"Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" (Βολταίρος)
-
top_2 Από 1995... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
arxigos
-
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
parthenon
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
'Aνθρωποι των ιδεών
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
fs
To ''K'' είναι το πρώτο, παλαιότερο (από τον απόδημο Ελληνισμό) e-ΜΜΕ στο διαδίκτυο.
Πληροφορίες γιά το ''ΚΑΛΑΜΙ''
free speech
«'Οσο πιό προηγμένος είναι ο πολιτισμός ενός έθνους, τόσο πιό πλούσιες σε προϊστορία και συνεπώς και σε ουσία, είναι οι λέξεις της γλώσσας. Με την γλώσσα μεταδίδομε λογικούς συνειρμούς και διεγείρομε συναισθήματα... Κάθε λαός έχει την γλώσσα που του αξίζει. Στην γλώσσα, όπως και στα τραγούδια του, εναποθηκεύεται ο πολιτισμός του... Η γλώσσα είναι ο πιό αδιάψευστος μάρτυρας της ιστορικής του συνείδησης και της ιστορικής του συνέχειας»
(Κων/νος Τσάτσος)

Λόγια προφητικά
«Εδώ και δυό χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους 'Ελληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε 20-30 χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μιά Ελλάδα πτωχευμένη και ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης».
(1983, Χάρρυ Κλυνν, "Αλλαγή και πάσης Ελλάδος")

''Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα'' (Κ. 'Eϊμς)
Tαξίδι στο κέντρο της...γης (καταπληκτικές, μοναδικές φωτογραφίες

H Νέα Υόρκη σε ιστορικές (καταπληκτικές) φωτογραφίες

H καταστροφή της Σμύρνης, ιστορικές φωτογραφίες

Ο Νόαμ Τσόμσκι μιλάει γιά ''μία εξέγερση της δημοκρατίας'' στις ΗΠΑ

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε την Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο


Τι είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) και γιατί είναι κρίσιμη στρατηγικά
Η απόδειξη ότι οι πολιτικοί Ελλάδας κοροϊδεύουν την Ομογένεια, αρνούμενοι την επιστολική ψήφο
ΣΥΝΤΑΓΜΑ - 'Αρθρο 51: (Εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα)
4. Oι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Επικράτεια. Νόμος μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια.


ΜΟΝΟ η επιστολική ψήφος (ΔΕΝ την θέλουν τα Κόμματα), που έχουν καθιερώσει οι πολιτισμένες-δημοκρατικές χώρες, έχει αξία
Το σχέδιο νόμου της ''Νέας Δημοκρατίας'' περί ''ψήφου στους Απόδημους'', πιστοποιεί ότι οι συντάκτες του -και κατά προέκταση το Κόμμα- είναι άσχετοι με Ομογένεια, αγνοούν την πραγματικότητα στην Ομογένεια και αποδεικνύει ότι είναι και... γραφικοί ''παπατζήδες''. Επειδή -πρακτικά (και νομικά)- ΔΕΝ μπορούν να ψηφίζουν οι Ομογενείς σε... Προξενεία, σε εκκλησιαστικές Κοινότητες, σε κτίρια Οργανώσεων.
Διαβάστε προσεκτικά τα άρθρα 4 και 5. Υποτίθεται ότι όσα αναφέρονται σε αυτά, θα γίνουν στις παροικίες μας ανά την υφήλιο. Και όλες αυτές οι σαχλαμάρες που αναφέρονται στο σχέδιο νόμου της ''Νέας Δημοκρατίας'', προτείνονται γιά να μην δοθεί η ΑΝΕΞΟΔΗ επιστολική ψήφος, την οποίαν το διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο πολιτικό-κομματικό κατεστημένο Ελλάδας, την φοβάται, ΤΗΝ ΤΡΕΜΕΙ... Φαίνεται ότι οι συντάκτες του σχέδιου νόμου το έφιαξαν με την ελληνική νοοτροπία, νομίζοντας ότι θα ισχύσει στην... Ελλάδα. Αν ο αρχηγός της ''Νέας Δημοκρατίας'' Κυρ. Μητσοτάκης διάβασε το σχέδιο νόμου και ειδικά τα άρθρα 4, 5 και το έδωσε στην δημοσιότητα, τότε δεν κάνει ούτε γιά θυρωρός στο Μαξίμου.
Σημ.: Καλά θα κάνουν, ο αρχηγός της ''Νέας Δημοκρατίας'' και οι αρχηγοί των υπόλοιπων διαπλεκόμενων-διεφθαρμένων πολιτικών και κομματικών ''συμμοριών'' Ελλάδας, να διαβάσουν το άρθρο 51, παρ. 4, του Συντάγματος.


Ο Κυρ. Μητσοτάκης, η ''ψήφος στους Απόδημους 'Ελληνες'' και το... ''κουτόχορτο''
Η ''Νέα Δημοκρατία'', επικαλούμενη το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία, όπου ο ηγέτης των ''Πράσινων'' εκλέγηκε με μικρή διαφορά ψήφων, αναφέρει σε μήνυμα του προέδρου της: ''Στην Αυστρία η ψήφος των ομογενών ανέτρεψε την ακροδεξιά. Στην Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας λέει όχι στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού''. O κ. Μητσοτάκης, παραβλέπει, κουτοπόνηρα, μία σημαντική λεπτομέρεια: Η ψήφος των απόδημων Αυστριακών ήταν... ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ, την οποίαν δεν αναφέρει, επειδή αυτός και το κόμμα του (και τα άλλα κόμματα) δεν την θέλουν, γιατί την φοβούνται. Δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να ταίζει με ''κουτόχορτο'' τους ψηφοφόρους της ΝΔ και λοιπούς αφελείς στην Ελλάδα, γιά φτηνό ''εντυπωσιασμό'', αλλά οι Ομογενείς, το ''κουτόχορτο'', δεν το ''τρώμε''.
Σημ.: 'Οταν ομιλούν τα Κόμματα γιά ''ψήφο στους απόδημους 'Ελληνες'', να εννοούν ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ψήφο.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει όνομα, εξαιτίας του εξευτελισμού του ως ''Αριστερά'' στην Ελλάδα
Μετά την ψήφιση των νέων μνημονιακών μέτρων στην Βουλή, μεταξύ των οποίων και η ''παραχώρηση'' υποδομών της χώρας γιά 99 χρόνια στους δανειστές και αφού ξεπέρασε σε δουλοπρέπεια-ξεπούλημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ''Συνασπσμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς'' (ΣΥΡΙΖΑ) αλλάζει όνομα και θα ονομάζεται ''Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Δεξιάς'' (ΣΥΡΙΔΕ), στον οποίον θα ενταχθεί η μισή ''Νέα Δημοκρατία'', το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ και το ''Ποτάμι''. Ο ''μικρός Ναπολέων'' αρχηγός των ΑΝΕΛ, θα κάνει συνασπισμό με ''Χρυσή Αυγή'', Καρατζαφέρη, Φαήλο και Μπαλτάκο.

Προς διαχρονικούς ''φελλούς'' της ''Νέας Δημοκρατίας'' και λοιπούς ''φευγάτους''
Γιά εσάς τους... φιλέλληνες, όπως δημόσια δηλώνετε (Αν. Δημοσχάκης, Βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού), ''η Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού γιορτάζεται σήμερα για πρώτη φορά, όπως δρομολογήθηκε να καθιερωθεί στις 20 Μαΐου, ημερομηνία επετείου γέννησης του Σωκράτη''. Γιά εμάς, ως ομιλούμενη πρώτη-μητρική γλώσσα, η ελληνική, ''εορτάζεται'' 365 ημέρες τον χρόνο.
Σημ.: Ο Σωκράτης τι λέει; Ερωτούμε, γιατί η απάντησή του σε εσάς της ''ΝΔ'' -υποθέτουμε- είναι γνωστή: ''Είστε ημιμαθείς, καραγκιόζηδες''. Σε ότι αφορά τον ''πολιτισμό'' σας, ως κόμμα, είναι δεδομένος: ''Μίζα, ρουσφέτι, αρπαχτή. Ασυλία, παραγραφή, ατιμωρησία''.

Η Ομογένεια ΗΠΑ ανησυχεί: 'Ενας χρόνος χωρίς Μιχ. Κόκκινο (Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού)
Το τελευταίο του ταξίδι ''γιά ενημέρωση'' στις ΗΠΑ (δηλ. στο ''ελληνικό γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης) ήταν πριν 13 μήνες. Επειδή η ''ενημέρωση'' δεν... ολοκληρώθηκε, η Ομογένεια αναρωτιέται, γιατί μέσα σε έναν χρόνο δεν έγινε δεύτερο και τρίτο ταξίδι. Δεν θα έπρεπε να κάνει ταξίδια στις ΗΠΑ (μαζί με μιά δεκάδα μέλη της Επιτροπής Απόδημων της Βουλής) γιά ενημέρωση ''γιά τα προβλήματα της Ομογένειας'', να μας μιλήσει γιά τον ''θάνατο'' (2009) και την φημολογούμενη... ''ανάσταση'' (μελλοντικά), του ''Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), γιά την ψήφο που θα μας δοθεί αναδρομικά... ''μετά θάνατον'' και λοιπά σοβαρά ζητήματα; Απαράδεκτος ο κ. Γενικός, δεν σέβεται τα ''όσια και τα ιερά'' του πολιτικού- κομματικού κόσμου Ελλάδας, δηλ. ''ότι φάμε, ότι πιούμε, ότι ταξιδέψουμε και ότι αρπάξει ο κ... μας''.
Σημ. 1: θα μπορούσαν να ''βαφτίσουν'' το ταξίδι και ''προσέλκυση επενδύσεων'', επειδή είναι της... ''μόδας'', αλλά να φέρουν μαζί και την γραφική βουλευτίνα Εύη Καρακώστα (μέλος Επιτροπής Απόδημων Βουλής), επειδή στην Βοστώνη της οφείλουν και το β' ημίχρονο σε... βρισίδι.
Σημ. 2: Γεμάτη η ''Διαύγεια'' με αποφάσεις γιά έγκριση χρήματος γιά τα συχνά ταξίδια του κ. Κόκκινου και του βοηθού του, στους τόπους καταγωγής τους, γιά...''υπηρεσιακούς λόγους''. Ούτε τα προσχήματα κρατιούνται, επειδή πάντα...''λεφτά υπάρχουν'' γιά ασυνείδητους ''κηφήνες''.

Χωρίς πρέσβη η Ελλάδα στην Ουάσιγκτον
Αναμένεται (Ιούνιο-Ιούλιο 2016) η έγκριση του νέου πρέσβη από το Στέητ Ντηπάρτμεντ. Παραδοσιακά, το υπουργείο Εξωφρενικών, γνωστό και ως ''Εξωτερικών'', πρώτα διώχνει τον πρέσβη και μετά ζητά έγκριση γιά τον διάδοχό του. Συνηθισμένη η πρακτική του, να ''βάζει το κάρο μπροστά από το... βόδι''.

''Ελλάς Ελλήνων Χριστανών'':
Μετά το ''άγιο Φως'' και η ''Παναγία Σουμελά'' δεκτή στην Αθήνα με τιμές ''αρχηγού κράτους''
O ''μικρός Ναπολέων'', υπουργός 'Αμυνας Ελλάδας, αποφάσισε και διάταξε η ''ιερή εικόνα'' να γίνει δεκτή (20 Μαίου '16) στο τετράγωνο κτίριο του υπουργείου (που αποκαλείται ''πεντάγωνο''), με τιμές ''αρχηγού κράτους'', δηλ. στρατιωτικά αγήματα, φιλαρμονική, εθνικό ύμνο κλπ.

Το νέο ''αστέρι'' του πολιτικού-κομματικού κατεστημένου Ελλάδας
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ''σκίζει''. Μετά την αποκάλυψή του ότι η κυβέρνηση ευθύνεται γιά τις υποκλοπές διαλόγων στελεχών του ΔΝΤ, που ''τους έδωσε στην δημοσιότητα γιά να πιέσει'', άφησε άφωνο τον Ελληνισμό, με την ιστορική του δήλωση (17 Μαίου '16, σε τηλε-πρωϊνάδικο), ότι τώρα ''βρέχει δισεκατομμύρια στην Ελλάδα... Ξημερώνει μία καινούργια ημέρα για τη χώρα. Η χώρα θα μπει σε ήρεμα νερά''. Αλλά το μόνο που φαίνεται να ''βρέχει'' συνέχεια στην Ελλάδα, είναι οι σαχλαμάρες των αστείων πολιτικών της.

Οι πολιτικοί βρήκαν ''δικαιολογία'' γιά τουριστικά ταξιδάκια στις ΗΠΑ: ''Προσέλκυση επενδύσεων''
''Προσέλκυση'' οι πολιτικοί-υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν, επειδή αποδεδειγμένα είναι ανίκανοι και τους ενδιαφέρει μόνο το τουριστικό ταξίδι και η χαζο-''προβολή'' τους στην Ελλάδα, δηλαδή ουσία-αποτέλεσμα, ΜΗΔΕΝ. Αντί να έρχονται γιά τουρισμό-ψώνια στην Νέα Υόρκη ή αλλού και να ''βομβαρδίζουν'' μετά, με ψευτιές τον υποφέροντα λαό στην Ελλάδα, περί δήθεν ''σημαντικών επαφών'' με επενδυτές (όπως έγινε πρόσφατα με τον Ν. Παππά), καλά θα κάνουν να στείλουν γιά μία εβδομάδα 3-4 ειδικούς, τεχνοκράτες, να μελετήσουν τον τρόπο με τον οποίον η Πολιτεία (State) Νέας Υόρκης προσελκύει επενδύσεις (με επιτυχία), το φορολογικό της σύστημα σε ότι αφορά εταιρίες και το Κτηματολόγιο.

''Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει''
Πρωθυπουργός Παπανδρέου: ''Από τον επόμενο χρόνο βγαίνουμε από την κρίση, επιστρέφουμε στις αγορές και θα έχουμε ανάπτυξη''.
Πρωθυπουργός Παπαδήμος: ''Από τον επόμενο χρόνο βγαίνουμε από την κρίση, επιστρέφουμε στις αγορές και θα έχουμε ανάπτυξη''.
Πρωθυπουργός Σαμαράς: ''Από τον επόμενο χρόνο βγαίνουμε από την κρίση, επιστρέφουμε στις αγορές και θα έχουμε ανάπτυξη''.
Πρωθυπουργός Τσίπρας: ''Από τον επόμενο χρόνο βγαίνουμε από την κρίση, επιστρέφουμε στις αγορές και θα έχουμε ανάπτυξη''.
Πρωθυπουργός Ελλάδας 2025: ''Από τον επόμενο χρόνο βγαίνουμε από την κρίση, επιστρέφουμε στις αγορές και θα έχουμε ανάπτυξη''.

