Μιχαλέας, διαχρονικός πρόεδρος της ''Ενωσης Εθνικοφρόνων'' ήταν μέλος σχεδόν όλων των Συμβουλίων της Ομοσπονδίας από την εποχή της χούντας ίσαμε τώρα; Φυσικό και αναμενόμενο γιά τους γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις στο ''γκέττο'' και γύρω από αυτό, με δεδομένο ότι οι Οργανώσεις Νέας Υόρκης και ειδικά η Ομοσπονδία, διοικούνται από ''εγκάθετους'' χουντικούς, ολίγους βασιλικούς, ''καραμπινάτους'' δεξιούς και Χρυσαυγίτες (όπως γίνεται και στις λοιπές ελληνικές ημιδιαλυμένες Ομοσπονδίες ανά τις ΗΠΑ, με τους ισόβιους-μόνιμους ''ηγέτες'' τους, μερικοί από τους οποίους είναι και...''χαφιέδες''). Η μόνη διαφορά σήμερα είναι ότι στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αστόριας Νέας Υόρκης, εκτός από 2-3 ''Χρυσαυγίτες'', υπάρχει κι ένας χαζο-λαμόγιος ΠΑΣΟΚ-ος, ενώ στο προηγούμενο Συμβούλιο υπήρχαν 2-3 ''Χρυσαυγίτες'' και δύο χαζο-λαμόγια ΠΑΣΟΚ-οι. Ενδεικτικό και το γεγονός ότι ο τωρινός πρόεδρος Π. Γαλάτουλας έβαλε και την ''Χρυσή Αυγή'' μέσα στο κτίριο της Οργάνωσης, ενώ την περασμένη δεκαετία, ως αξιωματούχος, είχε απαγορεύσει να μπει στο ''αναμνηστικό λεύκωμα'' γιά 25η Μαρτίου, μήνυμα της τότε γ.γ. του ΚΚΕ.
Στην δίπλα φωτογραφία: Η πρώτη σελίδα της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, με την φωτογραφία του αρχι-ψώνιου πρόεδρου σε δεσπόζουσα θέση (ο πρόεδρος δεν γνωρίζει αγγλικά, εκλέγηκε παράνομα και αντικαταστατικά) και τα ''σύμβολα'' της Οργάνωσης (πουλί χούντας). Eίναι δυνατόν η Ομογένεια να πάρει στα σοβαρά την ''οργανωμένη συμμορία'' επιτήδειων, απατεώνων και μη, που λυμαίνονται την Οργάνωση γιά χρόνια;


Πως ο ''συντονιστής Ελληνισμού Διασποράς της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ'' γελοιοποιεί πρωθυπουργό, κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ
Φαίνεται ότι η συνκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., επιδιώκει να ξεπεράσει και τις αμαρτωλές, κωμικές προηγούμενες. Διαφορετικά δεν εξηγούνται όσα απίστευτα, κωμικά και ΑΝΟΗΤΑ αναφέρονται ως επίσημες ''θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ'' περί απόδημου Ελληνισμού, σε άρθρο του ''επικεφαλή-συντονιστή Ελληνισμού Διασποράς'' κ. Βασ. Πριμικήρη στην εφημερίδα ''Αυγή''.
Παραβλέποντας τα κωμικά και ανάξια σχολιασμού περί ΣΑΕ, (διαλυμένων) ομογενειακών Οργανώσεων, φορολογικών κλπ, του εντυπωσιακά άσχετου συντάκτη-''συντονιστή'', ας σταθούμε στα περί ''Εκπαίδευσης''. Σε αυτά, αναφέρει ότι στα ελληνόπουλα του εξωτερικού πρέπει να παρέχεται ''μιά δημόσια παιδεία που θα εξασφαλίζει την ελληνικότητά τους, θα εμποδίζει την αφομοίωσή τους'' κλπ. Σε απλά ελληνικά και αν καταλάβαμε καλά, μας λέει ότι π.χ. στα δημόσια σχολεία των ΗΠΑ ή του Καναδά ή της Αυστραλίας, πρέπει να παρέχουν οι χώρες αυτές δημόσια παιδεία γιά τα ελληνόπουλα, παιδιά μεταναστών. Μήπως να ζητήσουμε από τις κυβερνήσεις των χωρών αυτών να αλλάξουν την επίσημη γλώσσα τους και από αγγλικά να την κάνουν ελληνικά, ώστε τα ''παιδιά Ομογενών να έχουν ίσες δυνατότητες με τους νέους των χωρών στις οποίες ζουν'';
Αλλά την ''χαριστική βολή'' μας την ρίχνει παρακάτω: ''Η καλύτερη λύση σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται στην ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής''. Σε απλά ελληνικά και αν καταλάβαμε καλά, μας λέει ότι η ελληνικότητα των παιδιών διατηρείται με την ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής, όπου (π.χ. για Β. Αμερική, Ωκεανία κ.ά.) διδάσκονται... αγγλικά αφού είναι η επίσημη γλώσσα των χωρών. 'Ετσι δηλαδή θα παραμείνουν... ελληνάκια. Και φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα... κάνει ότι μπορεί προς αυτήν την κατεύθυνση, δηλ. την... αφομοίωσή τους.
Και η οφειλόμενη απάντηση στα κουτοπόνηρα περί ψήφου Απόδημων: «Προτείνουμε να δημιουργηθεί ξεχωριστή εκλογική περιφέρεια αποκλειστικά για τους 'Ελληνες της Διασποράς, από την οποία στις βουλευτικές εκλογές θα εκλέγεται συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών (6-10)», αναφέρει ο κ. Συντονιστής του κυβερνώντος κόμματος, ΣΥΡΙΖΑ. Αν καταλαβαίνουμε καλά, λέει ότι η Βουλή της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας (που ο λαός στην Ελλάδα αποκαλεί ''μπορντέλο''), θα ''θεσπίσει'' εκλογική περιφέρεια γιά να εκλέγονται σε αυτήν 6-10 Ομογενείς ως βουλευτές. Δηλαδή, στο 1/3 περίπου του συνόλου των Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδας, που απαρτίζουν το ελληνικό 'Εθνος, θα δίνονται αναλογικά 1/50-1/30 του συνόλου των εδρών.
Επειδή πιστοποιείται -δημόσια και γραπτά- με τον ''συντονιστή'' του, ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπλέξει ''σώβρακα, χαρτιά υγείας, με ή χωρίς γραβάτες'' και δείχνει την -ανησυχητικά- μεγάλη ασχετοσύνη σε σοβαρά ζητήματα απόδημου Ελληνισμού, μήπως είναι καιρός να σοβαρευτούν λίγο, να μάθουν πρώτα τα βασικά έστω περί Ελληνισμού Διασποράς και μετά να μιλάνε, γιά να μην ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΙ δημόσια, όπως και οι προηγούμενοι ;;;
Σημ.: Ως Ομογένεια, που γελάμε γιά να μην κλαίμε, τους απαντάμε -σε κάθε κυβέρνηση των τελευταίων 30 χρόνων- με την φράση του Κ. Ζουράρι, όπως αυτή ειπώθηκε στο βήμα της Βουλής: «Μας έχετε πρήξει τα μέζεα του στεατοπυγικού μας υποσυστήματος», δηλ. τα @@, με τις σαχλαμάρες σας.

Gap-stratforWikileaks: ''The Global Intelligence files''... Συγκλονιστικές αποκαλύψεις
gap-stratforΟ GAP (George A. Papandreou) σε email του, σύμφωνα με το Stratfor (γνωστό ως ''shadow CIA''):
''Ο Σαμαράς κι εγώ είμαστε ηγέτες στις δύο πιό διεφθαρμένες πολιτικές μαφίες στον κόσμο, την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ...''
''...Two roommates at Amherst College of Massachusetts, Anthony Samaras and I, George Papandreou, lead the two most corrupt political mafias on Earth, Nea Democratia and Pasok. I am the premier of Greece, and Samaras is the leader of opposition. I participated in the kleptocratic government of Simitis, and Samaras participated in the kleptocratic government of Caramanlis. We are very good friends, but in public it's our job to accuse each other. Love in private, hate in public, and omerta galore!''...''80 billion euros deposited in the secret offshore accounts... The Nea Democratia government was uncontrollably looting Greece with myriad scandals from 2004 to 2009''.


Ελλάδα-Ευρ. 'Ενωση, ''κυρώσεις'' στην Ρωσία γιά Ουκρανία, Στέητ Ντηπάρτμεντ και τα αδιόρθωτα ''μνημονιακά'' ΜΜΕ
Ο ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον των ''μνημονιακών-κινδυνολογικών'' ΜΕGΑ και ''Εθνος'', προσπάθησε -χωρίς επιτυχία- να ''αποσπάσει'' καταδικαστική-επικριτική ''δήλωση'' της εκπροσώπου Στέητ Ντηπάρτμεντ εναντίον της νέας ελληνικής κυβέρνησης γιά το θέμα ''κυρώσεις Ευρ. 'Ενωσης στην Ρωσία γιά ζήτημα Ουκρανίας και αντιδράσεις Ελλάδας''. (Δείτε μετά το 14ο λεπτό στο βίντεο και ειδικά λίγο μετά το 17ο λεπτό, την επίμαχη ερώτηση και την απάντηση). Η εκπρόσωπος κ. Ψάκι, τον...''άδειασε'' και δεν ''επέκρινε'' τις διαφοροποιήσεις της Ελλάδας στο ζήτημα. Ο ίδιος ανταποκριτής, την ημέρα που ορκιζόταν ο νέος πρωθυπουργός, άφηνε να εννοηθεί στο ''Εθνος'', ότι υπάρχει ''επιφύλαξη-ψυχρότητα'' από μέρους της κυβέρνησης ΗΠΑ, γιά να διαψευστεί δύο ημέρες αργότερα, από το...τηλεφώνημα και στήριξη του πρόεδρου Ομπάμα στον πρωθυπουργό Τσίπρα.

Eκλογές, Δημοσκοπήσεις και η επιβεβαίωση του ΚΑΛΑΜΙ
'Οταν όλα τα ΜΜΕ μέσα κι έξω από την Ελλάδα έδιναν διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας 2-3.5% βασιζόμενα σε στημένες ''δημοσκοπήσεις'' εξαγοράσιμων εταιριών, το ΚΑΛΑΜΙ ήταν το μόνο ΜΜΕ που επικαλούμενο εκτιμήσεις ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα (ΗΠΑ), βασισμένες σε πραγματικές δημοσκοπήσεις (όχι ''μαϊμού''), έγραψε γιά διαφορά 6-9% (τελικά ήταν 8.53%).

Περί παρέλασης-καρνάβαλου γιά 25η Μαρτίου, Νέα Υόρκη και το θολωμένο μυαλό των διοργανωτών
Κάποιος άγνωστος και στην...μάνα του, συνπρόεδρος της ''Επιτροπής Παρέλασης-Καρνάβαλου στη Νέα Υόρκη'', δήλωσε σε συνεδρίαση της διοργανώτριας Ομοσπονδίας ''ελληνικού γκέττο'' Αστόριας, ενώπιον ''λαοθάλασσας'' τριών και προεδρο-Γαλάτουλα σε ρόλο...κούκου, ότι ''στόχος είναι η κάθοδος στην παρέλαση 100.000 Ομογενών, στην 5η λεωφόρο''. Θα είναι θαύμα, αφού τα τελευταία χρόνια παρελαύνοντες και θεατές μαζί, δεν ξεπερνούν τις 10 - 12.000. Αλλά το βασανιστικό ερώτημα είναι: Κάνοντας αυτές τις δηλώσεις δημόσια, είχε επισκεφτεί ο κύριος τον...ψυχίατρό του; Αν όχι να το πράξει άμεσα, γιατί τον ψάχνει και η Μιχαλού γιά...χρωστούμενα. Σημ.: Και 200.000 να έλεγε, δεν θα άλλαζε τίποτα. Oι  σαχλαμάρες ''οργανωμένων κάφρων'' Αστόριας, που αναπαράγουν ελληνόφωνα έντυπα του ''γκέττο'' γιά ''μιά χούφτα δολάρια'', μέσα στην τοπική Ομοσπονδία λέγονται και γίνονται.

Τώρα που η διεθνής εμπορική επιχείρηση ''οικουμενικό Πατριαρχείο'' έκανε ''άγιο'' τον ''γέροντα Παίσιο''
(γνωστό και ως ''Παστίτσιο''), που -εκτός των άλλων- ''πολέμησε με τον εθνικό στρατό κατά των κομμουνιστών στον εμφύλιο'', καιρός είναι να κάνει και ''άγιους'' μερικούς ''άρχοντες'', κατά προτίμηση νεόπλουτους ''σφογγοκωλάριους'' από ΗΠΑ, φυσικά με το ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα.

Η Ομογένεια ΗΠΑ και το μηδενικό της έργο... Από το κακό στο χειρότερο
Αν αναζητήσει κανείς ένα έργο που να έγινε γιά όφελος της Ομογένειας ή της Ελλάδας, τα τελευταία 10 χρόνια, δεν θα βρει, επειδή ΔΕΝ υπάρχει. Τα ελληνικά σχολεία κλείνουν με ευθύνη της αποτυχημένης φιλοχρήματης Αρχιεπισκοπής και η ''οργανωμένη Ομογένεια'' γέμισε με άσχετους και αστοιχείωτους ηλικιωμένους ''φιγουρατζήδες'', τα γνωστά μόνιμα-ισόβια αφηνιασμένα και μη ψώνια, που διάλυσαν τα πάντα γιά το ''εγώ'' τους.

