Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος γιά το πρώτο (Αϊνστάιν)
-
top_2 kALAMI_ΚΑΛΑΜΙ -  από 1995
arxigos
-
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
paypal_donations
twitter
to Καλάμι στο FaceBook
fs
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
parthenon
Κ.  Μπρουμίδης (1805-1880) [Bιογραφικό]  [Brumidi Corridors]
Ο δημιουργός του αριστουργήματος στην Ροτόντα του Καπιτώλιου, στην Ουάσιγκτον
To ''K'' είναι το πρώτο, παλαιότερο (από τον απόδημο Ελληνισμό) e-ΜΜΕ στο διαδίκτυο.
Πληροφορίες γιά το ''ΚΑΛΑΜΙ''
«Καθ' όλη τη διάρκεια της ιστορίας τους, οι 'Eλληνες, σε καιρούς κρίσης έσπευδαν να αναδείξουν χαρισματικούς δημαγωγούς οι οποίοι, σαν αρουραίοι πετούσαν εαυτούς στα βαθιά»

Οι βουλευτές ορκίζονται στην Αγία Τριάδα επειδή η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει γίνει ακόμα διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας.


Tαξίδι στο κέντρο της...γης (καταπληκτικές, μοναδικές φωτογραφίες

H Νέα Υόρκη σε ιστορικές (καταπληκτικές) φωτογραφίες

H καταστροφή της Σμύρνης, ιστορικές φωτογραφίες

Ο Νόαμ Τσόμσκι μιλάει γιά ''μία εξέγερση της δημοκρατίας'' στις ΗΠΑ

Ο Αριστοτέλης ανακάλυψε την Βιολογία 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο


Τι είναι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (AOZ) και γιατί είναι κρίσιμη στρατηγικά

KALAMI - USA
Freedom of the press in the United States is protected by the First Amendment to the United States Constitution

Το ΚΑΛΑΜΙ, είναι ένα ανεξάρτητο και αδέσμευτο e-MME, με έδρα τις ΗΠΑ.
Δεν ζήτησε ποτέ χορηγία, διαφήμιση ή ''ρουσφέτι'' από οποιαδήποτε κυβέρνηση της Ελλάδας, ούτε έχει σχέσεις με το ελληνικό κράτος και τις Υπηρεσίες του, εντός και εκτός επικράτειας


Παραλειπόμενα
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ στην Eurovision: Γιά πρώτη φορά η σημερινή Ελλάδα θα αντιπροσωπευόταν με ένα αυθεντικό ελληνικό τραγούδι με τον τίτλο «Utopian Land», που την χαραχτηρίζει-περιγράφει ολικά και αυτό δεν προκρίθηκε γιά τον τελικό, επειδή το συγκρότημα ονομαζόταν ''Αrgo''.

Panama Papers, παγκόσμια πρωτιά γιά την Κύπρο: Οι κυπριακού ενδιαφέροντος εταιρείες ''ξεπλύματος'' (offshore) ξεπερνούν τις 6.000, ενώ τα εμπλεκόμενα άτομα σε αυτές είναι περισσότερα από 3.500. Η Ελλάδα, δυστυχώς, έχει μόνο 220 εταιρίες και 400 εμπλεκόμενα άτομα.

''Συζήτηση'' στην Βουλή προτεκτοράτου (7-8 Μαίου '16) περί ''ασφαλιστικού, συνταξιοδοτικού, φορολογικού κ.ά.''
''Παπαγαλάκια'', ανίκανοι, προβλέψιμοι, μετριότητες, γελωτοποιοί, ημιμαθείς. Τι άλλο χειρότερο να περιμένει η Ελλάδα από τους -κατά μεγάλη πλειοψηφία-
χαμηλού επίπεδου κρατικοδίαιτους ''φτηνούς'' ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ της, τα ηττημένα ''ανθρωπάκια της σφαλιάρας'', της υποταγής, της διαπλοκής, ασυλίας και ατιμωρησίας; Το 4ο Μνημόνιο, είναι και η... ''κηδεία'' της Ελλάδας, με αριστερό ''νεκροθάφτη''.
Σημ.: Ο ''κανονισμός της Βουλής'', απαγορεύει την ανάγνωση των ομιλιών βουλευτών. Tις διαβάζουν σχεδόν όλοι-όλες, πιστοποιώντας κι έτσι, με τα λάθη και την ''δολοφονία'' της ελληνικής γλώσσας, την ημιμάθεια-αχρηστία τους. Φανταστείτε να ομιλούσαν, αντί να διαβάζουν... Μόνο σε ένα διεφθαρμένο σάπιο κράτος, η Βουλή του, υποκαθιστά την δικαιοσύνη γιά να ξεπλένει επίορκους πολιτικούς.


Ελλάδα: Οι καταλληλότεροι γιά πρωθυπουργοί, η καλύτερη κυβέρνηση κ.ά., σύμφωνα με το ''Issue with Public''
''Δημοσκοπήσεις-μαϊμού'', όπως συνηθίζεται στην χώρα των πανέξυπνων. Ενδιαφέρον όμως έχει μόνο μία, αυθεντική και αντικειμενική, σύμφωνα με την οποίαν οι καταλληλότεροι γιά πρωθυπουργοί είναι Β. Λεβέντης και Π. Καμμένος, που συναγωνίζονται στην πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση, αλλά σε απόσταση, βρίσκεται ο Στ. Θεοδωράκης, ενώ (Κυρια)Κούλης και (Αλε)Kούλης, είναι πολύ κάτω από την μέση. Στην ερώτηση ''θα δεχόσασταν 5ο και 6ο μνημόνιο;'', σε ποσοστό 83% ο ''σοφός λαός'' απαντά, ΝΑΙ. Στην ερώτηση αν ''θα δεχόσασταν ΦΠΑ 24% στον φραπέ;'', σε ποσοστό 99.9%, απαντά με βροντερό ΟΧΙ. Στην ερώτηση αν ''οι νεο-'Ελληνες αποτελούν απειλή γιά την Ελλάδα ή οι πρόσφυγες;'', η απάντηση ήταν 97.2%, ''οι πρόσφυγες''. Στην ερώτηση ''ποιά συγκυβέρνηση θέλετε και με ποιόν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό;'', απάντησαν σε ποσοστό 74%, ''ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Β. Λεβέντη''. Tέλος, στην ερώτηση ''περισσότερο μ@λ@κες στην Ελλάδα είναι οι πολιτικοί ή οι ψηφοφόροι που τους ψηφίζουν;'', η απάντηση του ''σοφού λαού'' ήταν 97%, ''οι πολιτικοί''.

Κατρούγκαλος, ο 5ος υπουργός της Ελλάδας που επισκέφθηκε τις ΗΠΑ σε 2 εβδομάδες
Μετά τις τουριστικές επισκέψεις, 'Ελενας Κουντουρά σε Μαϊάμι, Πάνου Καμμένου σε Φλόριδα και Ουάσιγκτον, Νίκου Φίλη και Αριστείδη Μπαλτά 8 ημέρες στην Νέα Υόρκη (τουρισμός 100% με γυναίκες και παιδιά), είχε σειρά ο υπουργός Mη Εργασίας και Κοινωνικών Αποκεφαλίσεων Γ. Κατρούγκαλος, που ήταν στην Ουάσιγκτον (συνέδριο, 31 Μαρτίου) και στην Νέα Υόρκη (1 Απρ. '16, γιά ομιλία στο πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης). Μέσα σε 2 εβδομάδες τόσοι πολλοί υπουργοί στις ΗΠΑ, ούτε στις ''χρυσές εποχές'' (με δανεικά) της προ-χρεοκοπίας Ελλάδας. (Ακολουθεί και ο αναπληρωτής της 'Αμυνας, Δημ. Βίτσας, δηλ. ο 6ος, την 2η εβδομάδα Απριλίου).

Ελλάδα: Ο κυβερνητικός συνασπισμός μοιάζει με ορχήστρα, όπου ο καθένας παίζει το ''όργανό'' του όπως θέλει

Μετά τα περί νήσου ''θερινό Νταβός'' και χρήμα από...πρόσφυγες του υφυπ. Εξωτερικών Δημ. Μάρδα, τα περί ''έθνους που δημιούργησε η επανάσταση του '21'' του αστείου και ανιστόρητου υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη (που δεν γνωρίζει την διαφορά κράτους και έθνους), το λεκτικό ατόπημα του υπουργού Ι. Μουζάλα περί ''Μακεδονίας'', τώρα ο αστείος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, ξεπέρασε και τον ανεκδιήγητο Μιχ. Χρυσοχοίδη, που πριν 12 χρόνια είχε δηλώσει ''δεν με ενδιαφέρει πως θα ονομάζονται τα Σκόπια'' (χωρίς να αντιδράσει οποιοσδήποτε), λέγοντας ότι ''δέχομαι και την ονομασία (σκέτο) Μακεδονία''. Αυτά ακούει και ο ''στρατάρχης'' Π. Καμμένος και δηλώνει ''αναζητούμε Σαμουήλ, γιά να το κάνουμε Κούγκι''. Kαι στην Ελλάδα μόνο, ένας υπουργός μπορεί να λέει ελεύθερα ότι χαζό θέλει, χωρίς να τον ''κράζουν'': «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους, που θα φέρει έκρηξη επενδύσεων», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (28 Μαρ. '16), βέβαιος ότι η... ''έκρηξη'' θα μας... κουφάνει. Στην Ελλάδα, οι ημιμαθείς πολιτικοί, ανίκανοι να παράγουν έργο, κάνουν ΜΟΝΟ δηλώσεις, συναγωνιζόμενοι σε βλακείες. Και το άσχημο είναι ότι ακριβοπληρώνονται από το χρεοκοπημένο Κράτος, γιά να λένε βλακείες υπό τύπο ''βαρύγδουπων δηλώσεων'', να εκδίδουν βλακώδεις ανακοινώσεις, να ξεκατινιάζονται στα ''κανάλια''. Φυσικό και επόμενο, αφού η Ελλάδα, με τόσους κωμικούς πολιτικούς, έπαψε να είναι ανεξάρτητη χώρα και κατάντησε ''προτεκτοράτο της σφαλιάρας''.
Σημ.: Τα αστεία-ευθυνόφοβα ανθρωπάκια, που υποδύονται τους πολιτικούς στην Ελλάδα, όταν αντιληφθούν ότι οι χαζο-δηλώσεις τους δημιουργούν αντιδράσεις, τότε, σαν κοριτσάκια που τα μαλώνουν, κάνουν... ''διορθωτικές δηλώσεις'', αφού είναι ευθυνόφοβοι ''καραγκιόζηδες''.

Μέσα σε μία εβδομάδα 4 υπουργοί της χρεοκοπημένης Ελλάδας, επισκέφθηκαν τις ΗΠΑ: Κουντουρά, Καμμένος, Φίλης, Μπαλτάς

Οικογενειακός τουρισμός 5 ημερών, γιά δύο υπουργούς στη Νέα Υόρκη, με το... ''Aristos Travel''
Το 'Ιδρυμα ''Ωνάσσης'' (Νέα Υόρκη), από πότε έγινε... μουσείο και εκθέτει αρχαιότητες κ.ά., από την Ελλάδα ;;;

Ο μακαρίτης Αριστοτέλης (Αρίστος) Ωνάσσης, άφησε χρήμα γιά να χρησιμοποιηθεί γιά καλούς σκοπούς. Και οι διαχειριστές του ''Ωνάσειου'', αφού δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, ούτε κρατικοί φορείς να τους ελέγξουν, ''φροντίζουν'' να το ''χρησιμοποιούν'' ανάλογα: Πληρώνοντας κάθε 1-2 χρόνια, τα έξοδα σε ''ευάλωτους'' υπουργούς, τις οικογένειές τους, εξαγορασμένους ''δημοσιογράφους'' και λοιπούς, γιά ολίγων ημερών διακοπές και ψώνια στη Νέα Υόρκη, τυπικά γιά να ''παραυρεθούν'' στα εγκαίνια κάποιας έκθεσης του ''Κέντρου''. Εφέτος, την τιμητική τους έχουν, οικογενειακά, οι υπουργοί Παιδείας Νίκος Φίλης και Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς. Σίγουρα, θα τιμήσουν με την παρουσία τους και αυτή των μελών οικογενειών τους, καλά εστιατόρια, ειδικά καλά καταστήματα κλπ. Από κοντά και... ''σύμβουλοι-βοηθοί''. Σύνολο 10 άτομα, με άγνωστο τον αριθμό... ''δημοσιογράφων''. Δεν γνωρίζουμε αν το ''Ιδρυμα Ωνάσσης'' θα τους μεταφέρει ομαδικά και στα πολυκαταστήματα (outlet) βόρεια της πόλης Νέας Υόρκης, με... λεωφορείο, όπως γινόταν στο παρελθόν.
Και η Ομογένεια ''ενθουσιασμένη'' αναφωνεί: ''ΟΛΟΙ τα ίδια ΣΚΑΤΑ είναι, είτε ΠΑΣΟΚ-οι, είτε Νεο-Δημοκράτες, είτε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γι' αυτό καταστράφηκε η Ελλάδα''.
Ο υπουργός Παιδείας θα έχει και μία... ''σημαντική συνάντηση'': Με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, γιά να συνευλογηθούν, συνφωτογραφηθούν. Στις 5 ημέρες, ΔΕΝ θα έχει άλλη συνάντηση ή επαφή ή παρουσία σε κάποια -έστω ομογενειακή- εκδήλωση. Ο υπουργός Πολιτισμού, μηδενικές επαφές. Εκτιμούμε ότι κι εφέτος στην ξενάγηση, ειδικά στα... καταστήματα, θα είναι ''αρχηγός'' η τακτική του ''Ωνάσειου'', κ. 'Αννα Παναγιωταρέα, αφού ο σύζυγός της θα κάνει την παρουσίαση στα εγκαίνια, βράδυ 23 Μαρτίου '16.
Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, τα μνημόνια τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, παιδιά και οικογένειες υποφέρουν, αλλά ασυνείδητοι, ανεύθυνοι ''καραγκιόζηδες'', που υποδύονται τους υπουργούς σε κυβερνήσεις διαπλεκόμενων (δεξιές ή αριστερές), κάνουν ''τουρισμό'' στις ΗΠΑ γιά δεκαετίες (και η Ομογένεια ΑΓΑΝΑΚΤΕΙ και τους ''στολίζει'' άσχημα).
Σημ. 1: Τα εγκαίνια
της έκθεσης Τετάρτη 23 Μαρτίου, αλλά υπουργοί και συγγενείς, ήρθαν στην Νέα Υόρκη, το Σάββατο 19 Μαρτίου '16.
Σημ. 2: Στις ΗΠΑ, αν πολιτικός (υπουργός ή βουλευτής, γερουσιαστής), δεχτεί δώρο -γιά ανεπίσημο ταξίδι στο εξωτερικό- αεροπορικό εισιτήριο και διαμονή-διατροφή από εταιρία, κερδοσκοπική ή μη, χάνει την ''καρέκλα'' του, με συνοπτικές διαδικασίες Επιτροπής του Κογκρέσσου.