Επιτέλους, άρχισε η... ανάπτυξη στην Ελλάδα
Αναστέλλονται όλες οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δάση... Παραγράφονται οι ''λίστες'' (Λαγκάρντ κ.ά.)... Διαγράφονται τα χρέη των κομμάτων, στο αρχείο δικογραφίες γιά τα χρέη τους... Προσλήψεις και μικρο-αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο... Καταργείται -και τυπικά- ο ''νόμος περί ευθύνης υπουργών'', ενώ καθιερώνεται o ''νόμος περί ευθύνης ψηφοφόρων'' (γιά τις επιλογές του ''σοφού λαού'')... Νομιμοποιείται η ''μίζα-αρπαχτή'' πολιτικών με την κατάργηση του ''πόθεν έσχες'', αυξάνεται η φορολογία των ''εχόντων'' άστεγων... Καταργείται η χώρα και καθιερώνεται το κόμμα-βασίλειο. Κατά τα υπόλοιπα, τα μέλη της Βουλής, την έκαναν ''τσίρκο'' στην συζήτηση (5 Νοε. '15) γιά ''προαπαιτούμενα μέτρα'' του νέου ''μνημόνιου''.
- Το ''Ποτάμι'' στέρεψε. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε ''τσίρκο'' παλιο-ΠΑΣΟΚων. Λαφαζάνης και λοιποί, είναι συνοικιακής εμβέλειας, επίπεδου καφενείου. Η ''Νέα Δημοκρατία'' θα γίνει 2 κομμάτια επειδή οι ''οικογένειες-φατρίες'' θα σκοτωθούν. Η ''Χρυσή Αυγή'' θυμίζει ψυχιατρείο. Το ΠΑΣΟΚ ξέμεινε από... αρπαχτές. Το ΚΚΕ συνομιλεί ακόμα με Λένιν και Στάλιν. Ευτυχώς, μας έμειναν Π. Καμμένος και Λεβέντης γιά να διασκεδάζουμε.
- Το μπέρδεμα: Πως η ''αριστερή παρένθεση'' αποδείχτηκε τελικά...''δεξιά παρένθεση'' ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;
- Μεγάλη απώλεια γιά την Ελλάδα η μη υπουργοποίηση της Ξουλίδου και (ειδικά) του N. Νικολόπουλου, των ΑΝΕΛ.
- Ευτυχώς που υπουργοποιήθηκε η Θεοδώρα Τζάκρη, διαφορετικά η όλη κυβέρνηση θα ήταν ''γιά τα μπάζα'', αφού κυβερνά από τα...τηλε-''πρωϊνάδικα'' των ''νταβατζήδων''.
- Μετά το άγριο ''κράξιμο'' που έφαγε ο Δημ. Καμμένος (των εθνικιστών- ακροδεξιών ΑΝΕΛ) γιά τις κατά καιρούς απαράδεκτες, προκλητικές ρατσιστικές και λοιπές δηλώσεις του, παραιτήθηκε, 12 ώρες μετά την ορκωμοσία του.
- Γιατί οι ''νταβατζήδες'' και γενικά τα ''λαμόγια'', γελάνε κάθε φορά που ο άτυπος υφυπουργός Τέρενς Κουίκ (ΑΝΕΛ), δηλώνει ότι θα ''πατάξει διαφθορά και φοροδιαφυγή'';
- Φιάξτε ένα νέο υπουργείο ''Υδάτων, Λυμάτων, Απορριμμάτων'' και βάλτε τον Σταύρο (''ΠΟΤΑΜΙ'') υπουργό..
(23 Σεπ. '15)

Τα παιχνίδια με το χρήμα Ομογενών, η ανάμιξη συμφερόντων κι επιχειρήσεων... Τι αποδεικνύουν έγγραφα
Οι διαχρονικές, συστηματικές ΑΠΑΤΕΣ στη Νέα Υόρκη με την παρέλαση-''εμπορικό καρνάβαλο'', την αποκαλούμενη και ''εθνική'', γιά 25 Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο...(Αναλυτικά)
Οι ''διοργανωτές'', με τις ''ευλογίες'' του Αρχιεπίσκοπου, εξαπατούν συστηματικά την Ομογένεια, τα μέλη, την Φορολογική Υπηρεσία-IRS... Πως δωρητές ποσών άνω των 5.000 δολ. γιά τις ανάγκες παρέλασης και εκδηλώσεων, εξαπατούν το ΙRS, επειδή τους...εξαπατά η Ομοσπονδία !!!.. Εάν δεν υπήρχε το χρήμα της παρέλασης, η Οργάνωση των ανίκανων-επιτήδειων, θα είχε διαλυθεί και τυπικά από την περασμένη δεκαετία.
Μπορεί το σάπιο ψευτοκράτος της Αθήνας να υποτιμά και να έχει ''γραμμένο'' τον απόδημο Ελληνισμό γιά δεκαετίες, αλλά διαθέτει υφυπουργό Εξωτερικών ''αρμόδιο'' γι' αυτόν και Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
Πληροφορηθήκαμε ότι ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, δηλώνεται ως ''αρμόδιος γιά τον απόδημο Ελληνισμό''. Επειδή ως συνδικαλιστής-κομματικός δεν έζησε ποτέ εκτός Ελλάδας, γιά να έχει -έστω- στοιχειώδη πραγματική γνώση περί απόδημου Ελληνισμού, καλό θα είναι να συνεχίσει την...''παράδοση'' προκατόχων, με πολυήμερα ταξίδια ανά την υφήλιο, μαζί με τον επικεφαλή της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχ. Κόκκινο. Φυσικά, γιά ''να ενημερωθούν γιά τα προβλήματα της Ομογένειας'', συνεχίζοντας την συνηθισμένη διαχρονική τακτική προηγούμενων.
'Οπως ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός, ένα από τα πρώτα ταξίδια του θα είναι στις ΗΠΑ. Γιά ''να ενημερωθεί γιά τα προβλήματα της Ομογένειας''. Παραδοσιακά, ο απόδημος Ελληνισμός προσφέρεται γιά συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, υπουργών, βουλευτών, κρατικών αξιωματούχων του ψευτοκράτους των Αθηνών, που ''βαφτίζονται'' ενημερωτικά. Μόνο που αυτή η πολυέξοδη ταξιδιωτική ''ενημέρωση'' με κρατικό χρήμα, κρατά 30 χρόνια, αλλά επειδή οι πολιτικοί Ελλάδας φαίνεται ότι είναι...''ντουβάρια'', αδυνατούν να μάθουν έστω τα βασικά. Φυσικά, τα προβλήματα ήταν και είναι τα ίδια, αλλά 2-3 φορές τον χρόνο, γιά 30 χρόνια, τα ταξίδια γίνονται, με την ίδια δικαιολογία.
Σημ. 1: Σε ότι αφορά τις χαζο-δηλώσεις περί Ομογένειας του ''Πάκη'', που υποδύεται τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην συνάντησή του με τον ''αρμόδιο υφυπουργό'' (5 Αυγ. '15), καλύτερα να μην κάνουμε σχόλια... Θυμίζουμε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τον απόδημο Ελληνισμό, έπαθαν μεγάλη ζημιά με την κυβερνητική απάτη ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), την οποίαν και η τωρινή -άσχετη με απόδημο Ελληνισμό- κυβέρνηση θέλει να... ξαναστήσει!!! Η δε εισαγγελική έρευνα γιά τις απάτες ΣΑΕ, παραμένει ακόμα ''ξεχασμένη'' σε κάποιο... συρτάρι, γιά να θυμίζει -και στην Ομογένεια- ότι η Ελλάδα διατηρεί και συντηρεί ένα κράτος άνομο και βρώμικο, με διαπλοκή, διαφθορά, ατιμωρησία.
Σημ. 2: Οι Ομογενείς βοηθούν απευθείας άτομα που χρειάζονται βοήθεια στην Ελλάδα, όχι μέσω κρατικών φορέων-Υπηρεσιών. Οι απόδημοι 'Ελληνες, δεν εμπιστεύονται το διαχρονικά σάπιο, διεφθαρμένο ψευτοκράτος των Αθηνών. 'Επαθαν πολλά γιά δεκαετίες και έμαθαν.
Σημ. 3: Το Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 51, επιβάλει την νομοθέτηση γιά το δικαίωμα της ψήφου των Απόδημων (και με ''επιστολική ψήφο''). Μετά 14 χρόνια, δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος. Τι καλό να περιμένει ο απόδημος Ελληνισμός από ανεύθυνους 'Ελληνες πολιτικούς της μετριότητας, κρατικοδίαιτα κόμματα και ευθυνόφοβες κυβερνήσεις, αφού ούτε το Σύνταγμα σέβονται και εφαρμόζουν; 'Ετσι, με την πάροδο των χρόνων και το μεγάλωμα της απόστασης Ελλάδας-Ομογένειας, ζούμε καλύτερα, δηλ. ''μακριά και αγαπημένα''...
 (6 Αυγ. '15)

ΣΑΕ-συμβούλιο αποδημου ελληνισμου

''Σύσκεψη'' στον Λευκό Οίκο με ''παράγοντες της Ομογένειας''
(υποτίθεται, γιά ''βοήθεια στην Ελλάδα'')
'Οπως είχε προβλέψει το ''ΚΑΛΑΜΙ'', η σύσκεψη στον Λευκό Οίκο (6 Αυγ. '15) γιά ''καφέ και κουβέντα'' με ''παράγοντες της Ομογένειας'' (τους ίδιους γιά 25 χρόνια, που εκπροσωπούν τον... εαυτόν τους) δήθεν γιά να ''βοηθηθεί η Ελλάδα'', ήταν γιά την...''φωτογραφία''. Στην ''σύσκεψη'', που δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα γιά ''βοήθεια'' στην Ελλάδα, παραυρέθηκε και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάϊντεν, γεγονός που δείχνει ότι πιθανά να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, γιά την προεδρία, κόντρα στην Χίλαρυ Κλίντον.
Οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες, ούτε μπορούν, να βοηθήσουν την Ελλάδα στα ζητήματα οικονομίας, ανθρωπιστικής κρίσης. Τυπικά ναι (με ανέξοδες δηλώσεις, ''συμβουλές'' και ''παρεμβάσεις''), αλλά ουσιαστικά, όχι. Εξυπακούεται ότι, η ''σύσκεψη'' θα παρουσιαστεί, γιά παραπλάνηση, δήθεν ως ''ουσιαστική'', γιά (δήθεν) ''βοήθεια στην Ελλάδα''. Η δε παρουσία σε αυτήν των γνωστών διαχρονικών ''μαϊντανών του χτες'' π. Καρλούτσου, Τσακόπουλου, Μανάτου, Σαρμπάνη, Δουκάκη, Γιαννούλια, Ζεμενίδη και λοιπών (που δεν έχουν σχέση κι επαφή με την Ομογένεια), πιστοποιεί την έλλειψη ουσίας και το γεγονός ότι έγινε γιά ''δημόσιες σχέσεις'', αφού πλησιάζουν... προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και ο αντιπρόεδρος Μπάϊντεν ''σκανδαλίζεται'' γιά να θέσει υποψηφιότητα (και ''οι παράγοντες της Ομογένειας'' θα του χρειαστούν γιά...χρήμα).
Σημ.: Πρόσφατα, οι ίδιοι οι ''παράγοντες της Ομογένειας'' και....''λομπίστες'' έλεγαν ότι ο Μπάϊντεν τους ''δούλευε'' στο ζήτημα της Κύπρου.
Τονίζουμε ότι, η σχεδόν διαλυμένη ''οργανωμένη Ομογένεια'' στις ΗΠΑ με τους ηλικιωμένους ίδιους ''προεδροπαράγοντες'', δεν έχει ηγεσία, γι' αυτό αυτοπροβάλλονται -τις τελευταίες ειδικά δύο δεκαετίες- διάφοροι επιτήδειοι ως δήθεν ''ηγέτες'', οι οποίοι ουσιαστικά κάνουν ''προσωπικές δημόσιες σχέσεις''. Οι Ομογενείς, γνωρίζοντας την πραγματική κατάσταση, τους γύρισαν την πλάτη και δεν ασχολούνται με τα ''ψώνια'' των ''πεθαμένων'' Οργανώσεων ή τον (κάθε) αρχιεπίσκοπο, που θέλει να δηλώνεται ως ''ηγέτης''. Αυτά τα χαζά, μόνο η Αθήνα τα αποδέχεται.


Περί Γραφείων Τύπου της Ελλάδας στο εξωτερικό (και ειδικά στις ΗΠΑ)
Πολύ ''φασαρία'' γίνεται στην Ελλάδα γιά το κλείσιμο 10 Γραφείων Τύπου. Τα περισσότερα είναι σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στις ΗΠΑ, όπου, υποτίθεται, χρειάζονται τα γραφεία Τύπου (Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη), έχουμε ξεχάσει και την ύπαρξή τους. ΚΑΜΙΑ παρέμβασή τους σε αμερικάνικα ΜΜΕ την τελευταία 5ετία της κρίσης. Σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΗ παρουσία, με εντυπωσιακή ΑΠΡΑΞΙΑ. Καμιά φορά κάνουν συγκεντρώσεις γιά... ''κρασοκατάνυξη'' και... ''γαστρονομία'', με καλεσμένους Ομογενείς δημοσιογράφους ή ''συνεντεύξεις Τύπου'' με επισκέπτες χαζο-πολιτικούς από Αθήνα. Αν η Ελλάδα δεν μπορεί να τα αναβαθμίσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, ας τα κλείσει. Τώρα, υπάρχουν δεν υπάρχουν, το ίδιο είναι.
Σε ότι αφορά την δήλωση του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου, υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικών της ''Νέας Δημοκρατίας'', ότι το κλείσιμο των 10 Γραφείων «δεν βοηθά την αποτελεσματική άσκηση δημόσιας διπλωματίας της χώρας, την στιγμή που η διεθνής εικόνα της Ελλάδας έχει πληγεί σοβαρά», δεν χρειάζονται σχόλια. Αν κρίνουμε από την ''αφασία-ανυπαρξία'' των Γραφείων Τύπου στις ΗΠΑ, τότε άνετα και υπεύθυνα μπορούμε να πούμε ότι ο βουλευτής είναι εντυπωσιακά άσχετος, εκτός πραγματικότητας.


''Ανοίχτε τα τρελλάδικα'': Με την παρουσία-συμμετοχή και του...''αγίου Πνεύματος''
η ''κληρικο-λαϊκή'' Συνέλευση Μητρόπολης Ατλάντας (που έχει στην ''δικαιοδοσία'' της, τις ενορίες στις νοτιοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ). 'Εγινε 26-28 Ιουνίου 2015 στην πόλη Κολούμπια, Νότιας Καρολίνας. Ο ''φευγάτος'' μητροπολίτης Αλέξιος είπε -ενθουσιασμένος- στο ''ποίμνιο'' που συμμετείχε, ότι ''το άγιο Πνεύμα είναι αναμφίβολα παρών και μας καθοδηγεί''. Ο ''άγιος Ατλάντας'' θυμίζουμε ότι έγινε και...Τούρκος υπήκοος, ευελπιστώντας στα γεράματα, να γίνει...πατριάρχης!!!

Γιατί γελάμε -πάλι- με τον αρχιεπίσκοπο ''Αμερικής'', Δημήτριο
Αφού ο αποτυχημένος γελωτοποιός, αυτοανακηρυγμένος ''ηγέτης της Ομογένειας'' αρχιεπίσκοπος ''Αμερικής'' Δημήτριος, πήρε έμμεσα θέση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, νομίζοντας -κατά φαντασίαν- ότι εκφράζει την... Ομογένεια, τώρα χαιρετίζει το ''κλίμα σύμπνοιας'', πιστεύοντας ότι οι Ομογενείς, που γύρισαν την πλάτη στις εκκλησίες-μαγαζιά του, τρώνε κουτόχορτο ή ότι ακούν τις σαχλαμάρες του.
Και γιά να γελάσετε (από ανακοίνωση 6 Ιουλίου '15): O αρχιεπίσκοπος Δημήτριος «...διαβεβαίωσε ότι από πλευράς Ομογενείας υπάρχει πλήρης η διάθεση συμπαραστάσεως, συνοδευόμενη από εκτενείς δεήσεις και ικεσίες υπέρ επεμβάσεως του Θεού σ' αυτή την δύσκολη ώρα για την Ελλάδα». Και παπάς και παπατζής ο αρχιεπίσκοπος. 'Οπως πάντα, γιά γέλια. Ας αναμένουμε λοιπόν την μελλοντική ''επέμβαση του Θεού'' εξαιτίας...''δεήσεων'' και... ''ικεσιών''. Γιά τώρα, ας ερωτήσουμε αν οι της ''εκκλησιαστικής μαφίας'' μας στις ΗΠΑ (αρχιεπίσκοπος, μητροπολίτες), έδωσαν (από την τσέπη τους) έστω 100 δολ. σε μιά φτωχή οικογένεια στην Ελλάδα της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.