Μία ''χαζή'' ερώτηση προς ''ισόβιους προεδροπαράγοντες'' Οργανώσεών μας στις ΗΠΑ

Υπάρχει έστω ΜΙΑ ομογενειακή Οργάνωση (Ομοσπονδία ή παν-'Ενωση) που μπορεί να αποδείξει ότι έκανε ΕΡΓΟ την τελευταία δεκαετία; 'Οτι ΠΡΟΣΦΕΡΕ, έστω ελάχιστα, στην Ομογένεια, στην Ελλάδα, στον Ελληνισμό; 'Οτι πρόσφερε στον πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό τομέα; 'Οτι εδωσε την δυνατότητα και σε νεότερους σε ηλικία να ασχοληθούν με τα ''κοινά της Ομογένειας''; (''Προσφορά'', δεν νοούνται χοροί-πανηγύρια, συνεδριάσεις, χαζο-συνέδρια, ''εξαγγελίες'' και λοιπά συναφή).

Μέχρι τώρα στις ΗΠΑ έλεγαν ''μην γίνουμε Ελλάδα'' (οικονομικά) -
Από τώρα στην Ελλάδα θα λένε ''μην γίνουμε ΗΠΑ'' (σε όλα)
Οι ένορκοι αποφάσισαν να μην διωχθεί-δικαστεί ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, που πυροβόλησε 12 φορές τον άοπλο μαύρο νεαρό Μάϊκλ Μπράουν στις 12 Αυγούστου, στο Φέργκιουσον, της πόλης Σεντ Λούης στην Πολιτεία Μιζούρι. Αναμενόμενη, συνηθισμένη η ''απόφαση'' σε τέτοιες περιπτώσεις αλόγιστης αστυνομικής φονικής αυθαιρεσίας, γιά να μην χαλάσει η... βιτρίνα της χώρας. Φυσικό, αναμενόμενο να ξεσπάσουν και διαδηλώσεις - ταραχές, με πυρπολήσεις κτιρίων, αυτοκινήτων κλπ. Διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ. Τα κανάλια δείχνουν συνέχεια εικόνες από τους ''βανδαλισμούς'': Οι ''κακοί φτωχοί μαύροι'' διαμαρτυρόμενοι, καταστρέφουν περιουσίες των ''καλών λευκών'' και η ζωή συνεχίζεται. Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μιζούρι κήρυξε κάτι σαν ''στρατιωτικό νόμο'' (κατάσταση έκτακτης ανάγκης) για 30 ημέρες. Ευτυχώς, οι περιουσίες των καλών λευκών προστατεύονται από αστυνομία - εθνοφυλακή, που είναι εφοδιασμένες και με τεθωρακισμένα. Η κυβέρνηση δεν έχει διαθέσει -ακόμα- στις τοπικές αστυνομίες γιά την αντιμετώπιση διαδηλωτών, τανκς και βομβαρδιστικά αεροπλάνα από τα αποθέματα ενόπλων δυνάμεων.
Η παρακμή μιάς ακόμα αυτοκρατορίας είναι γεγονός. Γι' αυτό οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Και η ζωή συνεχίζεται μέχρι να συναντήσει τον... εμφύλιο, αφού ρατσισμός και διακρίσεις επίσημα δεν υπάρχουν, αλλά ουσιαστικά, ζουν και βασιλεύουν. 'Οπλα παντού, μαζί και πολλές, μεγάλες αντικυβερνητικές-αντιεξουσιαστικές παραστρατιωτικές ομάδες, που αφορμή ζητούν. Γεμάτες οι ΗΠΑ. Σε λίγες ώρες ή ημέρες, ένας ακόμα φτωχός μαύρος ή έγχρωμος ή μετανάστης, θα σκοτώνεται κάπου στις ΗΠΑ από μιά ντουζίνα σφαίρες αστυνομικού, επειδή τον αγριοκοίταξε. Φυσικά, ο αστυνομικός, που στις ημέρες μας ΔΕΝ μπορεί να τρέξει εξαιτίας πάχους, υπερφόρτωσης με όπλα, αλεξίσφαιρα κ.ά., ήταν σε...άμυνα. Οικονομικά στις ΗΠΑ, δεν συμφέρει να πυροβολούν οι αστυνομικοί τους ύποπτους στα πόδια, όπως παλιά. Κοστίζει περισσότερο (αποζημιώσεις), από μιά... κηδεία. Γι' αυτό σκέπτονται να αντικαταστήσουν τα πιστόλια των αστυνομικών με... οπλοπολυβόλα, γιά σιγουριά.
''Σύμπτωση'': Η ''λομπίστικη οργάνωση'' διάδοσης-πώλησης όπλων στις ΗΠΑ, η NRA (Νational Rifle Association), έχει εξαγοράσει (με χορηγίες - ''δωρεές'') την πλειοψηφία των βουλευτών-γερουσιαστών σε Πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Eνώ σε όλη την χώρα, τα όπλα και ειδικά τα ναρκωτικά (γιά την ''καταστολή-αποβλάκωση''), πωλούνται όπως οι ''κόκα-κόλες'' στα περίπτερα-καταστήματα, με...αστυνομική ''προστασία''. (25 Νοε.'14)

Ομογενείς, ΜΗΝ ενοχλείτε τους προξένους-διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ πριν το μεσημέρι
Ακολουθώντας πιστά την παράδοση των δημοσίων υπαλλήλων Ελλάδας, πάνε στα προξενεία λίγο πριν το μεσημέρι. Και αν τηλεφωνήσετε πριν, απλά θα σας πουν ότι ''ευρίσκονται γιά υπηρεσιακή δουλειά εκτός γραφείου''. Σε απλοελληνική μετάφραση ''καθημερινή κοπάνα, με χαζή δικαιολογία''. Πάνε γιά δουλειά μετά τις 10:00-10:30 πρωί, γύρω στις 1:00 βγαίνουν γιά ''υπηρεσιακό -υποτίθεται- γεύμα'' και φεύγουν πριν τις 5:00 το απόγευμα. Εξαίρεση στο ωράριο, αποτελεί επίσκεψη 'Ελληνα υπουργού -αν συμβεί- στην πόλη τους. Εξυπακούεται ότι τα ''προξενικά καταστήματα'' είναι κλειστά όταν υπάρχουν αργίες στην Ελλάδα, αλλά είναι επίσης κλειστά και τις αργίες στις ΗΠΑ.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα τηλεφωνημάτων του ''Κ'' στα Προξενεία μας, γενικά και μη, ανά τις ΗΠΑ, 9:50-10:10 πρωί, τοπικές ώρες, στις 3, 6, 11 και 14 Νοεμβρίου 2014. To πράξαμε, επειδή λένε ότι τους ''αδικούμε'' τους διπλωμάτες μας, αποκαλώντας τους αυτό που πραγματικά είναι: ''Τουρίστες''. Γιά να είμαστε δίκαιοι: Εξαίρεση αποτελεί γενικό Προξενείο στην βορειοανατολική ακτή ΗΠΑ, όπου η επικεφαλής, αρχίζει δουλειά 8:45 πρωί.
Είπατε τίποτα γιά ''διπλωματικό πτώμα'' (γνωστό και ως ''διπλωματικό σώμα'') και ''προξένους-τουρίστες'', σε εποχή ''μνημονίων- λιτότητας'', δηλ. διπλωμάτες, αργόσχολους δημόσιους υπάλληλους Ελλάδας στις ΗΠΑ, που οι περισσότεροι διορίστηκαν εξαιτίας ''γνωριμιών'';;;


Ομογένεια και ΜΜΕ σε Ελλάδα - Κύπρο:
Οι ''ανταποκριτές'' στις ΗΠΑ και η διαχρονική παραπληροφόρηση ''λωτοφάγων''
Πότε οι ''εκλεκτοί'' ανταποκριτές-συνεργάτες (στις ΗΠΑ) ελληνικών και κυπριακών ΜΜΕ θα κάνουν σωστά την δουλειά τους και θα σταματήσουν να παραπληροφορούν σε Ελλάδα-Κύπρο; Μία 20ετία κρατά αυτή η υπόθεση. Ας αφήσουν γιά λίγο στην άκρη τις παρωπίδες τους και τα συμφέροντά τους και ας αρχίσουν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Είναι και θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αξιοπρέπειας. Αρκετά και διαχρονικά παραπληροφόρησαν, ειδικά σε ζητήματα Ομογένειας και σχέσεων ΗΠΑ με Ελλάδα-Κύπρο. Πολύ μεγάλος ο...κατάλογος. 'Αλλα το πρωί, άλλα το βράδυ. Και άσπρο και μαύρο. Και μπλε και κόκκινο. 'Ολα τα χρώματα τις ίριδας. Και με τους ''φελλούς'' (βασικά) και χωρίς. Και με το ''μνημόνιο'' και χωρίς. Και με τους ''κροίσους Ομογενείς-σωτήρες'' και χωρίς. Και με ΣΑΕ και χωρίς. Και με (υποτιθέμενες) ''στρατηγικές εταιρικές σχέσεις ΗΠΑ με Ελλάδα-Κύπρο'' και χωρίς. Και με ανύπαρκτους ''λομπίστες'' μας στις ΗΠΑ και χωρίς. Και με ανύπαρκτους ''ηγέτες Ομογένειας'' και χωρίς. Αλλά, πάντα και σταθερά με τους ''ημέτερους''.
Ουδέποτε πρόβαλαν σωστά-αντικειμενικά την Ομογένεια. Την αγνοούν απαξιωτικά, επιδεικτικά, θεωρώντας τον κομπλεξικό εαυτόν τους ''μεγάλο'' και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ομογενειακά ΜΜΕ ''σκουπίδια'', ειδικά όσα δεν ''τιμούν'' την ''κενότητά'' τους και το σύστημα που δουλικά υπηρετούν. Ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά-έντιμα και αντικειμενικά με την Ομογένεια, με τα καλά της και τα κακά της, τα θετικά και τα αρνητικά της. Ουδέποτε ασχολήθηκαν με τα ''καυτά'' και διαχρονικά ζητήματα της Ομογένειας, σε σχέση με την Ελλάδα (π.χ. ψήφος, εκμετάλλευση Ομογενών, κλοπή περιουσιών τους, διπλή φορολογία ή άλλα που ενοχλούν τα ''κυβερνητικά καθεστώτα''). ''Απαξιούν'' να ασχοληθούν μαζί της, ισχυριζόμενοι ότι ''τα ΜΜΕ (στην Ελλάδα), δεν τα ενδιαφέρει η Ομογένεια, δεν θέλουν να ασχολούνται μαζί της''. 'Ετσι, οι ανταποκριτές, βασικά, τρέχουν μόνο σαν ''σκυλάκια'' πίσω από 'Ελληνες-Κύπριους, επισκέπτες στις ΗΠΑ, πολιτικούς, ''μεταμφιεσμένοι'' σε...παπαγαλάκια, που απευθύνονται σε...''λωτοφάγους''.
Η ατυχία τους είναι ότι τα γεγονότα, η πραγματικότητα, σχεδόν τους μηδένισαν. Και η ζωή συνεχίζεται, μαζί με την ίδια τακτική τους, αφού ακόμα νομίζουν -πετώντας στα...σύννεφα- ότι όλοι έχουν πάθει ''αμνησία'' σε Ελλάδα-Κύπρο, Ομογένεια ή όλοι ''τρώνε το κουτόχορτο'' που τους σερβίρουν. (Νοε.'14)

''Βραβείο Πούλιτζερ'' γιά ελληνική δημοσιογραφική...ηλιθιότητα
(ανα)Δημοσιεύεται στην Ελλάδα (και αλλού) το ακόλουθο: ''Ο μεγάλος νικητής των αμερικανικών εκλογών (4 Νοε.) είναι -σύμφωνα με ομόφωνες εκτιμήσεις του αμερικανικού τύπου- ο 42χρονος ομογενής Reince Priebus, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος''.
Δυστυχώς, δεν είδαμε -μπορεί εξαιτίας...στραβομάρας- στον αμερικάνικο Τύπο ''ομόφωνες εκτιμήσεις γιά τον μεγάλο νικητή''. Πιθανά επειδή ο πρόεδρος-manager Κόμματος στις ΗΠΑ δεν έχει ουσιαστικό ρόλο, ούτε κάνει ''προεκλογικές εκστρατείες'' αλα Ελλάδα. Πιθανά επειδή ο κ. πρόεδρος (με Ελληνίδα μητέρα), παραπίνει...''τσάι", ταυτιζόμενος με το υπερσυντηρητικό Tea Party. Πιθανά οι ''εκτιμήσεις'' να έγιναν στο... υπερπέραν, όπου συνταξιδεύουν οι ψευτιές και οι...φαντασίες των άσχετων με την αμερικάνικη πραγματικότητα (συνηθισμένο ελληνικό φαινόμενο) γραφιάδων-''ειδικών''. Eυτυχώς, δεν γράφηκε αυτήν την φορά και το περίφημο ''η ελληνική...ψήφος καθόρισε τις εκλογές στις ΗΠΑ''.
 
