Εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο, ας ταρακουνήσει πρώτα τον εαυτό του (Σωκράτης)


Από 18 Ιανουαρίου 1999... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
  Αποκαλύπτει, ενημερώνει, σατιρίζει. 
  Ανεξάρτητη, αδέσμευτη έκδοση onLine ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
AΡΘΡΑ-APXEIO
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
BUSH-ism: Τα σαρδάμ
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Ομογεν. Οργανώσεις
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
To ''K'', στα κείμενά του χρησιμοποιεί την δημοτική (Ψυχάρη), αποφεύγοντας το (νεο- ελληνικό σημερινό) γλωσσικό ''μπέρδεμα'', δημοτικής, απλής καθαρεύουσας και καθαρεύουσας.
Πληροφορίες γιά το ''ΚΑΛΑΜΙ''
bush_finger

Μετά από απαίτηση των αναγνωστών μας, αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε μόνιμη στήλη (φυσικά χωρίς λογοκρισία ή editing) στην δ/δα Φίμπη Σκυλάκη, η οποία έγινε διάσημη στην 6η παγκόσμια Συνέλευση του ΣΑΕ, ως υποψήφια πρόεδρος (δημοσίευμα στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ) τον Δεκέμβριο του 2006... Οι επαναστατικές θέσεις της γιά το ΣΑΕ και τους Απόδημους

''Miss Fibbie is very informative. She is the Greek Maureen Dowd! She is witty and has a balanced level of healthy Greek irony.'' Y.M.

Η νεοϋορκέζα δ/δα Φίμπη, σχολιάζει τα γεγονότα

Ο PΙΟU στην Ελλάδα, ως το νέο μέλος της ''ομάδας'' της Τρόϊκα
('Εκτακτη είδηση)... Ο νέος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ ως μέλος της ''ομάδας της Τρόϊκα'' στην Ελλάδα, θα είναι ο ''σκληρός'' Mr. PΙΟU, γνωστός και ως το ''μαύρο πιστόλι'', που (λέγεται ότι) ''θα καθαρίσει''. Η επίσημη αναγγελία αναμένεται την Δευτέρα. Η είδηση ''διάρρευσε'' το απόγευμα της Πέμπτης τοπική ώρα Ουάσιγκτον και μάλιστα κατά... σύμπτωση, λίγα λεπτά μετά το δεύτερο γκολ της Ιταλίας εις βάρος της Γερμανίας, στον αγώνα γιά τα ημιτελικά του Euro 2012. Σύμφωνα με κύκλους του ΔΝΤ, η ελληνική κυβέρνηση έχει ειδοποιηθεί ήδη, ανεπίσημα. Πηγές του ΔΝΤ ανάφεραν επίσης, ότι ναι μεν η Τρόϊκα θα ''κουβεντιάσει'' με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά η εμμονή της στην υλοποίηση των συμφωνιών και η δυσαρέσκειά της γιά την μεγάλη, αδικαιολόγητη καθυστέρηση εφαρμογής των όρων τους από το ελληνικό Κράτος, είναι δεδομένη. Kατά συνέπεια, οτιδήποτε άλλο λέγεται, περί δήθεν ''χαλάρωσης μέτρων'' κλπ, είναι εκ του πονηρού και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Από ότι φαίνεται, στην Ουάσιγκτον ''τρέχουν όλα'', ακόμα και όταν στην Ελλάδα ''δεν τρέχει τίποτα''... (Φ. Σκυλ., 29 Ιουνίου '12)

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που μου έδωσε η ''μαντάμ Κριστίν, αφεντικό του ΔΝΤ'' στην Ουάσιγκτον

Eκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ''διαψεύδει'' ανταποκριτές αθηναϊκών ΜΜΕ

Η δήλωσή του (10 Ιουν. '12), αποκλειστικά στο ''Κ'' και στην κορυφαία
συντάκτριά μας, εκλεκτή δημοσιογράφο, δ/δα Φίμπη Σκυλάκη:
«'Εχει πέσει στην αντίληψή μας τελευταία ότι ανταποκριτές ελληνικών τηλεοπτικών και μη ΜΜΕ, μεταφέρουν από την έδρα του ΔΝΤ ειδήσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται συχνά σε ''κύκλους προσκείμενους στο ΔΝΤ'' και σε ''πηγές του ΔΝΤ''. Διαψεύδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ύπαρξη κύκλων και πηγών στην έδρα του ΔΝΤ. Σε τετράγωνο, μέσα στην πόλη είμαστε. Εκτός και αν οι ανταποκριτές εννοούν ότι έχουν σκοπό να κυκλώσουν το τετράγωνο ή να το πλημμυρίσουν»... (''Κ'')

Τόλμησαν, το ΣΚΑΙ με τον ανταποκριτή του στις ΗΠΑ, να διαψεύσουν την μοναδική- κορυφαία δημοσιογράφο, δ/δα Φίμπη, δηλαδή την παραπάνω ''αποκλειστική δήλωση'', ζητώντας επίσημα από το ΔΝΤ διάψευση !!!!

(Ακολουθεί το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΙ που κάναμε ''κόπυ & πέηστ'':

« Διαψεύδει το ΔΝΤ δήθεν δήλωση του εκπροσώπου τύπου
Το γραφείο τύπου του ΔΝΤ απαντώντας με σχετικό email στον ΣΚΑΪ αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε τέτοιου τύπου δήλωσης από μέρους του εκπροσώπου του Ταμείου.
[ Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ από την Ουάσινγκτον, Θάνου Δημάδη 11/06/2012 | 23:32   Τελευταία Ενημέρωση: 23:32 11/06/2012 ]

Με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε το γραφείο τύπου του ΔΝΤ στον ΣΚΑΪ τη δήλωση που, ελληνικού περιεχομένου σάιτ, ανήρτησε τη Δευτέρα ως δήθεν "αποκλειστική", αποδίδοντας το περιεχόμενό της σε λεγόμενα του εκπροσώπου τύπου του Ταμείου.
Σε αυτή την "αποκλειστική δήλωση" ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ φέρεται να βάλλει κατά δημοσιογράφων- ελληνικών και μη- μέσων ενημέρωσης για τις πηγές που συχνά επικαλούνται από το ΔΝΤ αφήνοντας αιχμές περί αναξιοπιστίας των πηγών αυτών.
Το γραφείο τύπου του ΔΝΤ απαντώντας με σχετικό email στον ΣΚΑΪ αρνήθηκε την ύπαρξη οποιασδήποτε τέτοιου τύπου δήλωσης από μέρους του εκπροσώπου του Ταμείου. Διευκρινίζεται ότι ο ΣΚΑΪ δεν προβαίνει σε αναφορά του ονόματος του συγκεκριμένου σάιτ καθώς αρνείται να συμμετέχει στη διασπορά τέτοιου τύπου ψευδών ειδήσεων.
Το περιστατικό αυτό με την "κατασκευασμένη δήλωση" είναι ένα από τα πολλά που προστίθενται και στοιχειοθετούν τον τρόπο δυστυχώς με τον οποίον αντιλαμβάνονται κάποιοι τη δημοσιογραφία ως κατευθυνόμενη και χαλκευμένη ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στο πρόσφατο παρελθόν το ίδιο σάιτ επιχείρησε με εξίσου ψευδή στοιχεία και ανακρίβειες να πλήξει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο ΔΝΤ, χωρίς προφανώς αποτέλεσμα».
(Σημ: Το ''σάϊτ'' που αναφέρει είναι το ''ΚΑΛΑΜΙ'', απλά δεν το γράφει. Τώρα ΠΟΙΟΣ ο αναξιόπιστος και ψευδολόγος, κρίνετε μόνοι σας)

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ της δ/δος Φίμπης Σκυλάκη:
--- Στον ''παπατζή'' ανταποκριτή και στον ΣΚΑΙ, δηλαδή σε αλαφουζοχαβούζες, ως έγκριτη δημοσιογράφος-αρθρογράφος, απαξιώ να απαντήσω επειδή έχω να κάνω με ''ανόητα ψώνια κατευθυνόμενων συμφερόντων που δεν έχουν σχέση με την δημοσιογραφία και την σωστή ενημέρωση''. 'Οσοι/όσες διάβασαν προσεκτικά την ''δήλωση'' του ΔΝΤ θα κατάλαβαν. Αν όχι, περαστικά σας και μακριά από...''κύκλους'' και ''πηγές''... Και παραφράζοντας μιά ιστορική φράση θα τους έλεγα: ''Φιλοκαλείτε γαρ μετ' ευτελείας και παραπληροφορείτε άνευ μαλακίας''... (Φ. Σκυλάκη)
Σε ότι αφορά τον ''παπατζή'' ανταποκριτάκο και τα κόλπα του για δημιουργία εντυπώσεων περί δήθεν ''ψευδών στοιχείων'' κλπ, το ''Κ'' τον ''ξεβράκωσε'' κανονικά... Διαβάστε πολύ προσεκτικά στο παρακάτω (λίνκ):

Σχετικό δημοσίευμα γιά τον ανταποκριτή με τίτλο: ''Παπατζής'' και ''πονηρούλης'' ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στις ΗΠΑ

.............................................................................................