Το ''Χαμόγελο του Παιδιού'' και μία εύλογη ερώτηση
Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' έστειλε την ακόλουθη επιστολή (με email, 25 Σεπτ. '15) στον ''επί του Τύπου'' εκπρόσωπο της Οργάνωσης: «Τα έξοδα των συχνών πολυήμερων επισκέψεων του προέδρου σας, κ. Κώστα Γιαννόπουλου στις ΗΠΑ (Hνωμένα 'Εθνη Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον κλπ), καλύπτονται από ''Το Χαμόγελο του Παιδιού'' ή από τον ίδιον; Το ερώτημα, μας το έθεσαν αναγνώστες μας, 'Ελληνες στις ΗΠΑ, που υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα (βασικά με χρηματικές δωρεές) τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό σας. Παρακαλώ, απαντήστε μας». Δύο ώρες μετά την υποβολή της ερώτησης, λάβαμε και την απάντηση ...Διαβάστε την

Θαυμάστε τον ''καραγκιόζη'' πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας απατεωνίσκων ''γκέτο Αστόριας'' Νέας Υόρκης, που έχει και ''φιλοδοξίες'' γιά... ''παγκόσμιος ηγέτης απόδημου Ελληνισμού''
Διαβάζουμε στην μηνιαία εφημερίδα ''Ελληνική Φωνή'' (Σικάγο) την ''βαθυστόχαστη δήλωση'' του γελωτοποιού-ψώνιου, πρόεδρου της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, Πέτρου Γαλάτουλα: «Το (ελληνοαμερικάνικο) Εθνικό Συμβούλιο με τη νέα του ηγεσία, είναι ότι το χειρότερο έχει να επιδείξει η Ομογένεια στην μέχρι τώρα πορεία και δράση της».
Η Ομογένεια αποδεδειγμένα έχει να επιδείξει πολύ χειρότερα, καταστροφικά: Τον πρόεδρο Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης και τον συνάδελφό του της Βοστώνης. Σημειώνουμε ότι το νέο Συμβούλιο του ''Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου'' εκλέγηκε πριν... 3 εβδομάδες και ούτε έχει συνεδριάσει ακόμα. Η απαξιωτική δήλωση του απαίδευτου ''καραγκιόζη γκέττο Αστόριας'' Νέας Υόρκης, πιστοποιεί και το -γνωστό στην Ομογένεια- χαμηλό, εμμετικό του επίπεδο.
- Ο νέος πρόεδρος του ''Εθνικού Συμβούλιου'' Β. Ματαράγκας, υπόψην του οποίου τέθηκε η δήλωση Γαλάτουλα, μας είπε: ''Δεν μπορώ να κατέβω στο επίπεδό του και να σχολιάσω. Απλά αναφέρω ότι κάτι ''χαζοί'' σαν εμένα, από Σικάγο ειδικά, βάλαμε και βάζουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη γιά την Ομογένεια, π.χ γιά γραφεία Οργανώσεων, λειτουργικά έξοδα, φιλανθρωπίες κλπ γιά χρόνια, ενώ ο κριτής μου, που προδικάζει, πριν ακόμα αναλάβω ουσιαστικά καθήκοντα, χρησιμοποιεί την Ομογένεια, την Οργάνωσή του -που δεν είδαν ποτέ το δολάριό του- γιά το άτομό του''.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι, η Ομοσπονδία Νέας Υόρκης ζει με τα χρήματα της Ομογένειας γιά την παρέλαση (γιά 25η Μαρτίου), έχει καταγγελθεί πολλές φορές γιά οικονομικές, καταστατικές και λοιπές ατιμίες, ενώ ο πρόεδρός της, μαζί με το πρώην Συμβούλιο, είναι υπόδικοι γιά απάτη.


Απόκτησε...''ηγέτες''(!!!) η Ομογένεια ΗΠΑ, χωρίς να το (και να τους) γνωρίζει
Διαβάζουμε στην -ευρισκόμενη στα χαμένα- ''ημερήσια γεροντοκόρη Αστόριας'' ότι, προεδροπαράγοντες της ημιδιαλυμένης παν-Ποντιακής, της σχεδόν διαλυμένης παν-Μακεδονικής και της τυπικά υπάρχουσας Ομοσπονδίας απατεωνίσκων Νέας Υόρκης, ''ζήτησαν την αποπομπή του υπουργού Ν. Φίλη'' και φωτογραφήθηκαν στο γεν. Προξενείο Νέας Υόρκης, όπου ''επέδωσαν ψήφισμα'' γιά τα περί Ποντίων του υπουργού. Δύο παρατηρήσεις: Αν πήγαιναν ''ΟΙ ηγέτες'' (του ''χαβαλέ''), ως κομματική Οργάνωση ''Νέας Δημοκρατίας'', θα είχε κάποια αξία. Και από πότε έγιναν ''ΟΙ ηγέτες της Ομογένειας'' τα ψώνια; Να δούμε πόσο ακόμα θα εξευτελίζει την δημοσιογραφία και θα υποτιμά βάναυσα την νοημοσύνη της Ομογένεας το ''όλα γιά το χρήμα, μαγαζάκι του κυρΑντώνη'', που με εντυπωσιακή ανευθυνότητα βαφτίζει τα ''ψώνια'' -που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους- ως ''ηγέτες της Ομογένειας''. Και αυτά μετά, δεν φεύγουν από τις ομογενειακές Οργανώσεις, που τις δυναστεύουν γιά ικανοποίση του ''κόμπλεξ τους, κατωτερότητας''.
''ΣΥΜΠΤΩΣΗ'': Στην ίδια γραμμή (αλα ''Νέα Δημοκρατία'') και το ''Συμβούλιο'' της ανύπαρκτης ελληνικής Ομοσπονδίας Βοστώνης (έρανος Μυρτώ κ.ά.), δηλ. των ολίγων εγκάθετων καρεκλοκένταυρων, που μολύνουν την Ομογένεια με την πολύχρονη παρουσία τους στα κοινά.


"Μαθήματα Μίζας'' από το υπουργείο 'Αμυνας της Ελλάδας σε Ομοσπονδιακό Δικαστή ΗΠΑ
Η δίκη ήταν σε εξέλιξη όταν ο υπουργός Π. Καμμένος έκανε ''βόλτα'' στην Ουάσιγκτον τον Μάϊο, ευελπιστώντας να τον δεχτεί ο Αμερικανός ομόλογός του (δεν τον δέχτηκε τελικά). Η απόφαση εκδόθηκε πρόσφατα και επιβλήθηκε πρόστιμο κοντά 2 εκατομ. δολ. στο ελληνικό υπουργείο 'Αμυνας, επειδή ''έσπασε'' το συμβόλαιο τον 2010... (Case # DKC 13-0828, United States District Court - Maryland... Περισσότερα σύντομα)
''...EVL began to receive solicitations from several individuals claiming to have the ability to affect EVL's receipt of its outstanding invoices demanding money for the invoices to be paid. In other words, EVL contends that certain Greek officials attempted to solicit bribes as a condition to paying the outstanding invoices owed to EVL...''


Οι αρουραίοι «καταλαμβάνουν» τη Νέα Υόρκη
Το τηλεφωνικό κέντρο της πόλης έχει πάρει «φωτιά», καθώς μέσα στον 2015 έλαβε πάνω από 25.000 κλήσεις σχετικά με την… δράση των αρουραίων. Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για αριθμό-ρεκόρ, αφού κατά την διάρκεια όλης της προηγούμενης χρονιάς οι κλήσεις έφτασαν τις 20.545, ενώ τον 2013 ο δήμος έλαβε 19.321 τηλεφωνήματα για εμφάνιση τρωκτικών. Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του δήμαρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, Νάταλι Γκριμπόσκας, τα τηλεφωνήματα αυτά αφορούν μόνο αρουραίους που κυκλοφορούν στους δρόμους και όχι στο μετρό, όπου η κατάσταση είναι απελπιστική και αρμόδια είναι η υπηρεσία μεταφορικών μέσων της πόλης. «Οι αρουραίοι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν την πόλη», ανάφερε ο ελεγκτής Σκοτ Στρίνγκερ στο Reuters, εξηγώντας ότι δεν έχει δει ποτέ κάτι αντίστοιχο. «Τους βλέπω όταν επιστρέφω στο σπίτι, στέκονται σαν να μου λένε ''καλημέρα, κύριε ελεγκτή''...», εξηγεί περιγράφοντας γλαφυρά την κατάσταση. Ενώ οι αρχές ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο αριθμός των αρουραίων, έρευνα από το πανεπιστήμιο Κολούμπια υπολόγισε ότι υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια αρουραίοι στην πόλη, χώρια τα εκατομμύρια των ποντικιών.

'Ωθηση στον τουρισμό: Παγκόσμια πρωτεύουσα των LGBT και επίσημα η Αμφίπολη
Μετά την πιστοποίηση ότι ο τάφος είναι του Ηφαιστίωνα. Με ανακοίνωσή τους καλούν όλα τα μέλη (gay, lesbians etc) να ανακηρύξουν επίσημα την περιοχή και την πόλη ως ''παγκόσμια πρωτεύουσά τους'' και να την επισκέπτονται συχνά. Μάλιστα, το υπουργείο Εξωφρενικών, γνωστό και ως Εξωτερικών, θα ενεργοποιήσει την απόφασή του γιά ανακήρυξη του Αρούλη ως ''πρέσβη από προσωπικότητες'' γιά τα σχετικά.

Παραλίγο να αναβληθεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη
Ο λόγος, ότι, ο μεγάλος πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, βρίσκεται στην Αθήνα γιά επαφές, αφού είναι αποφασισμένος να ''ηγηθεί'' παγκόσμιας ''Οργάνωσης Απόδημων'', γιά να μας δοξάσει, μαζί με τον συνάδελφό του πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας Βοστώνης (γνωστόν από υπόθεση ''έρανος γιά Μυρτώ''). Ο πρωθυπουργός, αισθάνθηκε ότι χωρίς την παρουσία του πρόεδρου Γαλάτουλα στη Νέα Υόρκη, η επίσκεψή του χάνει το κύρος και την σημασία της, αλλά συνεργάτες και σύμβουλοί του τον έπεισαν τελικά, να μην αναβάλει το ταξίδι του, με την λογική ότι ''εκτός από τον Π. Γαλάτουλα, υπάρχει και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα γιά αναμνηστική φωτογραφία''.  Σύμφωνα με άλλες -μη διασταυρωμένες- πληροφορίες, ο Π. Γαλάτουλας, ασυγκράτητος με την φόρα που έχει πάρει, ενδέχεται να θέσει υποψηφιότητα και γιά πρόεδρος της ''Νέας Δημοκρατίας''.

Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης: 'Ενας αυθεντικός ''ναι-ναί-κος'' στη Νέα Υόρκη, γιά την συνέλευση του ΟΗΕ
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναν-σταση-άδης, με την ''διζωνική-δικοινοτική ομοσπονδία'' που πρεσβεύει, φαίνεται να επιθύμησε την στάση του στο δημοψήφισμα του χρόνου 2004, υπέρ του ''ναι'' (σχέδιο ''Ανάν''). Κι εκεί πάει η υπόθεση με την 5μερή που ''μαγειρεύεται'', πριν το νέο δημοψήφισμα. Ο πρόεδρος της μισής Κύπρου, στις 20 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση Κυπριο-Αμερικανών ΕΟΚΑ-τζήδων στο Σικάγο, είπε και την περίφημη φράση «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδόσω». Αλλά, όπως έδειξε η στάση του στο δημοψήφισμα του 2004 και δείχνει η τώρα πολιτική του, δεν θα είχε πρόβλημα να ''παραδόσει'' την πατρίδα, αφού φαντάζεται τον εαυτόν του ως ''πρόεδρο όλης της Κύπρου''.

Πότε θα σοβαρευτούν στο υπουργείο των Εξωτερικών;
Πως γίνεται υπουργός ''εν ενεργεία'' (Ν. Κοτζιάς) να είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος ΜΚΟ (Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης), ενώ δύο ''κηπουροί'' του (οι ''ηγέτες'', ταξιδευτές με κρατικό χρήμα, της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών), να είναι και αυτοί μέλη της ίδιας ΜΚΟ, με το όνομα ''ΠΡΑΤΤΩ''; Θυμίζουμε ότι το υπουργείο έδινε και το χρήμα στις διάφορες ΜΚΟ.

Το αστείο της δεκαετίας:
Πολιτικοί στην Ελλάδα, μέλη και μη της κυβέρνησης και του σάπιου συστήματος, αναλαμβάνουν την... ''καταπολέμηση της διαφθοράς''. Σίγουρα θα διαπρέψουν σε δηλώσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις, επειδή να ασχοληθούν ουσιαστικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς, αποκλείεται. Να την συγκαλύψουν, ναι...Είναι πιθανότερο. Σε ποιά χώρα του κόσμου, με στοιχειώδεις κανόνες, πολιτικοί αναλαμβάνουν την καταπολέμηση της διαφθοράς, που το πολιτικό-κομματικό βρώμικο σύστημα εξέθρεψε;;; Αυτό είναι δουλειά διωκτικών-δικαστικών Αρχών και όχι γραφικών πολιτικών... Σημ.: Στην Βουλή της συγκάλυψης- ασυλίας-ατιμωρησίας ψηφίστηκε ο νόμος 4174/26-7-2013, περί αμνήστευσης μεγάλων φοροφυγάδων γιά 9 χρόνια (2000-2008). Η ίδια Βουλή ''κατσιαπλιάδων- τσαρλατάνων'', είχε ψηφίσει και τον νόμο 3126/2003 περί (ΜΗ) ''ευθύνης υπουργών'' (ουσιαστικά, παραγραφή αδικημάτων).

Παγκόσμιο -απλησίαστο- ρεκόρ: Η Ελλάδα έχει τους πιό έντιμους πολιτικούς
Τα τελευταία 40 χρόνια μόνο δύο πολιτικοί κατηγορήθηκαν (έγινε δίκη) γιά μίζες-αρπαχτές: Ο πρώην υπουργός 'Ακης Τσοχατζόπουλος και ο πρ. υφυπουργός Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Το γεγονός αυτό πιστοποιεί ότι η Ελλάδα διαθέτει, αναλογικά, τους πλέον έντιμους πολιτικούς στον πλανήτη, που δεν έχουν σχέση με αρπαχτές, μίζες, διαφθορά κλπ. Η παγκόσμια αυτή πρωτιά την τιμά ως χώρα, τιμά και τους πολιτικούς της.