Εκλογές ΗΠΑ, Νοέμβριος 2014: Δεν ''κέρδισαν'' οι Ρεπουμπλικάνοι σε Βουλή, Γερουσία, τοπικές (Πολιτειακές) Κυβερνήσεις και νομοθετικά Σώματα. Δεν είχαν πρόγραμμα, δεν πρότειναν κάτι ουσιαστικό. Απλά η ''πολιτική'' τους είναι...''αντι-Ομπάμα σε όλα''. Ο λαός ''μαύρισε'' τον Ομπάμα (και κατά συνέπεια τους Δημοκρατικούς υποψήφιους), με ψήφο διαμαρτυρίας, γιά τις ανακολουθίες του και την μη τήρηση υποσχέσεων γιά βασικά ζητήματα.

Γιατί καταστράφηκε ο ''οργανωμένος Ελληνισμός'' ΗΠΑ
Οι υποτιθέμενες Ομοσπονδίες, που έχουν μέλη εθνικοτοπικούς και λοιπούς ημιδιαλυμένους συλλόγους, διοικούνται από ολίγους, κομπλεξικούς, εγκάθετους τυχοδιώκτες-ψώνια, τους ίδιους απαίδευτους γιά 15-25 χρόνια, που απλά εναλλάσσονται στα αξιώματα και αποφασίζουν χωρίς να ερωτούν τα μέλη τους, με αποτέλεσμα να διαλύσουν τις Οργανώσεις. Και δεν φεύγουν με τίποτα (μόνο αν...πεθάνουν) γιά να εισέλθουν νεότεροι, με ιδέες και στόχους... Οι ισόβιοι εγωμανείς καρεκλοκένταυροι-ψώνια, αδυνατώντας να αντιληφθούν ότι έπρεπε ήδη να είχαν αποχωρήσει, κατάντησαν ο περίγελος της Ομογένειας και κράτησαν μακριά από τις Οργανώσεις ανθρώπους με γνώση και ικανότητες. Κοιτάξτε ποιοί και πως ''ηγούνται'', γιά παράδειγμα, των Ομοσπονδιών Νέας Υόρκης και Βοστώνης και θα αντιληφθείτε την κατάντια και την βασική αιτία της διάλυσης.

Μία ''χαζή'' ερώτηση προς ''ισόβιους προεδροπαράγοντες'' Οργανώσεών μας στις ΗΠΑ
Υπάρχει έστω ΜΙΑ ομογενειακή Οργάνωση (Ομοσπονδία) που μπορεί να αποδείξει ότι έκανε ΕΡΓΟ την τελευταία πενταετία; 'Οτι ΠΡΟΣΦΕΡΕ, έστω ελάχιστα, στην Ομογένεια, στην Ελλάδα, στον Ελληνισμό; 'Οτι πρόσφερε στον πολιτιστικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό τομέα; ''Προσφορά'', δεν νοούνται χοροί-πανηγύρια, συνεδριάσεις, ''εξαγγελίες'' και λοιπά συναφή.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό
''Πετρέλαια, φυσικά αέρια, αγωγοί...Η Ελλάδα ενεργειακό κέντρο...το Ιόνιο, το Αιγαίο, η Μεσόγειος''. Αυτά ακούν από 'Ελληνες υπουργούς σε Αμερική και αλλού και σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα θα ψάχνουν γιά τουρίστες. Εξαίρεση δεν μπορούσε να αποτελέσει ο Γ. Μανιάτης, που είδε ''τηλεοπτική κάμερα'' στις ΗΠΑ και ως πρωτάρης...''ξεσάλωσε'', μιλώντας γιά ενεργειακό ''success story'' χωρίς AOZ, αλλά με...Barbaros.

Απαράδεκτοι στο Σικάγο: 'Ηρθε στην πόλη σας γιά κηδεία ο ''υπουργός''-πρόεδρος Γ. Μαρκάκος κι εσείς της Ομοσπονδίας δεν τον υποδεχτήκατε στο αεροδρόμιο με τις πρέπουσες τιμές, ούτε τον δεξιωθήκατε. Τώρα σας ''στολίζει'' και καλά κάνει. Σας χρειάζεται...Μαθαίνουμε ότι, οι ''σοβαρές'' Ομοσπονδίες Φλόριδας και Βοστώνης, των οποίων ο κ. ''υπουργός'' υπήρξε πρόεδρος, θα βγάλουν ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά Ομοσπονδίας Σικάγου.

''Φωτεινά μυαλά'' Ομογενών, πάνε Ελλάδα να προσφέρουν τα ''φώτα'' τους
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, μετά από εντολή Σαμαρά και διαταγή Βενιζέλου, που στάλθηκε στην πρεσβεία και προξενεία μας στις ΗΠΑ από τον γάμα-γάμα (Γ.Γ.) του υπουργείου Εξωτερικών, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα ''τσακάλια'' των διπλωματικών μας αποστολών, υπό την ηγεσία του Καλαματιανού πρέσβη, κινητοποιήθηκαν και βρήκαν τα ''φωτεινά μυαλά'': Πρόκειται γιά τους PhD-ήδες, καθηγηταράδες, που έφιαξαν τoν σύλλογο ''Κύκλος Ακαδημαϊκών'' στην Βοστώνη στις αρχές 2014. Kαι έθεσαν πολύ υψηλό στόχο από την αρχή: ''Να πιάσουν τα ουράνια''. Οι 'Ελληνες ακαδημαϊκοί, μαζί με τους πρόεδρους Οργανώσεων-Ομοσπονδιών μας με ''αρχηγό'' τον Πέτρο Γαλάτουλα, θα αποτελέσουν την ομάδα ''φωτεινών μυαλών'' από τις ΗΠΑ, που θα πάνε στην Ελλάδα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Η είδηση γέμισε χαρά και εθνική υπερηφάνεια την Ομογένεια, που παρακαλεί, γιά την σωτηρία της Ελλάδας, να αναχωρήσουν από τις ΗΠΑ, PhD-ήδες και πρόεδροι, το ταχύτερο, μαζί με τους διπλωμάτες μας.
Το ελληνικό κράτος και οι διπλωματικές του αποστολές, που φημίζονται γιά την εξυπνάδα τους, ερμήνευσαν πολύ σωστά την βαρυσήμαντη δήλωση του πρόεδρου του ''Κύκλου'' και έπραξαν ανάλογα, με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στα ''φωτεινά μυαλά''. Η σημαντική δήλωση ήταν:
''...The aim of the Circle is very clear: It can easily be as distinguished an organization as its most distinguished members are. Simply put the aim of the Circle is the SKY. To that aim we need great ideas, energy and effort. With that such distinguished membership we will have no lack of bright ideas. So let us all join our energies and efforts and work together. We will reach the SKY, I am sure...''.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα μέλη του σύλλογου των Ακαδημαϊκών, μετά από βαθυστόχαστη σκέψη 8 μηνών, βρήκαν το αντικείμενο της πρώτης ξεχωριστής-ασυνήθιστης εκδήλωσής τους, ως αποτέλεσμα των ''bright ideas'' τους: Την παρακολούθηση -τον Νοέμβριο- 6 ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών στην Βοστώνη, μεταξύ αυτών και oι ταινίες ''Μαυρογιαλούρος''(Κωνσταντάρας), ''Ζήτω η τρέλλα'' (Bέγγος).


Διευκρινήσεις περί Σώρρα και...PhD Χρύσανθου
Επειδή αναφέρεται σε ΜΜΕ της Ελλάδας ότι ο ψευτο-''δισεκατομμυριούχος'' Αρτέμης Σώρρας είναι ''ομογενής'', πληροφορούμε ότι είναι Πατρινός, δηλ. νομός Αχαίας, Ελλάδα και δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με Ομογένεια ΗΠΑ... Σε ότι αφορά τα περί ''διδακτορικού'' του σύμβουλου του πρωθυπουργού και βουλευτή Επικρατείας, ΔΕΝ υπάρχει Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ που να πιστοποιεί ότι αυτός κατέχει PhD.

Απαράδεκτη ενέργεια της πρεσβείας μας στην Ουάσιγκτον
Οι της πρεσβείας στην Ουάσιγκτον απόσυραν τον θρυλικό γάϊδαρο (σύμβολο του υπουργείου και των διπλωματών μας στις ΗΠΑ) ως κύρια φωτογραφία στην σελίδα τους στο facebook, το πρωί 14 Οκτωβρίου και στην θέση της φωτογραφίας του γάϊδαρου έβαλαν μία με φυτά Μεσσηνίας, επειδή ο πρέσβης είναι Καλαματιανός. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ελαιόδενδρα ή ''δενδρύλια'' Μεσσηνίας. Η αλλαγή ενόχλησε την Ομογένεια, η οποία έχει συνηθίσει στην ταύτιση των ''τουριστών'' διπλωματών μας με το θρυλικό τετράποδο, που είχαν επιλέξει ως σύμβολο στο facebook, γιά να δοξάζεται το Υπ. Εξωτερικών.
Eίδηση: Τον αποτυχημένο πρέσβη μας στις ΗΠΑ, λέγεται ότι θα αντικαταστήσει ο αποτυχημένος (το έδειξε ως πρέσβης-μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ) τώρα γεν. Γραμματέας του Υπ. Εξωτ. Οι ''άχρηστοι-αποτυχημένοι ημέτεροι'' παραδοσιακά προτιμούνται, γιά να ευτελίζεται η Ελλάδα στο εξωτερικό.
ΕΙΔΗΣΗ: Επειδή τα Γραφεία Τύπου της Ελλάδας στις ΗΠΑ είναι ανύπαρκτα, δείγμα της ανικανότητας των κρατικοδίαιτων ''κυφήνων'' της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης στην Αθήνα, ήδη Ομογενείς, ως άτομα, άρχισαν να απαντούν σε δυσμενή γιά την Ελλάδα δημοσιεύματα αμερικάνικων ΜΜΕ, ώστε να καλυφθεί η εντυπωσιακή ανυπαρξία Γραφείων Τύπου και διπλωματών μας, στις ΗΠΑ.


Η...''χρεοκοπημένη'' Αργεντινή έστειλε στο διάστημα τον πρώτο της δορυφόρο!
Είναι γιά τηλεπικοινωνίες, σχεδιασμένος αποκλειστικά στην Αργεντινή. Όπως δήλωσε και η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρσνερ στο λογαριασμό της στο Τουίτερ "ο ARSAT-1 είναι στο διάστημα. Τι συγκίνηση!".

Η είδηση..''Μπορντέλο η Βουλή Ελλήνων'', αποτελέσματα Επιτροπής Ελέγχου "Πόθεν Έσχες"
Παρουσίαση του πορίσματος των ορκωτών λογιστών επί του αναδρομικού ελέγχου Πρωθυπουργών, Υπουργών και Υφυπουργών, από χρόνο 1974: Συνολικά η Επιτροπή έλεγξε τα ''πόθεν έσχες'' 455 πολιτικών προσώπων. Σχεδόν μηδενικά τα αποτελέσματα. 'Ολοι, όλες ''καθαροί''. Και ο...'Ακης Τσοχατζόπουλος. Το δυστύχημα είναι ότι τους διεφθαρμένους ''βολεμένους βολευτές'', τους εκλέγει και τους πληρώνει ο λαός. Καλά να πάθει.

Παγκόσμιο ρεκόρ:
Η ''Βουλή'' της μίζας, ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας, θα εξοπλιστεί με νέο εκτυπωτικό μηχάνημα, η αξία του οποίου είναι 1.700.000 (ένα εκατομμύριο, επτακόσιες χιλιάδες) ευρώ. Πιθανά το μηχάνημα να είναι φιαγμένο από...χρυσάφι (σε μετάφραση, πάλι αρπαχτές από ''ημέτερους'').

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο υπουργείο Εξωφρενικών, γνωστό και ως ''Εξωτερικών''
Μετά την διπλωματία, δολοφονήσατε και την ελληνική γραφή - γλώσσα... Βλέποντας την ιστοσελίδα του υπουργείου σας, διαπιστώνουμε την αναφορά στις γυναίκες γενικές προξένους στις αρχές εξωτερικού, ως ''η γενικΟΣ Πρόξενος'', αντί του ορθού ''η γενιΚΗ Πρόξενος''. Υποτίθεται ότι, η δημοτική είναι η επίσημη γραφή, από 1980, επί πρωθυπουργίας Γ. Ράλλη... Σύμφωνα με Τριανταφυλλίδη και Ψυχάρη, η ορθή γραφή είναι ''η γενιΚΗ Πρόξενος''. Εσείς ΠΟΙΑ γλώσσα ομιλείτε και γράφετε; Μίγμα δημοτικής, καθαρεύουσας, απλής καθαρεύουσας;

''Θεωρία'' η ελληνικότητα της Μακεδονίας, γιά τον υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας

Από τις ειδήσεις: «...Ως αρχαιολογικό εύρημα παγκόσμιας εμβέλειας και τεράστιας εθνικής σημασίας χαρακτηρίζεται ο Τάφος της Αμφίπολης. Όπως όλα δείχνουν, μια ''νέα Βεργίνα'' αποκαλύπτεται στην Αμφίπολη και η μακεδονική γη είναι σαν να θέλει από μόνη της να δώσει τις απαντήσεις στους Σκοπιανούς για την ελληνική ταυτότητα της Μακεδονίας. ''Η ανακάλυψη του τάφου δεν ενισχύει την θεωρία περί ελληνικότητας της Μακεδονίας, αλλά επιβεβαιώνει την θεωρία περί ελληνικότητας της Μακεδονίας'', τονίζει ο υπουργός Πολιτισμού για το κατά πόσο η ανακάλυψη αυτού του τάφου ενισχύει τις ελληνικές θέσεις απέναντι στους Σκοπιανούς...»