Περί του λασπολόγου-απατεωνίσκου και μυθομανή ''δημοσιογράφου-ανταποκριτή'' Αλέξανδρου ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ζει με την μέθοδο ''απειλές-λάσπες-εκβιασμοί-χυδαιολογίες'', με βίζα στις ΗΠΑ (που ουσιαστικά έχει παραβιάσει) μιά δεκαετία εξαπατώντας τις αρχές της χώρας και κοροϊδεύει ΜΜΕ στην Αθήνα που τον κάνουν...άμισθο ανταποκριτή τους στη Νέα Υόρκη, γιά ''αρπαχτές'' του και γιά να τους εκθέτει. Και το κωμικό: Ανταποκριτής, χωρίς έστω... στοιχειώδη γνώση αγγλικών, αλλά με μεγάλο του προσόν το...βρισίδι και η λασπολογία... (διαβάστε)

Πάλι ''φασαρίες'' στην Ομοσπονδία στο ''γκέττο'' μας στην Αστόρια: Χορός Νεολαίας στο ''Σταυλάκειο'' και ο πρώην πρόεδρος, ο Νικολάκης ''το διαμάντι'', είναι ''πυρ και μανία'' επειδή, ως νεολαίο, δεν τον κάλεσαν.

Στις 13 Απριλίου 2011, μέλη του Συμβούλιου της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, επισκέφτηκαν το αφεντικό της Οργάνωσης, αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, γιά να πάρουν την...άδειά του να κάνουν την παρέλαση τον χρόνο 2012, Κυριακή 25 Μαρτίου. 'Ενας από αυτούς, ευτραφής του Συμβούλιου, μαγνητοφώνησε κρυφά όσα συζητήθηκαν και τα έδωσε σε έναν ''ασβό'' της παραδημοσιογραφίας.

H ιστορία της ''Ψωροκώσταινας''
Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα».
Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με τηνασίγνωστη ζητιάνα.
Από τότε η λέξη επαναλήφθηκε στις συζητήσεις και τελικά επικράτησε. Μόνο που, όταν λέγεται τώρα δεν εννοεί το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά ολόκληρη την χώρα…
Η όλη ιστορία της Ψωροκώσταινας (Ευ. Δαδιώτης, «Αιγαιοπελαγίτικα» τεύχος 13) είναι η εξής: «Δεν έχω τίποτα άλλο από αυτό το ασημένιο δαχτυλίδι κι αυτό το γρόσι. Αυτά τα τιποτένια προσφέρω στο μαρτυρικό Μεσολόγγι», είπε περήφανα η γριά πλύστρα Χατζηκώσταινα και τα άφησε πάνω στο τραπέζι που είχε στήσει στην πλατεία του Ναυπλίου η ερανική επιτροπή, εκείνη την Κυριακή του 1826.
Ύστερα από αυτή την απρόσμενη χειρονομία, κάποιος από το πλήθος φώναξε: «Για δείτε, η πλύστρα η Ψωροκώσταινα πρώτη πρόσφερε τον οβολό της.»
Κι αμέσως το φιλότιμο πήρε και έδωσε. Βροχή έπεφταν πάνω στο τραπέζι λίρες, γρόσια και ασημικά. Αυτή ήταν η συνέχεια της φτωχής προσφοράς της πλύστρας Χατζηκώσταινας, που από εκείνη τη στιγμή αποθανατίστηκε με το παρατσούκλι «Ψωροκώσταινα». Και το παρανόμι αυτό κόλλησε έπειτα στην Ελλάδα.
Αλλά, ποιά ήταν αυτή η «Ψωροκώσταινα»; Ήταν η κάποτε αρχόντισσα των Κυδωνιών, του Αϊβαλιού, Πανωραία Χατζηκώστα, σύζυγος πάμπλουτου Αϊβαλιώτη εμπόρου, που φημιζότανε όχι μόνο για τα πλούτη του άνδρα της, μα και για τα πολλά δικά της κι ακόμα για την ομορφιά της.
Όταν αργότερα οι Τούρκοι πυρπόλησαν την πολιτεία του Αϊβαλί, και έσφαξαν άνδρες και γυναικόπαιδα, ανάμεσα σε αυτούς που σώθηκαν ήταν και η αρχόντισσα Πανωραία Χατζηκώστα, που είδε να σφάζουν οι Τούρκοι τον άνδρα της και τα παιδιά της. Κατά καλή της τύχη ένας ναύτης την βοήθησε και μαζί με άλλους την ανέβασε σε ένα καράβι που ξεμπάρκαρε στα Ψαρά.
Εκεί αναγνωρίστηκε από τον ομοιοπαθή της Βενιαμίν τον Λέσβιο, την προστάτεψε και τον ακολούθησε στην Πελοπόννησο. Στο Ναύπλιο, ο Βενιαμίν παρέδιδε μαθήματα για να ζήσει και η Πανωραία, για να ζήσει, άρχισε να ξενοπλένει και αργότερα, με σαλεμένα σχεδόν τα λογικά της, ζητιάνευε στους δρόμους του Ναυπλίου.
Έπειτα από το περιστατικό του εράνου στο Ναύπλιο, όταν έφτασε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα, τη συμμάζεψε κι όταν ίδρυσε το ορφανοτροφείο, η Πανωραία, που τώρα έγινε γνωστή με το παρανόμι «Ψωροκώσταινα», προσφέρθηκε να πλένει τα ρούχα των ορφανών χωρίς καμιά πληρωμή.

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ GREEKLISH... (Διαβάστε)
Προβλέψεις γιά την παγκόσμια οικονομία, 2011: Η κρίση δεν τελειώνει... (Διαβάστε)
Noam Chomsky: Η στρατηγική της πολιτικής χειραγώγησης μαζών από τα ΜΜΕ... (Διαβάστε)
Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Μοναδικές φωτογραφίες από τις επιχειρήσεις στον Ειρηνικό... (Δείτε)
History of Omogeneia (USA) to be given to Department of Slavic Languages?... (Read)
'Εντονη η ελληνική παρουσία στην Αμερική, χιλιάδες χρόνια πριν τον Κολόμβο... (Διαβάστε)
Μυθομανής-συκοφάντης, ειδικός της λασπο-(παρα)''δημοσιογραφίας'', με όνομα... (Διαβάστε)

Χρήματα από Οργανώσεις εκτός Νέας Υόρκης, γιά την παρέλαση, ζητά η Ομοσπονδία του γκέττο της Αστόριας.
Το περίεργο είναι ότι τόσα χρόνια αγνοούσε και την ...ύπαρξη άλλων Οργανώσεων (
εκτός γκέττο) και -υπεροπτικά- ούτε συμμετείχε σε δραστηριότητες εκτός Νέας Υόρκης. Τώρα ζητά χρήματα; Να θυμίσουμε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, ζει το 8% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ. Φαίνεται ότι οι φελλοί του γκέττο της Αστόριας, δηλαδή οι ''ασπόνδυλοι ομοσπόνδυλοι'', επειδή ''ζουν στον γκεττο-κόσμο τους'' και πιστεύουν ότι είναι... ''ο ομφαλός της Ομογένειας''(!), θα ''λησμόνησαν'' ότι και στις υπόλοιπες ελληνικές παροικίες οι Οργανώσεις κάνουν παρελάσεις γιά την 25η Μαρτίου κι έχουν έξοδα, αλλά δεν ''ζητιανεύουν'' σε άλλες... Πολιτείες. Και το κωμικό: Στην περιφερειακή συνέλευση του ΣΑΕ ΗΠΑ, αρχές Νοεμβρίου 2006, αξιωματούχοι της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, καταδέχτηκαν να κάνουν χρήση δωματίων στο ξενοδοχείο όπου έγινε η Συνέλευση στο Κουήνς, άσχετα αν κατοικούν ολίγα μίλια μακριά. Τα έξοδα, φυσικά, πλήρωσαν τα κορόϊδα οι 'Ελληνες φορολογούμενοι.

Θεοφάνεια-Μοναδικό στην ιστορία: Πρόεδρος oμογενειακής Οργάνωσης έπιασε τον σταυρό !
Στο ''ελληνικό χωριό'' στην Φλόριδα, ''βούτηξαν'' γιά να πιάσουν τον σταυρό που έριξε ο αρχιεπίσκοπος, 74 έφηβοι. Αλλά οι χιλιάδες θεατές, είδαν έκπληκτοι ν' αναδύεται από τον βυθό με τον σταυρό στο χέρι, ένας 60 χρόνων πρόεδρος Ομοσπονδίας-Κοινότητας, εισπράττοντας το χειροκρότημα 8-10.000 θεατών και τις ευλογίες του αρχιεπίσκοπου. 'Οταν ρωτήθηκε ΠΩΣ βούτηξε στο νερό μαζί με τους νέους και ΠΩΣ κατάφερε να πιάσει τον σταυρό, μας είπε: ''Θέλω να ξέρω ποιός π... με έσπρωξε και έπεσα στο νερό''. Φωτογραφικό ντοκουμέντο, δείχνει ότι πίσω του στέκονταν στην εξέδρα, λίγο πριν ''βουτήξει'', δύο πρώην πρόεδροι της τοπικής Ομοσπονδίας.