Τα υβριστικά σχόλια αμερικάνικων ΜΜΕ και η ανυπαρξία διπλωματών και ''οργανωμένης Ομογένειας''
''Λύσσαξαν'' ΜΜΕ στις ΗΠΑ κατά της Ελλάδας. Χαραχτηρισμοί, υβρεολόγιο, υποτίμηση κ.ά. Η διαλυμένη ''οργανωμένη Ομογένεια'' των ψώνιων και τυχοδιωκτών, απούσα. Οι ανίκανοι-άχρηστοι διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ, δηλ. οι ''κρατικοδίαιτοι τουρίστες'', εντυπωσιακά απόντες.


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: H ''μαφιόζικη ελίτ'' της Ευρώπης τα...κατάφερε: Πτώχευσε, εξαθλίωσε, δίχασε-διαίρεσε τους 'Ελληνες
Οι ''θεσμοί'' (τρόϊκα) οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση στην μόνη επιλογή που είχε γιά...εσωτερική κατανάλωση.
Συμπέρασμα: Το διεφθαρμένο πολιτικό-κομματικό σύστημα των κρατικοδίαιτων συμμοριών, των ευθυνόφοβων ''πολιτικών μηδενικών'' Ελλάδας της τελευταίας δεκαετίας (χωρίς εξαιρέσεις), που μόνο γιά ''εξουσία'' ενδιαφέρεται, ΔΕΝ μπορεί να ''σώσει'' με τίποτα την χώρα. Αυτό το σάπιο σύστημα ''εκβιαζόμενων εκβιαστών'' της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας, κατάστρεψε την χώρα. Απόδειξη το γεγονός ότι ΔΕΝ οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη της ρημαγμένης, πτωχευμένης Eλλάδας, κλέφτες, καταχραστές, διεφθαρμένοι πολιτικοί, κρατικοί αξιωματούχοι, ''νταβατζήδες'' κ.ά., ούτε δημεύτηκαν οι περιουσίες τους.
Το πιθανό ''ναι'' ή το λιγότερο πιθανό ''όχι'' της Κυριακής 5 Iουλίου 2015, δεν έχει σημασία... Σημασία έχει ότι η Ελλάδα ''τέλειωσε''. Την θανάτωσαν Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου (που έβαλε και την ''ταφόπλακα''). Η Ελλάδα τώρα διχάστηκε κι επίσημα γιά να σωθεί το σάπιο διεφθαρμένο πολιτικό κομματικό σύστημα άχρηστων κρατικοδίαιτων μηδενικών, που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά τον εαυτούλη τους και γιά τους συμφεροντολόγους που τους ακολουθούν, ως ''οπαδοί-ψηφοφόροι'', πιστοί στην διαχρονική παράδοση της...''κλεφτουριάς''.
Με ποιά λογική οι διαπλεκόμενες πολιτικές-κομματικές ''συμμορίες'' θα ''σώσουν'' την Ελλάδα, που την ''ρήμαξαν'' και την κατάντησαν να ζει με δανεικά, ατιμία, ρουσφέτι-βόλεμα, με ένα... iphone στο ένα χέρι και με...''φραπέ'' στο άλλο; Mιά χώρα με έναν λαό, που ζει στον κόσμο του, που θέλει να είναι ευρωπαίος με ευρώ, αλλά χωρίς φραγμό στην ασυδοσία, ψευτομαγκιά του;
Σημ.: Στην Ελλάδα, να χαίρεστε την Ευρώπη των ''μαφιόζων'', που σας θέλουν υπόδουλους, πτωχευμένους, διχασμένους, ελεγχόμενους-ραγιάδες.
Και αν οι πολιτικοί σας δεν μπορούν ούτε τώρα να συνεννοηθούν και προτιμούν την διχόνοια, πετάξτε τους εκεί που ανήκουν: Στα σκουπίδια.


Στον ''άγιο'' ταιριάζει η φράση ''τα εκ μεταξίου γενόμενα εσωενδύματα, εκ μεταξίου γενόμενα οπίσθια απαιτούσι''
Ευτυχώς που υπάρχει και ο μητροπολίτης Νέας Υερσέης Ευάγγελος (Κουρούνης) γιά να γελάμε, διασκεδάζοντας
Συνιστούμε να παρακολουθείτε οτιδήποτε έχει σχέση με την ''θεοποίηση'' του μητροπολίτη, 'άγιου'' Νέας Υερσέης, Ευάγγελου. Ειδικά τις αστείες (''άξιος'' και ''ζήτω'') συχνές καταχωρήσεις σε έντυπα Αστόριας από δουλοπρεπείς ''θεοφοβούμενους λεφτάδες θαυμαστές'' του ή εκείνες εκ μέρους του, στις οποίες ''γλύφει'' εμμετικά -ελπίζοντας σε...αρχιεπισκοποίηση Αμερικής- τον Βαρθολομαίο, αφού ο ''άγιος'' και το ''ευσεβές πλήρωμα'' της Μητρόπολής του «...κατασπάζονται υιικώς και ευσεβάστως την χαριτόβρυτον δεξιάν της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου επί τοις σεπτοίς ονομαστηρίοις Αυτού, αναφωνούντες είησαν πολλά και Θεοβλόγητα τα 'Ετη Σας πάνσεπτε Πατριάρχα της Εκκλησίας και του Γένους...». Μιλάμε δηλ., γιά αστεία περίπτωση ''δεσπότη''. Και αναρωτιόμαστε: Δεν υπάρχουν λογικοί στο ''ποίμνιο'' της Μητρόπολής του, να του πούν το αυτονόητο, «βάλε φρένο, επειδή παραέγινες ''νούμερο'' και γελούν με τα χάλια σου»;;;
(Γιά να καταλάβετε την ''ποιότητα'' του αυταρχικού-δεσποτικού, μητροπολίτη Νέας Υερσέης, διαβάστε αυτό το κείμενο)
Προς ''οικουμενικό'' Βαρθολομαίο: ''Πάνσεπτε'', τα 'κανες που τα' κανες ''μπουρδέλο'' στην Αμερική (από τέλη 1996 με το ''διαίρει και βασίλευε'' γιά 'κονόμες- αρπαχτές). Μην μας στερείς την χαρά να ορίσεις διάδοχο της ''γιαγιάς'' ως αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τον ''άγιο'' Νέας Υερσέης, αφού το θέλει πολύ και το δείχνει. Γιά να γελάμε ομαδικά, μαζί με τις ''αλανιάρες'' μητροπολίτισες και επισκοπίνες που έχεις στο ''οικουμενικό'' και στις ''επαρχίες'' του ''θρόνου'' σου.


Το ''τέρας'' ελληνικό Κράτος-Δημόσιο που κατασπάραξε την Ελλάδα και οι απαραίτητες συγκρίσεις
Η Ελλάδα με 11 εκατομ. πληθυσμό, έχει 90 μέλη στο ανώτατο Δικαστήριο (''Αρειος Πάγος'') και 147 μέλη στο ''Συμβούλιο της Επικρατείας'', το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Στις ΗΠΑ των 315 εκατομ., 9 τα μέλη στο ανώτατο Δικαστήριο, αλλά δεν υπάρχει ''Συμβούλιο Επικρατείας''. Η Ελλάδα των 11 εκατομ. έχει 300 βουλευτές. Οι ΗΠΑ των 315 εκατομ., έχουν 535 (100 γερουσιαστές και 435 βουλευτές). Σε ότι αφορά το Δημόσιο, οι ΗΠΑ έχουν -αναλογικά- 31% λιγότερους δημόσιους υπάλληλους, σε σύγκριση με τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων Ελλάδας. Η αναλογία αστυνομικών-πολιτών στην Ελλάδα, είναι, ένας αστυνομικός γιά κάθε 218 άτομα. Στις ΗΠΑ, ένας γιά κάθε 353 άτομα.
 Στην Ελλάδα των 11 εκατομ., η εμπορική-κερδοσκοπική δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ) έχει κοντά 3.000 εργαζόμενους (πληρώνονται από το κράτος) και επιδοτείται από υποχρεωτική εισφορά των πολιτών μέσω λογαριασμών ηλεκτρικού. Στις ΗΠΑ των 315 εκατομ., η μη κερδοσκοπική-εμπορική δημόσια τηλεόραση (PBS) έχει 510 εργαζόμενους, αναμεταδίδεται από 354 σταθμούς, δεν επιδοτείται από το κράτος, ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτήν πληρώνονται από το κράτος (λειτουργεί με εισφορές πολιτών, εταιριών κλπ). Και φυσικά, δεν προπαγανδίζει υπέρ της -κάθε- κυβέρνησης.
Σημ.: Στην Ελλλάδα ο λαός έχει την τάση να επανεκλέγει αποτυχημένους ή διαπλεκόμενους πολιτικούς. Στις ΗΠΑ, συμβαίνει το αντίθετο.


Υπουργός Προ.Πο. Γιάννης Πανούσης: «Ψυχιατρικός έλεγχος των πολιτικών, για να μη γίνει η Ελλάδα φρενοκομείο»...
(Kαλή πρόταση, λάθος διατύπωση. Το ''γιά να μην γίνει'', τι χρειαζόταν;... Αφού έγινε ήδη φρενοκομείο, με την πλειοψηφία των πολιτικών της να είναι ''λωλοί'')

'Αστεγοι: Συγκινητική προσφορά Βουλευτών, εφοπλιστών, ''νταβατζήδων''
Μόλις έγινε γνωστό ότι μόνο στην Αττική οι άστεγοι πλησιάζουν τις 20.000 άτομα, αμέσως λειτούργησαν τα ''ανθρωπιστικά αντανακλαστικά'' των ''επώνυμων''. 'Ολοι οι βουλευτές, υπουργοί κλπ αποφάσισαν να δίνουν τον μισό από τον μεγάλο μισθό τους κάθε μήνα γιά τους άστεγους, συνολικά 1 εκατομ. Οι εφοπλιστές, που δεν πληρώνουν φόρους (αλλά δίνουν μαύρο χρήμα στους πολιτικούς ως αντάλλαγμα), θα δίνουν συνολικά 3 εκατομ. κάθε μήνα. Ενώ οι ευεργετηθέντες καναλάρχες και λοιποί των ΜΜΕ, θα δίνουν 1 εκατομ. τον μήνα. Τα 5 εκατομ. που θα συγκεντρώνονται κάθε μήνα, μπορούν να λύσουν το πρόβλημα των μισών άστεγων στην Αττική... Σημ.: Θα μπορούσε να γίνει κι έτσι, αλλά δεν γίνεται, με τους πολιτικούς που διαθέτει η Ελλάδα και ιδιαίτερα με τα χαμηλού επίπεδου εκλεγμένα(!!!), ακριβοπληρωμένα και αυτοεξευτελιζόμενα μέλη της Βουλής της.

Οι Αμερικανοί δεν δέχονται την προσφορά Καμμένου γιά παραχώρηση της Καρπάθου (γιά ΝΑΤΟϊκή-αμερικάνικη βάση)
εξαιτίας αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων. Εκμεταλλευόμενοι όμως την ''προθυμία'' του υπουργού 'Αμυνας, ζητούν μεγάλη περιοχή της Μεσσηνίας. Αλλά σίγουρα θα δημιουργηθούν έντονες αντιδράσεις, αφού η περιοχή, γνωστή ως ''άγιοι τόποι'', έχει τις χασισοφυτείες, από τις οποίες τροφοδοτείται και το πολιτικό-κομματικό σύστημα της Αθήνας.
- Εμμετική δήλωση δουλοπρέπειας και ξενοδουλίας: «Η Ελλάδα, είναι έτοιμη να παραχωρήσει εγκαταστάσεις, δυνάμεις, αλλά και μεγάλες βάσεις στην περιοχή του νοτίου Αιγαίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και να υπάρξει ασφάλεια στον ενεργειακό εφοδιασμό» (Πάνος Καμμένος, επικεφαλής υπουργείου Μίζας, γνωστού και ως ''Εθνικής 'Αμυνας'', 2 Ιουνίου 2015, συνέδριο ΚΕΝΑΠ).
'Αρες-μάρες, σαχλαμάρες Καμμένου: «Αν δεν πάρουμε αυτά που θέλουμε στις διαπραγματεύσεις, θα το κάνουμε ''Κούγκι''...» (18 Φεβ. '15). «Αν γίνει ''Κούγκι'' θα το έχουν κάνει οι δανειστές» (7 Ιουνίου '15).


Συγκινητική εθνοσωτήρια προσφορά
Συγκινηθήκαμε πολύ, ως Ομογένεια, με την τεράστια προσφορά του Μπέννυ προς το ελληνικό 'Εθνος (όχι το άλλο, το Μπομπολιστάν), που μας θύμισε το άσμα ''δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω'', μετά την ιστορική δήλωσή του «...θα μείνω στην Βουλή γιατί θεωρώ ότι είναι χρήσιμη η παρουσία μου εκεί για λόγους που υπερβαίνουν τα κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ... Δεν πρόκειται να πάω σε καμία εξορία και να περιμένω να με φωνάξουν να σώσω την πατρίδα». Τώρα, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχα, γνωρίζοντας ότι ο Ευ. Βενιζέλος, χωρίς να του ζητηθεί, αυτοπροτάθηκε ως υποψήφιος εθνοσωτήρας. Κατά τα υπόλοιπα, οι εκτός συνόρων, είμαστε υπερήφανοι γιά τους 'Ελληνες πολιτικούς. Είναι ''νούμερο ένα''.

''Μεγάλη επιτυχία'' των Κύπριων ''λομπιστών'' στις ΗΠΑ: Από το αμερικάνικο ''εμπάργκο όπλων'' στην Τουρκία μετά την εισβολή, στο ''εμπάργκο όπλων'' των ΗΠΑ εις βάρος της...''στρατηγικής εταίρας'' Κύπρου, σήμερα
'Εγινε και αυτό... Και με ''επιστολές'' οι φιγουρατζήδες-ψώνια της ''κλειστής λέσχης ψευτολομπιστών'', που παρουσιάζονται ως... ''ηγέτες'' (της σεφταλιάς;;;) γιά 30 χρόνια και γελά μαζί τους η Ομογένεια, προσπαθούν να...''αρθεί'' (βλέπε H.R.1735). Φυσικά, αρχές Ιουνίου θα μαζευτούν πάλι στην Ουάσιγκτον να ξαναδηλώσουν ότι ''αγωνίζονται γιά την Κύπρο'', χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η Ομογένεια τους θεωρεί γραφικούς, εγκάθετους, ψώνια, που ψοφάνε γιά ''φιγούρα''. Και μετά θα πάνε στην Κύπρο γιά ένα ακόμα ''συνέδριο Απόδημων'', γιά να ξαναπούν τα ίδια χαζά, μαζί με τους παπατζήδες πολιτικούς της Λευκωσίας, κοροϊδεύοντας -όπως πάντα- τον λαό της Κύπρου, με ανύπαρκτους ''αγώνες''.

''Κόκκαλα αγίων'' πάνε κι έρχονται στα μαγαζιά-εκκλησίες της Αστόριας Νέας Υόρκης:
Γιά ''ιερό προσκήνυμα'' από άγιο Δημήτριο σε άγια Αικατερίνη, γιά τους ''φευγάτους'' του ελληνικού μας - και μοναδικού- καθυστερημένου ''γκέττο'' στις ΗΠΑ, αυτού της Αστόριας.