Μία καλοστημένη επιχείρηση από την δεκαετία του '80
ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Eκατοντάδες εκατομ. δημόσιου χρήματος της Ελλάδας, γιά εγχειρήσεις - νοσήλεια Ελλήνων, κατά ''σύμπτωση'' επιλεκτικά στην Βοστώνη
''Κατά σύμπτωση'' σχεδόν όλοι οι 'Ελληνες ασθενείς -ενήλικες και παιδιά- έρχονται ΜΟΝΟ στην Βοστώνη (φαίνεται στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν άλλα νοσοκομεία), γιά 3 δεκαετίες, ''συμπτωματικά'' σε δύο συγκεκριμένα νοσοκομεία, με την εγγύηση του ελληνικού Δημόσιου, που χρεωνόταν σχεδόν διπλάσια. ''Κατά σύμπτωση'', πάντα μία ''φιλάνθρωπος'' εθελόντρια μεσολαβεί γιά ασθενή παιδιά και κατά σύμπτωση φιάχτηκε από την Μητρόπολη και ''Οίκος Φιλοξενίας'' συγγενών τους. ''Κατά σύμπτωση'' η ''φιλάνθρωπος'', η Μητρόπολη και διάφοροι ''παράγοντες'', συνεργάζονται ''άψογα'' στο...''φιλανθρωπικό τους έργο''. Και ''κατά σύμπτωση'', μαζεύονται χρήματα σε...εράνους γιά την ''φιλάνθρωπο'' μεν και τον ''φιλανθρωπικό'' ανύπαρκτο νομότυπα ''Οργανισμό'' της, αλλά ουσιαστικά γιά τα νοσοκομεία. Οι περισσότερες εγχειρήσεις και νοσηλείες-θεραπείες μπορούσαν να γίνουν στην Ελλάδα. Εκτιμάται ότι εκατομμύρια πήγαν σε ''μεσολαβήσεις-μίζες''.
Τέλη δεκαετίας '80 έγινε και το μεγάλο σκάνδαλο, με την κλοπή εκατομμυρίων από χρήματα που στέλνονταν μέσω Εθνικής Τράπεζας στο υποκατάστημά της (τότε) Βοστώνης γιά νοσήλεια. Οι επιταγές εκδίδονταν από το γεν. Προξενείο προς νοσοκομεία, η έρευνα του Υπ. Εξωτερικών τελικά ''κουκουλώθηκε'' γιατί είχαν εμπλακεί και πολιτικοί-υπουργεία Ελλάδας (ουδέποτε αναφέρθηκε οτιδήποτε στα ΜΜΕ στην Ελλάδα).
Μία δικαστική διαμάχη στο Σικάγο 1990-92, με τοπικά νοσοκομεία εναντίον ελληνικής Κυβέρνησης (case Νο. 92-1396, United States Court of Appeals, 7th Circuit), έβγαλε πολλά στην επιφάνεια, με τις ''κομπίνες'' μεταμοσχεύσεων - νοσηλειών (ουδέποτε αναφέρθηκε οτιδήποτε στα ΜΜΕ στην Ελλάδα).

Ο ΕOT, τα ''κρατικοδίαιτα γαϊδούρια'' του και οι ''χορηγίες σε ημέτερους''
Με απόφαση του Γ. Γ. του ΕΟΤ, Π. Λειβαδά (γνωστός και ως ''διαπλεκόμενος πολιτικάντης''), μετά από 5 χρόνια δόθηκαν πάλι χορηγίες σε ημερήσια εφημερίδα Αστόριας (22.500 δολ.) και σε εβδομαδιαία εφημερίδα Αστόριας (6.000 δολ.), όπως επιβεβαίωσε η ''διαυγής'' Αθήνα. H ημερήσια ''γεροντοκόρη'', διαφημίζει και την...Turkish Airlines, οπότε το σύνθημα θα είναι ''ο ΕΟΤ σας καλεί να επισκεφθείτε την Ελλάδα πετώντας με Turkish Airlines''. Δεν γνωρίζουμε με τι κριτήρια δόθηκαν και πως θα προβληθεί ο Τουρισμός (μήνα Μάϊο) στους...'Ελληνες Νέας Υόρκης, αλλά γνωρίζουμε πως όλα τα άλλα ελληνόφωνα ΜΜΕ στις ΗΠΑ, προς τιμήν τους, δεν έγιναν ''ελλαδο-έμποροι'' γιά το αυτονόητο, δηλ. την αφιλοκερδή προβολή της πατρίδας μας. Οι δύο μικρής κυκλοφορίας εφημερίδες του ''γκέττο'' μας, κατά ''σύμπτωση'' και ''ορμηνεμένες'' από τον κ. Λειβαδά, ήταν οι μόνες που διατύπωσαν αίτημα στον ΕΟΤ, γιά χορηγία. Κι εμείς νομίζαμε ότι πρόβαλαν την Ελλάδα...''αφιλοκερδώς'', λόγω...''πατριωτισμού'' τους, όπως δηλώνουν και γραπτά. (Σημ.: Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε χορηγία από την Ελλάδα γιά οτιδήποτε. Προβάλει από 1995 -δωρεάν- την Ελλάδα και τουριστικά)...Ξέχωρα από τις χορηγίες (διαχρονικές) σε ''ημέτερα'' ΜΜΕ, υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα: Ουδέποτε ο ΕΟΤ είπε ένα ''ευχαριστώ'' σε όσα ομογενειακά ΜΜΕ (που δεν είναι ''μαγαζάκια'') προβάλουν την Ελλάδα αφιλοκερδώς, πιστοποιώντας έτσι ότι πρόκειται γιά έναν δημόσιο Οργανισμό, με κρατικοδίαιτα, αγενή...''γαϊδούρια''. (Διαβάστε σχετικό άρθρo: ''Τουρισμός, Ομογένεια και κρατικά γαϊδούρια'').

Πρόβλημα στο Σικάγο, με τον υφυπ. Εξωτερικών ''αρμόδιο γιά Απόδημους'', Κ. Γεροντόπουλο
Ο υφυπουργός και υποτίθεται αρμόδιος γιά Απόδημους, συνεχίζοντας τα υπερπόντια ταξίδια του με κρατικό χρήμα, μετά την Αυστραλία, ήρθε Αμερική γιά να ''γνωρίσει την Ομογένεια'' επίσημα, αλλά ουσιαστικά γιά ταξίδι τουριστικό και ''κομματικής υποστήριξης''. 'Ετσι, στο Σικάγο, Πέμπτη και το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Μαρτίου, προπαραμονή παρέλασης, παραυρέθηκε στην τελετή ύψωσης της ελληνικής σημαίας, πήγε στο επονομαζόμενο ελληνικό Μουσείο που διαπρέπει σε...μεζεδοδοκρασογνωσία (αυτό ονομάστηκε ''συνάντηση με την Ομογένεια'') και σε ένα σχολείο... Αλλά η ουσία είναι κάπου αλλού: Παρασκευή απόγευμα συναντήθηκε με μερικούς Ομογενείς παράγοντες και μη, στο πολυτελές και ακριβό -''πάνω'' στην λίμνη- προξενικό διαμέρισμα (5-7 μ.μ.) και μετά, στις 8:00μ.μ., είχε δείπνο με στελέχη της τοπικής Οργάνωσης ''Νέας Δημοκρατίας'', στο Genesis Restaurant & Night Club, Country Club Hills. Αλλά συνάντηση με την ευρύτερη Ομογένεια, καμία. Τους παράγοντες επέλεξε η ''τουρίστρια'' (έχει κερδίσει...επάξια τον τίτλο) γενική Πρόξενος, Ιωάννα Ευθυμιάδου. Το αστείο είναι ότι με χρήμα του ελληνικού λαού, υποτίθεται ότι ο υφυπουργός ταξιδεύει γιά να...γνωρίσει την Ομογένεια και να...ασχοληθεί με τα...προβλήματά της και όχι γιά να βρει θύματα να ενισχύσουν οικονομικά το κάθε κρατικοδίαιτο κόμμα Ελλάδας, των ''δανεικών και αγύριστων'', που δεν πληρώνει ούτε τον λογαριασμό γιά το ηλεκτρικό στην ΔΕΗ. (Mαρ. '14)

Νέες ''ημέρες δόξας'' και... ''ναυάγιο'' στο ιστορικό ''γκέττο'' μας, της Νέας Υόρκης

''Το βαπόρι από περσία βούλιαξε την Ομοσπονδία  /  Με αγωγές ήταν γεμάτο γιά συμβούλιο και Πετράκο''
Πάλι έγινε ''της Ομοσπονδίας Αστόριας το κάγκελο''
Αγωγή πρόεδρου συλλόγου-μέλους, στο Συμβούλιο και στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης ως εταιρία, εξαιτίας (οικονομικών και δικαστικών) διαφορών του με τον γεν. γραμματέα της σκανδαλιάρας ''κραταιάς των Ελληνικών Σωματείων'', με αφορμή ένα χαμένο... εμπορικό καράβι στην Ελλάδα.
Στα μέσα Φεβρουαρίου '14, τα μέλη (21) του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας έλαβαν τα έγγραφα της αγωγής εναντίον τους (σχετική αναφορά περί πλοίου Ελλάδα, είχε κάνει το ''Κ'' πριν 2 μήνες). Ο θιγμένος πρόεδρος (Χρήστος Μαστροκυριάκος) και χαμένος οικονομικά, ως ''συνέταιρος μελλοντικός πλοιοκτήτης'' έκρινε σκόπιμο να κάνει αγωγή και στην Οργάνωση, επειδή ''η παραπλάνησή του συντελέστηκε μέσα στο κτίριο της Ομοσπονδίας και οι υπόλοιποι που γνώριζαν δεν τον προστάτευσαν'', με αποτέλεσμα να χάσει ένα σημαντικό ποσό, που έδωσε στον γενικό γραμματέα. Το ''βαπόρι'' (εμπορικό) που θα μετάφερε προϊόντα κάνοντας ''δρομολόγιο'' Σμύρνη-Θεσσαλονίκη, δεν πήγε καλά, τα χρήματα χάθηκαν και ο γεν. γραμματέας (Πέτρος Γαλάτουλας) επέστρεψε 415.000 δολ. συν τόκους 35.000 (γιά την αγορά του καραβιού, που είχε πάρει ως δάνειο από τον πρόεδρο), ενώ μένουν ακόμα 268.000 δολ. δηλαδή το μερίδιο του πρόεδρου στην επιχείρηση, τα οποία δεν του τα επιστρέφει, θεωρώντας ότι το ποσό ήταν η συμμετοχή στην... ζημιά. Η συνέχεια στο Δικαστήριο και η ζωή συνεχίζεται στο ''γκέττο'', με την διαχρονικά ''σκανδαλιάρα'' Ομοσπονδία.


Ευχαριστούμε δημόσια το Συμβούλιο της ΠανΗπειρωτικής Αμερικής
Επειδή, στην συνεδρίασή του, το Σάββατο 25 Ιανοαρίου 2014, στο κτίριο του συλλόγου ''Αναγέννηση'' στην Αστόρια, Νέας Υόρκης, μετά από πρόταση του λεβέντη της Ηπείρου πρώην πρόεδρου και πολυ-πρόεδρου σε άλλες Οργανώσεις Δημ. Τσούμπανου, ασχολήθηκε -τα 2/3 του χρόνου της συνεδρίασης- με το ''ΚΑΛΑΜΙ'', που τους αποκάλεσε ''γαιδούρια'', επειδή ζήτησαν και πήραν, πριν λίγους μήνες, χρήματα-επιχορήγηση από την χρεοκοπημένη, σακατεμένη οικονομικά Ελλάδα. Για την ιστορία, ΔΕΝ ασχολήθηκαν με την ΟΥΣΙΑ, δηλ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ με τις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που πήραν από τον φορολογούμενο λαό της Ελλάδας, ως χορηγίες, τις περασμένες 2-3 δεκαετίας και αν προτίθενται να του τα επιστρέψουν, τώρα που τα έχει ανάγκη. Με την λέξη ''γαϊδούρια'' αισθάνθηκαν, όπως είπαν, ότι θίγονται οι... παπούδες τους. Μάλλον δεν κατάλαβαν καλά, επειδή άλλα διαβάζουν, άλλα καταλαβαίνουν και άλλα λένε. Γι' αυτούς ήταν και συγκεκριμένα γιά την Οργάνωση ''Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών'', όχι γιά τους μακαρίτες προγόνους τους ή την... κυρά-Φροσύνη.

O πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, γιά Ομογένεια: «Εγώ αισθάνομαι ότι υπάρχει μία ζωντανή γέφυρα ανάμεσα στην Αμερική και την Ελλάδα». ''Βαθυστόχαστη'' η σκέψη-δήλωσή του. Αλλά, η ''ζωντανή γέφυρα''... βυθίστηκε όμως στον... Ατλαντικό, επειδή ''ενισχύθηκε'' από τον έρανο γιά την Μυρτώ, με αποτέλεσμα, ούτε να θέλουν να μας ξέρουν στην Ελλλάδα και με το δίκιο τους. Τώρα ειδικά, που αποκαλύφθηκε το φτηνό, σάπιο οικοδόμημα των ''κομπιναδόρικων'' ομογενειακών Οργανώσεων, το οποίο ο πρέσβης κ. Χρ. Παναγόπουλος υποστηρίζει, ευρισκόμενος (πάλι) εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας...'Αξιος. (Ιαν.'14)

Επιβεβαίωση της αποκλειστικής είδησης του ''Κ'', περί ΣΑΕ και εισαγγελέα
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' είχε δημοσιεύσει το καλοκαίρι (Ιούνιο '13), αποκλειστικά την είδηση ότι ''εισαγγελέας ασχολείται με τα οικονομικά του Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)''. Επιβεβαιώθηκε μισό χρόνο μετά: «Οι αρμόδιες αρχές ερευνούν τον οικονομικό απολογισμό των μελών του Προεδρείου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού των ετών 2006, 2007, 2008 και 2009 για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών». Αυτό δήλωσε Τετάρτη 29 Ιανουαρίου '14 ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, αρμόδιος γιά Απόδημους, κατά την ενημέρωση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, για τα θέματα της αρμοδιότητάς του.
Σημ.: Τα στοιχεία γιά ΣΑΕ, είχε δώσει στην εισαγγελία, ο προηγούμενος υφυπ. Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας

Συγκλονιστική ανακάλυψη:
Η Ελλάδα διαθέτει εμπορικούς-οικονομικούς ακόλουθους στις ΗΠΑ
Επειδή, γιά κοντά 40 χρόνια, η Ομογένεια και οι εξαγωγείς στην Ελλάδα, αγνοούν την ύπαρξη των εμπορικών ακόλουθων, ενημερώνουμε ότι υπάρχουν: Στην πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και στα ελληνικά Προξενεία σε Νέα Υόρκη, Σικάγο και Σαν Φρανσίσκο. Τι δουλειά κάνουν; Δύσκολη ερώτηση. Αφού αγνοούσαμε την ύπαρξή τους, πως να γνωρίζουμε τι δουλειά κάνουν, εκτός από ''προσωπικό τουρισμό'' με κρατικό χρήμα;

Ελαιόλαδο και η παραπλάνηση του γραφείου Οικονομικού-Εμπορικού Ακόλουθου (Ουάσιγκτον)
'Εδωσε στην δημοσιότητα παραπλανητική έκθεση γιά εισαγωγές ελληνικών ελαιόλαδων στις ΗΠΑ. Τα πραγματικά στοιχεία μπορείτε να τα δείτε εδώ (5ος πίνακας). Η Ελλάδα, δυστυχώς, καλύπτει σε ελαιόλαδο, μόνο το 2% της αγοράς ΗΠΑ, επειδή οι εμπορικοί Ακόλουθοι είναι άχρηστοι, δηλ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

Μουσική ''Ζορμπά'' επέλεξε η Chrome στη νέα της διαφημιστική ''καμπάνια''

H κατάντια της ΠανΗπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής
Η ημιαδιαλυμένη Οργάνωση, μετά από χρόνια, έκανε πάλι πρόεδρο τον συγγραφέα Νίκο Γκατζογιάννη, τον οποίον ''στολίζουν'', επειδή στο παρελθόν, ενδιαφέρθηκε περισσότερο γιά την τσέπη του και ελάχιστα γιά την Οργάνωση. Χώρια η ''προβοκάτσια'' με την δημιουργία του Κόμματος ΜΕGA στην Αλβανία, γιά να ''σπάσει'' η δύναμη των Βορειοηπειρωτών. (Γιά... ''μυστικά κονδύλια'', ρωτήστε την Ντόρα Μπακογιάννη)... 10 Νοε. '13

Με αφορμή μία εκδήλωση του ελληνικού ιατρικού σύλλογου Νέας Υόρκης
'Οταν ''πολιτικάντηδες'' από την Ελλάδα προκαλούν στην Ομογένεια
Στο ''Σταθάκειο'', έδρα της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, έγινε μία εκδήλωση 16 Οκτ. '13 -την παρακολούθησαν 50 άτομα-  με την συμμετοχή και αντιπροσώπων των ''γιατρών χωρίς σύνορα'' από Ελλάδα. Θέμα ''η υγεία σε περίοδο οικονομικής κρίσης''. Μεταξύ των επισκεπτών και ο πρόεδρος του Ογκολογικού Κέντρου ''Αγιος Σάββας'' Πάνος Μινογιάννης. 'Ελαβε τον λόγο και άρχισε να μιλά γιά... success stories, ''πρωτογενή πλεονάσματα'' και λοιπές ανοησίες, κάνοντας φτηνή κυβερνητική προπαγάνδα, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε... κάφρους, που δεν γνωρίζουν τι γίνεται στην Ελλάδα. Το άσχημο γιά τον κύριο είναι ότι θα έπρεπε να γνώριζε καλύτερα την Ομογένεια, αφού λέει ότι σπούδασε στη Νέα Υόρκη και να μην της υποτιμούσε την νοημοσύνη.

'Ανεργοι, ακτήμονες, ανέστιοι Ελληνες
«Πλειστηριασμοί κατά ριπάς! 100.000 ''πράξεις'' για ακίνητα και αυτοκίνητα έως το τέλος του 2013. Πενήντα σπίτια την ημέρα βγαίνουν στο σφυρί. Καταιγίδα εντολών για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων». Αυτό ήταν ένα από τα πρωτοσέλιδα θέματα της εφημερίδας μας και αποτύπωνε σ' όλο το ανατριχιαστικό μέγεθός του το αβάσιμο της θεωρίας για «ιστορία επιτυχίας» (success story) που τάχα... γράφεται το τελευταίο διάστημα. Οι 'Ελληνες χάνουν τα πάντα. Κινητά και ακίνητα. Κόποι και θυσίες ολόκληρων γενεών καταλήγουν στο τίποτα και ουσιαστικά δημεύονται από το κράτος... Το ανατριχιαστικότερο όλων, που καταδεικνύει τον καλπάζοντα ανθελληνισμό των αρχιτεκτόνων της κρίσης και των υποτελών τους, οι οποίοι εφαρμόζουν τις σχετικές εντολές, είναι ότι «οι Αρχές έχουν βάλει στο μάτι ακόμα και τις κατοικίες που έχουν άνεργοι, άποροι και ανασφάλιστοι, που δεν διαθέτουν καν χρήματα για να νοσηλευτούν σε κρατικό νοσοκομείο!». Πρέπει να ανασχεθεί η πρωτοφανής επίθεση εναντίον του λαού και του έθνους μας, πριν φτάσουμε στο σημείο μηδέν.
(Αντιγραφή από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα ''Δημοκρατία'' - 18 Οκτ. '13)


Από τον αντιπρόεδρο και Υπ.Εξ. της Ελλάδας, Ευ. Βενιζέλο
Απόπειρα διάπραξης απάτης με ''ψευδείς, ειδήσεις-γεγονότα'' και στον ΟΗΕ;
Στα τέλη Σεπτέμβριου '13 στη Νέα Υόρκη, με τις επίσημες (και γραπτά) δηλώσεις του, ανάφερε: ''έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 5%, το μεγαλύτερο στην ευρωζώνη'' (σελίδα 4, κάτω) και ''η Ελλάδα, η 30η οικονομική δύναμη στον κόσμο''.
Σημ.: Πριν την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στον ΟΗΕ (27 Σεπ. '13), η Τράπεζα της Ελλάδος, είχε ήδη ανακοινώσει διαφορετικά -αρνητικά- στοιχεία, ενώ το υπουργείο Οικονομικών και η ''Τρόϊκα'' είπαν ότι το υποτιθέμενο ''πλεόνασμα'' των 2,6 δισ. ευρώ, ήταν τελικά 0,3 δισ. (ενώ το ΔΝΤ το προσδιορίζει στο μηδέν, γιά 2013).
Οι δύο ΕΠΙΣΗΜΕΣ δηλώσεις, δεν έχουν σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. 'Αρα, στόχο είχαν την συνειδητή εξαπάτηση χρηματιστήριων, πιθανών επενδυτών και Αμερικανών (ή και άλλων χωρών) πολιτών;

'Εντονες φήμες ότι η Χίλαρυ Κλίντον στις προεδρικές εκλογές 2016 θα έχει ως υποψήφιο αντιπρόεδρο τον GAP
Ο ένας, ο μοναδικός και ο ανεπανάληπτος GAP ''σκίζει'' στις ΗΠΑ. Mε τις ομιλίες του σε πανεπιστήμια και τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση, εξηγώντας πως ''έσωσε'' την Ελλάδα. Φυσικό και επόμενο να του ζητούν να εμφανίζεται στην αμερικάνικη τηλεόραση, να ζητά δημοψήφισμα στις ΗΠΑ ''γιά να εκφραστεί ο λαός γιά την κρίση'' κ.ά., με αποτέλεσμα να γίνεται ''χαμός'' στο Κογκρέσσο, με τους Ρεπουμπλικάνους να υποχωρούν άτακτα μετά την δήλωση GAP και να ψηφίζουν υπέρ Ομπάμα, γιά αύξηση του χρέους.

Ο Αντ. Σαμαράς μετάφερε την θεωρία των ''άκρων'' στις ΗΠΑ
Με ομιλία του στο Peterson Institute for International Economics στην Ουάσιγκτον (1 Οκτ.'13), ο πρωθυπουργός μετάφερε το ''εμφυλιακό κλίμα'' που δημιουργεί και στις ΗΠΑ: «... Εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή "ακραία αντιπολίτευση" ("extreme opposition") που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση...».

Η αμαρτωλή ''Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Mείζονος Νέας Υόρκης''
δεν επέτρεψε να γίνει εκδήλωση στο κτίριό της γιά την επέτειο του Πολυτεχνείου, την οποίαν τιμούν ''αγωνιστές'' που ούτε καν ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο ή πέρασαν απέξω, εκείνες τις ημέρες (Νοε.'73). Ο λόγος της άρνησης ήταν, γιά ''να μην ζητούν χρήση της αίθουσας και Χρυσαυγίτες''. Η αίθουσα θα χρησιμοποιείτε μόνο από τους ''μόνιμους παράγοντες'' της Ομοσπονδίας, δηλ. δεξιο-βασιλικο-χουντικούς, που ρημάζουν γιά χρόνια την Οργάνωση, η οποία, ίσαμε πρόσφατα, ήταν τα ''άτυπα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας''.

Δεν συμπεριφέρθηκε εκτός Ελλάδας, δηλ. στις ΗΠΑ, ως ''πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων''
Tα θετικά και τα αρνητικά της 2ης επίσκεψης Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ (Σεπ. '13)
- Κέρδισε σε ''εντυπώσεις'' στην Ελλάδα μέσω της παραπληροφόρησης των ''μνημονιακών παπαγάλων'' ΜΜΕ Αθήνας.
- Κέρδισε από τις επαφές στην Ουάσιγκτον (γερουσιαστές, βουλευτές κ.ά.) και από την προτίμηση του American Jewish Committee.
- Κέρδισε σε υποσχέσεις ολίγων Aμερικανο-Ελλήνων γιά (προεκλογική) οικονομική βοήθεια στο κόμμα του.
- 'Εχασε στον τομέα της Οικονομίας, που είναι η ουσία: Παρά τις υποτιθέμενες ''προθέσεις'' και ''υποσχέσεις'', επενδύσεις μηδέν, τώρα και στο άμεσο μέλλον. 'Εχασε και στο Κυπριακό, επειδή αποδέχτηκε τετραμερή και ''δημοψήφισμα''. Είναι και ο πρώτος πρωθυπουργός Ελλάδας, που μετάφερε γιά πρώτη φορά εκτός χώρας, στις ΗΠΑ, την πολιτική-κομματική μιζέρια Ελλάδας, το ''εμφυλιοπολεμικό κλίμα'' των ''άκρων''.
- 'Εχασε οριστικά την Ομογένεια, η οποία ''δεν τρώει κουτόχορτο'' και κατάλαβε ότι ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο γιά την εξουσία στην Ελλάδα. Η Ομογένεια πιστεύει ότι τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), εκτός από την διαπλοκή και την διαφθορά, ευθύνονται και γιά την χρεοκοπία της χώρας. Ο Α. Σαμαράς, ούτε ασχολήθηκε έστω να κινητοποιήσει την Ομογένεια υπέρ της Ελλάδας και ούτε ασχολήθηκε με τα καυτά προβλήματά της (ούτε καν αναφέρθηκε σε αυτά επίσημα), που είναι η διπλοφορολόγηση, η κακομεταχείρηση από το κράτος, η κλοπή περιουσιών των Ομογενών στην Ελλάδα κ.ά. Δυστυχώς, το ταξίδι του Α. Σαμαρά στις ΗΠΑ, όπως κι αυτό στις αρχές Αυγούστου, είχε στόχο έναν: Επικοινωνιακές εντυπώσεις στην Ελλάδα, γιά πολιτικά, κομματικά οφέλη.
Σημ. 1: Στους Ομογενείς έμεινε η εικόνα του πρωθυπουργού της Ελλάδας να χειροκροτεί στο χλιδάτο δείπνο των ''παπατζήδων κροίσων επενδυτών'' στη Νέα Υόρκη, την απονομή βραβείου στο βασικό στέλεχος του τουρκικού λόμπι στις ΗΠΑ γιά τις... ''υπηρεσίες του στον Ελληνισμό''! (Παρά τις ''φιλότιμες προσπάθειες'' των μνημονιακών ΜΜΕ Αθήνας να βαφτίσουν το μαύρο ως άσπρο, η ουσία παραμένει. Θετικά αποτελέσματα γιά την χώρα δεν είχε, ούτε το δεύτερο ταξίδι Σαμαρά στις ΗΠΑ)
Σημ. 2: Το να βλέπει η Ομογένεια τον Α. Σαμαρά να έχει συνδαιτημόνα (μαζί με άλλους υποστηρικτές και κομματικούς) σε ιδιωτικό δείπνο στο Μανχάτταν (28 Σεπ.) έναν πρώην ΕΣΑ-τζη
, επί χούντας-Ιωαννίδη (και οικονομικό υποστηρικτή του πρωθυπουργού γιά χρόνια), στέλεχος της ανύπαρκτης ''Νομαρχιακής Νέας Δημοκρατίας ανατολ. ΗΠΑ'' της οποίας ηγείται φίλος του πρωθυπουργού (Σωτήρης Βαχαβιώλος) δεν είναι και τιμητικό γιά τον Α. Σαμαρά.
Σημ. 3: Δηλώσεις του είδους ''η Ελλάδα είναι η 30η οικονομική δύναμη στην κόσμο'' (Ε. Βενιζέλος, 24 Σεπ. Νέα Υόρκη) και ''η Ελλάδα έχει ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση και εξελίσσεται σε χώρα προσέλκυσης της επιχειρηματικότητας'' (Α. Σαμαράς, 29 Σεπ. Νέα Υόρκη), που ανατρέπονται από τον πρωθυπουργό την επομένη (με την δήλωσή του στο American Jewish Committee, 30 Σεπ.) ότι ''η κατάσταση στην Ελλάδα, συγκρίνεται μόνο με την κρίση στην Αμερική την δεκαετία του 1930'' (Greeks are living through the equivalent of the “Great Depression'' nightmare), δείχνουν έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας, αλλά και απόπειρα παραπλάνησης-εξαπάτησης της Ομογένειας και του λαού στην Ελλάδα... (6 Οκτ.'13)