Εδώ γκέττο Αστόριας, Νέας Υόρκης: ''Της οργανωμένης -και μη- Ομογένειας...''
- Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και παράγοντας, Γιώργος Γεωργόπουλος, βρίσκεται στην Ελλάδα και όπως πληροφορεί τηλεφωνικά συναδέλφους του παράγοντες στο γκέττο μας, ''έχει συναντήσεις με Σκανδαλάκη και Σαμαρά γιά ν' αναλάβει τη Νέα Δημοκρατία στη Νέα Υόρκη ειδικά και στις ΗΠΑ
γενικά''. Αυτά μαθαίνει ο Πετράν και σκάζει...
- Οι μητρο-πωλητες μας, ελάχιστα ενδιαφέρονται γιά τα ελληνικά γράμματα, ακολουθώντας το ''ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κ...ς μας''. Εξακολουθούν να προσεύχονται όμως δημόσια, γιά την ''σωτηρία'' μας.
- Η ημερήσια γεροντοκόρη Νέας Υόρκης, ζητά (18 Φεβ.'10) από τους 'Ελληνες στην Ελλάδα να ...μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ, γιά νάχει ''πελατεία'' και τα επόμενα χρόνια (χρειάζεται ευχέλαιο από τον Καλμουκίας Θεόδωρο).
- Ο Νικολάκης, πρ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, θέλει να ξαναθέσει υποψηφιότητα, γιά νάχει κάτι ν' ασχολείται, αφού σε 2-3 χρόνια ''θα βγει στην σύνταξη''. Στον συνδυασμό θα έχει και τον ''πρέσβη'' Ντινάκο.
- Ο επίτιμος της Ομοσπονδίας του γκέττο μας, ανάθεσε σε ''μεγάλο συγγραφέα'' να γράψει τ' απομνημονεύματά του. Σε 30 χρόνια πιθανά να κυκλοφορήσει το βιβλίο, με τον τίτλο: ''Ο αρχιερέας της διαπλοκής''.
- Το χειρότερο κακό: Η κομπανία ''Ο Κουρής και οι Μανιάτες'', δυστυχώς, δεν κυκλοφορούν άλλο μουσικό έργο.
- Τα μέλη της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, ετοιμάζονται να βάλουν τον πρόεδρό τους γιά στόχο, στις ασκήσεις.

Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης
Η αθλιότητα-απατεωνιά τον χρόνο 2007 εις βάρος του ''kalami.net'' και η αποκατάσταση της αλήθειας, μετά 3+ χρόνια
«Σύμφωνα με τα πρακτικά συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της περιόδου 2006-2008, δεν υπάρχει καταγεγραμμένη καμία απόφαση που να στοιχειοθετεί τον αποκλεισμό του εν λόγω δημοσιογράφου (σημ. σύντ.: του εκδότη του ''Κ'') από τις διεργασίες της Ομοσπονδίας και κατά συνέπεια, τα οποιαδήποτε αφοριστικά δελτία τύπου που είχαν δημοσιευτεί στο παρελθόν (σημ. σύντ.: 2007), αποτελούν μεμονωμένες πράξεις μιας μειοψηφίας και δεν υφίστανται».
(Aπόφαση Διοικητικού Συμβούλιου Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, 4 Ιανουαρίου 2011).
Το ιστορικό: Τότε -Οκτ. 2007- μετά την αποκάλυψη
από το ''Κ'' της απάτης, γιά το ''συνέδριο-μαϊμού'', κυκλοφόρησε και διανεμήθηκε με emails, μέσα και έξω από την Ομοσπονδία, ένα κατάπτυστο, ελεεινό λιβελογράφημα εναντίον του ''Κ'' και του εκδότη του, ως δήθεν ''απόφαση Συμβούλιου της Ομοσπονδίας'', συντάκτης του οποίου ήταν ο λασπολόγος ''δημοσιογράφος'' Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, που ανακατευόταν εξωθεσμικά με την Ομοσπονδία και το ''συνέδριο- απάτη''. Το Συμβούλιο ουδέποτε ενέκρινε τότε το λιβελογράφημα. Παρόλα αυτά, ο απατεώνας και η -εργαζόμενη στην γραμματεία της Οργάνωσης- συνεργάτιδά του Δέσποινα Συριοπούλου, το διένειμαν ως... επίσημη απόφαση της Ομοσπονδίας με στόχο να λασπολογήσουν ασύστολα το ''Κ'' και τον εκδότη του, διαπράττοντας έτσι μιά από τις μεγαλύτερες αθλιότητες που έγιναν ποτέ στην Ομογένεια!
Η αθλιότητα, συνέβηκε επί προεδρίας Νίκου Διαμαντίδη, αντιπροεδρίας Δημ. Καλαμαρά και γεν. γραμματείας Δημήτρη Δημητρίου.
Και το θλιβερό: Κανείς από εκείνη την Διοίκηση, δεν είχε την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να ζητήσει συγγνώμη.


Προεδροκομείο οργανωμένης Ομογένειας ΗΠΑ ''Οι Δελαπατρίδηδες''
- Χωρίζει ο πρώην αντιπρόεδρος ΗΠΑ Αλ Γκορ, μετά από 40 χρόνια έγγαμου βίου. Mόνο οι Ελληνο- αμερικανοί προεδρο- παράγοντες παραμένουν πιστοί και αχώριστοι: Ουδέποτε απατούν ή χωρίζουν την...καρέκλα τους.
- Η Μιχαλού
, βρίσκεται στο γκέττο μας στην Αστόρια Νέας Υόρκης, ζητώντας τα χρωστούμενα από ασπόνδυλους ομοσπόνδυλους προεδροπαράγοντες, που ''σέρνονται'' μεταξύ ''Σταθάκιου'' και ''Λευκού Πύργου''...
- Συνέδριο ΠΣΕΚΑ, Ουάσιγκτον: Κάθε χρόνο ''τρώμε στην μάπα'' τα ίδια και τους ίδους ''ηγέτες'', που αυτοανακηρύχθηκαν και σε...''ελληνοαμερικανική ηγεσία'', αφού... έλυσαν το Κυπριακό.
- Ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας του γκέττο, ετοιμάζει βιβλίο-αυτοβιογραφία με τίτλο (που του έδωσε ο Δ.Β.) ''Ο πατριάρχης της ανωμαλίας''. Του το γράφει, φυσικά, ένας ανώμαλος, που τον έβριζε πριν τρία χρόνια. Επειδή είναι πολυέξοδο στην ''προετοιμασία'', αναμένεται να κυκλοφορήσει τον χρόνο 2055. Παράγοντας του γκέττο, δήλωσε: ''Mωροφιλόδοξε, θα πάρεις κι εσύ από τον ασβό, ότι πήραν και τόσοι άλλοι, δηλ., από τα 3, το μακρύτερο''
- Βιβλίο ετοιμάζει -με τον ίδιο ''συγγραφέα''- και ο πρ. πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Χιωτών, ο ''μπόμπος'', με τον τίτλο ''η ζωή μου μ' έναν ασβό''.
Θα κυκλοφορήσει τον χρόνο 2065.
- Το σύνθημα στον τοίχο στο ''Σταθάκιο'' (Oμοσπονδία), γράφει "ένας Πόντιος θα μας σώσει''...
- H ''παγκόσμια γραμματέας'' του ΣΑΕ, δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον, επειδή την κράτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο, γιά σοβαρές συνομιλίες. Πήγε μόνο στην δεξίωση στο τέλος.
- Το χειρότερο κακό: Η κομπανία ''Ο Κουρής και οι Μανιάτες'', δεν κυκλοφορούν άλλο μουσικό έργο.
- Θεόδωρος θα λέγεται ο επόμενος αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Ο Καλμουκίας ή ο Καλαβρύτων;
- Βρέθηκε τελικά ο -κατά την κ. Κοκκόλη- ''εραστής της ελληνικής γλώσσας''. Είναι στο Σικάγο και τον λένε Θεόδωρο (αφού ''πήδηξε'' την Ομογένεια 12 χρόνια χωρίς viagra, στην γλώσσα θα κόλαγε;)...
- Το ''προεδρικό Εθνικό Κοιμητήριο'', τόπος τελικής ανάπαυσης προεδροπαραγόντων ανά τις ΗΠΑ, είναι έτοιμο και τους περιμένει στην δυτ. Φλόριδα. 'Οσοι, όσες ενδιαφέρονται, φιάχνεται σύντομα και γηροκομείο.

''Μπράβο'' στον εκδότη της ''γεροντοκόρης'' Αστόριας
Γιά την ομιλία του στους Κρήτες, γιά τον εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο (21 Μαρτίου '10), έστω με μικρό ακροατήριο. Απλά αναρωτιόμαστε αν την σημαία (φωτογραφία) μέσα στην λέσχη όπου μίλησε, την πρόσεξε. 'Η κι αυτός είναι υπέρ της ''κρυφής'' επιθυμίας της πλειοψηφίας των Κρητών ΗΠΑ γιά ''ανεξάρτητη Κρήτη'' (με πιθανή πρώτη πρόεδρο την... Ντόρα;). Μην ξεχνάμε ότι η πανΚρητική Αμερικής αντέδρασε πριν 3 χρόνια στο παγκόσμιο Συνέδριο Κρητών, στην πρόταση να καταδικαστούν οι τάσεις και δηλώσεις, περί ανεξαρτησίας και άλλα σχετικά.