Επιστολή γερουσιαστή και βουλευτών στην Λαγκάρντ, γιά Ελλάδα και χρέος
(δεν την υπογράφουν οι υποτιθέμενοι ''λομπίστες-φιλέλληνες'')

Το νόημα ενός ευτελισμένου Δημοψηφίσματος
Ερώτησαν έναν αποκαλούμενο και ''σοφό λαό'' χώρας-μπανανίας των βαλκανίων με σάπιο κράτος και ελεεινά κρατικοδίαιτα κόμματα, γιά να αποφασίσει σε Δημοψήφισμα:
- Μπορείς να ζήσεις ΧΩΡΙΣ δανεικά, τρόϊκα, προστάτες, ατιμία, ρουσφέτι, αρπαχτή, βρώμικο κράτος, κομματοκρατία, διαφθορά-διαπλοκή, φοροδιαφυγή, μίζα, φραπέ, iPhone;
- Μπορείς να ζήσεις ΧΩΡΙΣ τηλεοπτικά κωλάδικα, όπου οι ''πόρνες των νταβατζήδων'', οι επιλογές σου, δηλ. οι πολιτικοί σου, ''αγωνίζονται'' γιά την αποβλάκωσή σου;
- Μπορείς να ζήσεις ΧΩΡΙΣ διεφθαρμένους-διαπλεκόμενους νεόπλουτους ημιμαθείς κομπλεξικούς πολιτικούς, που με την ψήφο σου στέλνεις στην Βουλή γιά να εκπροσωπούν την κουτοπονηριά σου και οι οποίοι με νόμους που καθιέρωσαν έχουν ασυλία, ατιμωρησία;
Και ο ''σοφός λαός'' (τον οποίον οι ''κακοί'' που τον ''ζηλεύουν'' αποκαλούν διαχρονικό μ@λ@κ@) απάντησε -εθνικά υπερήφανος- με ένα βροντερό ΟΧΙ. 'Ετσι, οι Ευρωπαίοι σεβόμενοι τις επιλογές του λαού της μπανανίας, θα του δώσουν κι ένα τρίτο χοντρό μνημόνιο, που υποτίθεται δεν αποδέχτηκε με το ΟΧΙ. Γιά να πλησιάσει το χρέος της χώρας-μπανανίας τα 400 δισ. ευρώ, που θα αποπληρωθεί σε 100-120 χρόνια. Αλλά τι σημασία έχει; Τότε θα υπάρχει ακόμα η χώρα-μπανανία; Οι πολιτικοί της των τελευταίων 25 χρόνων, ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά εξουσία και το σήμερα, με ατιμωρησία του ληστρικού χτες. Είναι αδίστακτοι εξουσιομανείς τυχοδιώκτες, που αδιαφορούν γιά το αύριο και γιά την πολιτιστική, γλωσσική, κοινωνική, ηθική κατάντια της χώρας, στην οποίαν η κομπλεξική ξενομανία, κατέχει τα πρωτεία.
Σημ. 1: Στο Δημοψήφισμα ένα ποσοστό 39% ψήφισε ΝΑΙ. Αυτό το ποσοστό μπερδεύτηκε με το ερώτημα και την λέξη ''χωρίς'' στις παραπάνω ερωτήσεις, την κατάλαβε ως ''με'' και ψήφισε από αντίδραση στο ΟΧΙ. Είναι οι δεδομένοι ''πρόθυμοι ημέτεροι'', που ρήμαξαν το κράτος, αφού είχαν ''μέσον'' γιά ''δουλειές-αρπαχτές''. Είναι οι ''νοικοκυραίοι'', δηλαδή οι ''βολεμένοι'', στις ''λίστες'' με το χρήμα έξω, που θέλουν ''ησυχία''.
Σημ. 2: Με τα ''μνημόνια'', η χώρα-μπανανία άρχισε, πριν λίγα χρόνια, να μετατρέπεται σε ''Κούβα επί Μπατίστα'', δηλ. σε ''μπορντέλο'' γιά τους ''λεφτάδες''. Φυσικά γιά τους κοντά 11.000 πολίτες της, που αυτοκτόνησαν εξαιτίας ''μνημονίων'', άγριας λιτότητας, τώρα ''τσιμουδιά''.
Σημ. 3: Nεο-'Ελληνες, ψυχικά ανώμαλοι, διεστραμμένοι πολιτικοί-ζώα, προτίμησαν να τσακίσουν έναν παραπλανημένο λαό, μιά χώρα, γιά να σώσουν το ''τομάρι'' τους και το σάπιο, κρατικοδίαιτο, υπερτροφικό Δημόσιο, με τους κομματικούς ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ κάφρους-ψηφοφόρους τους... (6 Ιουλίου '15)


Ζητούνται απαντήσεις:
- Ποιός ''δημοσιογράφος'', επί ομογενειακών θεμάτων σε ελληνική ομογενειακή εφημερίδα, κατέδιδε -χρόνια πριν στην Β. 'Ηπειρο- 'Ελληνες συγχωριανούς του και μη, στην μυστική αστυνομία Αλβανίας, την διαβόητη ''Σιγκουρίμι'', της κομμουνιστικής περιόδου Χότζα ;;;
- Ποιοί ''δημοσιογράφοι-ανταποκριτές'' κατέδιδαν συναδέλφους τους και Ομογενείς στην τότε ΚΥΠ και σήμερα ΕΥΠ Ελλάδας, την δεκαετία '90 ;;;


Η ελληνική τραγωδία και οι πολιτικοί
Πολλές οι πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση γιά υποχωρήσεις από ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ γιά ''ντε και καλά'' υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές, άσχετα αν αυτή θα είναι εις βάρος της Ελλάδας. Δεν είδαμε οι πολιτικοί αυτοί να πιέζουν και τους δανειστές, γιά υποχωρήσεις υπέρ της Ελλάδας. Μοναδικό -και νεοελληνικό- φαινόμενο εμμετικής δουλοπρέπειας και ξενοδουλίας.Δεν θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της Ντόρας Μπακογιάννη;
«Εάν δεν έχουμε συμφωνία μέχρι την Παρασκευή (29 Μαίου 2015), φοβάμαι ότι το Σαββατοκύριακο, που είναι και τριήμερο, θα υπάρξει έλεγχος κεφαλαίων στις τράπεζες, το λεγόμενο capital control, όπως συνέβη και στην Κύπρο... Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακολουθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Παρασκευή», δήλωσε στον ''Σκάι'' (25 Μαίου 2015) η βουλευτής της ''Νέας Δημοκρατίας'' Ντόρα Μπακογιάννη.
Συμφωνία δεν υπήρξε και ''κούρεμα καταθέσεων'' δεν έγινε. Εάν τέτοιες δηλώσεις βουλευτή, που φοβίζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο, αδειάζουν τις Τράπεζες κλπ, γίνονταν π.χ. στις ΗΠΑ και οι ''προφητείες'' δεν επαληθεύονταν, σίγουρα... χειροπέδες και δικαστήριο. Στο ''κράτος-ανέκδοτο'' ελλαδιστάν -με την ημιανύπαρκτη ελεγχόμενη ''δικαιοσύνη''- ποιός δουλοπρεπής, π.χ. υπουργός, τολμά να πράξει το αυτονόητο;


Οι αχάριστοι ελληνικής Ομοσπονδίας Βοστώνης
'Εκαναν γεν. Συνέλευση -μέσα Μαίου '15- με τους ίδιους ολίγους εγκάθετους, ευχαρίστησαν ομογενειακά ΜΜΕ που προβάλουν την ανυπαρξία τους. Το ΚΑΛΑΜΙ, που τους έκανε ''διάσημους'' ανά την οικουμένη ως αυτό που είναι (απατεωνίσκοι, εγκάθετοι, οι ίδιοι ολίγοι αστοιχείωτοι) το άφησαν απέξω. Ντροπή δεν έχουν;

Ομογενείς, ετοιμαστείτε γιά έρανο... Δώστε και σώστε: Γιά τα δικαστικά έξοδα πρόεδρου και μελών Συμβούλιου Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, που κατηγορούνται γιά απάτη
Ο έρανος θα διενεργηθεί από την έχουσα ''ειδικότητα'' (από εράνους γιά Μυρτώ και Πυρόπληκτους Ελλάδα) Ομοσπονδία Βοστώνης. Ο έρανος θα είναι υπό την αιγίδα της Aρχιεπισκοπής και της εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας'', εξαιτίας της ''συγγένειας'' που έχουν με τα ''διαμάντια'' της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης και ειδικά με τον πρόεδρό της. Ο έρανος γίνεται γιά ''να μην βάλουν χέρι'' στα χρήματα γιά παρέλαση οι ομοσπόνδυλοι Αστόριας, μέρος των οποίων χρησιμοποιούν και γιά άλλους σκοπούς, εξαπατώντας την Ομογένεια. H Ομοσπονδία Βοστώνης, με τον πρόεδρό της, διευκρινίζει προκαταβολικά: ''Θα είστε και πολύ μ@λ@κες οι δωρητές, γιά να περιμένετε μετά από εμάς, απολογισμούς και καθαρούς λογαριασμούς''.

Οι διπλωμάτες της Ελλάδας στις ΗΠΑ ''σαμποτάρουν'' το ΚΑΛΑΜΙ;

Τον τελευταίο χρόνο έχουν περιορίσει πολύ χαζο-εμφανίσεις, χαζο-δηλώσεις σε χορούς και πανηγύρια ημιαδιαλυμένων Οργανώσεων. Μας είχαν συνηθίσει διαφορετικά και το ΚΑΛΑΜΙ τους...''τιμούσε'' ανάλογα (με κράξιμο). Τι έπαθαν ξαφνικά και στερούν στους αναγνώστες μας την χαρά να απολαμβάνουν τα κατορθώματά τους; Μόνο με αφηνιασμένα ψώνια προεδροπαράγοντες Οργανώσεων θα ασχολούμεθα;

Προς πρόεδρο ''Κύκλου Ελλήνων Ακαδημαϊκών Βοστώνης'':
Επειδή είχατε βάλει στόχο να πάτε ψηλά, ''να πιάσετε τα άστρα'', όπως λέγατε δημόσια και γραπτά, αναρωτιόμαστε αν πήγατε ψηλά, αν πιάσατε τα άστρα ή αν μείνατε χαμηλά και ''πιάσατε τα @@ του Καράμπελα''. Παρακαλούμε, ενημερώστε.

Πρώην υπουργός 'Αμυνας Καναδά: ''Υπάρχουν 80 είδη εξωγήϊνων, τους κρύβουν οι κυβερνήσεις''

Εξωγήϊνοι - ''ούφο'' υπάρχουν, τους γνωρίζουμε: Είναι οι πρόεδροι ομογενειακών Οργανώσεων
Αν κρίνουμε από τους ''ισόβιους'' πρόεδρους που διάλυσαν τις ομογενειακές μας Οργανώσεις στις ΗΠΑ, τότε ο πρ. υπουργός έχει δίκιο, αφού οι πρόεδροι δεν έχουν καλή επαφή με την γήϊνη πραγματικότητα. Αν κρίνουμε από το γεγονός ότι με τους προέδρους συνεργάζονται ''άψογα'' και τα λοιπά ''ούφο'', αρχιεπίσκοπος, μητροπολίτες και διπλωμάτες της Ελλάδας, τότε με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι ο Καναδός πρώην υπουργός, μιλά σωστά.
Σημ.: Ο επικεφαλής του υπουργείου Μίζας Ελλάδας, γνωστού και ως 'Αμυνας, δεν έχει μιλήσει ακόμα γιά εξωγήϊνους, αλλά μόνο γιά ψεκασμένους.


Κοτζιάς και αρχιεπίσκοπος Δημήτριος: Συνάντηση δύο ''χαζοχαρούμενων'' στη Νέα Υόρκη
Διαβάστε προσεκτικά την ανακοίνωση της Αχιεπισκοπής -που παραθέτουμε ''ατόφια''- και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:
«Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκος Κοτζιάς επισκέφθηκε (24 Απριλίου 2015), τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Η συνάντηση που διεξήχθη σε πολύ θερμό και εγκάρδιο κλίμα διήρκεσε μία περίπου ώρα και περιεστράφη γύρω από θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε σχέση με τη γενέτειρα και την Ομογένεια στην Αμερική.
Τον κ. Κοτζιά συνόδευαν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου πρέσβης κ. Μιχαήλ Σπινέλλης, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του υπουργού πρέσβης κυρία Τασία Αθανασίου, ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Μιχαήλ Κόκκινος, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργού κ. Γιώργος Μητράκος, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. πρέσβης κυρία Αικατερίνη Μπούρα, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη πρέσβης κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, και ο πρόξενος κ. Μάνος Κουμπαράκης.
Μετά το πέρας της συναντήσεως, ο κ. Κοτζιάς και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Νίκος Κοτζιάς, Υπουργός Εξωτερικών: Ο ίδιος προσωπικά και όλη η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Εξωτερικών είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας δεχτεί ο Σεβασμιώτατος. Περάσαμε στιγμές πραγματικότητος, χαράς της ψυχής μας και αναγέννησης των σκέψεων και του μυαλού μας. Δεν έχω παρά να τον ευχαριστήσω γι' αυτήν την ενδιαφέρουσα και άκρως χρήσιμη, δημιουργική και γεμάτη ευγένεια και αγάπη συζήτηση. Ευχαριστώ πολύ.
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος: Εγώ ευχαριστώ τον εξοχώτατο Υπουργό κ. Κοτζιά και την εκλεκτή συνοδεία του για την εξαιρετική ευκαιρία, τιμή και χαρά που νιώσαμε για μια αληθινή, ανθρώπινη επικοινωνία μεταξύ Ελλήνων, Ορθοδόξων πατριωτών. Είχαμε μια πολύ ωραία ανταλλαγή απόψεων, ο κ. Υπουργός χρησιμοποίησε με πάρα πολύ σωστό και ωραίο τρόπο τις βασικές έννοιες Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, αλλά επιπλέον την έννοια της πνευματικότητος ως ενός κεντρικού στοιχείου στη ζωή των ανθρώπων, και στη ζωή των κοινωνιών και στη ζωή της Πατρίδος μας. Θα ήθελα να πω ότι έχει σημασία όταν εκπρόσωποι της Πατρίδος μας, η οποία περνάει δύσκολες στιγμές, έχουν τέτοια επικοινωνία, με πρόσωπα χαμογελαστά, δείχνουν ότι ποτέ δεν λείπει η ελπίδα, ποτέ δεν υπάρχει αδιέξοδο, πάντοτε υπάρχει λύση. Γι' αυτό και χαμογελούμε ότι κι αν συμβαίνει, το αύριο είναι δικό μας».
Σημ. 1: Αξιοπρόσεχτη η δήλωση αρχιεπίσκοπου περί ''Ελλήνων, ορθόδοξων πατριωτών''. Δηλαδή, καλή μας, αλλά ''φευγάτη γιαγιά'', οι μη ''ορθόδοξοι (χριστιανοί) 'Ελληνες, δεν είναι πατριώτες;
Σημ. 2: Υποτίθεται ότι, υπουργός Εξωτερικών και γεν. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού ''ενημερώθηκαν'' γιά τα περί Ομογένειας στο γεν. προξενείο όπου αυναντήθηκαν με ''παράγοντες της Ομογένειας'', δηλαδή τα ίδια αφηνιασμένα και μη αστοιχείωτα ψώνια, που συνήθως καλούνται και ουσιαστικά εκπροσωπούν τον εαυτόν τους.

Η είδηση της δεκαετίας προέρχεται από το διεφθαρμένο κράτος-''μπορντέλο'' των Βαλκανίων
Ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης (17 Απρ. '15): ''Εντοπίστηκαν 5.500 παραβάτες και η απόκλιση των δηλωθέντων και αυτών που κατείχαν ήταν της τάξης των 7 δισ. ευρώ. Από αυτά, το κράτος θα μπορούσε να εισπράξει το ποσό των 2,5 - 3 δισ., αλλά σκοντάφτει στα προβλήματα των εφοριών και του ΣΔΟΕ... Οι εφορίες λένε ότι δεν είχαν κάνει τέτοιο έλεγχο, ενώ και το ΣΔΟΕ είναι αποδυναμωμένο στελεχιακά». Μπράβο, συγχαρητήρια στους υπουργούς που προστατεύουν φοροφυγάδες-''νταβατζήδες'' και στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Μεταναστευτικό και Ευρωπαϊκή 'Ενωση:
Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους παράνομους μετανάστες - πρόσφυγες. Η ''Ενωμένη Ευρώπη'', υποτίθεται έχει Επίτροπο αρμόδιον γιά το Μεταναστευτικό, κάποιον πολιτικάντη 'Ελληνα, γνωστό ανίκανο ψώνιο, δουλοπρεπή, της διαχρονικής φιγούρας και ''ρεμούλας''.