Γιατί ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα
ΠΟΙΟΣ θα κάνει επενδύσεις σε μιά ''χρεοκοπημένη'' χώρα όπου, η κυβέρνηση αποκαλεί την αξιωματική αντιπολίτευση ''άκρο'', δηλ. κάτι σαν ''τρομοκρατική οργάνωση'' και η αξιωματική αντιπολίτευση αποκαλεί την κυβέρνηση κάτι σαν ''χούντα''; ΠΟΙΟΣ θα κάνει επενδύσεις σε μιά χώρα ΧΩΡΙΣ παραγωγή; ΠΟΙΟΣ θα κάνει επενδύσεις σε μιά χώρα με άθλια δημόσια διοίκηση, γραφειοκρατία, ''μίζα'', αρπαχτή, διαπλοκή-διαφθορά; ΠΟΙΟΣ θα λάβει σοβαρά υπόψην μία χώρα όπου τα ''τηλεπαράθυρα'' έχουν αντικαταστήσει την Βουλή και την Δικαιοσύνη; Γιά ποιά ''σταθερότητα'', γιά ποιά ''ισχυρή κυβέρνηση'', γιά ποιά ''προσέλκυση επενδύσεων- επιχειρηματικότητας'' ομιλούν οι της κυβέρνησης;

Αν στην Ελλάδα υπήρχε ''νόμος δικαίου''. Αν ίσχυε η νομοθεσία ΗΠΑ ή άλλων χωρών.
Τότε, μαζί με τους ''χρυσαυγίτες'', θα είχαν συλληφθεί επίσης: Οι υπεύθυνοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ, μαζί με μπάμπηδες, πορτοσάλτ(σ)ες και ο αρθρογράφος της ''Καθημερινής'' Στεφ. Κασ., γιά ''προβολή, υπόθαλψη εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας''.

Προς τα ''κρατικοδίαιτα ΖΩΑ'' του πρωθυπουργικού γραφείου, ''Μέγαρο Μαξίμου'', Αθήνα:
'Οταν στέλνουν επιστολές ή emails στον πρωθυπουργό, ειδικά 'Ελληνες της Διασποράς, από στοιχειώδη ευγένεια απαντούν στους αποστολείς, έστω με ένα τυπικό ''λάβαμε την επιστολή σας'', όπως κάνουν τα αντίστοιχα προεδρικά-πρωθυπουργικά γραφεία πολιτισμένων χωρών. Εσείς, παραμένετε ακόμα απολίτιστοι, κρατικοδίαιτοι... γάϊδαροι.

'Εχει πολύ μεγάλο δίκιο ο κ. αντιπρόεδρος - Υπ.Εξ. Ε. Βενιζέλος λέγοντας, με ειλικρίνεια, ότι ''η (συγ)κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει (σε άλλους) την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας''. Θέλει να την κάνει αποκλειστικά μόνη, με την βοήθεια του παρακράτους της, γιά να παραμείνει στην ''επικερδή εξουσία-ασυλία''.
Αν η αριστερά είναι ''ακραίοι'' στην Ελλάδα, τότε -συγκριτικά- ο κρυφοακροδεξιός (''πνευματικό παιδί'' του ''φωτιά και τσεκούρι'' Ε. Αβέρωφ) ''ναι-ναι-κος'' πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και τα ''φασιστοειδή'' που έχει μαζί του στο ''Μαξίμου'', είναι... δημοκράτες;


'Ελληνες με 200 δις ευρώ στην Ελβετία, Κυβέρνηση γιά γέλια

Με ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού δικτύου ''Arte'' και δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας ''Der Standard'' έρχονται στην δημοσιότητα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία, οι οποίες ξεπερνούν τα 200 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση κυνηγά φορολογικά τους φουκαράδες, μικρομεσαίους. Φυσικό κι επόμενο να μην ενοχλεί τους ''μεγάλους'' φοροφυγάδες: Αυτοί ''ταίζουν'' τα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας.

''The massive and growing evidence forced out by the alternative media, which points to a US backed chemical attack by Al Qaeda led rebel forces to be blamed on Assad, has only accelerated the inevitable downfall of the corporate press that is now only trusted by 19% of the public.'' (Zbigniew Brzezinski)

'Εκθεση UNICEF, Ελλάδα: 597.000 τα φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά
(Η έκθεση του Οργανισμού γιά παιδιά στην Ελλάδα, 2012... Και η έκθεση γιά όλες τις χώρες, 2013)

Πόσα χρωστάει η Ελλάδα και πού. Αναλυτικά το χρέος της χώρας

Οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα.
Φυσικό και αναμενόμενο, λόγω… των υψηλών τους προσόντων (αδέλφια, παιδιά, γυναίκες, ανίψια, ερωμένες και ερωμένοι, κουμπάροι και κουμπάρες βουλευτών), εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα-κινητικότητα την οποία θα υποστούν πολλοί  συνάδελφοί τους του υπόλοιπου δημόσιου τομέα. Την δήλωση έκανε  (21 Αυγ. '13) ο γόνος της πλέον διαπλεκόμενης πολιτικής οικογένειας της Ελλάδας, δηλ. ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αθλιότητες στη Νέα Υόρκη:
Η ''συγκέντρωση διαμαρτυρίας'' ολίγων γραφικών ΣΥΡΙΖΑίων και λοιπών, στο ''πάρκο Ειρήνης'' στο Μανχάτταν, την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συναντιόταν με τον ΓΓ του ΟΗΕ (Παρασκευή απόγευμα, 9 Αυγούστου '13), είναι πράξη απαράδεκτη και καταδικαστέα από την Ομογένεια.

Τα (διαχρονικά) πονηρά παιχνίδια της ''Φωνής της Αμερικής'' με την Ελλάδα
Φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανούς ''παράγοντες'', που παρουσιάζονται ως... ''αναλυτές''(!!!) και λένε τα δικά τους γιά την επίσκεψη Α. Σαμαρά στην Ουάσιγκτον. Ειδικά ο κ. Τζον Σιτιλίδης (πρώην στέλεχος Oργάνωσης που ενίσχυε το... τουρικό λόμπι στις ΗΠΑ) χαραχτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να τον κατονομάζει- ως ''εξτρεμιστικό ακροαριστερό κόμμα... που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοπία, συμπαρασύροντας τις διεθνείς αγορές και την παγκόσμια οικονομία''. Τις ''αναλύσεις'' φιλοξενεί και o ''Εθνικός Κήρυξ'' Νέας Υόρκης (1 Αυγ. '13), θυμίζοντας τις γνωστές προβοκάτσιες του εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, την δεκαετία του '80.

Η ελληνική ασυνέπεια και τα νέα μέτρα που έρχονται
Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα από ότι ψήφισε, συμφώνησε, υπόγραψε με την ''τρόϊκα'', γιά το διεφθαρμένο (κατά πλειοψηφία) κομματικό Δημόσιο, χώρια η φοροδιαφυγή-ατιμωρησία των ''ημέτερων''. Απλά, κοροϊδεύει τους δανειστές, με τις διάφορες μετατάξεις, μετακινήσεις, συγχωνεύσεις και διάφορες άλλες χαζομάρες. Κατά συνέπεια, εξαιτίας της ασυνέπειας-κοροϊδίας, από Σεπτέμβριο έρχονται νέα μέτρα που ήδη προαναγγέλθηκαν, ειδικά από το ΔΝΤ και αναγκαστικά εκλογές, επειδή -λογικά- είναι αδύνατον να τα ψηφίσουν 151 βουλευτές.

Η είδηση: Με ''ημέτερα κομματόσκυλα'' (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) δημιουργούν την (νέα) δημόσια τηλεόραση, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα της αναξιοκρατίας, της ανομίας και των πολιτικών-κομματικών απατεώνων, τίποτα δεν αλλάζει.

Διασπάστηκε η παν-Μεσσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά
Οι μισοί (από Καναδά βασικά) κάνουν Συνέδριο στην Καλαμάτα και οι άλλοι μισοί στις ΗΠΑ. Η είδηση είναι ότι η ημιδιαλυμένη -τυπικά μόνο υπάρχουσα- Ομοσπονδία, έγινε κι επίσημα... διαλυμένη

Με φρέσκα υλικά ''χτίζεται'' η νέα μνημονιακή Ελλάδα
Ο Χρήστος Παπουτσής θα είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα (Ουάσιγκτον), με απόφαση του πρωθυπουργεύοντα Α. Σαμαρά, μετά από παρέμβαση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλου. Φημολογείται ότι, ένας από τους 'Ακη Τσοχατζόπουλο, Τ. Μαντέλη, Θ. Τσουκάτο, ενδέχεται να αναλάβει καθήκοντα ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, με πρόταση του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ.

Prime Minister's 'Loose Cannon' Style Divides Greece
"...He always leapt into the unknown and usually fell in the crevice... He was also known as a loose cannon..."
.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι υφυπουργοί -αρμόδιοι- Εξωτερικών και η Ομογένεια
Κι ενώ γιά πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια, κατά λάθος ή εξεπίτηδες, υπήρξε ένας υφυπουργός (Κ. Τσιάρας), όχι ''λαμόγιο'', αλλά με σωστή αντίληψη των ζητημάτων της Ομογένειας και δρομολόγηση ενεργειών γιά την αντιμετώπισή τους, πάνω στον χρόνο, ''πήγε σπίτι'' του γιά να αναλάβει το πόστο του προσωπικός φίλος και παλιός κομματικός συνεργάτης του πρωθυπουργού... Σημ.: Αν και το ''Κ'' αρχικά είχε επικρίνει τον κ. Τσιάρα, ομολογούμε ότι στην πορεία, αυτός, ασχολήθηκε σοβαρά με τον απόδημο Ελληνισμό και δεν τον χρησιμοποίησε, όπως άλλοι πριν, γιά δήθεν ''ενημερωτικά'', αλλά ουσιαστικά ''τουριστικά ταξιδάκια''...(Ιούλιος 2013)

Α. Σαμαράς: Και ψεύτης;
'Οταν έγινε πρωθυπουργός, είχε πει ότι το προεδρικό-πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα χρησιμοποιείται σπάνια. Τώρα πάει και... Θεσσαλονίκη με αυτό, γιά ομιλία σε... κομματικό προσυνέδριο. Κατάντια ενός πρωθυπουργού.

To ανέκδοτο περί... επενδύσεων ή στην υγεία των κορόϊδων, Ελλήνων φορολογούμενων
Συνέδριο γιά... επενδύσεις (το νέο ''κόλπο'' γιά ταξιδάκια-τουρισμό) από κρατικοδίαιτα ''λαμόγια'' Eλλάδας (Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο, Χρηματιστήριο Αθηνών κ.ά.) με διαμονή τους, όχι όπου νάναι, αλλά στο πανάκριβο ξενοδοχείο ''Πλάζα'' στο Μανχάτταν, με υπουργό Σταϊκούρα αρχηγό. Στο ''Πλάζα'' και το Συνέδριο. Απόδειξη του... success story της μνημονιακής Σαμαροκώσταινας. Γιά τ' αποτελέσματα των αποτυχημένων ''φόρουμ'' και ειδικά γιά... ''προσέλκυση επενδυτών'', αφήστε καλύτερα. Τέτοια θαύματα, από κρατικοδίαιτους ''ημέτερους'', δεν γίνονται.
Σημ.: Τι χρειάζονται οι ''μπούρδες'', ψευτιές των διοργανωτών, που προπαγανδίζονται σε ΜΜΕ στην Ελλάδα, γιά δήθεν... ''μεγάλη συμμετοχή'';


Περί ''ανάκαμψης της οικονομίας''. Αντικρουόμενες δηλώσεις δύο Ελλήνων υπουργών, με δύο ημέρες διαφορά, στις ΗΠΑ
Μιλώντας στο 2ο Greek Investment Forum στη Νέα Υόρκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Xρ. Σταϊκούρας, τόνισε ότι «σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα... οι στόχοι επιτυγχάνονται, η δημοσιονομική προσαρμογή είναι πρωτόγνωρη και βιώσιμη, η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών ολοκληρώνεται, το επενδυτικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί και η ανάκαμψη της οικονομίας αναμένεται το 2014».
Μιλώντας ο Δ. Αβραμόπουλος στο AJC στην Ουάσιγκτον, δύο ημέρες ενωρίτερα (3 Ιουνίου) είπε: «Βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας»... Τελικά, ποιός από τους δύο υπουργούς έχει ''δίκιο'', αφού οι δηλώσεις τους είναι αντικρουόμενες;


Bloomberg:
''Καμία χώρα δεν έζησε τέτοια καταστροφή σε περίοδο ειρήνης. Δεν πρόκειται να έλθουν επενδυτές στην Ελλάδα''
Σημ.: Η καλύτερη ''τουριστική διαφήμιση'' της Ελλάδας στην Ομογένεια γίνεται από τους πολιτικούς της, στα... τηλεοπτικά πρωϊνάδικα.