Πως να γίνετε ''παράγοντας της Ομογένειας'', αναγνωρίσιμος/η και στην Ελλάδα (οδηγίες)
- Με άλλα 2 μέλη της οικογένειας ή φίλους, δημιουργείτε μη κερδοσκοπική εταιρία, με την κατάθεση του σχετικού έγγραφου στην Πολιτεία (State) σας (κόστος $110 αν φιάξετε το χαρτί μόνοι σας, $300-400 αν το φιάξει δικηγόρος).
- Ετοιμάζετε μία ''ανακοίνωση Τύπου'' γιά την δημιουργία της Οργάνωσής σας, όπου εξηγείτε την ''σπουδαιότητά'' της και το ''σημαντικό έργο'' που ΘΑ προσφέρει στην Ομογένεια και στον Ελληνισμό (κόστος, μόνο λίγος χρόνος).
- Στέλνετε την σχετική ανακοίνωση σ' εφημερίδες του γκέττο μας στην Αστόρια Νέας Υόρκης (κόστος έμμεσο $200-500 υπό μορφή καταχώρησης). Ευεργέτημα: Η εφημερίδα μετά σας θεωρεί ''πελάτη'' και θα δημοσιεύει μελλοντικές ''ανακοινώσεις'' σας, αρκεί να κάνετε ''καταχωρήσεις'' σε αυτήν 3-4 φορές τον χρόνο (κόστος $500-600). Αν έχετε γνωστό σας κανέναν συντάκτη της, με κανένα κέρασμα θα σας διαθέσει καμιά σελίδα με ''συνέντευξή'' σας.
- Τις ανακοινώσεις (ή την ''συνέντευξή'' σας), πιθανά θ' αναδημοσιεύσουν κι ένα-δυό μικρομεσαία ΜΜΕ στην Ελλάδα, σχεδόν σίγουρα τα κρατικά, οπότε θα τις δουν και ορισμένοι πολιτικοί.
- Με λιγότερα από $1.000 τον χρόνο, σε λίγους μήνες θα είστε αποδεκτός ως ''παράγοντας της Ομογένειας'', όπως γίνεται και με ''παράγοντες'' αρκετών ήδη υπαρχόντων Οργανώσεων στις ΗΠΑ, αλλά αποδεκτός και από τους 'Ελληνες πολιτικούς, αν φροντίσετε να τους στείλετε email ή αντίγραφο του ''δημοσιεύματος'' σ'εφημερίδα του γκέττο μας.
- Δεν χρειάζεται, φυσικά, να κάνετε ''εκλογές'' στην ''Οργάνωσή'' σας και τα σχετικά ή να έχετε μέλη ή να δίνετε λογαριασμό σε οποιονδήποτε και γιά οτιδήποτε, επειδή ''ότι δηλώνετε, αυτό είστε'' (και χωρίς έλεγχο).
- Φροντίστε να πάτε σε ομογενειακές εκδηλώσεις να βγάλετε έναν μικρό λόγο, δηλώνοντας την θέλησή σας γιά μεγάλη προσφορά στον Ελληνισμό. Αν είναι στη Νέα Υόρκη, έχετε μεγάλη πιθανότητα η φωτογραφία σας ως ''προέδρου'' να ''φιγουράρει'' σε κάποια ελληνική τοπική εφημερίδα (παίζει ρόλο και το γεγονός ότι είστε ήδη ''πελάτης'' της).
- Αν δηλώσετε ότι η (ουσιαστικά ιδιωτική) ''μεγάλη'' Οργάνωσή σας ''επιτελεί εθνικό έργο'', έχετε πολύ μεγάλη πιθανότητα να σας καλεί και το ΣΑΕ, με τα έξοδα πληρωμένα από τους 'Ελληνες φορολογούμενους, στις περιφερειακές του συνελεύσεις ή στις παγκόσμιες στην Θεσσαλονίκη. Πιθανά, να σας προτείνουν και γιά μέλος σε κάποιο διοικητικό Συμβούλιο δευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας ημιδιαλυμένης ομογενειακής Οργάνωσης στις ΗΠΑ.
- Αν στην Πολιτεία/πόλη που μένετε υπάρχει κι ελληνικό γενικό ή απλό προξενείο και ανάλογα πως έχετε παραμυθιάσει τον πρόξενο, πιθανά να πάρετε κι επιχορήγηση $1.000-3.000. 'Η μπορείτε να πείσετε νεόπλουτους να κάνουν καμιά χορηγία στην Οργάνωσή σας, που προσφέρει ''εθνικό έργο''. 'Ετσι, έχετε κι ένα κέρδος κάθε χρόνο $1.000-2.000
- Τα παραπάνω, εγγυημένα αποτελούν σίγουρο τρόπο -και συνηθισμένο- γιά ν' αναγνωριστείτε ως ''παράγοντας της ομογένειας'' και ''υπολογίσιμος'' στην Ελλάδα. (Σημ.: Αν είστε και φελλός, θα επιπλέετε γιά πολλά χρόνια ως ''ηγέτης'')


Μήνυμα συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ, γιά Χριστούγεννα

Απευθύνομεν, από της εν Σικάγω τιμημένης καθέδρας του πανάξιου ΣΑΕ ΗΠΑ, θερμά εόρτια συγχαρητήρια και εγκαρδίους ευχάς πρός το ποίμνιον, άρχοντας και αρχομένους, προέδρους και παράγοντας, μικρούς και μεγάλους.
Τα Χριστούγεννα, ανοίγουν διάπλατα την θύραν της κατά χάριν χριστοποιήσεως και θεοποιήσεως του ανθρώπου.
Ο Ηνωμένων Πολιτειών, υπέρτιμος και έξαρχος Ωκεανών Ατλαντικού και Ειρηνικού
ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α'Γκαντεμιά-Να γιατί έχασε το Σικάγο, την Ολυμπιάδα 2016: Αναρωτιούνται όλοι γιατί η πόλη του Σικάγο έχασε από τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας, την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2016, παρά την παρουσία του προεδρικού ζεύγους, Ομπάμα. Οι ουσιαστικοί λόγοι είναι τρεις. Ο πρώτος: Το Σικάγο φημίζεται γιά την διαφθορά στις δημόσιες υπηρεσίες του και τα μέλη της ΔΟΕ, μόλις είδαν τον ''μόνιμο'' δήμαρχό του, κατάλαβαν πολλά. Ο δεύτερος: Το Σικάγο προσπάθησε να ''πουλήσει φύκια γιά μεταξωτές κορδέλλες''. Ο τρίτος: Η παρουσία στην Στοκχόλμη του ΣΑΕάρχη ΗΠΑ, ο οποίος ήταν στην αποστολή διεκδίκησης της Ολυμπιάδας, αφού κατέβαλε πρώτα το ποσό των 250.000 δολ... Παρουσία, που αποδείχτηκε τελικά ''γκαντέμικη''. Αν είχε όμως μαζί, τους τρεις λοχαγούς του (γνωστοί και ως Three Stooges), υπήρχε πιθανότητα να ήταν διαφορετικές οι εξελίξεις.

H ημερήσια χαζο-''γεροντοκόρη'' Ν. Υόρκης, που την ταίζουν γερά οι κυβερνήσεις, συνιστούσε... Καραμανλή, χτυπώντας... Παπανδρέου (διαβάστε)

Τόπο στα ''νιάτα'': Νέος πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας, από την ΠανΜακεδονική 'Ενωση Αμερικής, εκλέγηκε στο 63ο Συνέδριο, ο αιωνόβιος Πάνος Σπηλιάκος

proedros-varka
Η βαρεμένη ''ημερήσια'' γεροντοκόρη Αστόριας Ν. Υόρκης, δεν ''έχει τον Θεό'' της
Είναι πασίγνωστο ότι το μπακαλομάγαζο του κυρ Αντώνη στην Αστόρια, τρώει γερά από την διεφθαρμένη πολιτικά Ελλάδα, ας είναι καλά η ''άγια Οικογένεια'' του αποστάτη, επίτιμου. Διαφημίζει ακόμα και τον...τουρισμό της Ελλάδας, στους 4-4.500 αναγνώστες της, γιά να προσελκυστούν Ελληνοαμερικανοί...τουρίστες, διαφημίζει την Ολυμπιακή κ.ά.. Γιά το κλείσιμο της γραμμής της ''Ολυμπιακής'', Αθήνα-Νέα Υόρκη, είχε πρωτογράψει η ''Ελευθεροτυπία'' στα τέλη Ιουνίου, συνέχισε το kalami.net, αρχές Ιουλίου και μετά η βαρεμένη γεροντοκόρη το ''πήρε χαμπάρι'' και γράφει 22 Ιουλίου '09, σε κύριο άρθρο της, μάλιστα, «...''σιγή ιχθύος'' τηρούν οι νέοι ιδιοκτήτες των ''Ολυμπιακών αερογραμμών'' στην αποκάλυψη του ''Ε.Κ.'' στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, 18-19 Iουλίου, ότι έχουν αποφασίσει να σταματήσουν τη γραμμή Αθήνα-Νέα Υόρκη...». Πραγματικά ''μεγάλη αποκάλυψη''... Εντάξει, γνωρίζουμε το ''ενδιαφέρον'' της, να μην χάσει διαφημίσεις και δωρεάν εισιτήρια, αλλά δεν την ενδιαφέρει η χαμένη αξιοπιστία της στους ολίγους Ομογενείς, μεγάλης ηλικίας, που την διαβάζουν; Εμείς συστήνουμε στον -πάντα αυθεντικό ''μπακαλόγατο''- κυρΑντώνη, να συνεχίσει ν' ασχολείται με γεροξεκούτηδες ''ηγέτες'' της Ομογένειας, που το παίζουν κι ''εραστές'', γιατί από εκεί μπορεί να τρώει και ν' αφήσει τα σοβαρά ζητήματα. Α, και κάτι άλλο. Τον ''άγιο Καλμουκίας'' που έχει γι' ανταποκριτή στην Βοστώνη, θα του συστήσει να γράψει και καμιά αλήθεια; Καλό θα ήταν ν' ασχοληθεί π.χ. με τα ποσά που χάλασε το εκεί γεν. προξενείο, γιά να εξαγοράσει τα βαρεμένα ψώνια της τοπικής Ομοσπονδίας, την τελευταία πενταετία. Δύσκολο, το καταλαβαίνουμε, γιατί ο κυρΑντώνης, ποτέ δεν θα επικρίνει τα ''μαγαζάκια'' της υπουργίνας-τσίρκο της Ντόρας, δηλ. τα γενικά και μη προξενεία μας στις ΗΠΑ, με τους περαστικούς, τουρίστες-διπλωμάτες(της). Δεν δαγκώνει το χέρι που τον ταίζει.