Αναβλήθηκε η Ανάσταση στις παροικίες μας ΗΠΑ, με απόφαση του αρχιεπίσκοπου Δημήτριου
Αιτία ένα περίεργο sms στο κινητό της ''Καγκελλαρίου'' της Αρχιεπισκοπής, που έγραφε: ''Προς γιαγιά, Νέα Υόρκη... Επειδή με σταυρώνετε κάθε μέρα στους οίκους σας, εμπορίου και ανοχής, που λειτουργείτε στο όνομά μου γιά να αρμέγετε το ποίμνιο, αρνούμαι να αναστηθώ. Υπογραφή: Ο Υιός''.

''Χρεοκοπία'' και ΜΜΕ:
Κοντά τέσσερα χρόνια, υποτιθέμενα ''έγκυρα'' ΜΜΕ εκτός και εντός Ελλάδας, ομιλούν με ''βεβαιότητα'' γιά την ''επικείμενη'' -σε εβδομάδες- ''επίσημη (τυπική) χρεοκοπία'' της Ελλάδας, Grexit κλπ. Τελικά, χρεοκόπησε, πριν χρόνια, η αξιοπιστία τους.

ΖΗΤΩ το λεηλατημένο, σάπιο, νεο-ελληνικό κράτος
Πάλι αποδόθηκαν ''τιμές αρχηγού κράτους'', με στρατιωτικά αγήματα, τον γραφικό υπουργό Καμμένο στην υποδοχή, φιλαρμονικές κ.ά., σε ένα φως λαμπάδας από τα Ιεροσόλυμα, που υποτίθεται άναψε από...θαύμα και μεταφέρθηκε στην Αθήνα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ως... ''άγιο φως''.
H απαραίτητη διαβεβαίωση:
Θα ήταν χρήσιμο, πολιτικοί, βουλευτές στην Ελλάδα να έχουν πιστοποίηση από τριμελή ανεξάρτητη επιτροπή ψυχίατρων, ότι ''στέκουν στα καλά'' τους, πριν θέσουν υποψηφιότητα (γιά Βουλή), πριν αναλάβουν καθήκοντα (υπουργικά). Και μιά πιστοποίηση από ανεξάρτητους ελεγκτές (του ''πόθεν έσχες'') γιά να διαπιστωθεί ότι δεν είναι ''λαμόγια'' κάθε μορφής, δεν θα έβλαπτε.
Σύμφωνα με έρευνα της ''Κάπα Research''
, το ποσοστό των νεο-Ελλήνων (στην Ελλάδα) που δηλώνουν θρησκευόμενοι, είναι μειωμένο κατά 34% (σε σχέση με 2006), ενώ το ποσοστό εκείνων που πηγαίνουν στην Εκκλησία είναι μειωμένο κατά 16%. Η έρευνα δείχνει ακόμη ότι, 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στον Θεό, 62,5% στο μάτι, 41,4% στα θαύματα, 43,8% στον Σατανά, 37,8% στην ύπαρξη εξωγήϊνων και 31,8% στην Δευτέρα Παρουσία.

Λευκός Οίκος... Εμπλοκή με την εκδήλωση γιά την ''Ελληνική Ανεξαρτησία'', 16 Απριλίου
Προβλήματα φαίνεται ότι προέκυψαν με την εκδήλωση στον Λευκό Οίκο (16 Απριλίου '15) για τον εορτασμό της ''Ελληνικής Ανεξαρτησίας'' (επέτειος 25η Μαρτίου), με οικοδεσπότη τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, γνωστόν και ως ''Ομπαμάκης'', όπως τον ''βάφτισαν'' μόλις εκλέγηκε (2008) οι απίθανοι τύποι, οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως ''λομπίστες'' μας.
Στην εκδήλωση, ο παπά Αλ. Καρλούτσος, που έχει το ''πρόσταγμα'', καλεί ''επιφανείς Ελληνοαμερικανούς'', δηλ. λεφτάδες που ''φροντίζουν'' Πατριαρχείο και Αρχιεπισκοπή, γνωστούς και ως ''νεόπλουτα τσαρούχια'' της Ομογένειας.
Εφέτος ο Λευκός Οίκος διαπιστώνει ότι υπάρχει διπλό πρόβλημα, το οποίο διαβίβασε αρμοδίως στην Αρχιεπισκοπή, την αποκαλούμενη και ''ιερά''.
Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση, που δείχνουν την ''ελληνοαμερικάνικη κουλτούρα'' -που βασίζεται στο κατοχικό σύνδρομο- με την επιδρομή στα εδέσματα πριν την τελετή, παρά την έκκληση του πρόεδρου Ομπάμα, όπως εκφράστηκε τον χρόνο 2009, να προσέρχονται με φουστανέλα και τσαρούχια, αυτοί αρνούνται πεισματικά να το πράξουν, με αποτέλεσμα η τελετή να χάνει την αξία της και να γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες, όπου ο γραφικός αρχιεπίσκοπος εμφανίζεται ως ''αρχηγός'' της Ομογένειας και γελούν ακόμα και οι...σκύλοι στην Ουάσιγκτον. Και αυτό επειδή οι Ελληνοαμερικάνοι είμαστε η μόνη καθυστερημένη εθνική ομάδα-μειονότητα, δηλ. της ''πλάκας'', αφού εκπροσωπούμεθα από κληρικό στον Λευκό Οίκο και αλλού.
Το δεύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε από τις φήμες ότι κορυφαίοι πρόεδροι της Ομογένειας δεν θα είναι παρόντες και συγκεκριμένα οι πρόεδροι των ''έντιμων'' ελληνικών Ομοσπονδιών Νέας Υόρκης και Βοστώνης, που έγιναν διάσημες, η πρώτη επειδή ''φροντίζει'' τα χρήματα των Ομογενών γιά την παρέλαση και η δεύτερη
επειδή  ''φροντίζει'' τα χρήματα εράνων.
Κύκλοι(*) προσκείμενοι στον Λευκό Οίκο, είπαν ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πεισματικά ''εγώ δεν κάνω εκδήλωση χωρίς Γαλάτουλα'' (τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης). Πηγές(*) στην Ουάσιγκτον δήλωναν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ εντυπωσιάστηκε από τις ''ηγετικές ικανότητες'' του ομολόγου του της Ομοσπονδίας, όταν τον άκουσε να δηλώνει στο τοπικό κανάλι 9 της Νέας Υόρκης, στην διάρκεια της παρέλασης 29 Μαρτίου, ότι ηγείται ''της μεγαλύτερης ελληνικής Οργάνωσης, εκτός Ελλάδας, σε παγκόσμιο επίπεδο''. Μάλιστα, την διαπίστωση αυτή επαναλάμβαναν και σε ''χαιρετισμούς'' τους σε εκδηλώσεις στο ''γκέττο'' Αστόριας, επιφανείς προσκεκλημένοι της Ομοσπονδίας, όπως π.χ. ο πρόεδρος της Κεντρικής 'Ενωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμαρουσίου ιατρός κ. Γ. Πατούλης.
Παράλληλα, δεν διέφυγαν της προσοχής του Λευκού Οίκου οι βαρυσήμαντες δημόσιες διαπιστώσεις του πρόεδρου της Ομοσπονδίας ότι
«η ελληνική παρέλαση της 29ης Μαρτίου ήταν η μεγαλύτερη και καλύτερη που έγινε ποτέ».
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, καταβάλονται παρασκηνιακές ενέργειες γιά να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να μην υπάρξει πρόβλημα με την τελετή στον Λευκό Οίκο.
Το ζήτημα που προέκυψε το θέσαμε υπόψην του κορυφαίου παράγοντα του ''γκέττο'' Αστόριας, του Μήτσου, ο οποίος δήλωσε: «Ως ''γκέττο'' είμαστε ο ομφαλός του απόδημου Ελληνισμού. Και έχουμε πρόεδρο Ομοσπονδίας αυτόν που μας πρέπει. Η μη παρουσία του στον Λευκό Οίκο, σίγουρα θα υποβαθμίσει πολύ την εκδήλωση γιά την εθνική μας επέτειο».
Σημ.: (*) ''κύκλοι'' και ''πηγές'' χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από ΜΜΕ στην Ελλάδα και τους ανταποκριτές τους στις ΗΠΑ. Το ΚΑΛΑΜΙ κάνει εξαίρεση γιά πρώτη φορά και χρησιμοποιεί τις δύο λέξεις... (4 Απρ. '15)

Η δυστυχία του να είσαι ελληνόφωνο ΜΜΕ ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης
Να βλέπεις την πραγματικότητα, να γνωρίζεις τις ατιμίες, αλλά να αναγκάζεσαι να τα κρύβεις και να ψευδολογείς, παραμυθιάζοντας αναγνώστες, ακροατές γιά να μην χάσεις την διαφήμιση. Και η δημοσιογραφία, η αντικειμενική ενημέρωση; Ποιά δημοσιογραφία και ενημέρωση; Προέχει η 'κονόμα, όπως πάντα..

Ο μ@λ@κ@ς λαός και ''το μπορντέλο η Βουλή'' στην χώρα του ''χαβαλέ''
Συνεδρίαση ολομέλειας 30 Μαρτίου '15 και ''έγινε της Βουλής το κάγκελο'' (πάλι) με όλους αυτούς τους καφενόβιους κρατικοδίαιτους, ''λαμόγια'' και άξεστους ''μαυρογυαλούρους'', ως μέλη της. Φυσικό και αναμενόμενο, γιά να επιβεβαιωθεί ο λαός που την αποκαλεί ''μπορντέλο'', αφού φροντίζει να στέλνει σε αυτήν -με την ψήφο του- σερνικές και θηλυκές πολιτικές ''πόρνες'', η ημιμάθεια, η ανευθυνότητα και η αχρηστία των οποίων, είναι εμφανής. Και όλα αυτά με την Ελλάδα διεφθαρμένα χρεοκοπημένη. Και οι ''πόρνες'', αντί να ασχολούνται με την ουσία (οικονομία-χρεοκοπία) ξεμαλλιάζονται γιά να έχουν δουλειά οι...''νταβατζήδες'' τους (ΜΜΕ). Και ο ''πέρα βρέχει'' μ@λ@κ@ς λαός, απολαμβάνει θέαμα, δηλ. ξεκατινιάσματα, χωρίς άρτο.
- Θα ήταν χρήσιμο, μία τριμελής επιτροπή ψυχίατρων να πιστοποιεί, πριν αναλάβουν καθήκοντα, ότι υπουργοί και βουλευτές, έχουν καλά... ''φρένα''.
- ''Εξεταστική Επιτροπή'' γιά ''μνημόνια'', αλλά από 2009, λες και η κρίση άρχισε 2009. Θέαμα και...''κουκούλωμα'' πάλι, αλα Ελλαδιστάν.


Ζήτω η 25η Μαρτίου... Ζήτω η νεο-ελληνική κλεφτουριά... Ζήτω οι νεο-'Ελληνες πολιτικοί
Το νεο-ελληνικό κράτος, πιστό στην παράδοση, τιμά την κλεφτουριά και οι πολιτικοί του πάντα στο ''καραούλι'', τιμούν την παράδοση γιά μίζα, αρπαχτή, ρουσφέτι, με την εγγύηση της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας. Μπορεί οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί στην Ελλάδα να ''πάνε και να έρχονται'', αλλά η διαπλοκή και η διαφθορά, παραμένουν ως οι μόνες σταθερές ''διαχρονικές αξίες'' στην χώρα των ''τηλε-χαβαλέδων''.

Τα ευτράπελα με τις εκδηλώσεις-παρέλαση 2015 στην Δυτ. Φλόριδα
Η Επιτροπή Παρέλασης που διοργανώνει τις εκδηλώσεις στο ''ελληνικό χωριό'' Τάρπον Σπρινγκς από τις αρχές δεκαετίας '90, είχε κανονίσει με τον υφυπουργό Τέρενς Κουίκ να ήταν καλεσμένος της στις εκδηλώσεις και στην παρέλαση (κατάντησε έμμεσα τελετή ιδιωτικών συμφερόντων), που έγινε 22 Μαρτίου, με μικρή συμμετοχή κόσμου. 'Ολα άλλαξαν όταν ο διαχρονικός ''μεσάζοντας'' Γ. Μέρμελας, ''ντε και καλά'', ήθελε να φανεί ότι αυτός ''μεσολαβεί'' και ''συνοδεύει'' τον υφυπουργό στην Φλόριδα. Ο υφυπουργός, βλέποντας τι γίνεται, δεν αποδέχτηκε τελικά την πρόσκληση και προτίμησε να πάει στο Σικάγο γιά την παρέλαση 29 Μαρτίου '15... Σημ.: Η ''σοβαρότητα'' της Επιτροπής στην δυτ. Φλόριδα, φάνηκε και στο επίσημο δείπνο την παραμονή. Στο τραπέζι επισήμων και η κ. Στ. Κοκκόλη, που δηλώνει πρόεδρος της ανύπαρκτης τυπικά και νομικά ''Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών''.

Νέα Υόρκη: Τέτοια παρέλαση-''καρνάβαλος'' γιά 25η Μαρτίου, έχει να γίνει από την...χούντα
Γιά πρώτη φορά ''επίσημοι προσκεκλημένοι'' από την Ελλάδα (από την διοργανώτρια ελληνική Ομοσπονδία ''γκέττο Αστόριας'') θα είναι παρόντες μόνο στρατιωτικοί, εν ενεργεία και απόστρατοι. Μαζί και ο υπουργός 'Αμυνας. Στην παρέλαση 29 Μαρτίου, δεν θα υπάρχει διακομματική αποστολή του Κοινοβούλιου. Φαίνεται ότι, οι χουντοδεξιοί της Ομοσπονδίας, απατεώνες και μη (με επικεφαλή τον πρόεδρο), νοστάλγησαν το ''λαμπρό παρελθόν'' και με την σύμπραξη του ''εθνικόφρονα'' υπουργού, θέλουν να μας το θυμίσουν. Ας τους αφήσουμε να νομίζουν ότι η Ομογένεια τρώει ακόμα ''κουτόχορτο''.


'Ολα έχουν την τιμή τους... Με 25-30.000 δολ. γίνεσαι ''τελετάρχης'' στην παρέλαση Νέας Υόρκης γιά 25η Μαρτίου... Τζόν Κάλαμος (ο από Σικάγο ''κροίσος'' που... κερδοσκόπησε από την οικονομική κρίση της Ελλάδας) και το ζεύγος Ψαρά, οι τελετάρχες. Αγνοούμε τι πρόσφεραν στην Ελλάδα και στην Ομογένεια, αλλά πρόσφεραν επιταγή στο ταμείο της Ομοσπονδίας επιτήδειων Νέας Υόρκης.


Αθάνατο ελληνικό ''γκέττο'' Αστόριας... Αθάνατοι (μόνιμοι, ψεκασμένοι, βαρεμένοι και μη) προεδροπαράγοντες Οργανώσεων
Πρόεδρος (Στ. Μανής) διασύρει-''ξεκατινιάζει'' γραπτά τον πρόεδρο της διοργανώτριας Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης (Π. Γαλάτουλα) στον... υπουργό Π. Καμμένο, με αφορμή την παρέλαση γιά 25η Μαρτίου στο Μανχάτταν...Ο πληθωρικός πρόεδρος της ''Ομοσπονδίας Σκοπευτών, Κυνηγών και Ψαράδων'' (που υπογράφει και ως ''συνταγματολόγος'') γιά 10-12 χρόνια λέει και γραπτά ότι ''προστατεύει'' την παρέλαση, τους επίσημους, τους τσολιάδες, τους παπάδες, τους υπουργούς και βουλευταράδες από Ελλάδα. Αν και η ''προστασία'' δεν γίνεται ποτέ αντιληπτή, η Ομοσπονδία Νέας Υόρκης ουδέποτε διάψευσε τις παρεχόμενες ''υπηρεσίες''... Διαβάστε οπωσδήποτε την ανεπανάληπτη επιστολή Μανή που στάλθηκε στον υπουργό 'Αμυνας.