ΑΗΕΡΑ και ανιστόρητοι ''ηγέτες'' Ελλάδας
Παλαιότερα, ο ''παγκόσμιος πρόεδρος'' της Οργάνωσης-απάτη ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), αντί να προωθεί την Ελλάδα στις ΗΠΑ και αλλού, προωθούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ (και του Ισραήλ) στην... Ελλάδα. Τώρα, η υποτιθέμενη ''μεγάλη'' αμερικανοποιημένη Οργάνωση ΑΗΕΡΑ, που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τα χαζο-άσχετα ΜΜΕ ως ''κύρια εκπρόσωπος της Ομογένειας''(!!!) κάνει τα ίδια και η ανιστόρητη πολιτειακή-πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, επαναλαμβάνει τα ίδια... λάθη. (Οι Ομογενείς ΗΠΑ αποκαλούν την σημερινή ΑΗΕΡΑ, ως ''οι νεογενίτσαροι Αχεπα-τζήδες'').
Σημ.: Με την διαχρονική άγνοια κι έλλειψη σοβαρότητας της πολιτειακής, πολιτικής ηγεσίας Ελλάδας, που δέχεται ως ''σοβαρούς συνομιλητές και εκπρόσωπους της Ομογένειας''(!!!), ΑΗΕΡΑ-τζήδες και ΑΗΙ-τζήδες, δεν θα προκαλούσε έκπληξη αν δεχτούν ως... ''σοβαρούς εκπροσώπους της Ομογένειας'' και τους προέδρους των απατεωνίστικων μικρο-Ομοσπονδιών Νέας Υόρκης και Βοστώνης. Από 'Ελληνες πολιτικούς, ΟΛΑ είναι πιθανά. (Μάιος '15)


Επιδημία με φωτιές σε ελληνικές εκκλησίες κι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ

Φωτιά σε εκκλησία στο Τεννεσσί, φωτιά σε εκκλησία στην δυτ. Φλόριδα, φωτιές σε εκκλησίες σε άλλες Πολιτείες, φωτιά και σε εκκλησία στο Μόντρεαλ. Τι συμβαίνει; ''Κατά σύμπτωση'' στις περισσότερες εκκλησίες μας στις ΗΠΑ (ιδιοκτήτης η Αρχιεπισκοπή, που βρώμικα τις οικειοποιήθηκε) που έπαθαν ζημιές από φωτιά, υπήρχαν οικονομικά προβλήματα ή ατασθαλίες (μέχρι και απάτες)... Σημ.: Και μία άλλη ''περίεργη σύμπτωση'' είναι ότι τελευταία, ελληνικές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ (εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα κλπ) καταστρέφονται από φωτιές (οι περισσότερες εμπρησμός γιά είσπραξη ασφάλειας).

Υπάρχει πιθανότητα να λήξει ο νέος καταστροφικός ''εμφύλιος'' στην ''μνημονιακή'' Ελλάδα;
Κόμματα εναντίον κομμάτων, πολιτικοί εναντίον πολιτικών, ΜΜΕ εναντίον ΜΜΕ, ''γερμανόφιλοι'' εναντίον ''ελληνόφιλων'', μίζα εναντίον κράτους, ''νταβατζήδες'' εναντίον κυβέρνησης, λαός αποβλακωμένος και άλλα πολλά, σε μία κατεστραμένη χώρα, με διαλυμένο κράτος, ατιμωρησία, διαπλοκή, διαφθορά, κομπλεξικούς πολιτικούς-μηδενικά, Βουλή με χαμηλού επίπεδου γελωτοποιούς της ''κομματικής πειθαρχίας'', βρώμα και ασυδοσία στον δημόσιο βίο, βόλεμα άχρηστων κρατικοδίαιτων ''ημέτερων'', μνημονιακή υποδούλωση και στην φυλακή μόνο ο 'Ακης (Τσοχατζόπουλος). Η Ελλάδα καταστράφηκε και το ''γλέντι'' συνεχίζεται, με ''πυροτεχνήματα'' γραφικών. Ο ''εμφύλιος'' σήμερα δεν γίνεται με σφαίρες. Υπάρχουν φονικότερα όπλα. Αυτά της διαίρεσης, αλληλοσπαραγμού, οικονομικής υποτέλειας, ξενομανίας, δουλοπρέπειας, δοσίλογων, υποβάθμισης της γλώσσας και της παιδείας. Οι ''προστάτες'' της Ελλάδας, δανειστές και μη, με την χρησιμοποίηση εγχώριων ''πρόθυμων'', εξακολουθούν να διαιρούν γιά να βασιλεύουν. Και η ιστορική φράση του Θεοδ. Κολοκοτρώνη παραμένει επίκαιρη (αλλά ποιός νοιάζεται;): «'Eλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι o ίδιος μας ο εαυτός». Η σύγχρονη νεο-Ελλάδα, ως συνέχεια του ραγιαδισμού και της κλεφτουριάς, των ''μαυραγοριτών'' και ''δοσίλογων'', των ξενόδουλων και δουλοπρεπών, ακολουθεί τον δρόμο των επιλογών της, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι ''εντυπωσιακό και συγκινητικό'' το ενδιαφέρον δανειστών, χωρών, κυβερνήσεων, ΜΜΕ, γιά την Ελλάδα
''Γιά το καλό της'' και ''το καλό του λαού της'' πιέζουν γιά νέο ''μνημόνιο'' εξαθλίωσης, γιά ''συμφωνία'' με τους εταίρους-δανειστές (τοκογλύφους). Και οι εγχώριοι ''ενδιαφερόμενοι''; Αυτοί, απλά τιμούν την ιστορική παράδοση νεο-Ελλήνων ξενόδουλων, δοσίλογων και μαυραγοριτών.

Διαπίστωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Συλλόγων Β. Αμερικής και του Ελληνικού Ιατρικού Σύλλογου Νέας Υόρκης:

''Οι προεδροπαράγοντες της Ομογένειας, ειδικά των Ομοσπονδιών, δεν κινδυνεύουν να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο, επειδή είναι ανεγκέφαλοι''
Με την διαπίστωση δεν γνωρίζουμε αν συμφώνησε και ο ιατρός, πρόεδρος του ''Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών'', πρόεδρος της ''Κεντρικής 'Ενωσης Δήμων Ελλάδας'' (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, που ''κάθε τρεις και λίγο'' είναι στη Νέα Υόρκη (με κρατικό χρήμα ή δικό του;), όπου κάνει δηλώσεις ''βαρυσήμαντες'' και περί Ομογένειας, με τις οποίες διασκεδάζουν οι Ομογενείς.
Ο κ. Πατούλης, συμμετείχε και σε εκδήλωση στο Γραφείο Τύπου, υπό την αιγίδα του γεν. Προξενείου (31 Μαρτίου '15) που είχε θέμα ''πως θα βοηθηθεί η Ελλάδα'' (τώρα σωθήκαμε), ενώ ως ''μεγάλη προσωπικότητα'', είχε προσκληθεί επίσημα να συμμετάσχει και στην παρέλαση της 29ης Μαρτίου '15, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Αστόριας, η οποία τον βράβευσε (δεν γνωρίζουμε τον λόγο της βράβευσης). Και το γεγονός ότι τιμήθηκε με ''πλάκα'' (29 Μαρτίου '15) από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ, που εξαπατά την Ομογένεια με τα χρήματα γιά την παρέλαση, σίγουρα αποτελεί ξεχωριστή... τιμή γιά τον κ. Πατούλη. Κατά συνέπεια, είναι χαρά μας να έχουμε στην Ομογένεια ως τακτικό επισκέπτη τον κ. Πατούλη, τον οποίον το ΚΑΛΑΜΙ θα ''τιμήσει'', όπως του πρέπει, φυσικά μαζί με τους ''καθώς πρέπει'' 'Ελληνες ιατρούς Νέας Υόρκης... (θα επανέλθουμε).
Σημ. 1: Ο κ. Πατούλης, όπως πληροφορεί με αναρτήσεις, είχε σημαντική συνάντηση και με τον... πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστόριας κ. Γαλάτουλα. Δεν μάθαμε εάν είχε βαρυσήμαντες συνομιλίες και με τον έτερο προσκεκλημένο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βοστώνης (γνωστή από... εράνους).
Σημ. 2: Είχαμε τους πρεδροπαράγοντες, είχαμε τους 'Ελληνες ''τουρίστες'' διπλωμάτες, είχαμε τους καθηγηταράδες-επιστημοναράδες Βοστώνης, που έβαλαν στόχο ''να πιάσουν τα άστρα'' και ''έπιασαν τα @@ του καράμπελα'', τώρα μας προέκυψαν και οι ιατροί Νέας Υόρκης που χρειάζονται...γιατρό.


Καμμένος και πάσης Ελλάδας: Με ''αέρια'' (π.χ. φυσικά αέρια, όπως υποθαλάσσια ή ''πορδές'') κάνουμε πολιτική

Ομιλούν στην Ελλάδα γιά ''πλούσια κοιτάσματα'' φυσικού αέριου και πετρέλαιου. Ομιλούσε και η Κύπρος γιά ''πλούσια κοιτάσματα'' στην ΑΟΖ της, αλλά οι έρευνες απόδειξαν το αντίθετο. Ο επικεφαλής του υπουργείου ''μίζας'' γνωστού και ως 'Αμυνας, μίλησε σε εκδήλωση-συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας στη Νέα Υόρκη (28 Μαρτίου '15) γιά επιθυμητή ''συνεκμετάλλευση με τις ΗΠΑ των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου''. Υπάρχουν κοιτάσματα; Και αν ναι, πόσο... ασήμαντα είναι γιά τις ΗΠΑ, που έλυσαν το ενεργειακό τους χάρη στην... Αλάσκα και δεν έχουν καμία διάθεση να εμπλακούν στις διενέξεις Ελλάδας (που ούτε ΑΟΖ τολμά να ανακηρύξει) και Κύπρου με την Τουρκία; Σε ότι αφορά το Ισραήλ, ο υπουργός αναρωτήθηκε: ''Γιατί να μην δώσουμε εναέριο χώρο, αυτό που χρειάζεται το Ισραήλ από την Ελλάδα. Από το Ισραήλ στην Κύπρο και μέχρι την Κρήτη;''.
Σημ.: Θα ήταν χρήσιμο γιά την Ελλάδα, αν έγραφαν τις δημόσιες δηλώσεις του υπουργού 'Αμυνας και αυτός να τις έκανε μετά διαβάζοντας το γραπτό κείμενο, ιδιαίτερα όταν ευρίσκεται εκτός Ελλάδας. Επειδή, όταν μιλά, πολλές φορές δεν σκέπτεται τι λέει και απλά...''ψεκάζει'' ως ''ρωποπερπερήθρας''.


Τα ''κορίτσια'' του Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ με τους παράξενους τίτλους
Η Δαρδανελίων, η Μωκησσού, η Φασσιανής και λοιποί, μητροπολίτες και επίσκοποι, πήραν τίτλους ''επαρχιών του θρόνου'' ανύπαρκτων σήμερα. Το δυστύχημα είναι ότι μας τις φόρεσαν ''φέσι'' στις ΗΠΑ. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους εμμονής του οικουμενικού Βαρθολομαίου να βάζει ''ξεφωνημένες'' σε επισκοπές και μητροπόλεις. Γνωρίζουμε όμως ότι το ''ποίμνιο'' (γιά ''άρμεγμα'') στις ΗΠΑ μειώνεται συνέχεια. Οι λάθος τακτικές- πολιτικές του φιλοχρήματου Βαρθολομαίου, είχαν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα: Η Ομογένεια εγκατέλειψε τις εκκλησίες που έχτισε και τώρα τις εκμεταλλεύονται οι νεόπλουτοι αποτυχημένοι μητροπολίτες, που αδιαφόρησαν γιά την διατήρηση της ελληνικότητας και ασχολήθηκαν βασικά με ''αρπαχτές''.

«Εάν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως, θα μείνει ένας μαλάκας, μία πουτάνα και ένας ρουφιάνος. Είναι αρκετά για να ξαναχτιστεί από την αρχή». (Οδυσσέας Ελύτης)

Ελληνικό Προξενείο στις ΗΠΑ, το ''υπηρεσιακό αυτοκίνητο'', το...ταξί και το γέλιο της Ομογένειας

Σε κάποια Πολιτεία των ΗΠΑ, όπου έχει έδρα μεγαλο-''προξενικό κατάστημα'', δηλ. ''διπλωματικό μαγαζί'' της Ελλάδας, το άτομο επικεφαλής, δεν γνωρίζει να οδηγεί. Το ''μαγαζί'' διαθέτει καινούργιο ''υπηρεσιακό αυτοκίνητο'' και είναι άγνωστο που και πως αυτό χρησιμοποιείται. Σίγουρα όχι από το άτομο-επικεφαλή του ''μαγαζιού'', γιά το οποίο πληρώνει το ελληνικό δημόσιο, δηλ. τα μόνιμα ''κορόϊδα'' 'Ελληνες -μνημονιακά- φορολογούμενοι. Το άτομο-επικεφαλής του γεν. Προξενείου, χρησιμοποιεί πάντα το ίδιο...ταξί γιά όλες τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα οι καφενόβιοι της περιοχής να γνωρίζουν από πρώτο χέρι (από τον οδηγό) που πήγε και τι έκανε η ''κορυφή'' του ''προξενικού καταστήματος''. Η Ομογένεια απλά γελά και αναρωτιέται: Σε τι οφελεί η ύπαρξη ''υπηρεσιακού αυτοκινήτου''; Γιά να είναι μόνιμα αραγμένο στο γκαράζ;;; (...(Φεβ. '15)

Π. Καμμένος κάνει ''ρόμπες'' Θεοδωράκη και Σαμαρά
Αιχμές κατά του επικεφαλής του "Ποταμιού" Σταύρου Θεοδωράκη, αφήνει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος , ο οποίος δηλώνει ότι αν χρειαστεί να μιλήσει μαζί του, θα μιλήσει κατευθείαν... στον Μπόμπολα. Πυρά και εναντίον του Αντώνη Σαμαρά.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" (1 Φεβ. '15), ο Πάνος Καμμένος λέει: «Σας έχω επαναλάβει πολλές φορές ότι αν χρειαστώ κάτι, αντί να μιλήσω με τον κ. Θεοδωράκη, θα μιλήσω κατευθείαν με τον κ. Μπόμπολα. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας πολύ καλός μάγειρας στο κρητικό του εστιατόριο, αλλά μπορεί, απογοητευμένος από το ότι δεν έγινε κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του, να συνεχίσει να μαγειρεύει κοχλιούς προς τέρψιν των φίλων του».
Σφοδρή είναι όμως και η επίθεση που εξαπολύει εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο λέει ότι «έχει σύρει τη ΝΔ στη νέα πολιτική του ερημιά... Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία του συνονθυλεύματος Πολιτικής Άνοιξης και ΛΑΟΣ που ο ίδιος δημιούργησε. Ουδέποτε ήταν στη Νέα Δημοκρατία. Άλλοτε την ανέτρεπε, άλλοτε την εκβίαζε και άλλοτε την καταλάμβανε με εισαγωγή στελεχών που στο παρελθόν δεν θα τολμούσαν να περάσουν την πόρτα της ΝΔ. Νέα Δημοκρατία και Αντώνης Σαμαράς είναι δύο έννοιες που δεν συνάδουν. Φοβάμαι πολύ ότι δεν θα υπάρχουν πλέον ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος».