Λάμπρος Παπαντωνίου: Γιατί ''ενοχλήθηκαν'' πολύ οι κρατικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ

'Οταν πέθανε ο Λάμπρος (28 Μαίου 2009), αυτός ο -πάνω απ΄όλα- μεγάλος ΕΛΛΗΝΑΣ κι εξαίρετος ερευνητής- δημοσιογράφος, ο θάνατός του αποτέλεσε αφορμή γιά να εκφράσουν την ''μεγάλη θλίψη'' τους -με ειλικρίνεια ή θεατρινισμό- γιά την απώλεια, γνωστοί και φίλοι του, πολιτικοί, ''παράγοντες'' της Ομογένειας και λοιποί. Κανένα όμως ΜΜΕ, κανένας ανταποκριτής τους στις ΗΠΑ, δεν ασχολήθηκε μ' ένα σοβαρό ζήτημα: Γιατί ο Λάμπρος, εκτός των άλλων, θεωρήθηκε και ''μεγάλος κίνδυνος'' γιά τις κρατικές Υπηρεσίες Aσφαλείας των ΗΠΑ;
(Γιά τώρα, δείτε αυτό το βίντεο, ακούστε πολύ προσεκτικά και βγάλτε τα συμπεράσματά σας)

Aποχή: O μεγάλος νικητής των εκλογών στα 27 κράτη-μέλη γι' ανάδειξη Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου

Ελλάδα: Μεγάλη νίκη-θρίαμβος της SIEMENS, με 69%
Tα δύο θυγατρικά μιζαδόρικα κόμματά της, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, συγκέντρωσαν συνολικά 69%, από το 52% του ελληνικού λαού που ψήφισε και τα έχει κατατάξει πρώτα στην διαφθορά, μαζί με τους πολιτικούς του. Δηλαδή, 7 στους 10 νεο- 'Ελληνες που ψήφισαν, μ' ένα ''κινητό'' στο ένα χέρι και φραπέ στο άλλο, διέσωσαν με την ψήφο τους την τιμή της ευρω- εταιρίας, προτιμώντας ΜπούληΓιώργο. Και οι δύο πολιτικοί, δήλωσαν ότι ''έλαβαν το μήνυμα των εκλογών'' και θα συνεχίσουν ακάθεκτοι τα κουκουλώματα ''σεμνά και ταπεινά'', αφού ''δεν χρωστούν σε κανέναν'' (μ' εξαίρεση την Μιχαλού), με ''χέρια καθαρά'' και θωράκιση της ισόβιας πολιτικής βουλευτικής ασυλίας και (μη παραγραφόμενης) ατιμωρησίας... Αποτελέσματα: ΠΑΣΟΚ 36,64%, ΝΔ 32.29%. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 8.35%. Ενισχυμένος ο ΛΑΟΣ, 7.15%. Στο 4.7% ο ΣΥΡΙΖΑ και 3.49% οι Οικολόγοι Πράσινοι. H αποχή των ψηφοφόρων, στο επίπεδο ρεκόρ του 47.4%. Δηλαδή, οι μισοί σχεδόν ''έγραψαν'' τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τα κόμματά τους

Παγκόσμιο ρεκόρ γιά την Ελλάδα: Kατέλαβε την τρίτη θέση -μετά τον Παναμά και την Βολιβία- σε ότι αφορά την διαφθορά του πολιτικού κόσμου, αλλά και των πολιτικών κομμάτων, σύμφωνα με την άποψη των πολιτών που ρωτήθηκαν στην διάρκεια παγκόσμιας έρευνας, που διεξήγαγε η οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», σε 68 χώρες.

dora_ESiemens, διαφυγόντες κλπ: Την παραίτηση της Ντόρας Μπακογιάννη ζητά με κύριο θέμα-άρθρο η εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία''

«Tο τηλεγράφημα της ελληνικής πρεσβείας στο Μοντεβιδέο, το οποίο προειδοποιούσε για τις ύποπτες κινήσεις του Καραβέλα, στάλθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου κι έφθασε αμέσως στα γραφεία της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά και του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή... Ο Έλληνας πρέσβης στο Μοντεβιδέο, Νικόλαος Δεικτάκης, πριν στείλει το επίμαχο τηλεγράφημα στο υπουργείο Εξωτερικών 23 Μαίου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το διπλωματικό γραφείο της υπουργού Εξωτερικών προκειμένου να επιστήσει την προσοχή για τη σπουδαιότητα του μηνύματος... Διατεθειμένος να δώσει στοιχεία και ονόματα στη γερμανική δικαιοσύνη για την υπόθεση Siemens εμφανίζεται ο Χρ. Καραβέλας»
(ΤΑ ΝΕΑ, 3 Ιουν. '09).

Siemens, διαφυγόντες κατηγορούμενοι, ''άγια οικογένεια'' και ημερήσια ''γεροντοκόρη'' Νέας Υόρκης: Συνεχίζοντας να γράφει την ιστορία του Ελληνισμού στις ΗΠΑ από την...ανάποδη, η ημερήσια αιωνόβια γεροντοκόρη -πεισματικά- ούτε είδε, ούτε άκουσε τίποτα γιά τις βαρειές καταγγελίες εις βάρος Ντόρας ειδικά και μπαμπά της. Φυσικό είναι, γιατί το ''μαγαζάκι'' της Αστόριας, ''ποτέ δεν δαγκώνει το χέρι που το ταίζει'' διαχρονικά, γι' αυτό τώρα ''σφυρίζει κλέφτικα''.

biskopoulosΘα προταθεί γιά το βραβείο ''Πούλιτζερ'': Χαράς ευαγγέλια γιά τον οργανωμένο Ελληνισμό στις ΗΠΑ. Η ''αρθρογραφία'' τελευταία του συντονιστή ΣΑΕ, ενθουσίασε τους προεδροπαράγοντες των ιστορικών ομογενειακών μας Οργανώσεων, οι οποίοι, με πρωτοβουλία της οργάνωσης-''μαϊμού'', Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο (ΕΕΣ), θα τον προτείνουν γιά το βραβείο δημοσιογραφίας ''Πούλιτζερ'', ενώ ο τιμημένος από το ''Ιδρυμα Μπότση'' εκδότης της ''ημερήσιας'' στην Φιλαδέλφεια και α' αντιπρόεδρος του ΕΕΣ, ζήτησε την αρθρογραφική συνεργασία του. To ίδιο και η ημερήσια ''γεροντοκόρη'' του γκέττο μας, στη Νέα Υόρκη. Πάντα άξιος, να τον χαρούμε και αρχιεπίσκοπο...

Από πότε και πως έγιναν ''ηγέτες'' αυτοί που χρησιμοποιούν κι ευτελίζουν την Ομογένεια; ''Η ηγεσία της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας και πλήθος προσωπικοτήτων από την αμερικανική κοινότητα συμμετείχαν στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που συνδιοργάνωσαν για τον Ελληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον κ. Αλέξανδρο Μαλλιά, το Σ.Α.Ε. Περιφέρειας Η.Π.Α., η ΑΧΕΠΑ, το Αμερικανο-Ελληνικό Ινστιτούτο και το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 15 Μαίου, στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton της Αμερικανικής πρωτεύουσας'', διαβάζουμε στα μόνιμα παραπληροφορούντα ΑΠΕ, ΕΡΤ και λοιπά κι αναρωτιόμαστε, ποιοί είναι ''ηγέτες'' της ελληνοαμερικάνικης Kοινότητας; Ο συντονιστής του ΣΑΕ ΗΠΑ, που ούτε το συντονιστικό του Συμβούλιο θέλει να τον ξέρει ή ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου, που συγκαλεί συνέλευση και δεν παρευρίσκεται ούτε ένας πρόεδρος των Οργανώσεων- μελών του; 'Η η παραπαίουσα ΑΗΕΡΑ των φιλελλήνων Αμερικανοελλήνων; Kαλά, σε κάφρους απευθύνονται; (Το δημοσίευμά τους, βασίστηκε στο ''δελτίο τύπου'' του ΣΑΕ ΗΠΑ, γιά το οποίο το γραφείο στο Σικάγο, δεν γνωρίζει -όπως συνηθίζεται- τίποτα, αφού εκδίδεται από ''επικοινωνιολόγο'' του συντονιστή, που τον εκθέτει συστηματικά κι αυτός στον ''κόσμο'' και στον ''θρόνο'' του)

proedros, ksapla, omogeneiaΠρόβλημα με τις κομματικές Οργανώσεις ''Νέας Δημοκρατίας'' στη Βόρεια Αμερική: ''Περιφερειάρχη'' -ονομάζεται Φωτιάδης- που θα ηγηθεί όλων των κομματικών Οργανώσεων σε ΗΠΑ και Καναδά, στέλνει η Ρηγίλλης σύντομα στη Νέα Υόρκη. Υπό την δικαιοδοσία του θα τεθούν όλες οι κομματικές Οργανώσεις με σταδιακή κατάργηση (ή ουσιαστική αναβάθμιση) των Νομαρχιακών. Σε αυτή την λύση κατάληξε το κόμμα της Ν.Δ. εξαιτίας βασικά των προστριβών τοπικών Οργανώσεων-Νομαρχιακής ανατολικών Πολιτειών ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη.

Πόλεμος μεταξύ των Ομοσπονδιών Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) και Φλόριδας (Κληαργουότερ), μετά την απόφαση της Βοστώνης να μην τιμήσει τον υπουργό-πρόεδρο της Ομοσπονδίας Φλόριδας (ουσιαστικά πόλης Κληαργουότερ) Γ. Μαρκάκο, γιά την προσφορά του στην 1η παρέλαση πριν 15 χρόνια, ως αντιπρόεδρος τότε της Ομοσπονδίας Βοστώνης. Η Φλόριδα αντιδρά και ισχυρίζεται ότι ο υπουργός και τώρα πρόεδρος της Ομοσπονδίας της, της πρέπει και της ανήκει της Βοστώνης. Καταβάλλονται προσπάθειες από τον συντονιστή ΣΑΕ και τον πρόεδρο της επιτροπής Δημοσίας Τάξεως του Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου (ΕΕΣ), γιά εκτόνωση της κρίσης.