Προς υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά: Περί απάτης ΣΑΕ και ''κουκουλώματος''
Προτίθεστε να στείλετε τις εκθέσεις ορκωτών λογιστών στον εισαγγελέα Διαφθοράς τις σχετικές με τις μεγάλες απάτες με κρατικό χρήμα γιά το ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνσιμού'' (ΣΑΕ), το οποίο ουδέποτε αγκάλιασε η Ομογένεια, επειδή ήταν κομματικό, πονηρό και βρώμικο κατασκεύασμα του ''Ελλαδιστάν''; Υπήρξε και μία αναφορά πριν δύο χρόνια σε εισαγγελέα που έχει ήδη όλα τα στοιχεία γιά τις απάτες, αρπαχτές, μίζες σε πολιτικούς κλπ, με την σύμπραξη (ή μέσω) της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Η Ομογένεια, που στο όνομά της έγιναν οι απάτες, αναμένει να δει αν θα θάψετε κι εσείς το θέμα, γιά να σας ''σιχτιρίζει'' όπως τους προκατόχους σας ή γιά να σας πει ''μπράβο'' αν πράξετε το έντιμο και ορθό.
Σημ.: Πολύ ορθά πράξατε υπουργέ, που δεν βάλατε τον κ. Β. Πριμικήρη ως ΓΓΑΕ. Η ασχετοσύνη του περί Απόδημου Ελληνισμού ''τσακίζει κόκκαλα''.

Προς αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, Νέα Υόρκη:
Ποιοί είναι πάλι αυτοί οι μητροπολίτες και επίσκοποι της ''ιεράς Αρχιεπισκοπής'' που τους αποκαλούν ''Δημητρούλα'', ''Μίνα'', ''Βαγγελιώ'';;; Κάνατε τελικά την Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή ''μπορντέλο''. Συμβουλή: Δεν μαζεύετε όλες τις ''ξεφωνημένες'' και να τις στείλετε στην μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου στην Καλιφόρνια, γιά να μην είναι αδέσποτες ανά την επικράτεια ΗΠΑ;

Η μικρή ''Ομοσπονδία Ελληνοαμερικάνικων Συλλόγων Φιλαδέλφειας'' έχει ''πλάκα'', μας διασκεδάζει
Κάνει μιά μικροπαρέλαση κάθε χρόνο γιά την 25η Μαρτίου. Σεβαστό και καλό. Αλλά επειδή την έχει ''κάτω από το ράσο'' ο ''άγιος Νέας Υερσέης'', η Ομοσπονδιούλα έχει ως κύριο σύνθημα εφέτος την...ανοικοδόμηση του αγίου Νικολάου στο κάτω Μανχάτταν Νέας Υόρκης, που καταστράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001 με την τρομοκρατική επίθεση στους ''δίδυμους πύργους''. Το σύνθημα δημιουργεί, στο ελάχιστο, δύο ερωτήματα: Τι δουλειά έχει ο άγιος Νικόλαος στην παρέλαση (22 Μαρτίου 2015) στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια γιά την επέτειο έναρξης της επανάστασης του 1821 και εάν οι ιθύνοντες της Ομοσπονδίας γνωρίζουν ότι η ανοικοδόμηση του αγίου Νικολάου είναι μιά καλοστημένη ΑΠΑΤΗ της αρχιεπισκοπής μας ΗΠΑ, αποκαλούμενης και ''Αμερικής'', αφού την κοστολογεί -την ανοικοδόμηση- 5 φορές περισσότερο και δέχτηκε την μεταφορά της εκκλησίας σε άλλο μέρος και οικόπεδο, ενώ η Αρχιεπισκοπή από ιδιοκτήτης του οικόπεδου έγινε... ενοικιαστής.

Παρέλαση γιά 25η Μαρτίου: Διασύρουν πάλι την Ομογένεια ΗΠΑ οι τυχοδιώκτες της ελληνικής Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Aστόριας Νέας Υόρκης
Γιά μία ακόμα χρονιά, το ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια των ευζώνων που θα συμμετάσχουν στην φθίνουσα εμπορική  παρέλαση-καρνάβαλο, 29 Μαρτίου 2015 στο Μανχάτταν, με ''αρχηγό'' τον αποτυχημένο αρχιεπίσκοπο. Οι εξευτελίζοντες την Ομογένεια τυχοδιώκτες, έχουν καθαρό κέρδος πάνω από 200.000 δολ. από την παρέλαση 2014. Ούτε τα αεροπορικά εισιτήρια των ευζώνων πληρώνουν (κόστος 19.000 δολ.) δεχόμενοι να τα πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο, την ώρα που παιδιά ΠΕΙΝΑΝΕ στην Ελλάδα. Και μετά ''αναρωτιούνται'' γιατί τους βρίζει η Ομογένεια.
Σημ.: Οι διοργανωτές της παρέλασης (Ομοσπονδία) χρησιμοποιούν τους εύζωνες της προεδρικής φρουράς ως ''κράχτες'' γιά προσέλκυση κόσμου στην εμπορική παρέλαση, που χρόνο με τον χρόνο μικραίνει.

Το αστείο της ημέρας:
Παλαιότερα θα λέγαμε ότι ''οι ένοπλες δυνάμεις ανάλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας με επικεφαλή έναν βλαμένο στρατιωτικό''... Τώρα θα πούμε ότι ''οι ένοπλες δυνάμεις ανάλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας με επικεφαλή έναν ψεκασμένο-καμμένο πολιτικό'';

Πως ο Στάθης εξευτελίζει τον πρόεδρο του ''Ποταμιού''
«Γερμανοραγιάδες...Εδώ βεβαίως γίνονται ορισμένες συγχύσεις και ο φον Σταύρος μπερδεύει τους φουστανελάδες με τους γερμανοτσολιάδες. Ως προς τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις. Απορεί ο φον Σταύρος πως «φόρεσε φουστανέλα» ο Υπουργός Δικαιοσύνης και σκέφτηκε να βάλει την υπογραφή του ώστε να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις για το μαρτυρικό Δίστομο! Τι λαϊκισμός είναι αυτός! Φρίξον, Ηλιε! Φρίξον Ζήμενς και βάστα, Ρόμελ. Και ο κυρ φον Σταύρος πήρε τ’ όπλο του! Κι άρχισε σαν τον πιο βρομερό ρατσιστή το τροπάρι του για τους ψεκασμένους! Ομως ρατσιστής ο κυρ Σταύρος; Οχι! απλώς οι άλλοι είναι εθνολαϊκιστές, φαιοκόκκινοι, εθνομπολσεβίκοι και ψεκασμένοι. Ξέρει ο κ. Θεοδωράκης! Με εφόδια δυο φωτογραφίες με τον κ. Σημίτη κι άλλες δύο με τον Γιωργάκη απέκτησε η αμορφωημιμάθειά του το δικαίωμα να αποκαλεί όποιους Ελληνες γουστάρει ψεκασμένους και λαϊκιστές ή ό,τι άλλο γουστάρει. Εχει παραβρωμίσει η δουλειά μ’ αυτό το πεμπτοφαλλαγγίτικο μαύρο μέτωπο που προσπαθεί να σπάσει το ηθικό των πολιτών με όχημα την αναθεώρηση της ιστορίας και την ιδεολογική τρομοκρατία. Μια εκδρομή είχε πάει η Βέρμαχτ στο Δίστομο κι εξ ουρανού εκθεμελιώθηκε η Κάνδανος. Δίαιτα έκανε η πείνα στην κατοχή και οι ναζί εκτελούσαν τους κομμουνιστές και τους πατριώτες, διότι ήταν λαϊκιστές. Θα έλεγα – α να χαθείτε, σούργελα, αλλά θα ήταν πολύ φαιοκόκκινο.
Μακάρι να 'τανε φουστανελάς ο Υπουργός Δικαιοσύνης, παλιοαγράμματε και μακάρι εσύ να προσκύναγες τα άπλυτα ποδάρια και τα γουρνοτσάρουχα των φουστανελάδων, που άγιασε την ανάσα τους το μπαρούτι και φάγανε τον τρόμο με το καντάρι, για την ελευθερία σου. Ψαρά, ρε! Μεσολόγγι, ρε! Χίος, Μανιάκι, ρε! Σκοτωμένον τον φίλησε τον Παπαφλέσσα ο Ιμπραήμ! Ποτάμια τα αίματα, όχι σαν το δικό σου το Ποτάμι με τα ψέματα...». (enikos.gr,  16 Μαρ. '15)

Χάλια -διαχρονικά- αδιόρθωτα: Πότε θα σοβαρευτούν στο υπουργείο Εξωτερικών Eλλάδας;
Πληροφορούμεθα ότι ετοιμάζονται να κάνουν Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) τον κομματικό (ΣΥΡΙΖΑ) Βασίλη Πριμικήρη (σ.σ.: ανεπίσημα οι του Υπ.Εξ. ''διαψεύδουν'' το δημοσίευμά μας). Αλλά η άγνοια του ''υποψήφιου'' για ζητήματα απόδημου Ελληνισμού ''τσακίζει κόκκαλα''. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα μιλά γιά (κρατικοδίαιτο, απόλυτα αποτυχημένο) ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), που τυπικά και ουσιαστικά ''πέθανε'' την περασμένη δεκαετία, ενώ ουδέποτε αντιπροσώπευσε ποσοστό μεγαλύτερο του 3-4% της Ομογένειας. Χώρια τα χαζά, όπως διατυπώθηκαν σε άρθρο του στην ''Αυγή'', ως ''επίσημες θέσεις'' του ΣΥΡΙΖΑ !!! περί ψήφου Απόδημων, ομογενειακών Οργανώσεων κ.ά. Eπειδή -από ότι φαίνεται- αποφασίσατε, άθελά σας, να... διασκεδάζετε την Ομογένεια, γιατί κ. Ν. Κοτζιά δεν κάνετε και τον ''αξιότιμο'' κ. Γιώργο Μέρμελα... ''πρέσβη'' στις ΗΠΑ ή... ''υφυπουργό'' γιά Απόδημους, αφού μπαινοβγαίνει στο υπουργείο σας (όπως έκανε με κάθε κατάσταση πριν), πουλώντας μάλιστα και ''ρουσφετολογική'' εκδούλευση σε διπλωμάτες μέσα στο Υπ.Εξ., αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει ''υψηλές γνωριμίες'' που φτάνουν μέχρι το... Μαξίμου, ενώ σας ''τίμησε'' κι εσάς με την ''εκλεκτή παρουσία'' του στην τελετή παράδοσης-παραλαβής;;; Τα ''προσόντα'' του είναι...εγνωσμένα. Ρωτήστε και τον προκάτοχό σας Ευ. Βενιζέλο, που του έδινε γερές χορηγίες όταν ήταν στο Πολιτισμού γιά την καλοστημένη κομπίνα ''προώθησης της Ελλάδας'', στο ''Ντίσνεϋ Γουόρλντ'', στο Ορλάντο Φλόριδας, ΗΠΑ. Ρωτήστε και τον ''Αθήνα 2004'' γιά παρόμοιες περιπτώσεις -στον ίδιο χώρο- σπατάλης δημόσιου χρήματος, που οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη. Αφού ετοιμάζετε τον κ. Β. Πριμικήρη γιά ΓΓΑΕ (υποθέτουμε γιά να διασκεδάζει ο απόδημος Ελληνισμός) και ο κ. Μέρμελας (ή ''Μητσάρας'', που είχε διατελέσει και... ''άτυπος σύμβουλος'' Ντόρας και GAP) εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει στο Υπ. Εξ., τότε μόνο μία φράση μπορούμε να πούμε: Είστε ασοβάρευτοι και δίκαια αποκαλείται το υπουργείο, ''Εξωφρενικών'' (αν και η ονομασία ''εξωφρενικών'' το... αδικεί. Θα του άξιζε καλύτερη, π.χ. ''υπουργείο διαχρονικών καραγκιόζηδων'').
Σημ.: Την διαχρονική... ''σοβαρότητα'' του υπουργείου ''πιστοποιεί'' και η πλειοψηφία των διπλωματών του στις ΗΠΑ, γνωστών και ως ''τουριστών''...
(8 Μαρ. '15)

Ε-Ε-'Ερχεται... 8 ημέρες στη Νέα Υόρκη ο υπουργός 'Αμυνας γιά την...παρέλαση
''Προβοκάτσιες'' οι φήμες περί προετοιμαζόμενου ''κούγκι'' του υπουργού 'Αμυνας Π. Καμμένου στο ελληνικό ''γκέτο'' Αστόριας
Τις φήμες κυκλοφορούν οι ''ψεκασμένοι'' της ''Νέας Δημοκρατίας'' και του ΠΑΣΟΚ στο ''γκέττο'' μας... Μόνο γιά 8 (οκτώ) ημέρες (27 Μαρτίου -3 Απριλίου) θα είναι το ταξίδι του υπουργού (και της συνοδείας του) στην μεγαλούπολη, όπου θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην φθίνουσα -χρόνο με τον χρόνο- εμπορική ελληνική παρέλαση-''καρνάβαλο'' 29 Μαρτίου '15, την αποκαλούμενη και ''εθνική''. Οι φήμες άρχισαν όταν δημιουργήθηκαν και τα ερωτήματα του τύπου «...οι εορταστικές εκδηλώσεις είναι μερικές ώρες σε δύο ημέρες. Να δει o υπουργός και τον ''φευγάτο'' αρχιεπίσκοπο γιά να ''υποβάλει τα σέβη'' του και να τονίσει την ''προσφορά'' του, που του έδωσε τον τίτλο ''νεκροθάφτης της ελληνικής γλώσσας'', μας κάνουν με το ζόρι, τρεις ημέρες. Ουάσιγκτον δεν θα πάει. 'Αρα 8 ημέρες, γιά την ακρίβεια 9 ημέρες, Νέα Υόρκη μόνο γιά μιά 3ωρη παρέλαση και 2-3 μικροεκδηλώσεις, ΠΩΣ δικαιολογούνται; Γιά ψώνια έρχεται και τουρισμό με κρατικό χρήμα, ακολουθώντας το -συνηθισμένο- παράδειγμα προκατόχων του; Μήπως εκείνες τις ημέρες -μετά την παρέλαση- γίνει και η δίκη των κατηγορούμενων γιά απάτη, δηλ. του πρόεδρου και δηλώνοντα ''κομματάρχη'' των ΑΝ.ΕΛΛ. (πρώην ''κομματάρχη'' καραμανλικής ΝΔ) και μελών Συμβούλιου της ελληνικής Ομοσπονδίας που κάνει την εμπορική παρέλαση και ο υπουργός συμπαρασταθεί; 'Η μήπως παρατείνει την παραμονή του γιά να παρευρεθεί και σε εκδήλωση εμπορικής επιχείρησης μητσοτακικού ενδιαφέροντος στην Αστόρια;;;».
Σημ.: Το ΚΑΛΑΜΙ βεβαιώνει ότι ΔΕΝ θα γίνει το...''κούγκι'' στη Νέα Υόρκη, επειδή την ίδια ημέρα, 29 Μαρτίου, ο ''υπαρχηγός'' του Π. Καμμένου, ο υφυπ. Τέρενς ο Quick, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην παρέλαση στο Σικάγο. Και από ένα ''κούγκι'' δεν θα μπορούσε να λείψει ειδικά ο Τέρενς.