Τα υποζύγια χρειάζονται σαμάρια... Τα σαμάρια γιά τα υποζύγια, χρειάζονται Σαμαρά

Γιά αντιρατσιστικό νομοσχέδιο:
Αν η Ελλάδα είχε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Δικαιοσύνη-Ισονομία και όχι πολιτικές-κομματικές-μιντιακές- επιχειρηματικές συμμορίες που την λυμαίνονται, έχοντας ατιμωρησία-ασυλία, θα υπήρχε η νεοναζιστική ''Χρυσή Αυγή''; Αν οι απατεώνες, ειδικά των κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) είχαν πληρώσει γιά τις αρπαχτές-κλεψιές τους, με φυλάκιση και με κατασχέσεις περιουσιών, θα υπήρχε ''Χρυσή Αυγή'';

Τι ''μεγάλη έκπληξη''!!!... Εκτός από κατανάλωση αλκοόλ, γίνεται και χρήση-εμπορία ναρκωτικών στην ''Βουλή των Ελλήνων''
Προτείνουμε ο πρόεδρός της, να αναθέσει στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τον κ. Κ. Σκανδαλίδη και στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Γρ. Ψαριανό, να διερευνήσουν την υπόθεση των ναρκωτικών.

Οι πολιτικοί της Ελλάδας τα ''κατάφεραν'': Παρουσιάζουν την χώρα ως ''ρατσιστική'' και διώχνουν τους τουρίστες
Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τις παρεμβάσεις -με απαιτήσεις- στα εσωτερικά της χώρας εβραϊκών Οργανώσεων, τις κόντρες των διεφθαρμένων ελληνικών κομμάτων, τα αιχμηρά δημοσιεύματα στα διεθνή ΜΜΕ κ.ά., πάλι οι πολιτικές-κομματικές συμμορίες Αθηνών, τα κατάφεραν: Να φοβίσουν τους τουρίστες, επειδή αυτοί αισθάνονται ότι, πιθανά, να γίνουν θύματα ρατσιστικής βίας, επισκεπτόμενοι την Ελλάδα.
Γιά αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Αν η Ελλάδα είχε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Δικαιοσύνη-Ισονομία και όχι πολιτικές-κομματικές-μιντιακές- επιχειρηματικές συμμορίες που την λυμαίνονται, έχοντας ατιμωρησία-ασυλία, θα υπήρχε η νεοναζιστική ''Χρυσή Αυγή'';

Θαυμάστε τους περίφημους... ''λομπίστες'' μας στις ΗΠΑ
Τυπικά, υποτίθεται, προωθούν τα... ''εθνικά συμφέροντα'' Ελλάδας και Κύπρου στις ΗΠΑ. Αλλά, ουσιαστικά, κάνουν και ''δουλειές'' μέσω της εταιρίας τους Euclid Financial Group, με έδρα την Ουάσιγκτον. (Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ακόμα η εταιρία, αλλά και να υπάρχει, δεν ισχυριζόμαστε ότι έκαναν ή κάνουν κάτι παράνομο).
Και το ερώτημα: Πως γίνεται οι προβαλλόμενοι (από ''λαδιάρικα'' ελληνικά και κυπριακά ΜΜΕ, αποδεκτοί από 'Ελληνες και Κύπριους πολιτικούς) ως ''λομπίστες'' της Κύπρου (που κάνουν ''λόμπι'' τόσα χρόνια, βασικά με φανερά και μη χρήματα της... κυπριακής κυβέρνησης), να είναι οι περισσότεροι μαζί στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας Euclid Financial Group;
Πως γίνεται ο άλλος ''λομπίστας'' γιά Ελλάδα και Κύπρο, Ν. Λαρυγγάκης του American Hellenic Institute (AHI), που ζητά χρήματα από Ελλάδα και Ομογένεια, γιά να κάνει...''λόμπι'', να είναι στο ''Advisory Board'' της ίδιας εταιρίας και να αναγράφεται με την ιδιότητα του εκτελεστικού διευθυντή του ΑΗΙ;
Πρόσφατα, ακόμα και ο υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας, τον ''αναγνώρισε'' ως ''μεγάλο λομπίστα'' που επηρεάζει την... κοινή γνώμη στις ΗΠΑ !!! Διαβάστε και την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με τις δηλώσεις του αστείου και ασοβάρευτου υπουργού του, να... φρίξετε.

Ζητούνται απαντήσεις:
- Γιατί ''λύσσαξαν'' τελευταία με την ''Χρυσή Αυγή'', οι εβραϊκής καταγωγής ''αναλυτές'' του Στέητ Ντηπάρτμεντ στην έκθεση γιά Ελλάδα, μαζί και το εβραϊκό στοιχείο ειδικά σε Ελλάδα, ΗΠΑ, αφού συνταγματικά ΔΕΝ γίνεται να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα της; Μήπως οι αφόρητες πιέσεις οδηγούν στο αυτονόητο, δηλ. στην επιβολή περιορισμών, κάτι σαν στρατιωτικός νόμος, με ''πάγωμα'' άρθρων του Συντάγματος; 'Η μήπως οδηγούν σε... θερμό καλοκαίρι στο Αιγαίο;
- Πως γίνεται κορυφαία ''στελέχη'' της ''Χρυσής Αυγής'' στη Νέα Υόρκη, να έχουν στενές σχέσεις με το... εβραϊκό στοιχείο και την AJC;
- Γιατί η ''φιλία'', οι ''αγκαλιές'' με το Ισραήλ, πρέπει να σημαίνουν και αποδοχή εκ μέρους της Ελλάδας, απαιτήσεων, εκβιασμών, πιέσεων, επεμβάσεων στα εσωτερικά της; Ποιό το ουσιαστικό όφελος γιά την Ελλάδα; Και γιατί αυτή η δουλοπρέπειά της; 'Η μήπως, αν κάτι γίνει στο Αιγαίο, το Ισραήλ θα... τρέξει να βοηθήσει την Ελλάδα;
- Γιατί δύο ''κορυφαίοι'', φιλόδοξοι και ''εύκολοι'' υπουργοί της Ελλάδας, που ''φιλικές δυνάμεις'' τους παραμυθιάζουν ότι είναι οι... ''εκλεκτοί'' τους και θα γίνουν... πρωθυπουργοί, συμμετέχουν στο παιχνίδι ανατροπής και του σημερινού πρωθυπουργού;
- Γιατί ''λύσσαξαν'' τελευταία με το κατασταλτικό ''αντιρατσιστικό νομοσχέδιο'' Βενιζέλος και Κουβέλης; Μόνο γιά εσωκομματικούς λόγους και γιά ικανοποίηση κόμπλεξ κατωτερότητας, ''εξουσιομανίας'' ή συμβαίνει και κάτι άλλο;
- Γιατί ''τσίμπησε'' και ο φιλόδοξος, αλλά -δυστυχώς- ανόητος και απρόσεκτος, ''αριστερός'' Τσίπρας;
- Aν στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης υπήρχε δικαιοσύνη-ισονομία και οι διαχρονικοί κλέφτες, διεφθαρμένοι πολιτικοί και λοιποί είχαν τιμωρηθεί, θα υπήρχε ''Χρυσή Αυγή'';... (26 Μαίου '13)

Γενοκτονία Ποντίων: Ηχηρές απουσίες και χρήσιμα συμπεράσματα
Η Βουλή των Ελλήνων, γνωστή και ως ''μπορντέλο'', τίμησε την 19 Μαίου, ημέρα μνήμης γιά τα θύματα της γενοκτονίας, με ειδική σύντομη συνεδρίαση, αλλά με αισθητή την απουσία αρχηγών κομμάτων και ειδικά αυτών της συγκυβέρνησης. Παράλληλα, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση του άθλιου υπουργείου Εξωτερικών. Αν γινόταν εκδήλωση γιά το ''Ολοκαύτωμα'' και οι αρχηγοί θα ήταν στην Βουλή και το υπουργείο θα έβγαζε ανακοινώσεις.

Γιατί αποφεύγουν την Ομογένεια οι υπουργοί των ελληνικών κυβερνήσεων;
Οι επισκεπτόμενοι τις ΗΠΑ υπουργοί, έστω γιά ''τουρισμό'', που ''βαφτίζεται'' -γιά παράδειγμα- ως ''ομιλία σε πανεπιστήμιο'' στη Νέα Υόρκη, δηλαδή σε κοινό 50-100 ανθρώπων, συνοδευόμενοι από κρατικοδίαιτους παρατρεχάμενους, γιατί αποφεύγουν κάθε επαφή με την Ομογένεια, όπως π.χ. ομιλία σε ''ανοικτή συγκέντρωση'' και περιορίζονται μόνο σε συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, που τυπικά εκπροσωπεί ποσοστό 15-18% της Ομογένειας και με την ηγεσία του... American Jewish Committee;;; Δ. Αβραμόπουλος, Ο. Κεφαλογιάννη και άλλοι, είναι μερικά από τα παραδείγματα. Τελευταίο κρούσμα, αυτό με την επίσκεψη του υπουργού Προ.Πο. (Προστασίας Πολιτικών) Νίκου Δένδια στη Νέα Υόρκη. Οι υπουργοί θεωρούν την Ομογένεια ''δεδομένη'' ή απλά συμβαίνει αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε, ότι δηλαδή την αγνοούν προκλητικά;
Ο υπουργός N. Δένδιας, κατηγορείται -ορθά-- γιά... λογοκλοπή αποσπασμάτων της ομιλίας του


Ξεπέρασαν σε επιστρατεύσεις και την... χούντα
Το ''πολιτικό τέκνο'' του αείμνηστου -''φωτιά και τσεκούρι''- Ε. Αβέρωφ, ο κρυφοακροδεξιός πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ξεπέρασε και την... δικτατορία σε επιστρατεύσεις. Τώρα, επιστρατεύει τους καθηγητές. Την ίδια ώρα, ακόμα και το CNN αναφέρει ότι η ''ελληνική οικονομία έχει πιάσει πάτο... Τα σκληρά μέτρα λιτότητας έχουν βυθίσει την ελληνική οικονομία... Το δημόσιο χρέος που ήταν 130% του ΑΕΠ το 2009, τώρα είναι στο 175%''. Η Ελλάδα, που κατάστρεψαν οι κλέφτες, διεφθαρμένοι πολιτικοί της, δεν πρόκειται να αποπληρώσει τα χρέη της. Ευρωπαϊκή Επιτροπή: ''Η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπρόσθετα μέτρα για 2015 και 2016''

Καταργείστε την άχρηστη Γεν. Γραμματεία της απάτης, όχι μόνο τον Γραμματέα της
Δεν αρκεί μόνο η κατάργηση της θέσης του Γ.Γ. της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), αλλά επιβάλεται η κατάργηση όλης της άχρηστης και κρατικοδίαιτης Γραμματείας. Φυσικά πριν, να ερευνήσει εισαγγελέας όλες τις βρωμιές, τα κονδύλια, τις χορηγίες, τις μίζες, τις απάτες κλπ στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού, επειδή ουσιαστικά η ΓΓΑΕ δεν πρόσφερε -30 χρόνια- ΤΙΠΟΤΑ στον απόδημο Ελληνισμό. Απλά ήταν το ''πλυντήριο'' γιά παράνομες χορηγίες εκατομμυρίων, σε ''ημέτερους'' και ειδικά στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

H -ετεροχρονισμένη- εκδήλωση γιά 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο
Η καθιερωμένη γιά χρόνια εκδήλωση, γιά να τιμηθεί η 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, έγινε -ετεροχρονισμένα- στις 18 Απριλίου '13. Περίπου 300 προεδροπαράγοντες της Ομογένειας παρόντες γιά την αναμνηστική φωτογραφία. Ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε βασικά σε όσα πρόσφερε η αρχαία Ελλάδα στην ανθρωπότητα, ευχόμενος να ξεπεράσει η σημερινή Ελλάδα, σύντομα, την οικονομική κρίση
Δυστυχώς οι προεδροπαράγοντες της Ομογένειας δεν ήταν στην τελετή με φουστανέλες και τσαρούχια. Η Ομογένειά μας στις ΗΠΑ, είναι η μόνη ''εθνική ομάδα'' στην χώρα, που ακόμα εκπροσωπείται από εκκλησιαστικό ηγέτη, γι' αυτό οι Αμερικανοί (ακόμα) μας θεωρούν ''γραφικούς'', δηλ. της ''πλάκας''.Οι Ισραηλινοί μιλάνε γιά... ρατσισμό στην Ελλάδα και αλλού, αλλά αποδεικνύονται μεγαλύτεροι ρατσιστές.