γαϊδουρο-siemens
'Αρχισαν πάλι τα ''θαύματα'' με εικόνες που...δακρύζουν: Σύμφωνα μ' επίσημη ανακοίνωση, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος  επισκέφθηκε στις 23 Ιουνίου 2008 τον καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στο Hempstead της Νέας Υόρκης, ''ύστερα από το φαινόμενο που παρατηρήθηκε εκεί στις 22 Ιουνίου σε μια μικρή φορητή εικόνα του Αγίου Νικολάου, στην οποία από τα μάτια του Αγίου φαίνεται να έχει εκκριθή υγρό το οποίο είναι ελαφρώς ευώδες''. Μετά την επίσκεψη ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε: ''Στη ζωή και την ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας έχουν παρατηρηθεί κατά καιρούς παραδείγματα φαινομένων που δεν μπορούν ν' αποδοθούν σε φυσικά αίτια. Ο 'Αγιος Νικόλαος είναι προστάτης και θεράπων άγιος και είμαστε βέβαιοι καθώς ασπαζόμεθα την αγία εικόνα του, ότι πρεσβεύει υπέρ ημών στον φιλάνθρωπο και παντοδύναμο Θεό''.
Σχόλια αναγνώστη: ''Η Δις Φιμπη ειναι πραγματι η Maureen Dowd της Ομογενειας. Σχετικα με το "θαυμα" της εικονας του Αγιου Νικολαου στην εκκλησια του Αγιου Παυλου στο Heampsted, ΝΥ ηθελα να σας υπενθυμiσω οτι πριν απο 50 χρονια στην ιδια εκκλησια εγινε αλλο "θαυμα". Τοτε εκλεγεν η Παναγια. Οι αμερικανικες τηλεορασεις ετρεχαν και εδειχναν τον κοσμο να περιμενει ουρες για να δει το "θαυμα". Εγινε τοτε μεγαλος παταγος. Τουλαχιστον ο αγαθος π. Παπαδεας ξεπληρωσε το χρεος της εκκλησιας στην τραπεζα. Αυτη τη φορα φαινεται οτι δεν επιστευσε κανεις. Μια του κλεφτη... ΧΓΤ, Νέα Υόρκη).


Οκτώβριο '08 οι αποφάσεις:
'Εχει βαρεθεί με τις εσωτερικές επιθέσεις που δέχεται ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου (και πρόεδρος της ΠανΚρητικής ΗΠΑ), εξαιτίας των παρατράγουδων στη Συνέλευση της Φιλαδέλφειας (Φεβ. '08) κι αισθάνεται ότι τον εγκατέλειψαν όλοι. Γι' αυτό συγκαλεί έκτακτη συνέλευση των προέδρων των οργανώσεων-μελών, στις 25 Οκτωβρίου, στο Σικάγο, γιά να παρθούν αποφάσεις οριστικές γιά το σήμερα και το αύριο, τις οποίες, όπως δηλώνει, θα σεβαστεί. Η ''προεδρική καρέκλα'' έχει πολλούς μνηστήρες, άσχετα αν η Οργάνωση, με μέλη Ομοσπονδίες, είναι ανενεργή.

Δύο νέα σκάνδαλα στην Εκκλησία μας στις ΗΠΑ:
'Ελληνας παπάς (Ανδρέας Μαρκόπουλος), συνελήφθηκε από αστυνομικίνα που παρίστανε την πόρνη, στην Βοστώνη... 'Ενας ακόμα 'Ελληνας παπάς μεγάλης ''βασιλικής'' ενορίας στο Κουήνς Νέας Υόρκης, εκδιώχτηκε από την σύζυγό του, επειδή τον έκανε ''τσακωτό'' με τον φίλο του, μουσικό από την Ελλάδα. (Iούνιος '08)

''Τρώει καλά'' ο Βαρθολομαίος: Κυριακή 22 Ιουνίου 2008, εορτή μητροπολίτη Τυάνων, Παίσιου, στην πατριαρχική Μονή ''Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου'', Αστόρια Νέας Υόρκης. ''Δεν έχουμε περιουσίες δικές μας. 'Οτι είχαμε και δεν είχαμε, τα παραδώσαμε στο οικουμενικό Πατριαρχείο'', δήλωσε ο μητροπολίτης (περίπου 8 εκατ. δολ.).

froura_omospondia FloridaΑπό ''υπουργός''...πρόεδρος:
Ο κ. Γ. Μαρκάκος εκλέγηκε (17 Μαίου '08) πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας (δηλαδή, Ομοσπονδίας Κόλπου Τάμπας ή γιά ν' ακριβολογούμε, Ομοσπονδίας πόλης Κληαργουότερ). Ο ''υπουργός'', όπως αποκαλείται, επειδή είχε υπηρετήσει στην Γραμματεία του πρ. υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου γιά τους Απόδημους κ. Σκανδαλάκη, ''δέχτηκε να γίνει από υπουργός, πρόεδρος γιά να σώσει την Ομογένεια'', όπως χαραχτηριστικά αναφέρει ο νομάρχης της ΝΔ ανατολικών Πολιτειών ΗΠΑ, στο συγχαρητήριο μήνυμά του. Η τοπική μάλιστα της ΝΔ στην Φλόριδα, διοργάνωσε τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων, με πολύ σουβλάκι και...φασολάδα, προσφορά Καλαματιανού θαυμαστή του νέου πρόεδρου. Πρόσφατα, ο κ. πρόεδρος, υλοποιώντας την πρότασή του που εγκρίθηκε στο Συνέδριο, έδωσε το ''πράσινο φώς'' στον πρ. πρόεδρο της Ομοσπονδίας και πρ. ύπατο πρόεδρο της ΠανΗπειρωτικής (τον προτίμησε λόγω αναστήματος, όπως είπε), να φτιάξει προεδρική φρουρά, με πρώην προέδρους της Ομοσπονδίας και προεδροπαράγοντες, ηλικίας 55-70 χρονών. Το εκπληκτικό αποτέλεσμα, στην αποκλειστική φωτογραφία. Η πράξη αυτή δεν άρεσε στην Ομοσπονδία Βοστώνης, στην οποία ο κ. ''υπουργός'' υπήρξε στο παρελθόν πρόεδρος. Ο κ. πρόεδρος-υπουργός, με τον οποίον επικοινώνησε η στήλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: ''Αν δεν κάτσουν καλά στο Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο και στις άλλες Ομοσπονδίες, θα
στείλω την φρουρά να καθαρίσει''.

Tελική συμφωνία γιά τ' όνομα: Μετά από πολλές συσκέψεις, διαφωνίες, παρεμβάσεις κλπ, ο υφυπ. Εξωτερικών αρμόδιος γιά τους Απόδημους, η ηγεσία του ΣΑΕ και το οικουμ. Πατριαρχείο, συμφώνησαν στο νέο όνομα. Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), μετά από πίεση-απαίτηση του οικουμενικού Πατριαρχείου, που ζητούσε ν' αντικατασταθεί η λέξη ''Απόδημου'', είχε αρχικά δεχτεί την λέξη ''απανταχού'', αλλά αργότερα κατάλαβε ότι το ''απανταχού Ελληνισμού'' περιλαμβάνει και τους γηγενείς 'Ελληνες στην Ελλάδα, οπότε δέχτηκε την εισήγηση του υφυπουργού Εξωτερικών και των μελών της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής γιά τους Απόδημους, γιά την τελική ονομασία, που αντιπροσωπεύει πολύ καλύτερα την Οργάνωση. Το τελικό όνομα, που αποκαλύπτει η στήλη αποκλειστικά, είναι: Συνταξιούχοι Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Κι αυτό, επειδή η μεγάλη πλειοψηφία του 5-7% των Απόδημων που αντιπροσωπεύονται στο ΣΑΕ, είναι ηλικίας 60 χρονών και άνω.

Ζητείται μακάκας γιά τον 'Αρη: Οι Ρώσοι σχεδιάζουν να στείλουν έναν μακάκα στον 'Αρη, ως προπομπό της πρώτης ανθρώπινης επίσκεψης στον κόκκινο πλανήτη. Μία τέτοια δοκιμή θεωρείται αναγκαία για να παρατηρηθεί η επίδραση που θα έχουν στη φυσιολογία του ανθρώπου οι ακτινοβολίες του Διαστήματος. 'Ετσι εξηγείται η παρουσία Ρώσων επιστημόνων τελευταία στην Αστόρια Νέας Υόρκης, σε μερικά τετράγωνα γύρω από την έδρα της τοπικής ελληνικής Ομοσπονδίας, επειδή τ' αφηνιασμένα ψώνια, προεδροπαράγοντες και λοιποί, δεν παθαίνουν τίποτα από ακτινοβολίες, βρισίματα, κραξίματα και λοιπά. Να δούμε ποιός θα είναι ο τυχερός μακάκας που θα επιλεγεί.