Δικαστικά προβλήματα γιά ''κροίσο'' που υποτίθεται ''θα βοηθούσε'' την Ελλάδα
Λιβέρης, ελληνική πρωτοβουλίαΤο αφεντικό της Dow Chemicals και ''φίλος'' του ασοβάρευτου πρ. πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, o προβεβλημένος ''κροίσος'' Ανδρέας Λιβέρης, που ''θα'' έκανε και... ''επενδύσεις'' στην Ελλάδα, καταγγέλεται σε Δικαστήριο ότι χρησιμοποιούσε χρήματα της εταιρίας (όχι δικά του) γιά ταξίδια και να δηλώνει ''φιλάνθρωπος'' που ''θα'' βοηθούσε δεινοπαθούντες στην Ελλάδα, μέσω της ύποπτης και πονηρής Oργάνωσης ''Ελληνική Πρωτοβουλία'' (Hellenic Initiative). Βάσιμες υποψίες γιά ''ξέπλυμα χρήματος'' μέσω της υποτιθέμενης ''φιλανθρωπικής Οργάνωσης'' που μάζευε χρήμα από την Ομογένεια γιά να...βοηθήσει άπορους στην Ελλάδα (αλλά τα στελέχη της ΔΕΝ έδιναν από τα δικά τους). Φυσικό και αναμενόμενο το γεγονός ότι γιά τρία χρόνια ΔΕΝ έκαναν τίποτα ουσιαστικό γιά την Ελλάδα. Με χυδαίο τρόπο εκμεταλλεύτηκαν το δράμα των Ελλήνων, μόνο γιά την ''φιγούρα'' τους και την κομπλεξική ανάγκη τους γιά προσωπική προβολή, μέσω εξαγοράσιμων ΜΜΕ -σε Ελλάδα και Ομογένεια- και ''δημοσιογράφων'' της παραπληροφόρησης. Επιβεβαίωση του 'Κ'' -το μόνο ελληνικό ΜΜΕ- που από την αρχή τόνιζε ότι πρόκειται γιά ''παπατζήδες'', τυχοδιώκτες ψευτο-φιλάνθρωπους, που κορόϊδευαν τον δεινοπαθούντα λαό της Ελλάδας με την ''βοήθεια'' μερικών ''καραγκιόζηδων'' Ελλήνων πολιτικών (π.χ. Μηταράκη) γιά να προβάλλονται και να επωφεληθούν οικονομικά στην Ελλάδα, αγοράζοντας πολύ φτηνά από εξαθλιωμένους 'Ελληνες, γιά προσωπικό τους συμφέρον. Τους ''παπατζήδες'' ψευτο-φιλάνθρωπους ''κροίσους'' πρόβαλαν στην Ελλάδα μνημονιακά ΜΜΕ (Καθημερινή, 'Εθνος κ.ά.) και στην Ομογένεια το ''μαγαζάκι'' της Αστόρια, η ημερήσια ''γεροντοκόρη'' εφημερίδα. (Σχετικό δημοσίευμά μας γιά τον 2ο χορό τους, Οκτ. 2014)
Σημ.: Καλούμε τον ανόητο, που δηλώνεται ως ''πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ'' και στον χορό τους, Οκτ. '14, μίλησε ως ''κομματικός παπαγάλος'' γιά... success stories του ψεύτη, ακροδεξιού πρωθυπουργού, να βγει δημόσια να ''υποστηρίξει'' τους ''κροίσους'', νομίζοντας ότι κοροϊδεύει την Ομογένεια.

''Μπράβο'' στο ''Ιδρυμα Νιάρχος'' γιά τις χορηγίες και τις...''φιγούρες''
'Εδωσε 26.8 εκατομ. ευρώ σε χορηγίες γιά να βοηθήσει μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις. Σε ότι αφορά ΗΠΑ, έδωσε στην εκκλησία του παπα-Καρλούτσου στο Λονγκ 'Αϊλαντ, σε κάποια Οργάνωση (OXI Day) όπου ανακατεμένος είναι ο παπα-Καρλούτσος, στους ''κροίσους Ομογενείς'' όπου ανακατεμένος είναι ο παπα-Καρλούτσος κλπ. Αλλά έδωσε και στους ''τουρίστες'' του...γενικού Προξενείου Νέας Υόρκης γιά να προωθήσουν τον...τουρισμό. Δικαίωμα του παραγοντίζοντα προέδρου του Ιδρύματος, του κ. Δρακόπουλου να δίνει όπου θέλει, λεφτά του ''μακαρίτη εφοπλιστή'' είναι, δεν μας πέφτει λόγος. Αλλά η Ομογένεια δεν τρώει...''κουτόχορτο'', όπως νομίζει... Και κάτι άλλο: Πριν ένα χρόνο ανάγγειλε -στο χλιδάτο δείπνο, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά- δωρεά 100 εκατομ. στην Οργάνωση των ''κροίσων Ομογενών''. Επειδή η είδηση ''εξαφανίστηκε'' ακόμα και από την ''γεροντοκόρη'' Αστόριας, που την ''φροντίζει'' γιά να τον προβάλει, μπορεί ο κ. Δρακόπουλος να μας πει τι απόγινε με την δωρεά; Αληθεύει ότι η δωρεά-χορηγία στους ''παπατζήδες κροίσους'' ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ και δεν δόθηκε;

Ομογενείς προσοχή:
''Ομοσπονδία - μαϊμού'' εξαπατά γιά χρόνια την Ομογένεια
Η φερόμενη ως ''Οργάνωση'' με το όνομα ''Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής'' (Federation of Hellenic American Educators), με ''πρόεδρο'' την Στέλα Κοκόλη, ΔΕΝ είναι οργάνωση-εταιρία δηλωμένη σε κάποια Πολιτεία των ΗΠΑ (π.χ. Νέα Υόρκη, την οποίαν αναφέρει ως έδρα της). Λογικά, η ''Ομοσπονδία'' είναι μιά παρέα φίλων που παρουσιάζεται ως ''Οργάνωση-εταιρία'', με ''έδρα'' την διεύθυνση του σπιτιού της ''προέδρου'', στο Μπρούκλυν Νέας Υόρκης. Η ''Ομοσπονδία'' αυτή, χρησιμοποιώντας ανεύθυνα ελληνόφωνα έντυπα ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης (που δεν ελέγχουν πριν γιά να μην χάσουν χρήματα καταχωρήσεων) γιά παραπλάνηση-εξαπάτηση, τακτικά διαφημίζει ότι κάνει εκδηλώσεις, όπως η εξαγγελθείσα γιά τον αείμνηστο Θ. Σπυρόπουλο στις 13 Δεκεμβρίου, στο κτίριο της Ομοσπονδίας ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, στην Αστόρια. Προκαλούμε δημόσια την κ. Στ. Κοκόλη να αποδείξει ότι είναι τυπικά-νομικά υπαρκτή Οργάνωση, μη κερδοσκοπική εταιρία η ''Ομοσπονδία'' της. Αν δεν το πράξει, ας σταματήσει να εξαπατά τον Ελληνισμό.
Η Ομογένεια βαρέθηκε με όλα αυτά τα τυχοδιωκτικά προεδρο-σούργελα, που ''μιλάνε'' γιά παιδεία-ελληνικά σχολεία, αλλά δεν κάνουν τίποτα, εκτός από ''φιγούρες'', χαζο-ομιλίες και ''εμφανίσεις'' σε κοινωνικές εκδηλώσεις γιά φωτογραφία. Και το χειρότερο, καπηλεύονται -χωρίς ντροπή- την δουλειά άλλων (π.χ. σχολεία τσάρτερ), ενώ αποτρέπουν -με τα ''καραγκιοζιλίκια'' τους- σοβαρούς Ομογενείς να ασχοληθούν με την παιδεία.
Σημ.: Καλά θα κάνουν οι διάφοροι διαχρονικοί τυχοδιώκτες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την μνήμη του Θ. Σπυρόπουλου γιά τις ''φιγούρες'' τους.

''Βρε καθέτως το καλάμι, Πέτρο το καβάλησες και την ταπεινή μας γνώμη 'συ την εχαράμισες''
Ε - Ε - 'Ερχεται... Ο νέος ''ηγέτης'' της ''οργανωμένης Ομογένειας'' ΗΠΑ
Πέτρος Γαλάτουλας... Ο ένας, ο μοναδικός και ο ανεπανάληπτος, που θα... ''σώσει την Ομογένεια''!
Νέες ''σελίδες δόξας'' σύντομα, από τον αυτόκλητο μεγάλο ηγέτη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας ''γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης, που θέλει να...ενώσει τις διαλυμένες-πεθαμένες Οργανώσεις (Ομοσπονδίες) υπό την προεδρία του, χωρίς η Οργάνωσή του να γνωρίζει τίποτα από την ''μυστική διπλωματία'' του κ. πρόεδρου, που γελοιοποιεί και την Ομοσπονδία Νέας Υόρκης. Διαδίδοντας ότι έχει ''ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου'' (γιά...''ρουσφέτια'') και αγνοώντας ότι ''μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς πισινούς'', έκανε την ''αρχηγική του εμφάνιση'' σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας εγκάθετων απατεωνίσκων Βοστώνης. Μπορεί ''η Ομογένεια να χάνεται και οι προέδροι να χτενίζονται'', αλλά ο Πέτρος θέλει να ''σώσει'' τους Ομογενείς με τα...''προσόντα'' του και να πιστοποιήσει ότι η προεδροποίησή του δείχνει το κατώτατο επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ''οργανωμένη'' Ομογένεια.
ΠΡΟΣ ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΗ ΑΣΤΟΡΙΑΣ'': Ολόκληρη Νέα Υόρκη, άλλον γιά να ''προωθήσετε'' ως... ''ηγέτη'' της (διαλυμένης) ''οργανωμένης Ομογένειας'', δεν βρήκατε; 'Επρεπε να επιλέξετε έναν γραφικό και αστοιχείωτο καλαμο-ιππεύσαντα, γιά να γελά και η εκτός ''γκέττο'' Ομογένεια;;; Να περιμένουμε και ''βαρυσήμαντη αρθρογραφία'' του ''μεγαλοπρόεδρου'' (με την φτωχή γνώση ελληνικής και μηδενική γνώση αγγλικής), που θα γράφει γνωστή κυρία και θα ''υπογράφει'' ο πρόεδρος-ψωνάρα (γινόταν και με τoν μακαρίτη Θεόδωρο, Σικάγου) γιά να γελάσει και το ''παρδαλό κατσίκι'' ή θα σοβαρευτείτε και θα στερηθούμε το γέλιο;;;

Εντυπωσιακές εκδηλώσεις-παρελάσεις ανά τις παροικίες της Ομογένειας ΗΠΑ, γιά 28η Οκτωβρίου
Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εθνική επέτειος ανά τις παροικίες μας στις ΗΠΑ. Φυσικό και αναμενόμενο, αφού το ΟΧΙ των Ελλήνων του '40, καθιέρωσε και τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ, εξαιτίας του θαυμασμού των Αμερικανών γιά το ηρωϊκό 'Επος. Παρελάσεις και εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις παροικίες μας με πρωτοβουλία των τοπικών Οργανώσεων, ενώ στα Προξενεία μας και στην Πρεσβεία δόθηκαν δεξιώσεις κι έγιναν τελετές. Το ΟΧΙ τιμήθηκε και στις εκκλησίες της ''ελληνικής'' Αρχιεπισκοπής, με δοξολογίες και λοιπές εορταστικές εκδηλώσεις.
Σημ.: Τα παραπάνω -που θα έπρεπε να γίνουν 28 Οκτωβρίου 2014- δεν έγιναν...Τίποτα... Απλούστατα, γιατί η (διαλυμένη) ''οργανωμένη Ομογένεια'' (στις ΗΠΑ), των άχρηστων ψώνιων, είναι γιά τα σκουπίδια, ενώ η Αρχιεπισκοπή και οι διπλωμάτες, είναι γιά τα...μπάζα. Προς τιμήν τους, την επέτειο τίμησαν με παρελάσεις και λοιπές εκδηλώσεις, μόνο οι 'Ελληνες στο Τορόντο και στο Μόντρεαλ (Καναδά). Οι μόνοι στην αμερικάνικη ήπειρο.

Γίνονται τέτοια στην Ελλάδα;
Διαβάζουμε στις ειδήσεις: «...Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφορικά με την συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές (ψήφοι), ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. H διενέργεια έρευνας γίνεται, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή...». Υπάρχουν και δωροδοκούμενοι πασοκο-δεξιοί βουλευτές; Επειδή ίσαμε σήμερα γνωρίζαμε γιά νεόπλουτα εξαγοράσιμα ''λαμόγια'' της ''μίζας'' και της ''αρπαχτής''. Τώρα, από ''λαμόγια'' έγιναν απλά ''δωροδοκούμενοι'';
(Σημ.: Η έρευνα της...''δικαιοσύνης'', θα μπεί τελικά στο...αρχείο, όπως συνηθίζεται στο κράτος-μπανανία)


Η Ελλάδα ''σκίζει'': Τα αεροπλανοφόρα της, της έτοιμα να σώσουν 'Ελληνες σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη
Σαν ''κεραυνός'' έπεσε στην συνεδρίαση -16 Οκτ. '14- της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής (ναι, υπάρχει και τέτοια) η βαρυσήμαντη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου γιά Απόδημο Ελληνισμό (ναι, υπάρχει και τέτοιος) Κυριάκου Γεροντόπουλου, όπως διαβάζουμε στις ειδήσεις: «...Ο κ. Γεροντόπουλος, χωρίς να αποκαλύψει, όπως είπε, απόρρητα στοιχεία, διαβεβαίωσε την Επιτροπή ότι σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε, εάν χρειασθεί να εκκενωθούν ή να μεταφερθούν από οποιοδήποτε σημείο της Ουκρανίας ομογενείς προκειμένου να προστατευθούν. Τόνισε μάλιστα ότι ανάλογος ''μηχανισμός'' έχει στηθεί και για οποιοδήποτε σημείο του κόσμου όπου υπάρχουν ελληνικής καταγωγής πολίτες...». Το παράδοξο δεν είναι ότι η δήλωση ''κούφανε'' τους ''κουφούς'' βουλευτές της άχρηστης Επιτροπής, ούτε τα...''απόρρητα στοιχεία''. Είναι ότι δεν σηκώθηκε ένας να του πει: ''Σιγά ρε μεγάλε... Αυτά τα χαζά ακούει και ο Καλαματιανός πρέσβης στην Ουάσιγκτον και μιλά σε ομογενειακές εκδηλώσεις-φαγοπότια, γιά πρωθυπουργικά success stories και διαστημικό κέντρο Καλαμάτας''.