Δεν αλλάζει τίποτα στην Ελλάδα

- Η ''τρόϊκα'' ΔΕΝ υπάρχει... Πήρε προαγωγή, δηλ. αναβαθμίστηκε κι έγινε ''θεσμός''.
- ''Eξεταστική Επιτροπή γιά το πως η χώρα έφτασε στο μνημόνιο''. Θα ξεκινά από τον χρόνο... 2009. Γιά τα προηγούμενα χρόνια -από 2000- που έγινε το ''μεγάλο πλιάτσικο'' και ουσιαστικά οδήγησε στο μνημόνιο, ούτε ''κουβέντα'' (υποτίθεται, οι τότε αρχηγοί κυβερνήσεων έχουν μόνο... ''πολιτική ευθύνη''(!!!) γιά την χρεοκοπία της χώρας (και όχι ποινική). Συνηθισμένες νεο-ελληνικές πολιτικές βρωμιές στο κράτος-''μπορντέλο''.
- Ε-Ε-'Ερχεται: Ο υπουργός 'Αμυνας Π. Καμμένος γιά την παρέλαση (29 Μαρτίου) στη Νέα Υόρκη. Θα μείνει μία ολόκληρη εβδομάδα.
- Αθάνατη ελληνική κλεφτουριά: Δύο χρόνια μετά την δημιουργία ''ποινικής δικογραφίας'' γιά τα οικονομικά στο ΠΑΣΟΚ (κρατικά κονδύλια κ.ά.), η υπόθεση βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της...''προκαταρκτικής εξέτασης''. Σε λίγο θα πάει εκεί που πάνε ανάλογες περιπτώσεις που αφορούν τις πολιτικές-κομματικές συμμορίες: Στον κάλαθο αχρήστων. Γιά να μην ξεχνιούνται οι λαμπρές παραδόσεις της διαχρονικής νεο-ελληνικής κλεφτουριάς.
- Λίστα Λαγκάρντ: Υπάρχουν σε αυτήν 13 αρχεία με το όνομα Παπανδρέου, ενώ τον Σεπτέμβριο 2010 ανοίχθηκαν μόνο 3 αρχεία με αυτό το όνομα. Ο δε Ευ. Βενιζέλος, δεν μπορεί να κληθεί ως μάρτυρας στο ειδικό Δικαστήριο της...''ανεξάρτητης'' ελληνικής... ''δικαιοσύνης'', επειδή είναι υπεράνω... νόμων.
- Πολύ τυχερός ο Τσίπρας: Παραμένουν πρόεδροι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι Σαμαράς, Βενιζέλος. Τέτοια τύχη ούτε στα όνειρά του φανταζόταν.
- Αλλαγή...''γλάστρας'' στο Προεδρικό: Παρασκευή και 13, αποχωρεί η μία ''γλάστρα'' που υπόγραψε -αν και το Σύνταγμα του επέτρεπε να τα γυρίσει πίσω- όλα τα νομοσχέδια και τις πράξεις νομοθετικού περιεχόμενου που του έδιναν, τα σχετικά με ''μνημόνιο'' και αναλαμβάνει μία άλλη ''γλάστρα''.
- Λεωνίδας Γρηγοράκος (βουλευτής ΠΑΣΟΚ): «Είχα προτείνει να προσλάβουμε 1.000 εξειδικευμένους φοροτεχνικούς για να ελέγξουν όλες τις λίστες, αλλά (οι της προηγούμενης κυβέρνησης) δεν ήθελαν... δεν υπήρχε πολιτική βούληση, δεν ήθελαν να ελέγξουν την φοροδιαφυγή».

Η ΕΙΔΗΣΗ της χρονιάς: Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης κατάθεσαν οι βουλευτές, Στάθης Παναγούλης και Νάσος Αθανασίου. Zητούν να μάθουν με ποιο τρόπο σκοπεύει το κράτος να εισπράξει τα 250 εκατ. ευρώ, που χρωστούν στην Εθνική Τράπεζα και στην πρώην Αγροτική, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και με ποιες εγγυήσεις δόθηκαν τα παραπάνω ποσά. Ερωτούν, επίσης, αν υπάρχει το ενδεχόμενο σε περίπτωση μη κάλυψης των δανειακών υποχρεώσεων των δύο κομμάτων, να δεσμευτούν οι περιουσίες του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αναφέρεται ακόμα ότι, ο Αντ. Σαμαράς, κατεδεχόταν ως πρωθυπουργός να εισπράττει επίδομα «κίνησης» 170 ευρώ, για κάθε ημέρα παρουσίας του στο εξωτερικό.

Δημόσια προειδοποίηση σε ''Ελληνο''-Oρθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) και έντυπα ελληνικά ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης:
Σταματήστε να παίζετε παιχνίδια εις βάρος της Ομογένειας, χρησιμοποιώντας ένα αστοιχείωτο, αγράμματο αφηνιασμένο ψώνιο (τον υπόδικο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστόριας Νέας Υόρκης, που είχε δώσει στέγη στους ''Χρυσαυγίτες'' Νέας Υόρκης, γιά να δραστηριοποιούνται ΜΕΣΑ στο κτίριο της Ομοσπονδίας) και πρόεδρους απατεωνίστικων Ομοσπονδιών, π.χ. επίπεδου ημιανύπαρκτης Ομοσπονδίας Βοστώνης. Αρκετά παίξατε και χρησιμοποιήσατε βάναυσα -γιά τα συμφέροντά σας- οικονομικά και μη, τον Ελληνισμό της Αμερικής. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ τώρα... ΜΗΝ μας αναγκάσετε να προχωρήσουμε στην δημοσιοποίηση στοιχείων-γεγονότων, που πιστοποιούν τις συμφεροντολογικές σας, αλλά επιζήμιες γιά την Ομογένεια, ''πολιτικές και διαδρομές''. Με προώθηση ''ημέτερων μηδενικών'' και ψευτιές, ΔΕΝ προσφέρετε έργο, αλλά (κάνατε και) κάνετε μεγάλη ζημιά στην Ομογένεια.
Η ίδια προειδοποίηση ισχύει και γιά τους ''τουρίστες'' δπλωμάτες Ελλάδας στις ΗΠΑ:
Σοβαρευτείτε και σταματείστε να στηρίζετε αποτυχημένες, διαλυμένες Οργανώσεις απατεώνων και μόνιμων επιτήδειων-ψώνιων, που κατάστρεψαν την ''οργανωμένη Ομογένεια'' γιά το ''εγώ'' τους. Η Ελληνική Δημοκρατία σας έστειλε στις ΗΠΑ γιά να προωθείτε την Ελλάδα, όχι γιά ''τουρισμό'', όχι γιά να χαριεντίζεστε ως ανόητοι και αφελείς (με άγνοια γιά τα της Ομογένειας) με αφηνιασμένα ψώνια και οργανωμένα συμφέροντα επιτήδειων ''καρεκλοκένταυρων'', που κατάστρεψαν την Ομογένεια.

Κράτος-''μπορντέλο'' με τα όλα του
Στην κατάθεση ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου (10 Μαρ. '15) του Φωκίωνα Γεωργακόπουλου, πρόεδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους την περίοδο υπουργίας του Γ. Παπακωνσταντίνου (που δικάζεται), έγινε και ο ακόλουθος διάλογος:
Εισαγγελέας (Ξένη Δημητρίου): Ανάλογες λίστες πήραν και άλλες χώρες. Τi έγινε εδώ με την λίστα;
Γεωργακόπουλος: Για ένα τέτοιο θέμα χρειάζεται διακριτικότητα, μηχανισμός νομοθετικός και διοικητικός που να διευκολύνουν τους ελέγχους. Στις άλλες χώρες που λέτε ισχύουν άλλα.
Εισαγγελέας: Δηλαδή μας λέτε που είμαστε άχρηστοι. Δεν τους έχουμε αυτούς τους μηχανισμούς;
Γεωργακόπουλος: Δεν υπάρχουν, ασφαλώς, για αυτό και μέχρι σήμερα η εν λόγω λίστα (σ.σ. ''Λαγκάρντ'') ακόμα δεν έχει ελεγχθεί. Σας τα λέω αυτά, με γνώση του χώρου. Έχω υπηρετήσει χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών... Έτσι όπως είναι διαρθρωμένα τα πράγματα οδηγείται η διοίκηση σε απόλυτη τυπολατρία.

'Εκτακτη είδηση: Ειδικοί της Φορολογικής Υπηρεσίας ΗΠΑ (IRS) μεταβαίνουν επειγόντως στην Αθήνα
Θέλουν να αντιγράψουν το σχέδιο καταπολέμησης φοροδιαφυγής με ''μυστικούς πράκτορες'' (τουρίστες, νοικοκυρές, ξέκωλλα στα μπαρ, στις τηλε-οθόνες, στην Βουλή κ.ά.). Παράλληλα θα ζητήσουν να μάθουν λεπτομέρειες του μεγάλου σχέδιου καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής, που τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ''μπαρουφάκιας δημιουργικής ασάφειας''. Οι ειδικοί του ΙRS θέλουν να λύσουν και ένα μεγάλο μυστήριο που παρατηρείται μόνο στο κράτος-''μπορντέλο'': Γιατί οι ''νταβατζήδες'' κάθε φορά που οι κυβερνώντες λένε ''θα πατάξουμε διαπλοκή- διαφθορά'', γελάνε. Με όλα τα ''κουφά'' που συμβαίνουν στο Ελλαδιστάν, σε λίγο οι του ρουσφετιού, μίζας και αρπαχτής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, θα φαίνονται ως... κλεφτοκοτάδες, εξαιτίας ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας. Σημ.: Τους μεγάλους φοροφυγάδες τους έχουν ήδη: Στις διάφορες λίστες. Τολμούν να τους κυνηγήσουν;

''Πάμε παρακάτω ενωμένοι με Αντώνη Σαμαρά''
Αυτό δήλωσε γραπτά ο 'Αδωνις (''από μικρό και 'Αδωνι μαθαίνεις την αλήθεια''), γιά την συνεδρίαση της Κυνο-βουλευτικής Ομάδας της ''Νέας Δημοκρατίας'', 5 Μαρτίου, όπου''θα ανέλυαν τα αίτια της μεγάλης ήττας στις εκλογές''. Ως ευθυνόφοβοι βολεμένοι, ούτε άγγιξαν το βασικό θέμα, δηλ. ''πέρα βρέχει'' με χαζοδηλώσεις, ούτε αλλαγή ηγεσίας θα γίνει. Και οι δύο λέξεις ''πάμε παρακάτω'', τα λένε όλα. Γιά την δεξιά της Δεξιάς, με Σαμαρά αρχηγό και 'Αδωνι, Βορίδη, Χρύσανθο, Μουρούτη, η κατηφόρα...δεδομένη, αφού ''πάνε παρακάτω'' να συναντήσουν το... ΠΑΣΟΚ.


'Οτι θυμάται ο Μήτσος Αβραμό, χαίρεται: «Έχω λόγο, φωνή, άποψη σε ότι αφορά την Ελλάδα». (Την Ελλάδα την ρώτησε αν θέλει την ''άποψή'' του;)

Οι ''ενδιαφερόμενοι'' γιά ελληνικά γράμματα και ελληνική Παιδεία ''παπατζήδες'' Νέας Υόρκης
Ομογενειακές Ομοσπονδίες (ημιδιαλυμένες και μη, ''μαϊμούδες'' και μη, με ψώνια και μη), ειδικά στο ''γκέττο'' Αστόριας, ''κόπτονται'' γιά την ελληνική γλώσσα-Παιδεία και τα ελληνικά γράμματα. Και το ''ενδιαφέρον'' τους το εκφράζουν σε... εκδηλώσεις, όπου λένε ότι μπούρδα τους κατέβει, γιά να μπει κανένα δημοσίευμα -με την φωτογραφία τους- στα ''μαγαζάκια'' τοπικά ελληνικά ΜΜΕ, αφού προηγηθεί ''πληρωμένη αγγελία''. Το μεγάλο ''ενδιαφέρον'' των ''φιγουρατζήδων-παπατζήδων'', αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ΜΟΝΟ στη Νέα Υόρκη κλείνουν τα ελληνικά σχολεία (4 τα τελευταία χρόνια), ενώ σε άλλες Πολιτείες, π.χ. Φλόριδα, τα ελληνικού ενδιαφέροντος δημόσια σχολεία ''τσάρτερ'', με τις άριστες επιδόσεις και δασκάλους από Ελλάδα, τα έξοδα των οποίων καλύπτει η Πολιτεία Φλόριδας, αυξάνονται κάθε χρόνο. Καλά θα κάνουν οι γραφικοί ''φιγουρατζήδες'' να το ''βουλώσουν'', αφού δεν μπορούν να προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ στο ζήτημα ελληνική Παιδεία, αφού δεν δημιουργούν ελληνικά σχολεία ''τσάρτερ'' στη Νέα Υόρκη (η δημιουργία τους ΔΕΝ στοιχίζει τίποτα), αφού δεν κάνουν οτιδήποτε γιά να σώσουν τα ήδη υπάρχοντα ''κοινοτικά''. Με εκδηλώσεις και ''πορδές-δηλώσεις'' ή κούφιες ''εξαγγελίες'' φελλών, ΔΕΝ γίνεται δουλειά, ούτε σώζονται, η ελληνική γλώσσα και η ελληνική Παιδεία στις ΗΠΑ... Σημ. : Το ένα, μοναδικό σχολείο ''τσάρτερ'' στο Μπρούκλυν, άνθρωπος από την Φλόριδα (Λάκωνας προεδρο-παράγοντας) ουσιαστικά το δημιούργησε, αφού επίμονα πίεσε τους ''ιδρυτές'', τους έπεισε και τους βοήθησε να το φιάξουν, έχοντας την εμπειρία του ''Πλάτωνα'' στην δυτ. Φλόριδα.

Δικαιοσύνη και ο ''υπεράνω νόμων'' Ε. Βενιζέλος στην χώρα ''χαβαλέδων''
Ο Ευ. Βενιζέλος ούτε ως μάρτυρας θα κληθεί -όπως ζήτησε η εισαγγελέας του ειδικού Δικαστήριου- γιά την υπόθεση ''λίστα Λαγκάρντ'' που κατείχε παράνομα, την έκρυψε και δεν την αξιοποίησε, γιά να προστατέψει ''ημέτερους''. Αν και βασικός πρωταγωνιστής, είναι...υπεράνω νόμων.

''Nταβατζήδες'' ΜΜΕ - Κυβέρνηση ''τηλεμαϊντανών''  2-0
Πέντε εβδομάδες μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας ελληνικής κυβέρνησης και τρεις εβδομάδες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στην Βουλή, η κυβέρνηση το μόνο έργο που παράγει είναι βαρύγδουπες δηλώσεις και -μη υλοποιούμενες- ''εξαγγελίες'' στα ''τηλεοπτικά παράθυρα''. Κοινοβουλευτικό έργο μηδέν. Τα ''επείγοντα νομοσχέδια'' ανύπαρκτα, οι επείγουσες μεταρρυθμίσεις ανύπαρκτες. Υπουργοί και λοιποί διαπρέπουν μόνο στα τηλεοπτικά κανάλια, όπου ''παράγουν έργο'', με πάσαν μ@λ@κί@ν, που -υποτίθεται- θεραπεύει πάσαν νόσον του αποβλακωμένου και ''πέρα βρέχει'' νεο-ελληνικού λαού... ''Παπατζήδες'', κομπλεξικοί, ασοβάρευτοι υπουργοί και πολιτικοί, ζουν τον μύθο τους στην ''ελληνική Τηλεοπτική Δημοκρατία''. Μετατράπηκαν σε ''τηλεοπτικές πόρνες'' των ''νταβατζήδων'', οι οποίοι τους δημιουργούν ''εθισμό'', με ''τηλεοπτικό ναρκωτικό''. Τώρα, είναι δύσκολο να αποβάλουν τον εθισμό. Συνήθισαν στην ''δόση'', εξευτελιζόμενοι. Και η δουλειά τους στα υπουργεία υποβαθμίστηκε. Προηγείται η ''προβολή'', στην οποίαν έχουν μεγάλες επιδόσεις με ''άρες, μάρες, σαχλαμάρες''. Ζουν τον μύθο τους. Φαίνεται ότι οι ικανότητές τους κυμαίνονται μεταξύ κομματικών συναθροίσεων, ''τιτιβισμάτων'' και τηλεοπτικών παραθύρων, αφού ΕΡΓΟ ουσιαστικό γιά τον λαό, αδυνατούν να παράγουν... Γιά να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι της συν-κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα κατάφεραν σε δύο πράγματα: Να τους ''δουλεύουν'' οι άξεστοι ''μνημονιακοί ναι-ναι-κοι'' της πρώην συν-κυβέρνησης και να τους ''δουλεύει'' ακόμα και ο...'Αδωνις. Μεγάλα δηλ. τα επιτεύγματά τους.
Σημ.: ''Πάταξη'' της διαφθοράς, μίζας, αρπαχτής, διαπλοκής, του παρακράτους, της -μέσα σε κάθε είδους ''λίστες''- κλεπτοκρατικής ολιγαρχίας ή τιμωρία των σεσημασμένων φοροφυγάδων ή κυνήγι των εφοπ-ληστών (που δεν πληρώνουν φόρους με το νόμο); Που, στην Ελλάδα; Τέτοια θαύματα ΔΕΝ γίνονται στην διεφθαρμένη χώρα με τον ξενομανή ''χαλασμένο λαό''. Την χώρα με την ανύπαρκτη ''δικαιοσύνη'' και το σάπιο κράτος που υπάρχει γιά να ''υπηρετεί'' διαχρονικά τις -''υπεράνω νόμων''- οργανωμένες πολιτικές-κομματικές ''συμμορίες'' των ''επώνυμων μηδενικών'' με...ασυλία.
H EIΔΗΣΗ: «Στην Ελλάδα, σε περίοδο 30 μηνών (ίσαμε τα τέλη 2014), ψηφίστηκαν έξι αμιγώς φορολογικοί νόμοι με 177 άρθρα και 17 νόμοι που συμπεριλάμβαναν 71 νέες φορολογικές διατάξεις. Για όλα αυτά εκδόθηκαν 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 διευκρινιστικές εγκύκλιοι»... Από τον 1975 ίσαμε σήμερα ψηφίστηκαν 250 φορολογικά νομοθετήματα και τροπολογίες, μαζί με άλλους 3.450 συναφείς νόμους, εκδόθηκαν δε 115.000 σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Γι' αυτό πληθαίνουν τα ανείσπρακτα δισεκατομμύρια από φόρους κλπ. Θαυμαστή πάντως η υψηλή ελληνική παραγωγικότητα, σε σχέση με την αδιανόητη...''στασιμότητα'' των ΗΠΑ, όπου σε 250 χρόνια ψηφίστηκαν μόλις δέκα (αριθμητικά: 10) φορολογικοί νόμοι.