Φλόριδα, Κόλπος Τάμπα:
- Αντί να κάνει ''καταγγελίες'' ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας και πρώην ''ύπατος'' της ΠανΗπειρωτικής γιά το Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο (μαζί με τον εν ενεργεία της Ομοσπονδίας Ιλλινόις), επειδή δεν εκλέγηκε πρόεδρος την 1η Μαρτίου '08, καλά θα κάνει να τιμά τις αποφάσεις που ο ίδιος πρότεινε και ψήφισε ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φλόριδας. Αναφέρομαι στον ανδριάντα του Θεόδωρου, του πρώτου 'Ελληνα στις ΗΠΑ, που έστησε με τελετές, πριν 3 χρόνια στην παραλία του Κληαργουότερ. Τότε αναγγέλθηκε ότι η 14η Απριλίου καθιερώνεται ως ''ημέρα του 'Ελληνα μετανάστη'' στις ΗΠΑ. Αλλά έμεινε στα χαρτιά η απόφαση και καμία εκδήλωση δεν έγινε ποτέ. Μάλιστα το σημερινό ΔΣ της Ομοσπονδίας αγνοεί και την... απόφαση, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη, αφού τα μέλη του αγνοούν ακόμα και την ύπαρξη της... Οργάνωσής τους.
- Πρωτάθλημα ταβλιού (14 Απρ. '08), με την συμμετοχή 12 ''πρωταθλητών'', σε γνωστό καφέ στο Ντανίντιν. Συμμετείχαν 11 Κρητικοί κι ένας Πατρινός, συνταξιούχος δάσκαλος. Πρωταθλητής ο Πατρινός, ενώ οι Κρήτες προσπαθούν ακόμα να ξεπλύνουν την ντροπή και απειλούν με ''βεντέτα''.
- Πρωτότυπο τρόπο βρήκε η εκεί Ομοσπονδία Φλόριδας (δηλ. Ομοσπονδία της πόλης Κληαργουότερ, επειδή οι 11 σύλλογοι-μέλη της έχουν όλοι έδρα την πόλη, ενώ οι υπόλοιποι 30 σύλλογοι στην Πολιτεία, αγνοούν και την ύπαρξη της Ομοσπονδίας) γιά να ''δουλεύει'': Μία φορά τον μήνα, 2-3 μέλη του ΔΣ παραιτούνται, γραπτά ή προφορικά και στην επόμενη συνεδρίαση παρευρίσκονται γιά να τους ''παρακαλέσουν'' να παραμείνουν στο Συμβούλιο. 'Ετσι, στο μεσοδιάστημα έχουν κάτι ν' ασχοληθούν.
- Αρχές Απριλίου '08, παραιτήθηκε ο α' αντιπρόεδρος, γραπτά. Λέγεται ότι θα ιδρύσει Ομοσπονδία Φλόριδας, με συλλόγους-μέλη από όλη την Πολιτεία... Την ίδια ημέρα παραιτήθηκε και ο ταμίας... Στις 17 Απριλίου παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος, επίσης. Λέγεται ότι αυτός θέλει να γίνει ''νομάρχης'' της (Νομαρχιακής) της Νέας Δημοκρατίας, εκθρονίζοντας τον -μόνιμο- ''νομάρχη Πέτρο Γαλάτουλα''.
- Με παρέλαση, που διοργανώνει Επιτροπή (όχι Ομοσπονδία) τιμήθηκε στις 30 Μαρτίου '08, η εθνική μας επέτειος. Ο εκφωνητής, δεν παράλειψε ν' αναφέρει την παρουσία, στην εξέδρα των επισήμων και του ''πλωτάρχη της αεροπορίας''... Σε τζιπ του αμερικάνικου στρατού ήταν ο α' αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και χαιρετούσε τα πλήθη στην παρέλαση. Ενθουσιασμένος που η ΑΕΚ έριχνε 4 στους γάβρους, αφού ο ίδιος είναι γνωστός βάζελος. Δίπλα του, μέσα στο στρατιωτικό όχημα, η απαραίτητη γι' αυτόν σακούλα με 4 τυρόπιτες.
- ''Τρέμει'' η Κοντολίζα, μετά την επιστολή διαμαρτυρίας γιά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, που της έστειλε η Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Φλόριδας (δηλ. Ομοσπονδία Κόλπου Τάμπα ή γιά να είμαστε ακριβείς, Ομοσπονδία Κληαργουότερ). Η Επιτροπή έχει πάρει πολύ σοβαρά το ''έργο'' της και πιστεύει ότι μιά επιστολή της ταρακουνά το σύμπαν. Η Φλόριδα φημίζεται γιά το ζεστό κλίμα και τον ήλιο, που βαρά στο κεφάλι καμιά φορά...

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
...
Γιά τα παραπάνω έλαβα την ακόλουθη επιστολή, που παραθέτω ατόφια:
''Θα θελα να κανω ορισμενες επισημανσεις σχετικα με τα σχολια της Νεο-Υορκεζας Δ/δος Φιμπη  για την Παρελαση της 30ης Μαρτιου στο Ελληνικοτατο χωριον, του Ταρπον Σπρινγκς.
Πρωτον. Καποιος θα πρεπει να υποδειξη στους μονιμους εκφωνητας της παρελασης οτι ο ανωτερος βαθμος αξιωματικου της αεροποριας ειναι Ναυαρχος και οχι Πλωτ-αρχις, ως ελεγχθη.
Δευτερον. Ο καθημενος σε στρατιωτικο οχημα, Α' Αντιπροεδρος της Ομοσπονδιας δεν ειχε σακκουλα με τεσσερις τυροπητες οπως λανθασμενα ανεκοινωθη, αλλα σακκουλα με 5 μπουγατσες. (Τις αγορασα εγω προσωπικα για τον κ. Α' Αντιπροεδρο).
Ο δε ενθουσιασμος του την ωρα που χαιρετουσε τα πληθη, δεν ηταν λογω του οτι τα Χανουμια εριχναν τεσσαρα στους Γαβρους, αλλα ειχε μεθυσει απο την ευωδιαν που προειρχετο απο την σακκουλα με  τις μπουγατσες, οπως μου εκμυστηρευτηκε ο ιδιος εκ των υστερων.
Τελος, θα ηθελα να εκφρασω την λυπη μου μαζι με τον υπολοιπον οχλον, για την απουσια απο τους επισημους του εκλεκτου μας αντιπροσωπου στο Αμερικανικο Κονγκρεσσο, κ. Κωστα Μπιλιρακη.
Αν και ανεκοινωθη οτι ο εκλεκτος πολιτικος μας δεν παρευρεθη λογω φορτου εργασιας στην Ουασινγκτον, οι δικες μου πληροφοριες τον ηθελαν σε κεντρικα γραφεια τοπικης φυλλαδας να "κατσαδιαζη" αγρια τους εκδοτες της, που ουτε λιγο ουτε πολυ πριν απο καιρο δημοσιευσαν λιστα που τον κατετασε στους τελευταιους των τελευταιων (αναλογα με την αποδοση του, παντα μεσα στο κονγκρεσσο).
Με τιμη,
Πολυκαρπος Γκιζασμπεργκ
Ντανίντιν, Κολπος Ταμπα, Φλόριδα''

Γαλάτουλας, ολέ: Επανεκλέγηκε στις 30 Μαρτίου '08 ως ''νομάρχης'' της ΝουΔου, ανατολικών Πολιτειών ΗΠΑ, ο Πέτρος, αν και οι μισές Τοπικές σνομπάρισαν τις εκλογές, που έγιναν στην ''έδρα'' της Νομαρχιακής, το ''Σπίτι των Λημνίων'' στην Αστόρια. Συμμετείχαν μόνο οι Τοπικές που δημιούργησε ο....Πέτρος.

''Το παιδί της Ουάσιγκτον'' μίλησε:
«Είναι δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει ελεύθερα με όποιο τρόπο νόμιμο νομίζει τη βούλησή του, το αίτημα του. Από την άλλη πλευρά, η εμπειρία μας δείχνει όλα αυτά τα χρόνια ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν οδήγησαν πουθενά», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με τις εκδηλώσεις για τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη. Ο πρ. υπουργός στα 2004 είχε δηλώσει (Το ΒΗΜΑ) ότι δεν τον ενδιαφέρει πως θα ονομάζονται τα Σκόπια.

Επιτέλους, η Ελλάδα, δείχνει την ''αγάπη'' της γιά τους Απόδημους: Μία ημέρα τον χρόνο, σε μία συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων (Μάιο), θα ''συζητούνται'' τα προβλήματα των Απόδημων. Πάλι καλά, που αναλογικά οι Απόδημοι μία ημέρα (γιά λίγες ώρες), στις 365 ημέρες του χρόνου θα έχουν την ''τιμητική'' τους στην Βουλή, σύμφωνα μ' επιστολή του πρόεδρου της Διακομματικής γιά τους Απόδημους, στον πρόεδρο του ΣΑΕ (3/3/08). Αυτό δείχνει έμπρακτα που -οι 'Ελληνες πολιτικοί- μας ''έχουν γραμμένους''.