Success Story: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εκδώσει, συνολικά, μόνο 490 καταδικαστικές αποφάσεις γιά ελληνικές υποθέσεις, που έχουν σχέση με το κράτος.

O ''προϋπολογισμός πείνας'' για τον 2014 ψηφίστηκε από τους βουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (153) στο ελληνικό Κοινοβούλιο της διαφθοράς, παραγραφής και ''μίζας'' (7 Δεκ.'13). Πρόκειται γιά έναν προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, ''κομμένο και ραμμένο'' στα μέτρα των διεθνών πιστωτών της χώρας.

''Χαστούκι'' της Σερβίας σε ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Με νέο νόμο που ψήφισε η σερβική Βουλή, η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί γιά το όφελος της εθνικής οικονομίας και των αναγκών του σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων! Πρόκειται για ενέργεια της σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ''Ενωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»! Τώρα ένα τεράστιο ''αγκάθι'', η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας, από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, επειδή έχουν εγκαταστήσει στην χώρα συγκυβέρνηση δουλοπρεπών ''ναι-ναι-κων''.

Η Ελλάδα των διεφθαρμένων ''ΝΑΙ-ΝΑΙ-κων'' της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Από τις ειδήσεις: ''... Ζευγάρι ανέργων από την Ξάνθη είδε το σπίτι στο οποίο διέμενε να βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέος περίπου 1.700 ευρώ που είχε προκύψει από ανεξόφλητα κοινόχρηστα. Η κυρία Τάνια Μ., είναι μητέρα ενός 5χρονου και ενός 8χρονου και το διαμέρισμα στο οποίο έμενε με την οικογένειά της, βγήκε σε πλειστηριασμό στις 16 Οκτωβρίου '13, για το χρέος που προήλθε από ανεξόφλητους λογαριασμούς κοινοχρήστων. Το ζευγάρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει πως αυτό συνέβηκε, βρέθηκε στον δρόμο, καθώς το σπίτι τους πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ κατά την διάρκεια του πλειστηριασμού, ενώ όπως αναφέρουν η αξία του ανέρχεται σε 140.000 ευρώ...''
- Η Ελλάδα έχει 118.445 σκάφη αναψυχής δηλωμένα στις διάφορες υπηρεσίες. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών αυτών πληρώνουν στην Εφορία κάθε χρόνο περίπου 473.000 ευρώ. Δηλαδή τέσσερα (4) ευρώ το κάθε σκάφος το χρόνο !!!

''Success Stories'' μιάς συγκυβέρνησης διεφθαρμένων πολιτικών απατεώνων
- Στο ''σφυρί'' το σπίτι τετραμελούς οικογένειας (Πύργο), για χρέος... 200 ευρώ σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας!
- Ελληνίδα Βουλευτίνα (Μ. Γιαννακάκη): ''Το αφορολόγητο των βουλευτών φθάνει έως και 75%''.
- 'Ολι Ρεν: ''H Ελλάδα θα είναι σε καθεστώς αυστηρής επιτήρησης μέχρι να ξεπληρώσει το 75% του χρέους της'' (δηλαδή, γιά περίπου 40-60 χρόνια).
- ΓΣΕΕ: Φτωχός σχεδόν ένας στους τέσσερις 'Eλληνες. Και τρεις στους δέκα στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Το 34% των Ελλήνων αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των βασικών τους αναγκών - Συντριπτικές οι απώλειες εσόδων λόγω Μνημονίου στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Με λιγότερα από 334 ευρώ το μήνα ζει ένας στους δύο φτωχούς στην Ελλάδα.
- Δηλώσεις γιά την επέτειο του ΟΧΙ, από τους ΝΑΙ-ΝΑΙ-κους ηγέτες της συγκυβέρνησης


Μετά τους ήρωες του 1821, ο... Σαμαράς

Μιλώντας το πρωί της 21ης Οκτωβρίου στο ραδιόφωνο "Βήμα FM", o Π. Μπαλτάκος (γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου) αναφέρθηκε στην τρόϊκα, στο Μνημόνιο και εκθείασε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο Σαμαράς κυβερνά με επιτυχία στην πιο δύσκολη κρίση, μετά την επανάσταση του 1821».

Συγκρούσεις και πλημμύρες στην Αθήνα
ΚΥΚΛΟΙ της πασοκικής Χαριλάου Τρικούπη (στην οποία ηγείται ο Μπένυ), συγκρούστηκαν με κύκλους του υπουργείου 'Αμυνας (στο οποίο ηγείται ο Αβραμό), όταν προσπάθησαν να (περι)κυκλώσουν το τετράγωνο που ονομάζεται ''πεντάγωνο''. Και το κακό ολοκληρώθηκε, όταν οι ΠΗΓΕΣ του υπουργείου, υπερχείλισαν και συναντήθηκαν με τις υπερχειλισμένες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η Αθήνα. Tα ύδατα των πηγών κατέληξαν στον Σκαραμαγκά, με αποτέλεσμα να βουλιάξουν τα υποβρύχια. Ευτυχώς, δεν πνίγηκε κάποιος πολιτικός, επειδή οι φελλοί πάντα επιπλέουν... Και η ζωή συνεχίζεται στο ελλαδιστάν- μπανανιστάν, με μόνιμο θύμα την στοιχειώδη νοημοσύνη. Σημ.: Οι κόντρες Βενιζέλου-Αβραμόπουλου γίνονται γιά την... ηγεσία της Δεξιάς, στην μετά-Σαμαρά εποχή.

Δημιουργήθηκε η μεγάλη Δεξιά
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε κόμμα ένα, γιά την υπεράσπιση των... μνημονίων. Το ΠΑΣΟΚ, μετά από 39 χρόνια παρουσία στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, από 23 Οκτωβρίου 2013, έγινε κι επίσημα ''παρακλάδι'' της ''Νέας Δημοκρατίας''. Aπό τώρα, ουσιαστικά, θα έχουμε μία Δεξιά, που θα ονομάζεται προσωρινά ''ΝΕΑ πασοκική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'', ενώ ο τελευταίος πρόεδρος, του πρώην ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος ''Μπένυ'' Βενιζέλος, θα διεκδικήσει στο μέλλον την ηγεσία της Δεξιάς, γιατί μόνο έτσι ίσως ικανοποιήσει την φιλοδοξία του να γίνει πρωθυπουργός, κάποια μέρα, γιά να... αποτελειώσει την Ελλάδα. Φυσικά, γιά πρόεδρος Δημοκρατίας προορίζεται ο ''γερμανός'' Κ. Σημίτης, ενώ ο Αβραμό, απλά παρατηρεί τις εξελίξεις.
Σημ.: 'Αλλο η ''σωτηρία της χώρας'' και άλλο η ''σωτηρία του κομματικού κράτους''.

Ομογενείς ΗΠΑ, ετοιμαστείτε γιά έναν μικρό έρανο, ''υπέρ υπουργού''
Γιά να καλύψουμε τα έξοδα ενός τακτικού επισκέπτη μας, μεγαλο-υπουργού, γιά να μην επιβαρυνθεί ο εξαθλιωμένος λαός στην Ελλάδα, που πληρώνει πάντα τα ''τουριστικά ταξίδια'' των πολιτικών.
'Οχι, δεν πρόκειται γιά τον μεγαλύτερο ''καραγκιόζη'' όλων των εποχών που πέρασε από τις ΗΠΑ, αυτόν του Πολιτισμού, που πρόσφατα έκανε ''τουρισμό'' δύο εβδομάδων διαμένοντας σε πανάκριβα ξενοδοχεία (Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη και πάλι Ουάσιγκτον) γιά το απόλυτο τίποτα (σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό που κατάφερε έκπτωση 40-50%). Ούτε πάλι γιά υπουργό / υπουργίνα που ήρθε Νέα Υόρκη μαζί με γκόμενα / γκόμενο. Πρόκειται γιά μεγαλο-υπουργό, τακτικό επισκέπτη στις ΗΠΑ, ο οποίος ζήτησε επίμονα από έδρα πανεπιστημιακή να τον...προσκαλέσει ως ομιλητή (Νοέμβριο), γιά να δικαιολογήσει πάλι το ταξίδι με κρατικό χρήμα. Κι επειδή οι 'Ελληνες πολιτικοί, ούτε αξιοπρέπεια, ούτε φιλότιμο έχουν και ούτε ποτέ δίνουν έστω ένα ευρώ σε δεινοπαθούντες, παρά ΜΟΝΟ αρπάζουν φανερά και κρυφά, ετοιμαστείτε να πληρώσουμε εμείς τα έξοδα και όχι ο βαρειά φορολογούμενος λαός στην Ελλάδα, ώστε να σώσουμε τα προσχήματα και την απωλεσθείσα χρόνια πριν ''τιμή'' των Ελλήνων πολιτικών... Σημ.: Ο υπουργός, κάθε 3 μήνες είναι στις ΗΠΑ και φροντίζει πάντα να βρίσκει αφορμές, γιά να πληρώνει τα ταξίδια του το Δημόσιο.

Μοναδική ''επιτυχία'' ομογενειακής Οργάνωσης
Συναυλία γιά την ενίσχυση του Ταμείου της Παρέλασης (γιά 25η Μαρτίου) διοργάνωσε (9 Οκτ.'13) η ημιδιαλυμένη Ομοσπονδία ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνη). Συμμετείχε το μουσικό συγκρότημα από Ελλάδα «Ομάδα Νίκος Γκάτσος» του Πολιτιστικού Συλλόγου, 'Ανω Σύρου. 'Εξοδα, κάτι παραπάνω από 6.000 δολ. 'Εσοδα, περίπου 4.800 δολ. Οι φωτογραφίες ''προεδροπαραγόντων'', αμέτρητες. Και σε ανώτερα.

'Εντονες φήμες ότι θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του σκηνοθέτη-μαντινάδα
''ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ'': Μην ψάχνετε τον υπουργό Πολιτισμού, τον Πάνο, στην Αθήνα. ''Eξάγει πολιτισμό'' στις ΗΠΑ γιά (συνολικά) δύο εβδομάδες
Γιά να αποδείξει στην πράξη ότι λεφτά πάντα υπάρχουν γιά τον διαχρονικό... ''τουρισμό πολιτικών'' και ειδικά τώρα, χάρη στο ''success story'' της συγκυβέρνησης.
Επίσημα, ο υπουργός, ήρθε 9 ημέρες ενωρίτερα γιά τα εγκαίνια έκθεσης στην Ουάσιγκτον, αλλά κινείται μεταξύ Ουάσιγκτον και Νέας Υόρκης, ας είναι καλά τα ''κορόϊδα'' 'Ελληνες φορολογούμενοι πολίτες. O υπουργός ενσωματώθηκε στην πρωθυπουργική αποστολή από 29 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Η έκθεση «Ουρανός και Γη. Η τέχνη του Βυζαντίου από ελληνικές συλλογές», διοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού - Αθλητισμού και το Μουσείο Μπενάκη στις ΗΠΑ. Στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσινγκτον (ήταν να γίνουν τα επίσημα εγκαίνια 2 Οκτωβρίου) και θα διαρκέσει ίσαμε 2 Μαρτίου 2014. Δυστυχώς τα εγκαίνια δεν έγιναν εξαιτίας του ''κλεισίματος'' των κυβερνητικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ (shutdown), αλλά ο υπουργός συνέχισε τον τουρισμό του και μάλιστα προτιμούσε να διαμένει σε πανάκριβα ξενοδοχεία.
'Οταν πολιτικοί-υπουργοί ψάχνουν... λόγους γιά να δικαιολογήσουν τον τουρισμό τους
Aφού τον... ''ξετρυπώσαμε'' και του χαλάσαμε τις... ''διακοπές'' στην Ουάσιγκτον, ο Πανούλης μας πληροφόρησε ότι στην διάρκεια της ''υψηλής υπουργικής αποστολής'' στις ΗΠΑ, ''θα παραλάβει -27 Σεπ.'13- από τον Γενικό Πρόξενο στη Νέα Υόρκη κ. Γιώργο Ηλιόπουλο, κατά την διάρκεια μικρής τελετής στην Προξενική κατοικία, ειδώλιο νεολιθικής εποχής που παραδόθηκε στην ελληνική πολιτεία από Αμερικανό συλλέκτη''.
Υστερόγραφο: Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός είχε κλείσει ήδη ραντεβού σε ακριβό, φημισμένο κομμωτήριο στο Μανχάτταν, γιά να επιλέξει την νέα βαφή μαλλιών. Και αυτό θα γίνει, επειδή ο μικροσκηνοθέτης με την μαντινάδα στον πρωθυπουργό, του ζήτησε να πρωταγωνιστήσει στην νέα του ταινία ''ο Θεός αγαπάει το χαϊβάνι''. Μετά την μεσολάβηση του Πάνου, εξαιτίας της ''μαντινάδας-γλύψιμο'' στον Καλαματιανό, λέγεται ότι ο σκηνοθέτης, πήρε επιχορήγηση γιά την ταινία του ''ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι''.

Τα παραμύθια με τα περίφημα Ινστιτούτα-Τhink Tank στις ΗΠΑ
Επειδή άσχετα, δυστυχώς, με την πραγματικότητα στις ΗΠΑ, ΜΜΕ Ελλάδας αναφέρονται συχνά στα ''κέντρα λήψης αποφάσεων'' και στα ''σημαντικά Ινστιτούτα-δεξαμενές σκέψης'' στην Ουάσιγκτον (Brookings, Stratfor κ.ά.), αξίζει να τονιστεί ότι αγνοούν ότι αυτά δεν είναι τόσο υπολογίσιμα και ''σημαντικά'', όσο παρουσιάζονται, δυστυχώς, μόνο στην Ελλάδα. Μπορεί πριν 20 χρόνια στην εποχή του... φαξ, να έπαιζαν κάποιο ρόλο, τώρα όχι. Απλά υπάρχουν, γιά να έχουν εργασία πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης ή υπουργείων ή του Κογκρέσσου. Και καταρτίζουν εκθέσεις, γιά τις οποίες ελάχιστοι ενδιαφέρονται, ανάλογα με τα συμφέροντά τους τα οικονομικά ή τα ''λόμπις'' που υπηρετούν. Σήμερα, με την εξάπλωση του ιντερνέτ, τα Ινστιτούτα αυτά απλά υπάρχουν και προσπαθούν να επιζήσουν στοχεύοντας σε χρηματικές εισφορές διαφόρων γιά.... φοροαπαλλαγή τους. Το να ομιλεί ένας πρωθυπουργός σε ένα από αυτά, με κοινό 20-30 ατόμων, είναι ουσιαστικά... χάσιμο χρόνου, αλλά στην Ελλάδα, θεωρείται ακόμα... σπουδαία υπόθεση.