Ο ''Μπίμπι'' μίλησε στο Κογκρέσσο του, στην Ουάσιγκτον
Η κόντρα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικάνων με αφορμή την πρόσκληση γιά ομιλία στο Κογκρέσσο -3 Μαρτίου- του πρωθυπουργού του Ισραήλ, πρόσκληση από τον πρόεδρο της Βουλής, καλά κρατεί. Ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ''δεν συμφωνώ και δεν τον δέχομαι παραμονές εκλογών στο Ισραήλ''. Σωστό και λογικό. Και αμέσως ''ξεσπάθωσαν'' οι ακραιφνείς φιλο-Ισραηλινοί, με επικεφαλή το ''νούμερο'', πρώην δήμαρχο Νέας Υόρκης, Τζουλιάνι, κάνοντας προσωπικές επιθέσεις στον πρόεδρο. Από κοντά και ο άσχετος Γουόλκερ, κυβερνήτης της Πολιτείας Γουϊσκόνσιν. 'Ηταν συνηθισμένο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ να ομιλεί στο Κογκρέσσο ''του'', αφού τα περισσότερα μέλη του, είναι εξαγορασμένα από το ''λόμπι''. Το Ισραήλ, συνήθισε να χρησιμοποιεί διπλωματικά, οικονομικά και στρατιωτικά τις ΗΠΑ γιά να ''καθαρίζει'' με τους αντιπάλους του: Ιράκ, Αίγυπτος, Λιβύη, Συρία κ.ά. Τώρα θέλει ουσιαστικά να βομβαρδίσουν οι ΗΠΑ και το Ιράν. ''Συμπτωματικά'', πέρασε απαρατήρητη (''θάφτηκε'') η δήλωση-διαπίστωση του στρατηγού Κλάρκ, πρώην αρχηγού ΝΑΤΟ, ότι ''ο ISIS είναι δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών (του Ισραήλ)''. Θυμίζουμε ότι τον χρόνο 1998, ο Νετανιάχου, επίσης σε ομιλία του στο Κογκρέσσο είχε ζητήσει από τις ΗΠΑ να ''τελειώσουν'' Σαντάμ και Ιράκ, όπως και έγινε... Σημ.: Τι θα γίνει αν ο αμερικάνικος λαός καταλάβει τι βρώμικο παιχνίδι παίζεται γιά δεκαετίες εις βάρος των ΗΠΑ, από το Ισραήλ και το ''λόμπι'' του;

Ο Μήτσος, το Χάρβαρντ και οι...Μήτσοι του ''κουτόχορτου''
Ο προβεβλημένος πολιτικός, πρώην υπουργός και τώρα Eπίτροπος στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, πάλι στην Βοστώνη. Κάθε τρεις και λίγο ζητά να του κάνουν...πρόσκληση γιά να μιλήσει σε Πανεπιστήμιο. Είναι ο πιό τακτικός επισκέπτης από τους 'Ελληνες πολιτικούς. Αν οι ''ζηλωτές'' του ισχυρίζονται ότι ο Μήτσος, με κρατικό χρήμα πριν και ευρωπαϊκό τώρα, επισκέπτεται συχνά την Βοστώνη γιά να δει τον...γιό του, μην δίνετε σημασία. Είναι... ''συκοφαντίες''. 'Ετσι και τώρα με αφορμή εκδήλωση στο Χάρβαρντ, αν κρίνουμε από αθηναϊκά ΜΜΕ, παρουσιάζεται το θέμα, λες και ο Μήτσος θα ήταν κεντρικός ή μοναδικός ομιλητής. Επειδή η παραπληροφόρηση και η ψευτιά ''πάει σύννεφο'' στο Ελλαδιστάν, ο Μήτσος, ούτε κεντρικός ομιλητής ήταν, ούτε μοναδικός. Συμμετείχε μόνο σε ένα από τα... 13 ''πάνελς'', μαζί με άλλους 40 ομιλητές, την δεύτερη ημέρα 28 Φεβρουαρίου, με μικρό ακροατήριο. Εδώ και το επίσημο πρόγραμμα, γιά να μην σας σερβίρουν ''κουτόχορτο''.

Ο υπουργός Εξωτερικών, άρχισε τα χαζά: ''Δεν είμαστε της φάπας'' (είμαστε της... ''καρπαζιάς'')
«Η Τουρκία, μια ΝΑΤΟϊκή χώρα που όμως δεν εφάρμοσε τις κυρώσεις στη Ρωσία είναι η μόνη κερδισμένη ως τώρα. Και δε μιλάει κανείς γι αυτό. Εμείς, δηλαδή, θα τρώμε μόνο "φάπες"; Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε!»... Βαρυσήμαντη δήλωση. Δηλαδή, η ''μπανανία Ελλάς'' θα έχει τώρα... ''υπερήφανη εξωτερική πολιτική''; Δηλαδή, εννοεί ότι οι ''φάπες'' θα μετονομαστούν σε... ''σφαλιάρες''; Παραδοσιακά το υπουργείο Εξωφρενικών, μόνο γιά ''φάπα'' είναι και διανομή μυστικών κονδυλίων σε ημέτερους -ακόμα και σε 'Ελληνες δημοσιογράφους ή ΜΜΕ- εντός κι εκτός ''Ελλαδιστάν της φάπας''. Σημ.: Αντί να λέει σαχλαμάρες ο γραφικός υπουργός γιά να γελάμε, δεν συμμαζεύει το διαλυμένο ''μαγαζί'' των άχρηστων κρατικοδίαιτων, που λέγεται υπουργείο Εξωτερικών;
Σημ.: Η Τουρκία πάντα είχε εθνική εξωτερική πολιτική-στρατηγική, γιά προώθηση των συμφερόντων της. Δεν ήταν ποτέ της ''φάπας''. Η ''φάπα'' ήταν, είναι και θα είναι προνόμιο νεο-ελληνικό, αν κρίνουμε από τους δουλοπρεπείς υπουργούς Εξωτερικών, των τελευταίων 40 χρόνων.

«Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!» (Γ. Σουρής)
Γελάστε με τα ''καραγκιοζιλίκια'' του ασοβάρευτου υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας
Αν μπείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωφρενικών Ελλάδας, θα δείτε ότι -γιά χρόνια- γιά όλα τα γενικά και μη Προξενεία στις ΗΠΑ (και αλλού) αναφέρουν: ''Please note that the states of jurisdiction of our Consulate General are (παραθέτουν 2, 3, 4, 5 Πολιτείες-States)''. Στα ελληνικά αναφέρουν: ''Σημειώνουμε ότι, οι πολιτείες της δικαιοδοσίας του Γενικού Προξενείου μας είναι οι εξής (παραθέτουν 2, 3, 4, 5 Πολιτείες-States)''. Αν δεν σας έρθει εγκεφαλικό και καταφύγετε σε λεξικό γιά να μην ''σαλτάρετε'' με τις σαχλαμάρες των σαλταρισμένων, τότε γιά την λέξη ''jurisdiction'' (δικαιοδοσία) διαβάζετε: ''1- Η εξουσία των δικαστηρίων στη λύση διαφορών κατά την κείμενη νομοθεσία και την τιμωρία των αξιόποινων πράξεων. 2 -Η εξουσία που δίνεται σε κάποιον με νόμο, με εντολή ανωτέρου κλπ., να ενεργεί ή να κρίνει σε καθορισμένα όρια''. Στα αγγλικά γιά ''jurisdiction'' διαβάζετε: ''1- The power of a court to hear and decide a case or give a certain punishment or sanction. 2- The power, right, or authority to interpret and apply the law''. Και αν συνέλθετε από τα γέλια και δείτε επίσης στην ιστοσελίδα πως αποκαλούν γυναίκες που ηγούνται γενικών Προξενείων, τότε θα ξαναπάτε στο... δημοτικό: ''Η γενικΟς Πρόξενος''. Αλλά οι σαχλαμάρες των άξεστων, έχουν και συνέχεια: Τα Προξενεία ονομάζονται ''Αρχές'' (πως λέμε ''πάσα αρχή και εξουσία'';). Μόνο που δεν γνωρίζουμε ΠΟΥ και ΠΩΣ...''άρχουν'' τα ''προξενικά καταστήματα'' (μαγαζιά) μας στις ΗΠΑ. Και αφού διαβάσουμε τα προαναφερόμενα και άλλα χαζά του Υπ. Εξ., ομαδικά, ας αναφωνήσουμε ευτυχεσμένοι: 'Αντε να χαθείτε ''αρλεκίνοι''.

Ο ''συντονισμός του κυβερνητικού έργου'' και ο ''συντονιστής υφυπουργός''
Επειδή συντονισμός δεν υπάρχει, αφού δεν υπάρχει έργο, ο υφυπουργός αρμόδιος γιά τον ''συντονισμό του κυβερνητικού έργου'', συντονίζει υπουργούς, υφυπουργούς που συνωστίζονται στα ''κανάλια'' των νταβατζήδων, όπου με τις ''βαρυσήμαντες δηλώσεις'' παράγουν ''σημαντικό έργο'': Διασκεδάζουν τον λαό, συναγωνιζόμενοι επάξια τον ''μπουμπούκο''... Σημ.: Ο υπουργός Βαρουφάκης δεν χρειάζεται συντονισμό. 'Εχει ξεχάσει που είναι το υπουργείο του, αφού μόνιμα είναι στα τηλεοπτικά ''παράθυρα'' ή τουϊτάρει. Ξεπέρασε και τον 'Αδωνι.

Προς ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΥΣ Ομοσπονδιών, διοργανωτές παρελάσεων στις ΗΠΑ γιά 25η Μαρτίου
Τιμήστε άτομα που ''συμβολίζουν'' τον αγώνα των Ελλήνων στην επανάσταση του '21, αφού η παρέλαση γίνεται γιά την εθνική μας επέτειο. Τιμήστε π.χ. -ως τελετάρχη- τον δήμαρχο της πόλης ''Ελλάδα'' (Greece) στα βόρεια της Πολιτείας Νέας Υόρκης, που πήρε το όνομά της λίγο μετά την έναρξη της επανάστασης 1821, γιά να τιμήσει την πατρίδα μας και τον αγώνα του λαού της. Τιμήστε π.χ. -ως τελετάρχη- τον Παν. Νικολόπουλο (Σικάγο) που αφιέρωσε την ζωή του να αναδείξει την τεράστια προσφορά των Αμερικανών φιλελλήνων, που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων στην επανάσταση του '21 και το σημαντικό έργο του, με μνημεία, προτομές των ηρώων, γραμματόσημα με την μορφή τους κ.ά., ''μιλάει''. Τιμήστε π.χ. απογόνους των Αμερικανών φιλελλήνων που πολέμησαν στην Ελλάδα και θυσίασαν την ζωή τους γι' αυτήν... Τέτοιους βάζουν τελετάρχες στην παρέλαση γιά την εθνική μας επέτειο του '21. Δεν βάζουν ''νεόπλουτους καραγκιόζηδες'' ή ''ημέτερους'' ή πολιτικούς ή ψώνια εκδότες εφημερίδων.

Με απόφαση Καμμένου, το ''κούγκι'' δεν θα γίνει τελικά
Οι βουλευτές και τα στελέχη των ΑΝΕΛ μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Δεν θα κλειστούν στο ''κούγκι'' και ο αρχηγός τους, ως σύγχρονος Σαμουήλ, δεν θα το ανατινάξει. Μετά την βαρύγδουπη δήλωση του αρχηγού πριν το Εurogroup ότι ''αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε, θα το κάνουμε κούγκι'', τα πράγματα άλλαξαν. Η Ευρώπη φοβήθηκε και οι ANEΛ που μιλούσαν γιά ''κούγκι'', πήραν αυτό που ζητούσαν: Από τα τρία (μνημόνια), το μακρύτερο.

Οι ''παπατζήδες'' της Ομογένειας, το τέλος συλλόγων-Οργανώσεων στις ΗΠΑ και οι...''Κασσάνδρες''
Ξεσπάθωσαν οι διάφοροι ''παπατζήδες'', γνωστά ψώνια των ημιδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων κατά του ''ΚΑΛΑΜΙ'', που υποστηρίζει (το μόνο) ότι η οργανωμένη Ομογένεια στις ΗΠΑ ''τέλειωσε''. Νομίζουν ότι, με τις μικρο-''εκδηλώσεις'' τους (και χαζοδηλώσεις στο ''μαγαζάκι'' ημερήσια γεροντοκόρη Αστόριας, που προβάλει την ανυπαρξία τους έναντι καταχωρήσεων), ''διατηρούν'' τις Οργανώσεις, νομίζουν ότι ''επιτελούν έργο'' και ομιλούν γιά... μέλλον, αποκαλώντας...''Κασσάνδρες'' τους επικριτές της ανυπαρξίας τους και του δεδομένου κόμπλεξ κατωτερότητας που τους διακρίνει. Επειδή, εκτός από ''βαρεμένα ψώνια'' είναι και... στραβοί, τους συμβουλεύουμε να δούν τον μέσο όρο ηλικίας των μελών συλλόγων και των παρευρισκόμενων σε εκδηλώσεις, κάθε μορφής, των ομογενειακών Οργανώσεων, οπουδήποτε στις ΗΠΑ. Θα διαπιστώσουν μόνοι τους ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι 60-65. Η μεγάλη πλειοψηφία είναι ηλικίας άνω των 60 χρονών. θα διαπιστώσουν ακόμα ότι οι ''προεδροπαράγοντες'' είναι οι ΙΔΙΟΙ ''καρεκλοκένταυροι'' τα τελευταία 20-25 χρόνια, ενώ οι νεότεροι ούτε περνούν από τις Οργανώσεις. Γιά ποιό ''λαμπρό μέλλον'' των -ετοιμοθάνατων- Οργανώσεων ομιλούν τα ''ψώνια'', ειδικά του ''γκέττο'' της Αστόριας Νέας Υόρκης, που παρουσιάζονται -ορισμένοι- και ως... ''κουλτουριάρηδες'';
Σημ.1: Στις ''πανομογενειακές(!!!) συγκεντρώσεις'' της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης γιά την παρέλαση, που πολυδιαφημίζονται από τα ελληνόφωνα ΜΜΕ Αστόριας, οι παρόντες είναι 20-25 κάθε Πέμπτη, στην μεγάλη πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι. Πιστοποιούν το...''μέλλον'' της οργανωμένης Ομογένειας.
Σημ.2: Στον κάθε ''φιγουρατζή'' μικροφωνάκια ''κουλτουριάρικων'' δήθεν εκδηλώσεων ηλικιωμένων, πρώην δεξιό, μετά ΠΑΣΟΚο και τώρα ΣΥΡΙΖΑίο, λέμε ότι, ναι μεν έχει δικαίωμα στην άποψη, αλλά δεν έχει γνώση. Και η Ομογένεια ούτε αμνησία έπαθε, ούτε τρώει ''κουτόχορτο''. Συμφωνείτε κ. Γ. Ανδριώτη;