Τα περίεργα και ανεξήγητα γεγονότα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας
Γιατί αναβλήθηκε -τελευταία στιγμή- συνάντηση Κέρι-Αβραμόπουλου στην Ουάσιγκτον;
Το απόγευμα 18 Απριλίου 2013 έγινε η καθιερωμένη τελετή -ετεροχρονισμένα- γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, με την παρουσία του πρόεδρου και του αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου και περίπου 300 Ομογενών.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έκανε μεγάλες προσπάθειες γιά να κλειστεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δεν έκλεινε το ''ραντεβού'' το τριήμερο 17-19 Απριλίου '13, ώστε ο 'Ελληνας υπουργός να ήταν παρών και στην εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, κάτι που ήθελε πολύ, έστω γιά την... αναμνηστική φωτογραφία. Τελικά, μετά από γραπτή παρέμβαση στον κ. Κέρι σημαντικού μέλους της Γερουσίας, φιλέλληνα γερουσιαστή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δέχτηκε να γίνει η συνάντηση. Ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ετοιμαζόταν να μεταβεί στην Ουάσιγκτον από το Λονδίνο, όπου βρισκόταν γιά την κηδεία της Θάτσερ, ενημερώθηκε από το ''Μαξίμου'' ότι δεν πρέπει να πάει στις ΗΠΑ, γιά συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, τώρα. Φυσικά, έτσι εκτέθηκε και ο γερουσιαστής, που μεσολάβησε, γιά κάτι που ζήτησε -έμμεσα- η Αθήνα. Στις 16 Απριλίου, προπαραμονή της εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, δόθηκε εντολή -από τον ΥΠΕΞ- στον υφυπουργό Εξωτερικών Κ. Τσιάρα να μεταβεί αυτός στην Ουάσιγκτον γιά την τελετή, ως αρμόδιος γιά τους Απόδημους 'Ελληνες. Γεγονός που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Τσιάρας, απαντώντας σε ερώτηση του ''Κ'' (γι' αυτό το ''ΚΑΛΑΜΙ'' ανάφερε ότι θα ήταν παρών στον Λευκό Οίκο). Την παραμονή, ξαναδόθηκε εντολή στον υφυπουργό να... μην πάει στην Ουάσιγκτον, όπως κι έγινε.
Τι να σημαίνουν όλα τα παραπάνω ΓΕΓΟΝΟΤΑ και που βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας;

Τα παραμύθια με τους ''μεγάλους Ομογενείς επενδυτές'' και οι ''παπατζήδες'' 'Ελληνες πολιτικοί
Το καλοκαίρι 2012 πήγαν, με τον πρώην πρόεδρο Κλίντον, στην Αθήνα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και άλλους (22 Ιουλίου). Μεγάλη η δημοσιότητα στα ελληνικά ΜΜΕ. Είπαν ΘΑ έδιναν και μερικά εκατομ. δολ. γιά τις ανάγκες του λαού, χώρια οι ''μεγάλες επενδύσεις''. Οι της περίφημης Οργάνωσης ''Hellenic Initiative'', Λιβέρης, Κάλαμος, Κατσιματίδης και σία, συναντιούνται με υπουργούς όταν αυτοί επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Κοντά δύο χρόνια συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι. Ο ελληνικός λαός ΔΕΝ είδε τίποτα από αυτούς, απλά επειδή είναι του ''πάρε'' και όχι του ''δώσε''. Περιμένουν να αγοράσουν κάτι σε εξευτελιστική τιμή στην Ελλάδα, όχι να επενδύσουν. Τώρα, ένας ακόμα γραφικός υπουργός της κυβέρνησης των μηδενικών, ο των Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, συναντήθηκε μαζί τους στη Νέα Υόρκη 21 Φεβρουαρίου '13, υποτίθεται γιά... ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα. Μίλησαν και είπαν διάφορα και φυσικά οι ''επενδυτές'' πάντα βρίσκουν ''δικαιολογίες'': Φορολογία στην Ελλάδα, απεργίες, διαδηλώσεις, πολιτική αστάθεια κλπ... Και έτσι απλά, διαιωνίζεται το ίδιο παραμύθι γιά να δικαιολογούν οι σοβαροφανείς 'Ελληνες πολιτικοί, τα ταξιδάκια τους στις ΗΠΑ και αλλού και γιά να πωλούν ελπίδα στον λαό. Φυσικά, οι ''έντιμοι'' 'Ελληνες πολιτικοί, ευελπιστούν και σε καμιά... ''προμήθεια'' γιά την... μεσολάβηση.
κατσιματιδης, αβραμόπουλος, Λιβέρης, Δημητριος_21φεβ13. νεα υορκηΗ ουσία: 'Ολοι αυτοί οι πολυεκατομμυριούχοι ΔΕΝ έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ σε δεινοπαθούντες στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. 'Ενας μάλιστα από αυτούς, που θέλει να γίνει και δήμαρχος Νέας Υόρκης, ''έχει βάλει στο μάτι'' τον ''Αστέρα Βουλιαγμένης'', αλλά με την προϋπόθεση να τον αγοράσει σε... εξευτελιστική τιμή. Μιλάμε δηλαδή γιά μεγάλους... ''Ομογενείς πατριώτες'', που θα... ''βοηθήσουν'' την Ελλάδα και τον εξαθλιούμενο λαό της !!!
Σημ.: Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, που εκπροσωπεί ποσοστό 17-20% της Ομογένειας ΗΠΑ, αλλά παρουσιάζεται ως...ηγέτης της, άσχετα αν το 80% ούτε θέλει να τον ξέρει.
Υπουργική επίδειξη τυχοδιωκτικής ''φιγούρας'' και κυβερνητικής ανευθυνότητας
Στο γεύμα, σε μιά επίδειξη τυχοδιωκτισμού και ανευθυνότητας, ο υπουργός, προσφέρθηκε να παραχωρήσει το κτίριο της παλιάς πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, γιά να χρησιμοποιηθεί από τους ''σωτήρες'', με την προϋπόθεση, αυτοί να το ανακαινίσουν. Φαίνεται, η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, είναι ''κτήμα'' του κάθε ''φιγουρατζή'' της κάθε κυβέρνησης, γιά να το ''παραχωρεί'' όπου και όπως αυτός ''γουστάρει''... Μιλάμε δηλ. γιά κατάντια.


Θαυμάστε Αμερικανοέλληνες ''θεοφοβούμενους αγριοχρίστιανους'' ΗΠΑ
Οι ''άρχοντες'' του οικουμ. Πατριαρχείου, κατά πλειοψηφία μέλη της εκκλησιαστικής Οργάνωσης ''Ηγεσία των 100'' στις ΗΠΑ, αν και έχουν στο ταμείο 88 εκατομ. δολ., έκαναν χορηγίες 2.3 εκατομ. αλλά δεν έδωσαν τίποτα για την ελληνόφωνη εκπαίδευση στις ΗΠΑ, ούτε για δεινοπαθούντες, ειδικά παιδιά στην Ελλάδα. Κατά τα υπόλοιπα, σε απογευματινά και λοιπά σχολεία της $φιλελληνικής$ Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ, χρησιμοποιούνται αποσπασμένοι δάσκαλοι από Ελλάδα, που τους πληρώνει ακόμα ο... ελληνικός λαός.

''Πάντρεμα'' υπαρκτού ισραηλινού λόμπι και ανύπαρκτου ελληνικού, στην Ουάσιγκτον
Πονηρά ποιούντες οι Αμερικανο-Ισραηλινοί λομπίστες, τώρα που έχουν χάσει δύναμη στις ΗΠΑ, επειδή οι Αμερικανοί πολίτες ''τους πήραν χαμπάρι'' (ότι ελάχιστα ενδιαφέρονται γιά τις ΗΠΑ, τις οποίες εκμεταλλεύονται άγρια γιά όφελος του Ισραήλ), ''ενσωμάτωσαν'' ευκαιριακούς μικροσυμμάχους. Οι δικοί μας, με πρώτο το υπουργείο Εξωτερικών, θεωρούν την ''ενσωμάτωση'' και ως... ''επιτυχία'' (μέσω ''παπαγάλων'' τους). Στην πραγματικότητα, τα γεγονότα είναι διαφορετικά: Το εβραϊκό -όπως λέγεται- λόμπι, ΔΕΝ δίνει ποτέ. Συμφεροντολόγο, μόνο παίρνει, εκμεταλλευόμενο καταστάσεις και ''χρήσιμους ηλίθιους''... Σημ.: Το γεγονός ότι το ''πάντρεμα'' έκανε ο $φιλέλληνας$ βουλευτής Φλόριδας, ο Γκας, γιά τους γνωρίζοντες, ''τα λέει όλα''.

Προς τον μέγιστο των υπουργών, Δημ. Αβραμόπουλο, υπουργείο Εξωφρενικών, Αθήνα
Λεφτά υπάρχουν... Γεν. πρόξενος στον Καναδά συχνά ταξιδεύει πρός Λας Βέγκας και Καλιφόρνια, Σαββατοκύριακα και ίσαμε πρόσφατα... διαφήμιζε τα ταξίδια του, στο facebook, φωτογραφικά. Πιθανά να 'ναι πλούσιος και να κάνει την ζωή του... Μιά χαρά πάτε ως υπουργείο, δηλ. στο πουθενά, όπως πάντα, προς δόξα του Light Lifestyle σας... Shalom.
Y.Γ.: Υπουργάρα, μέσα σε 7 μήνες, ξεπέρασες σε συγκάλυψη σκανδάλων ΥΠ.ΕΞ., ακόμα και GAP, Ντόρα.
Και κάτι άλλο: Πρεσβείες και προξενεία σου, στην Β. Αμερική, ασχολούνται μόνο με κοινωνικές εκδηλώσεις και να μαζεύουν χρήμα από Ομογενείς, γιά πληρεξούσια, διαβατήρια κλπ. Αλλά δεν ασχολούνται με την προβολή της Ελλάδας ή αντιμετώπισης αρνητικών δημοσιευμάτων γιά την Ελλάδα. Φυσικά, παραμένουν κλειστά, αργίες στην Ελλάδα, αλλά και αργίες στην Αμερική. Ναι, εντάξει. ''Εξυπηρετούν'' γιά... λίγες ώρες την εβδομάδα.

Ενθουσιαμένοι οι του American Jewish Committee με τον Δ. Αβραμόπουλο
Επειδή ο υπουργός, με απόφασή του, τοποθέτησε την διακεκριμένη kosher-ολόγο κυρία Φωτεινή Τομαή (εμπειρογνώμονα πρεσβευτή Α' και ιστορικό), ως ''Ειδική Απεσταλμένη για Θέματα Ολοκαυτώματος''.

Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις εξακολουθούν να είναι ''εχθρικές'' προς την Ομογένεια;
Επτά ερωτήματα πρός την κυβέρνηση της Ελλάδας (και ειδικά το ΥΠ.ΕΞ.)
1- Θα ζητήσετε την παρέμβαση εισαγγελέα γιά τα μεγάλα και προκλητικά σκάνδαλα με τα κονδύλια στο όνομα του Ελληνισμού Διασποράς, τα τελευταία 15 χρόνια και ειδικά με αυτά γιά το -και τυπικά, θεσμικά- ανύπαρκτο ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), που με νόμο έχετε και στο... Σύνταγμα;
2- Θα ασχοληθείτε με τα προκλητικά σκάνδαλα σε προξενεία στην Βόρεια Αμερική (ενοικιάσεις κτιρίων κ.ά.);
3- Θα συστήσετε στην πρεσβεία και προξενεία στις ΗΠΑ να ασχολούνται και με ελληνικά ζητήματα, εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος, εκτός από -τις καθιερωμένες- εκδηλώσεις γιά τo ''εβραϊκό Ολοκαύτωμα'';
4- Θα συστήσετε στους τουρίστες-διπλωμάτες σας στην Β. Αμερική να αντιμετωπίζουν τους Ομογενείς ως (και) ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με τον δέοντα σεβασμό και όχι ως ''ιδιώτες'' 3ης κατηγορίας;
5- Θα σταματήσετε να ''καθοδηγείτε'' την Ομογένεια σε... παραβίαση ομοσπονδιακών νόμων των ΗΠΑ, όπως έγινε με την πρεσβεία της Ελλάδας, παραμονές προεδρικών εκλογών, Νοέμβριο 2012;
6- Θα σταματήσετε να κλέβετε την Ομογένεια γενικά και να μας χρεώνετε 105 και 115 δολάρια, ειδικά, γιά να συμμετέχουν τα παιδιά μας σε χαζές... ''εξετάσεις απόκτησης πιστοποιητικού ελληνομάθειας'' στα προξενεία;
7- Θα ασχοληθείτε με την προσβλητική, άδικη (διπλή) φορολόγηση Ομογενών στην Ελλάδα και την προστασία των περιουσιών τους ή θα εξακολουθείτε να μας λέτε με τον τρόπο σας -έμμεσα- ''δεν σας θέλουμε'';
(To ζήτημα ψήφου από τον τόπο κατοικίας μας, δεν το θίγουμε, γιατί μας κοροϊδεύετε πολλά χρόνια)

(Περισσότερα ΣΧΟΛΙΑ)


Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"...                                                                Επιστροφή στην πρώτη σελίδα
'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση
Επιτρέπεται η μετάδοση-αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net
Στείλτε μας το email σας γιά άμεση ενημέρωση
To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"