Μεγάλη αίσθηση στις ΗΠΑ, προκάλεσε η απόφαση της ''καλής Χρυσής Αυγής'' να κάνει επίτιμο πρόεδρό της, τον ''μνημονιακό'' κ. Μπάμπη (Παπαδημητρίου) της ''Καθημερινής'' και του ''Σκάϊ''.

Η Ομογένεια καλωσορίζει τον πρωθυπουργό στη Νέα Υόρκη (Σεπ. '13), με μιά... μαντινάδα (είναι της μόδας):
«'Ερχεσαι πάλι Αμερική, σίγουρος γιά τη νίκη / αλλά θα φύγεις Αντωνάκη μας, γεμάτος ''μπινελίκι''»
(Yπουργέ ''Πολιτισμού'': Γιά την μαντινάδα, επειδή οι Ομογενείς δεν είμαστε σαν τον σκηνοθετάκο της ταινίας ''ο Θεός αγαπάει το χαϊβάνι'', που ενδιαφέρθηκες να τα ''πάρει'' γιά μιά μαντινάδα-''γλύψιμο'' στον πρωθυπουργό, παρακαλούμε, οποιαδήποτε χορηγία να δοθεί στον πρωθυπουργικό φίλο και υποστηρικτή του, τον εκατομμυριούχο πρόεδρο της ανύπαρκτης Νομαρχιακής Επιτροπής ''Νέας Δημοκρατίας'', ανατολικών ΗΠΑ. Κι αν περισσέψουν, δώστα στο ''Δίκτυο 21'', που στην Ουάσιγκτον το θεωρούν ''των άκρων'')

Ελλάς, το μεγαλείο σου
Μπέρδεψαν τα... ραδίκια με τα... βερύκοκα
Η ''πολιτική-κομματική χαβούζα'' καλά κρατεί στην Ελλάδα. Διάλογοι απείρου κάλους στην μνημονιακή ''σαμαροκώσταινα'' με το φημισμένο... ''success story'' της. Καταγγελίες γιά χρηματισμούς κλπ εναντίον του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη, από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρόεδρου ΑΝΕΛ, με αφορμή την δήλωση Καμμένου να ''λιντσάρουν δήμαρχο'' (ο βλαχοδήμαρχος, ''πασοκο-λαμόγιο'', ανακατεμένος σε σκάνδαλο στο παρελθόν). Τα σχετικά, δημοσιοποίησε ο ''γκεμπελίσκος'' του πρωθυπουργικού γραφείου.

''Αδειάζουν'' οι Γερμανοί τον πρωθυπουργό
Bloomberg: Aνώτερος Γερμανός κοινοβουλευτικός αξιωματούχος απόρριψε τις ελληνικές ελπίδες περί εξασφάλισης περισσότερης βοήθειας χωρίς πρόσθετα μέτρα λιτότητας, αντικρούοντας δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. "Σε περίπτωση που χρειαστεί η Ελλάδα περαιτέρω βοήθεια είναι απολύτως σαφές ότι θα πρέπει να συνδέεται με νέους όρους", δήλωσε ο Michael Meister, αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της καγκελαρίου 'Aνγκελα Μέρκελ.

"Αν δεν έχετε στο σπίτι σας έργα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε ζείτε στο σκοτάδι" (Bernard Shaw)
Ρεπούση προτείνει κατάργηση αρχαίων ελληνικών. Τι συμφέροντα εξυπηρετεί;
Αντί η ψωνάρα, ''καθηγήτρια του πισινού'' και βουλευτίνα (ΔΗΜΑΡ) ν' ασχολείται με ''συνωστισμούς Σμύρνης'', κατάργηση αρχαίων ελληνικών κ.ά., καλύτερα να πει στον κόσμο, γιά το διαπλεκόμενο κόμμα της, ΠΟΙΟΣ μαγαλοεπιχειρηματίας πλήρωσε όλα τα προεκλογικά έξοδα, ακόμα και το τύπωμα υλικού, τύπου...πήγασου.

Tης ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ θα ηγηθεί ο πρωθυπουργός ή ο αντιπρόεδρος και Υπ. Εξ.;
Αν και είχε ανακοινωθεί ότι ο κ. E. Βενιζέλος θα ηγηθεί της αποστολής (το είχε δηλώσει και ο ίδιος), τώρα λέγεται ότι στην Νέα Υόρκη (τέλη Σεπτέμβριου), μεταβαίνει και ο κ. Aντ. Σαμαράς, οπότε φυσικό είναι της αποστολής να ηγείται ο πρωθυπουργός. Επειδή οι κόντρες πρωθυπουργού και αντιπρόεδρου γιά το ζήτημα ακούγονται μέχρι την... Αμερική, ας το ξεκαθαρίσουν, γιατί η διεθνής Κοινότητα ανυπομονεί, με αγωνία και συγκίνηση, να συναντήσει τους δύο κορυφαίους ηγέτες του ελληνικού μνημονιακού ''success story'', πριν τις αναμενόμενες, πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

To ελληνικό οικονομικό ''success story''
''Ανησυχητική και εκρηκτική είναι η πορεία του ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο ανήλθε στα 321.6 δισ. ευρώ, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2013, ύψος μεγαλύτερο από το χρέος που είχε η Ελλάδα το 2009, πριν ξεσπάσει η κρίση'' (και μπει στα ''μνημόνια''). Aπό τα 110% το ΑΠΕ προ μνημονίων, πήγε στα 180%.

Οι Ισραηλινοί (και ειδικά οι Αμερικανο-''Εβραίοι'') ομιλούν γιά... ρατσισμό, ξενοφοβία-διακρίσεις στην Ελλάδα, αλλά αποδεικνύονται αυτοί ως... ρατσιστές!

''Θου Κύριε'': Εξελίξεις στα εκκλησιαστικά μας στις ΗΠΑ
- Ενώ είχαν γίνει ''κ....'' και τρώγονταν γιά χρόνια άγρια, τελικά αντάλλαξαν αγκαλιές, ασπασμούς και φιλιά πρόσφατα: Ο Βοστώνης Μεθόδιος και ο Καλμουκίας Θεόδωρος. Τώρα, εργάζονται μαζί γιά να 'ρθει ο οικουμενικός Βαρθολομαίος στην... παρέλαση γιά 25η Μαρτίου, στην Βοστώνη.
- Προσοχή τα μωρά σας στην Νέα
Υερσέη. Ο εκεί ''άγιος'' αν ακούσει μωρό να κλαίει, μέσα στην εκκλησία, ''δαιμονίζεται''.
- Είναι ζήτημα μηνών η αντικατάσταση του Αμερικής, Δημήτριου. Ερίζουν οι ''άγιοι'', Νέας Υερσέης και Βοστώνης γιά διάδοχοι, αλλά μάταια. Η εκκλησιαστική ''μαφία'' στην Πόλη, σε συνεργασία με τον παπα Αλέξανδρο Ρασπούτιν (Νέα Υόρκη), έχει άλλα -καλαματιανά- σχέδια.

Ευχάριστα νέα: Το ανύπαρκτο υφυπουργείο Εξωτερικών γιά Απόδημους, μαζί με την άχρηστη ΓΓΑΕ, επισκευάζουν κατασκηνώσεις στην Ελλάδα γιά υπερήλικες ''προεδροπαράγοντες της Ομογένειας''
Οι δύο κατασκηνώσεις (Μαλεσίνα, Φθιώτιδα και Επανωμή, Θεσσαλονίκη), δεν λειτουργούν από τον χρόνο 2010. Φιλοξενούσαν τα καλοκαίρια παιδιά Ομογενών. Εξαιτίας μνημονίων έκλεισαν. Τώρα υπάρχει η σκέψη να ξαναλειτουργήσουν, όχι με παιδιά, αλλά με ''μεγάλα παιδιά'': Τους υπερήλικες, μόνιμους ''προεδροπαράγοντες της Ομογένειας'', δηλαδή, με αυτούς στους οποίους στηρίζονταν (γιά να δικαιολογούν την ύπαρξή τους) η κάθε άχρηστη κρατικοδίαιτη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) και ο κάθε τυχοδιώκτης ''παπατζής'' υφυπουργός Εξωτερικών. Τα παιδιά των Ομογενών δεν ασχολήθηκαν, ούτε ασχολούνται με τον ''οργανωμένο Ελληνισμό'' ανά τις παροικίες. Αυτός καταστράφηκε από τα ''ψώνια'', αφηνιασμένα και μη, δηλ. τους ''μόνιμους προεδροπαράγοντες'', τους ''εκλεκτούς'' της Αθήνας. Σημ.: Ο γελωτοποιός και άσχετος υφυπουργός Εξωτερικών, ''αρμόδιος γιά Απόδημους'', Κυρ. Γεροντόπουλος,
δεν έχει κάτι πιό σοβαρό γιά να ασχοληθεί;

Εδώ ο κόσμος καίγεται... ή ''άσε τον πελόν στην πελάρα του''
Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος και ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Yona Metzger, υπογράφουν από κοινού την δήλωση-συμφωνία ότι ''οι Εβραίοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τη Σταύρωση του Ιησού Χριστού''.

Προς πρωθυπουργό Ελλάδας:
Θα μπορούσε ο κυβερνητικός σας εκπρόσωπος να κάνει δύο-τρεις δηλώσεις κάθε ημέρα, γιά οτιδήποτε; Η διασκέδαση και το γέλιο χρειάζονται.

Το καλύτερο ανέκδοτο που έχει πει ποτέ υπουργός
«Mε απόφαση της Βουλής, όλα τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, δεν θα πάνε γενικά στον κρατικό προϋπολογισμό και, αυτό που φοβούνται πολλοί, στους δανειστές, αλλά θα δημιουργηθεί ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης γενεών, ένας κουμπαράς δηλαδή, όπου θα καταλήγουν όλα τα έσοδα»... (Γ. Μανιάτης, υπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας, 3 Αυγ. '13).

Γιά να μη σας παραμυθιάζουν οι άλλοι με υποθέσεις, διαβάστε ατόφιες, φρέσκες και καυτές ειδήσεις (χωρίς λογοκρισία):
- Ανακούφιση στις ΗΠΑ από τα θετικά σχόλια Σαμαρά για Ομπάμα.
- Σε 10 λεπτά από τώρα ορκίζεται αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ο μπούας Βενιζέλος.
- Καταργήθηκε η 4η Ιουλίου ως εθνική εορτή των Αμερικανών. Αντικαθίσταται από τη εορτή μαρίδας του Πειραιά.
- 'Αγριο ξύλο και πυροβολισμοί στη Wall Street για ένα αυτόγραφο του Στουρνάρα.
- Μπαράκ Ομπάμα: «Μπήκα στην πολιτική γιατί επηρεάστηκα καθοριστικά από τη σκέψη του Γιώργου Βουλγαράκη».
- Μισέλ Ομπάμα: «Είμαι δυστυχισμένη. Μπροστά στην Φωτεινή Πιπιλή φαίνομαι μπάζο».
- Συμβαίνει τώρα! Σκάνδαλο ξέσπασε στο Πεντάγωνο. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έκανε ιδιαίτερα μαθήματα γεωπολιτικής και θεωρίας του χάους σε στρατηγούς, χωρίς να κόψει αποδείξεις.
- Ο 'Αδωνις συμφώνησε να ξεκινήσει εκπομπές τηλεπωλήσεων βιβλίων στο CNN.
- Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως κάτι ασύλληπτο. Προϊστορικό χάρτη της Αμερικής, που έφερε την ονομασία ''Καλαμάτα''.
- Αίτημα πρόσληψης στην ΕΔΤ υπέβαλε στον Χρήστο Χωμενίδη, ο Λάρι Κινγκ.
- 'Αρχισαν (χωρίς να ανακοινωθούν) τα πειράματα της NASA για την κλωνοποίηση του 'Ακη Γεροντόπουλου.

Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Ελλάδας και Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ΗΠΑ: Συγκρίσεις

Πως γίνεται σε ολόκληρη Αμερική (ΗΠΑ) των 315 εκατομ. κατοίκων η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (PBS) να έχει μόνο 548 άτομα ως προσωπικό και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην Ελλάδα των 11 εκατομ. κατοίκων, να χρειάζεται περισσότερα από 2.000;

Τι πρότεινε ο Μπαράκ Ομπάμα ως γερουσιαστής (2007) γιά τα Σκόπια
Kαλούσε την κυβέρνηση Σκοπίων να εγκαταλείψει την ''αλυτρωτική, εχθρική προπαγάνδα'' κατά της Ελλάδας

Ο... ανύπαρκτος ''αγώνας'' γιά την Κύπρο, συνεχίζεται με... μνημόσυνα
Πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο ''φελλός'' υπουργός Notis Mitaraki θέλει επίμονα ο πρωθυπουργός να μεταβεί, μετά την Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη γιά να συναντηθεί με τους...''σωτήρες'' της Ελλάδας, τους Ελληνοαμερικανούς, Ελληνοαυστραλούς κλπ, πολυεκατομμυριούχους, που πήγαν με τον Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα πριν ένα χρόνο και τα ΜΜΕ έγραφαν ότι θα δώσουν εκατομμύρια γιά την ανακούφιση... δεινοπαθούντων και ότι θα κάνουν μεγάλες... επενδύσεις (Λιβέρης, Κάλαμος, Κατσιματίδης και σία). Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, μέσα σε ένα χρόνο (ούτε πρόκειται να γίνει, γιατί οι ''σωτήρες'' θέλουν να αρπάξουν κανένα ''φιλέτο'' δημόσιας γης σε τιμή ευκαιρίας), αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι κάτι ''καραγκιόζηδες'' υπουργοί, παίζουν με την δυστυχία των Ελλήνων, γιά να πουλάνε εκδούλευση και να δικαιολογούν ταξιδάκια στο εξωτερικό.