Βουλευτική ασυλία, ευθυνόφοβοι πολιτικοί νάνοι και δικαιοσύνη, στην διεφθαρμένη χώρα
''Τιμητικό'' γιά την τηλεοπτική, διεφθαρμένη, την αποκαλούμενη και ελληνική ''δημοκρατία'', το γεγονός ότι το ''μπορντέλο'' στην ''πλατεία Συντάγματος'', αποφασίζει αν θα κάνει ''άρση ασυλίας βουλευτών''. 'Ενα ''μπορντέλο'', που προστατεύει τις ''πόρνες'' του και ελέγχει την αποκαλούμενη και ''Δικαιοσύνη'', με τους ''νταβατζήδες'' του. Το γεγονός αυτό, ''ξεχωρίζει'' την χρεοκοπημένη, διεφθαρμένη χώρα, που προοδεύει μεταξύ τριτοκοσμικής και τεταρτοκοσμικής κατάταξης. Αναμενόμενο σε μιά χώρα κρατικοδίαιτων αρπακτικών, με πολιτικές-κομματικές οργανωμένες συμμορίες, οι βολεμένοι βολευτές να είναι υπεράνω νόμων και να αποφασίζουν αυτοί, ως...δικαστές, αν πρέπει ή αν θέλουν, να διώκονται, να δικάζονται. Στην ''υποανάπτυκτη μικρο-χώρα'' που ζούμε (ΗΠΑ), την αποκαλούμενη και ''υπερδύναμη'', ΔΕΝ υπάρχει ασυλία, βουλευτική ή άλλη... Εδώ στις ΗΠΑ η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, υπάρχει διαχωρισμός της από το κράτος. 'Ολοι ίσοι έναντι νόμων και Συντάγματος. Και δεν χρειάζονται ''άδεια'' Κογκρέσσου οι αρχές γιά σύλληψη και δίκη μελών του, ούτε καν ''ενημέρωση'' του Κογκρέσσου γίνεται. Στις ΗΠΑ, προηγείται κατηγορία ή σύλληψη -κανονικά και με το νόμο- ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ υπουργού ή πολιτικού και ακολουθεί δίκη σε 90-180 ημέρες. Είναι και θέμα στοιχειώδους αξιοπρέπειας, ισονομίας, δημοκρατίας, σεβασμού του πολίτη, αφού όλοι είναι ίσοι έναντι του νόμου, κάτι που λείπει από την ''μπανανία Ελλαδιστάν'', με τους ευθυνόφοβους πολιτικούς νάνους, που σαν κοριτσάκια κρύβονται πίσω από την ''βουλευτική ασυλία'', γιά να μην δικαστούν.
Σημ.: Να πούμε τι στους Αμερικανούς συμπολίτες μας ''προβάλοντας'' την Ελλάδα; 'Οτι ''300 κρατικοδίαιτοι ευθυνόφοβοι πολιτικοί νάνοι'', της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας κλπ, ''αποφασίζουν'' -καταργώντας την Δικαιοσύνη- αν θα δικάζονται, βάζοντας το άτομό τους υπεράνω των νόμων;

'Αλλος ένας ''επιτυχημένος'' διπλωμάτης
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, ολοκλήρωσε την θητεία του και αναχώρησε από Νέα Υόρκη. Αν δεν έκανε μία δεξίωση όταν ήρθε και μία όταν αποχώρησε, ούτε θα γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Τον διαδέχεται η πρέσβειρα Αικατερίνη Μπούρα, που ήταν γεν. πρόξενος στη Νέα Υόρκη πριν δέκα χρόνια. Της ευχόμαστε ''καλή τουριστική διαμονή''.

Οι ομογενειακές πλάκες με τις ''τιμητικές πλάκες''
'Εχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια, ανά τις παροικίες μας στις ΗΠΑ, σε χορούς και πανηγύρια των ημιδιαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων, να τιμούνται Ομογενείς, κατά πλειοψηφία ''σούργελα'' ή ψώνια αφηνιασμένα και μη, πρώην πρόεδροι και λοιποί ''παπατζήδες'', γιά την (μηδενική) ''πρoσφορά'' τους. Τους απονέμονται ''τιμητικές πλάκες'' και η όλη υπόθεση ευτελίστηκε τόσο πολύ, που κατάντησε της πλάκας. 'Ετσι, και να προκύψει να τιμηθεί κάποιος στο μέλλον γιά την ουσιαστική προσφορά του -και όχι μόνο χρηματική- έχει εξευτελιστεί τόσο πολύ η ''τιμητική πλάκα'', που η απονομή σε άξιους, μοιραία θα υποβαθμιστεί στο επίπεδο της πλάκας... Σημ.: Υπάρχουν πρόεδροι-ψωνάρες και λοιποί παράγοντες, που έχουν ένα σωρό ''πλάκες'' σπίτι τους. Και αναρωτιέται κανείς, τι έκαναν όλοι αυτοί γιά την (διαλυμένη) Ομογένεια, γιά τον Ελληνισμό... (Παραφράζοντας τον Γ. Σουρή, θα μπορούσαμε να πούμε ''οι Ομογενείς πρόεδροι, δύο δίκαια ασκούν πανελευθέρως / Αλληλοτιμούνται και ουρούν, σε όποιο θέλουν μέρος'')

Παρέλαση γιά 25 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη και οι αστοιχείωτοι ''καραγκιόζηδες'' της τοπικής ελληνικής Ομοσπονδίας
Η ''καφρίλα'' του ''γκέττο'' μας στην Αστόρια, που έχει μαζευτεί στην Ομοσπονδία, έκανε πάλι το ''θαύμα'' της. ''Επέλεξε'' τον κυβερνήτη Νέας Υόρκης γιά ''τελετάρχη'' στην παρέλαση γιά 25η Μαρτίου που θα γίνει στις 29 Μαρτίου '15. Δεν γνωρίζουμε ποιά η προσφορά του κ. Κουόμο στον Ελληνισμό, αλλά οι ''ιθύνοντες'' σίγουρα θα έχουν τους δικούς τους, τοπικούς μικροπολιτικούς λόγους γιά να τον επιλέξουν (ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης και τα νομοθετικά σώματα της Πολιτείας, είναι υπό ομοσπονδιακό έλεγχο γιά διαφθορά). Και επειδή πρόκειται περί αστοιχείωτων γελωτοποιών, που χρησιμοποιούν και την παρέλαση γιά τα μικροσυμφέροντά τους (γι' αυτό η Ομογένεια, που τους κατάλαβε, χρόνο με τον χρόνο απέχει από την παρέλαση), τους λέμε ότι κάποιος Πωλ Κρούγκμαν (αν τον έχουν ακουστά, επειδή είναι αστοιχείωτοι), ''νομπελίστας'', αρθρογράφος των New York Times, βγήκε ανοιχτά και εντυπωσιακά δυνατά υπέρ της Ελλάδας με τα πολλαπλά γραπτά του τις τελευταίες εβδομάδες, με αφορμή την ''υποδούλωση'' της Ελλάδας στους δανειστές. Λογικά, τέτοιους πρέπει να τιμούμε ως Ομογένεια και όχι ''λόκαλ πολιτίσιανς''. Με την προϋπόθεση φυσικά, ότι, στην Ομοσπονδία μας Νέας Υόρκης, θα ήταν λογικοί με στοιχειώδη γνώση και όχι ''καραγκιόζηδες'' με νοοτροπία ''γκέττο''.

Ο ''εντιμότατος'' βουλευτής-φιλέλληνας ''ο κοντός από την Φλόριδα'', το ανύπαρκτο ''λόμπι''
Επειδή συνηθίσαμε ως Ομογένεια και Ελληνισμός στο...''κουτόχορτο'', καιρός είναι να δούμε πραγματικά τι γίνεται με το υποτιθέμενο ''λόμπι'' μας στην Ουάσιγκτον. Και ειδικά με το ''αρπακτικό''-βουλευτή (πρώην ''χαφιέ''), που φιγουράρει ως ''μέγας πατριώτης'' και άτυπος αρχηγός της ελληνικής-ισραηλινής-κυπριακής ''συμμαχίας λομπιστών'', που καταφέρνει να ''δουλεύει'' άπαντες. Το γεγονός ότι σε αυτόν βασίζονται οι αστείοι, δηλώνοντες ''λομπίστες'' Αμερικανο-Κύπριοι, πιστοποιεί και την ανυπαρξία του υποτιθέμενου ''λόμπι '' μας. (Τα ωραία, μαζί και...AHI, έρχονται)... Σημ.: Δεν παρεξηγούμε τους ασοβάρευτους 'Ελληνες και Κύπριους διπλωμάτες-''τουρίστες'', που κάνουν ''τεμενάδες'' σε υποτιθέμενους ''λομπίστες''.

Περί διπλωματών της Ελλάδας στις ΗΠΑ: 'Οπου πανηγύρι και χαρά, η Διαμάντω πρώτη
Η γενική πρόξενος στην Τάμπα (γράφεται ''η γενικΟς πρόξενος'' στην ιστοσελίδα του ασοβάρευτου υπουργείου Εξωτερικών), έχει πάρει ''σβάρνα'' τις εκδηλώσεις της ''οργανωμένης'' (αλλά ουσιαστικά διαλυμένης) Ομογένειας, δηλαδή χορούς και πανηγύρια, όπου απευθύνει...''χαιρετισμούς''. Στους ''χαιρετισμούς'' αυτούς, τονίζει ''το μεγάλο έργο που επιτελούν'' οι διαλυμένες Οργανώσεις των μόνιμων-ολίγων. Τονίζει και την ''μεγάλη προσφορά αρχιεπίσκοπου, μητροπολιτών''. Τονίζει και την ''μεγάλη προσφορά'' των ''παπατζήδων λομπιστών''. Δεν την παρεξηγούμε. Ως άσχετη, αυτά ξέρει, αυτά λέει και η Ομογένεια...γελάει. Τώρα, αν γελοιοποιείται έτσι και η ελληνική Δημοκρατία από την εκπρόσωπό της, είναι άλλο θέμα. Δεν περιμένουμε να ασχοληθεί η κ. ''γενικΟς'' ουσιαστικά με την προβολή της Ελλάδας εκεί που πρέπει, δηλ. στο αμερικάνικο στοιχείο, στα αμερικάνικα ΜΜΕ κλπ. Οι δυνατότητες των περισσότερων Ελλήνων διπλωματών στις ΗΠΑ, κυμαίνονται μεταξύ χαζο-''χαιρετισμών'' σε χορούς ελληνικών Οργανώσεων και έκδοση...διαβατηρίων. Στα υπόλοιπα και ουσιαστικά, ως άσχετοι ''τουρίστες'', είναι φυσικό και αναμενόμενο, να ''χάνονται''.

Ελληνικό Προξενείο στις ΗΠΑ, το ''υπηρεσιακό αυτοκίνητο'', το...ταξί και το γέλιο της Ομογένειας
Σε κάποια Πολιτεία των ΗΠΑ, όπου έχει έδρα μεγαλο-''προξενικό κατάστημα'', δηλ. ''διπλωματικό μαγαζί'' της Ελλάδας, το άτομο επικεφαλής, δεν γνωρίζει να οδηγεί. Το ''μαγαζί'' διαθέτει καινούργιο ''υπηρεσιακό αυτοκίνητο'' και είναι άγνωστο που και πως αυτό χρησιμοποιείται. Σίγουρα όχι από το άτομο-επικεφαλή του ''μαγαζιού'', γιά το οποίο πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, δηλ. τα μόνιμα ''κορόϊδα'' 'Ελληνες -μνημονιακά- φορολογούμενοι. Το άτομο-επικεφαλής του γεν. Προξενείου, χρησιμοποιεί πάντα το ίδιο...ταξί γιά όλες τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα οι καφενόβιοι της περιοχής να γνωρίζουν από πρώτο χέρι (από τον οδηγό) που πήγε και τι έκανε η ''κορυφή'' του ''προξενικού καταστήματος''. Η Ομογένεια απλά γελά και αναρωτιέται: Σε τι οφελεί η ύπαρξη ''υπηρεσιακού αυτοκινήτου''; Γιά να είναι μόνιμα αραγμένο στο γκαράζ;;; ...(Φεβ. '15)Αθάνατη ελληνική κλεφτουριά. Aθάνατη ελληνική κλεπτοκρατία
Τα τελευταία 30 χρόνια έγινε το μεγάλο ''πλιάτσικο'' στο δημόσιο χρήμα, με τις ευλογίες των πρωθυπουργών, αρχηγών των οργανωμένων συμμοριών Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε αναγκαστικά στην χρεοκοπία της Ελλάδας και στην εξαθλίωση του λαού της. Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι, μαζί με τα εκατοντάδες κομματικά και μη ''λαμόγια'' τους, που ρήμαξαν το κράτος. ''Ασυλία, παραγραφή, ατιμωρησία'' (με την ''Δικαιοσύνη'' ελεγχόμενη-κατευθυνόμενη από τις πολιτικές, κομματικές-κυβερνητικές συμμορίες), ήταν και είναι το τρίπτυχο της...επιτυχίας του διεφθαρμένου κράτους.

(Περισσότερα καλαμο-ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ)


Η γνώμη, το σχόλιό σας                   Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"              Επιστροφή στην 1η σελίδα

'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

paypal_donations
twitter
to Καλάμι στο FaceBook
MAZI  TA  ΦΑΓΑΝE
«Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας ''πώς τα φάγατε τα λεφτά'', που μας ρωτάει ο κόσμος είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής».
 (Θεόδωρος Πάγκαλος. Βουλή, 21 Σεπτ. 2010)
Ελλάς, το
μεγαλείο σου
(πέθαναν μεταξύ 500 και 322 π. Χ.)
Πυθαγόρας: 80 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης: 65 χρονών, στη φυλακή.
Αριστείδης: 72 χρονών, στην εξορία από πείνα. Θεμιστοκλής: 66 χρονών, στην εξορία. Αισχύλος: 69 χρονών, στην εξορία. Περικλής: 66 χρονών, κατηγορήθηκε. Φειδίας: 66 χρονών, στη φυλακή. Αναξαγόρας: 72 χρονών, στην εξορία. Ηρόδοτος: 59 χρονών, στην εξορία. Ικτίνος: 58 χρονών, στην εξορία. Σοφοκλής: 90 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Ευριπίδης: 74 χρονών, στην εξορία.
Αλκιβιάδης: 48 χρονών, στην εξορία.
Σωκράτης: 71 χρονών, ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης: 64 χρονών, στην εξορία. Αριστοφάνης: 61 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Πλάτων: 80 χρονών, στην εξορία.
Ισοκράτης: 99 χρονών, στην εξορία.
Δημοσθένης: 62 χρονών, πήρε δηλητήριο.
Κολοκοτρώνης, φυλακίστηκε γιά εσχάτη προδοσία, 1833.
Η ανεπανάληπτη ομιλία του Ξενοφώντα Ζολώτα (ΔΝΤ, Ουάσιγκτον 1957) στα...αγγλικά:
''Kyrie... I eulogize the archons of the Panethnic Numismatic Thesaurus and the ecumenical Trapeza for the orthodoxy of their axioms methods and policies, although there is an episode of cacophony of the Trapeza with Hellas.
With enthusiasm we dialogue and synagonize at the synods of our didymous Organizations in which polymorphous economic ideas and dogmas are analyzed and syntherized.
Our critical problems such as the numismatic plethora generate some agony and melancholy. This phenomenon is charateristic of our epoch. But, to my thesis we have the dynamism to program therepeutic practices as a prophylaxis from chaos and catastrophe.
In parallel a panethnic unhypocritical economic synergy and harmonization in a democratic climate is basic.
I apologize for my eccentric monologue. I emphasize my eucharistia to your Kyrie to the eugenic and generous American Ethnos and to the organizers and protagonists of this Ampitctyony and the gastronomic symposia''.
Το ΚΑΛΑΜΙ, είναι ένα ανεξάρτητο και αδέσμευτο e-MME.
Δεν ζήτησε ποτέ χορηγία, διαφήμιση ή ''ρουσφέτι'' από οποιαδήποτε κυβέρνηση της Ελλάδας, ούτε έχει οποιασδήποτε μορφής σχέσεις με το σάπιο, διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και τις Υπηρεσίες του, εντός και εκτός επικράτειας
Στείλτε το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"

Η δική σας γνώμη
μας ενδιαφέρει