Oι χρεοκοπίες της σύγχρονης Ελλάδας-ιστορικό...(Ακούστε)

'Ενα μοναδικό βίντεο-''διαφήμιση'' της Ελλάδας...
(ΔΕΙΤΕ)

Ανίκανη και ανόητη η -γραφική- υπουργίνα Τουρισμού Ελλάδας;
''Καμπάνια'' με σύνθημα ''Η Ελλάδα η πλουσιότερη χώρα του κόσμου''!
success story, greeceΑπίστευτα και κωμικά πράγματα διαβάζουμε στις ειδήσεις από την Ελλάδα:
«Την καμπάνια ''Ελλάδα η πλουσιότερη χώρα του κόσμου'' παρουσίασε (4 Ιουλίου '13)  η υπουργός Τουρισμού 'Ολγα Κεφαλογιάννη. Αποτελείται από τέσσερα διαφορετικά βίντεο τα οποία θα αναρτηθούν σταδιακά στο διαδίκτυο και θα προβληθούν ως κοινωνικό μήνυμα στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την προσέλκυση μεγαλυτέρου αριθμού τουριστών. Στόχος της καμπάνιας, όπως εξήγησε η υπουργός, είναι να σταλεί ένα θετικό μήνυμα προς κάθε έλληνα πολίτη, προς κάθε επαγγελματία του τουρισμού, προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδική ομορφιά της Ελλάδας, με τρόπο σύγχρονο και εναλλακτικό».
'Ενα τέτοιο ''σλόγκαν'', με δεδομένη την κατάσταση της Ελλάδας, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει και πιστοποίηση της ελαφρότητας της υπουργού. Υποθέτουμε ότι, εννοεί πως η Ελλάδα είναι ''πλούσια'' σε ιστορία, πολιτισμό, θάλασσες (βρώμικες παραλίες, σκουπίδια, ''λαμόγια'' κλπ), αλλά με τέτοιο σύνθημα, άλλα εννοεί και άλλα -σίγουρα- βγαίνουν προς τα έξω.
Το ερώτημα: Πόσα χρήματα πλήρωσαν τα ''υποζύγια'' γιά τις παραγωγές-ανοησίες της υπουργίνας; Και σε τι χρειάζονται οι ''καμπάνιες'' στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου; Αυτές γίνονται μήνες πριν. Μία εξήγηση υπάρχει: Διαθέσιμα κονδύλια στο υπουργείο, που δόθηκαν σε ''ημέτερους'' γιά χαζομάρες, όπως συνηθίζεται.
Σημ.: Αν η υπουργίνα, δεν είχε -κι αυτή- την κρατικοδίαιτη ''λαμογίστικη'' νεο-ελληνική νοοτροπία, θα μπορούσε να απευθυνθεί σε 'Ελληνες Εξωτερικού να δημιουργήσουν -δωρεάν- τις κατάλληλες παραγωγές-''καμπάνιες''.

Ο Αντ. Σαμαράς παραμένει πρωθυπουργός (ως ''όμηρος'' του Ε. Βενιζέλου)
ΑΚΟΥΣΤΕ τι έλεγε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος ''Νέας Δημοκρατίας'' παραμονές εκλογών 2012

Tο μόνο σίγουρο Success Story: H διαφθορά ζεί και βασιλεύει στην Ελλάδα
Ένας στους πέντε Έλληνες λάδωσε κάποιον κρατικό υπάλληλο την περασμένη χρονιά, διαπιστώνει η Διεθνής Διαφάνεια. Κόμματα, ΜΜΕ, Νομοθετική εξουσία, θεωρούνται ως οι πιο διεφθαρμένοι θεσμοί στην χώρα. Η διεθνής Οργάνωση λέει πως η Ελλάδα βρίσκεται στις υψηλότερες θέσεις διαφθοράς, μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 22% ενώ η Κύπρος έχει 19%, η Ρουμανία 17%, η Βουλγαρία 8%, η Ιταλία και η Βρετανία μόλις 5%, η Πορτογαλία 3% και η Ισπανία 2%.

Μοναδικό φαινόμενο: Στην χρεοκοπημένη Ελλάδα, με τους πλούσιους-διαπλεκόμενους πολιτικούς, η διαφήμιση (ειδικά) τραπεζών και κρατικών φορέων σε κάθε μορφής ΜΜΕ, ξεπερνά κάθε προηγούμενο

Βοστώνη: Γιατί δεν κάνετε τον μητροπολίτη και πρόεδρο της Ομοσπονδίας;
''Εκλέγηκε'' από τώρα και ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, γιά 2014-16
Εκλογές στις 19 Ιουνίου '13, γιά ανάδειξη νέου προεδρίου στην τυπικά υπάρχουσα, ουσιαστικά διαλυμένη Ομοσπονδία ελληνικών Συλλόγων Νέας Αγγλίας (έδρα Βοστώνη), που έχει καταντήσει παραμάγαζο της μητρόπολης του Μεθόδιου και ''ζει'' με χορηγίες του γενικού Προξενείου της Ελλάδας. Και το ερώτημα: Οι δουλοπρεπείς ''προεδρο-παράγοντες'' της Οργάνωσης, που ανέχονται να τους έχει ο μητροπολίτης κάτω από το ράσο του, γιατί δεν τον εκλέγουν, αυτόν, πρόεδρο; Το τυπικό τους ''μάρανε''; Διαφορετικά, οι υπόλοιποι, ας κάνουν έναν άλλον συνδυασμό, με επικεφαλή τον... Καλμουκίας Θεόδωρο, γιά ''να φύγει νύχτα'' ο μητροπολίτης.
''Επέλαση Γαλάτουλα'' στη Νέα Υόρκη: Από τώρα γνωρίζουμε ότι ο ''Πετράν'' θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με έδρα το ''γκέττο'' μας στην Αστόρια, στις εκλογές που θα γίνουν σε ένα χρόνο (Ιούνιο 2014). Ο επόμενος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, εκλέγηκε ήδη, ομόφωνα και πρόεδρος της επόμενης παρέλασης, γιά την 25η Μαρτίου (2014), στην 5η Λεωφόρο.

Σκύλος δάγκωσε βουλευτή
Ο σκύλος είχε εκνευριστεί με τα ''γαυγίσματα'' του ασοβάρευτου βουλευτή N.Δ., Αργύρη Ντινόπουλου στα ''πρωϊνάδικα'', δηλ. στα ''τηλεοπτικά σκυλάδικα''. O αδέσποτος βουλευτής δεν έπαθε τίποτα, αλλά ο σκύλος διακομίστηκε προληπτικά στο κτηνιατρείο (αν και πριν ήταν υγιέστατος και όχι αδέσποτος σαν τον βουλευτή). Ο υπουργός Προ.Πο., Ν. Δένδιας, καταδίκασε αμέσως την επίθεση του σκύλου κι έλαβε έκτακτα μέτρα ασφαλείας γιά αδέσποτους και μη (τηλε)βουλευτές, ειδικά γιά τους κ.κ. Γεωργιάδη και Γιακουμάτο.

Εντυπωσιακά θερμή υποδοχή Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, κοινή συνέντευξη Τύπου με Ομπάμα στον ''ροζ'' κήπο (βίντεο)
Και δείπνο, εκτός από τις συνομιλίες, μεγάλη προβολή-δημοσιότητα της επίσκεψης Ερντογάν. Συνάντηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας με Μπάϊντεν και επίσημο γεύμα από τον αντιπρόεδρο και την Δρ. Μπάϊντεν, παρουσία του ζεύγους Κέρρυ, Τούρκων υπουργών, επιχειρηματιών κ.ά... Κοινή εμφάνιση Μπάϊντεν-Ερντογάν στο Εμπορικό Επιμελητήριο... Συναντήσεις Ερντογάν με γερουσιαστές, βουλευτές, ΜΜΕ, επιχειρηματίες.
Στις συνομιλίες στον Λευκό Οίκο, συζητήθηκαν, η κατάσταση στην Συρία, η επίθεση του Ισραήλ στο πλοίο που μετάφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γκάζα, το Κυπριακό κ.ά. Περίπου 150 Τούρκοι επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι συνόδευσαν τον Ερντογάν στις ΗΠΑ... 'Αριστα προετοιμασμένη και οργανωμένη η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.


Περί ''ημερήσιας Νέας Υόρκης'' και διαφήμισης υπέρ δικτατορίας-Παπαδόπουλου
''Ξεσπάθωσαν'' διάφοροι του ''γκέττο'' μας στην Αστόρια εναντίον της ελληνόφωνης εφημερίδας, επειδή στην έκδοση 20-21 Απριλίου 2013, στην σελ. 11, είχε καταχώρηση υπέρ της δικτατορίας με φωτογραφία του Παπαδόπουλου. Στην καταχώρηση δεν αναφέρεται ούτε η ένδειξη ''ξένη δημοσίευση'', ούτε ποιός-ποιοί ''πλήρωσαν''. 'Αρα, λογικά, είναι καταχώρηση της ίδιας της εφημερίδας. Οι αντιδράσεις όμως των διαφόρων νεο- ''προοδευτικών'' είναι αστείες. Απλούστατα γιατί, η εφημερίδα, γιά δεκαετίες, τέτοια ημέρα, έχει παρόμοια καταχώρηση (και 2-3 φορές τον χρόνο). Τώρα την είδαν και τους έπιασε το ''αντιχουντικό'' τους; Τόσα χρόνια, ΠΟΥ ήταν; Αυτό τους πείραξε και όχι το γεγονός ότι -ελέω ''άγιας οικογένειας''- η εφημερίδα ''ταϊζόταν γερά'', γιά περισσότερα από 35 χρόνια, άμεσα κι έμμεσα, με κρατικό χρήμα της Ελλάδας;

Κι άλλο κρούσμα πρεσβευτικής ανευθυνότητας
Η πρεσβεία μας στην Ουάσιγκτον διαθέσιμη γιά συνελεύσεις Οργανώσεων;
Σύμφωνα με μήνυμα του πρόεδρου της ουσιαστικά ανύπαρκτης Οργάνωσης ''Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο'' η γενική Συνέλευση θα γίνει ''...Sunday March 10, 2013 at the Embassy from 10am-4:00 pm... We spoke to our Ambassador and he gladly accepted our proposal and he will be addressing the Presidents Forum...'', αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Π. Κοτρότσιος. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Και να είχε την καλή διάθεση ο πρέσβης Χρ. Παναγόπουλος  να βοηθήσει μία Οργάνωση, δεν θα έπρεπε πρώτα να εξετάσει αν αυτή είναι ουσιαστικά υπαρκτή και όχι...''μαϊμού'', που ''ξέχασε'' να κάνει κι εκλογές τον περασμένο Μάϊο όταν έληξε η διετής θητεία του Συμβουλίου της; Το μήνυμα του πρέσβη στην Ομογένεια, ΠΟΙΟ είναι; ''Αναγνωρίζουμε'' και ''προωθούμε'' Οργανώσεις-''μαϊμούδες'', των ''τρεις κι ο κούκος'', που ούτε εκλογές κάνουν;
Σημ.: Παραμονές εκλογών στις ΗΠΑ (Νοέμβριο 2012) είχαμε κι άλλο κρούσμα πρεσβευτικής ανευθυνότητας, όταν ''ανεπίσημα'' η πρεσβεία καλούσε ομογενειακές Οργανώσεις να ''παρέμβουν'' στις εκλογές, με ανακοινώσεις κατά του ρεπουμπλικάνου υποψήφιου, δηλαδή, καλούσε τις ομογενειακές Οργανώσεις μέσω προξενείων να παραβιάσουν... ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ !!!

Αν δεν ήταν το AHI και ειδικά η εταιρία Greek Dream, ο Aλ. Τσίπρας θα... ''έβλεπε'' Αμερική ;;;
Μαζί, η λομπίστικη Οργάνωση ΑΗΙ, με πρόεδρο τον κ. Νίκο Λαρυγγάκη και η στα χαρτιά υπάρχουσα μόνο (κερδοσκοπική) εταιρία Greek Dream, με ''principal'' τον κ. Γιώργο Μέρμελα (γνωστός και ως ''Μητσάρας''), εργάστηκαν -όπως δηλώνουν επίσημα ή ανεπίσημα- γιά τις επαφές του Αλέξη Tσίπρα (Ιαν. 2013) στην Ουάσιγκτον και παράθεσαν το δείπνο προς τιμήν του στο Capital Hilton -μετά την ομιλία του στο Brookings- με την παρουσία (και) Αμερικανών πολιτικών, πρέσβεων κ.ά. Ο διαχρονικός -όλων των αμαρτωλών καταστάσεων- παράγοντας  Γ. Μέρμελας, είχε στο παρελθόν στενές σχέσεις και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όταν αυτός ήταν υπουργός Πολιτισμού. O πρ. πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε (δεκαετία '90), χρηματοδοτήσει αδρά τον κ. Μέρμελα, μέσω του υπουργείου Πολιτισμού, γιά την ''προβολή της Ελλάδας στο Ντίσνεϋ Γουόρλντ στο Ορλάντο Φλόριδας''. Αργότερα και η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (Athens 2004), είχε κάνει το ίδιο (και τελικά το ελληνικό Δημόσιο στράφηκε δικαστικά κατά του Γ. Μέρμελα).
O κ. Mέρμελας, συμμετείχε και στην επίσημη 117μελή αποστολή της -τότε- υπ. Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στα Ηνωμένα 'Εθνη, Σεπτ. 2006, ως ''ειδικός σύμβουλος υπουργείου Πολιτισμού''.
Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Οργάνωσης ΑHI (American Ηellenic Ιnstitute)
●  Δείτε σε βίντεο την ομιλία Tσίπρα και την συζήτηση στο Brookings

''Παγκόσμιος σεισμός'', ταραχή στην Ουάσιγκτον, στην Μόσχα, στο Πεκίνο και αλλού
Η Ελλάδα θα κατασκευάσει σύντομα αεροσκάφη και διαστημόπλοια !!!
Στην ελίτ των τεχνολογικά αναπτυγμένων χωρών του Κόσμου έχει βάλει την Ελλάδα το Υπουργείο Ανάπτυξης του Κωστάκη Χατζηδάκη, αφού η χώρα είναι πλέον σε θέση να κατασκευάζει από... αεροσκάφη μέχρι... διαστημόπλοια! Τύφλα να έχει η NASA, η Boeing και η Airbus. Αυτά συμβαίνουν τουλάχιστον στα χαρτιά και στα αρρωστημένα μυαλά των βαρεμένων γραφειοκρατών, που έφτιαξαν στο πόδι το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτεί με 456 εκατ. ευρώ περισσότερα από 500 επαγγέλματα.
Η χρηματοδότηση ξεκινά από 20.000 και φθάνει μέχρι 300.000 ευρώ, ποσά δηλαδή, που μόνον την κατασκευή μεταλλικών αντιγράφων διαστημόπλοιων γιά παιδικά παιχνίδια μπορεί κανείς να χρηματοδοτήσει. Προφανώς, οι… εγκέφαλοι του υπουργείου Ανάπτυξης έχουν παραλείψει από τις καταλήξεις τη συλλαβή-κια, δηλαδή να χρηματοδοτούνται επιχειρήσεις που θα κατασκευάζουν διαστημοπλοιά-κια, αεροπλανά-κια και… συναφή μηχανηματά-κια! (πηγή: Matrix24).
Σημ.: Η είδηση ότι ο ειδικός συνεργάτης, γεν. γραμματέας του πρωθυπουργού, ψυχίατρος Δημήτρης Βαρτζόπουλος, αναζητεί τον κ. υπουργό (υπο)Ανάπτυξης επειγόντως, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.


( Περισσότερα ''Παραλειπόμενα''-συνέχεια )


Η γνώμη, το σχόλιό σας                         Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"                  
Επιστροφή στην 1η σελίδα
'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η με κάθε τρόπο μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net
Στείλτε το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

'Εμφαση στον απόδημο Ελληνισμό - To ΚΑΛΑΜΙ: Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"