''Βολευτές'' και υστερία:
Γιά "βουλευτές που βρίσκονται σε μόνιμη κατάσταση υστερίας", μίλησε ο Λευτέρης Ζαγορίτης, Γραμματέας της ''Νέας Δημοκρατίας''. 'Ισαμε σήμερα γνωρίζαμε ότι στους 300 βολεμένους ''βολευτές'', υπάρχουν και αρκετοί διεφθαρμένοι νεόπλουτοι, που απολαμβάνουν ''ασυλία''. Δεν γνωρίζαμε γιά ''υστερικούς''. Τώρα καταλάβαμε γιατί ''βουλιάζει'' η Ελλάδα. Με ''υστερικούς'' νομοθέτες, αντιπροσώπους υποτίθεται του λαού, πως να μην πάει από το κακό στο χειρότερο η χώρα;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αξιέπαινη πρωτοβουλία ΣΑΕ Αμερικής κι Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβούλιου: Με κοινή απόφαση των προέδρων των δύο ιστορικών Οργανώσεων, αποφασίστηκε να γίνει έρανος την Κυριακή 2 Μαρτίου 2008 στις ελληνικές παροικίες στις ΗΠΑ, με σκοπό να βοηθηθεί οικονομικά η ΕΣΗΕΑ (η 'Ενωση δηλ. των ''ρουφιάνων, αλητών, δημοσιογράφων'' Αθηνών). 'Ετσι, θ' αναγνωριστεί ο σημαντικός τους ρόλος στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, ειδικά με την Ζαχοπούλεια DVD κρίση, αλλά και θα βοηθηθεί -η ΕΣΗΕΑ- να συνεχίσει το έργο της, μετά το οικονομικό σκάνδαλο με τα συνταξιοδοτικά ταμεία της. Σκέψη να γίνει κι άλλος έρανος γιά να βοηθηθούν οικονομικά οι ''αλήτες, διεφθαρμένοι, πολιτικοί'' στην Ελλάδα, αποκλείστηκε γιά τώρα, επειδή αυτοί έχουν ασυλία στην κλοπή του Δημόσιου. Σε όσους Ομογενείς προσφέρουν ποσό μεγαλύτερο των 100 δολ., θα δίνεται δωρεάν ένα DVD, με ροζ ιστορίες επιφανών Ελληνοαμερικανών. Πρόεδρος της Επιτροπής Εράνου ορίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιλλινόις, με βοηθό των πρ. ύπατο πρόεδρο της Παν-Ηπειρωτικής.

Το σύνθημα που ακούγεται έντονα στη Νέα Υόρκη: ''Κοίτα ρε, τι Νομαρχιακή στηρίζει τον Καραμανλή''.

Και η Ομογένεια παρακολουθεί
-άναυδη- τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα, με ανάμικτα συναισθήματα. Η κρίση που μαστίζει την δημόσια ζωή της γενέτειρας, τα σκάνδαλα, η ανικανότητα της ελεγχόμενης Δικαιοσύνης, η ελεεινή κατάπτωση των ΜΜΕ, η εξαθλίωση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του, μας κάνει -τους Απόδημους, ως αποδέκτες των δορυφορικών τηλεσκουπιδιών- να ντρεπόμαστε, αλλά και να εκνευριζόμαστε.

Παρέλαση, Νέα Υόρκη:
Λες και τίποτα δεν έγινε στο πρόσφατο παρελθόν γιά τους ανεγκέφαλους πολιτικούς απατεώνες της Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, που έχει αναλάβει εργολαβικά την παρέλαση γιά την 25η Μαρτίου, στο Μανχάτταν. Χωρίς οικονομικό απολογισμό, χωρίς έλεγχο της -ουσιαστικά ανύπαρκτης εξελεγκτικής Επιτροπής- με τα ερωτηματικά γιά υπεξαίρεση χρημάτων τα προηγούμενα χρόνια από λαχεία, λευκώματα και χορούς που σχετίζονται με την παρέλαση, ετοιμάζονται γιά την επόμενη, νομίζοντας ότι οι Ομογενείς, θα δίνουν τα δολάριά τους, υποτίθεται γιά την παρέλαση, γιά να χρησιμοποιούνται από τους επιτήδειους, γιά σκοπούς που ουδεμία σχέση έχουν με την  εθνική εκδήλωση (''συνέδρια'' που δεν έγιναν, λειτουργικά έξοδα Ομοσπονδίας κλπ). Να τονίσουμε ότι η παρέλαση αφήνει ''κέρδος'' κάθε χρόνο 70-90,000 δολ. και αντί να χρησιμοποιούνται γιά την επόμενη, ξοδεύονται γι' άλλα πράγματα, χωρίς καθαρούς απολογισμούς, αφού είναι χρήματα των ομογενών. Πως, λοιπόν, να τους εμπιστευθεί η Ομογένεια όταν και τα χρήματά της δαπανούν ασύστολα, χωρίς απολογισμό και την Οργάνωση εξευτέλισαν με τις εσωτερικές διενέξεις τους;

Δειλία-Ευθυνοφοβία:
Διαβάζουμε στις ειδήσεις ότι «ασπίδες προστασίας έχουν στηθεί επί χρόνια στο Μαξίμου γύρω από τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να μείνει ο ίδιος αλώβητος από επιθέσεις που δέχεται αλλά και να μη χρεώνεται τους λαθεμένους χειρισμούς της κυβέρνησης». Λογικά, αν ο πρωθυπουργός μιάς χώρας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του αλλά χρειάζεται υποτακτικούς γιά να τις χρεωθούν, τότε και δειλός είναι, αλλά και δίνει κακό παράδειγμα σε κυβερνητικούς και μη αξιωματούχους.

papariaΔεν κινδυνεύει ο Καραμανλής, ούτε από τα ροζ σκάνδαλα, ούτε από τα ΜΜΕ. Απλούστατα, γιατί έχει σύμμαχο και στυλοβάτη του τον... Γιωργάκη, που τυπικά είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 'Οσον αφορά τα ''μεγάλα'' ΜΜΕ, αυτά κατέχουν το πρωτείο της αναξιοπιστίας. Κατά συνέπεια, κόρακες κοράκων μάτι δεν βγάζουν.

Η (ηλεκτρονική) ενημέρωση σταμάτησε τον...2006: 'Οσοι προσπαθούν να ''φωτιστούν'' ή να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά από το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη (και από τα υπόλοιπα ανά τις ΗΠΑ), διαπιστώνουν ότι τίποτα δεν άλλαξε στα προηγούμενα δύο χρόνια. Η ανανέωση των ιστοσελίδων σταμάτησε στις αρχές Φεβρουαρίου 2006. 'Ετσι, οι διπλωματικοί και λοιποί αντιπρόσωποι της Ελλάδας στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνουν, γιά μία ακόμα φορά, τον τίτλο του ''τουρίστα'' που κατέχουν επάξια.

Απόδημοι και ψήφος: Μόνο αφελείς θα περίμεναν να δοθεί το (συνταγματικό) δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται οι 'Ελληνες πολίτες που ζουν εκτός Ελλάδας. Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα του κράτους των Αθηνών, που ούτε Σύνταγμα σέβεται, ούτε τίποτα, εξαπατά πάλι τους Απόδημους 'Ελληνες. Το ''κόλπο'' γνωστό: Η ΝΔ λέει ''δικαίωμα ψήφου'' (μόνο) στους Απόδημους, το ΠΑΣΟΚ λέει ''δικαίωμα ψήφου αλλά κι εδρες στην Βουλή'. Για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο στην Βουλή των Ελλήνων, χρειάζονται 180 ψήφοι. Εξυπακούεται, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα ''διαφωνήσουν'' και κατά συνέπεια, το νομοσχέδιο δεν θα ψηφιστεί, ''κατηγορώντας'' το ένα κόμμα το άλλο, θεατρινίστικα, γιά την μη ψήφισή του. Έτσι, οι Απόδημοι 'Ελληνες, θα παραμείνουν αυτό που πάντα ήταν: Καλοί γιά τουρισμό στην Ελλάδα, συνάλλαγμα και γιά ν' ''αρμέγονται'' από τους επισκεπτόμενους τις παροικίες, ''μάγκες'' 'Ελληνες πολιτικούς. Μήπως ήρθε η ώρα γιά προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; (Σημ.: Το νομοσχέδιο που κατάθεσε γιά ψήφιση στην Βουλή η ΝΔ -γιά να ψηφίζουν μόνο οι Απόδημοι- αν ψηφιστεί από τους 180, θα ισχύει από τον Ιανουάριο του...2011, αν ψηφιστεί μόνο από τους 152 της ΝΔ, τότε θα ισχύει από τον χρόνο... 2014 ή 2015).


Καιρός να σοβαρευτούν οι 'Ελληνες πολιτικοί: Τη Νέα Υόρκη επισκέπτονται τακτικά 'Ελληνες βουλευτές, οι περισσότεροι του κόμματος που -κάθε φορά- κυβερνά. Οι Απόδημοι τους ακούμε και τους λυπόμαστε τους περισσότερους. Αμέτρητα τα περιστατικά αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, επαρχιωτισμού, πολιτικής αλητείας. Ορισμένοι ζητούν κι ''εξυπηρετήσεις'', άλλοι μαζεύουν χρήμα -παράνομα- σε συγκεντρώσεις ''πολιτικών φίλων''. Γιά κάποιο λόγο η πλειοψηφία των επισκεπτών πολιτικών, βουλευτών και μη, συμπεριφέρεται στις ΗΠΑ, λες και απευθύνεται σε κάφρους... Λογικά, όταν βρίσκονται στο εξωτερικό, εκπροσωπούν την Βουλή των Ελλήνων, αλλά και τα κόμματά τους... Και οι Ομογενείς βλέπουν, ακούν, καταλαβαίνουν, δεν μιλούν... Απλά βγάζουν συμπεράσματα γιά την Βουλή, γιά τα κόμματα και τους εκπροσώπους των.

Fibbie την λένε. Κούκλα, ε;
Το να έχουν ''παλακίδες'' οι 'Ελληνες πολιτικοί, δεν είναι...είδηση. Είδηση θα ήταν, αφού ''ο κόσμος τόχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι'', να το παραδέχονταν και να σταματούσαν τις ψευτοηθικές τους ''αντιδράσεις''. Φυσικά, θεωρείται ''μαγκιά'' γιά τους διαθέτοντες και βουλευτική...ασυλία 'Ελληνες πολιτικούς να έχουν και την ''γκόμενα'', στην ''χώρα-μπορντέλο'' αλλά όχι ανδρισμός όταν το ''διαψεύδουν'' γιά να μην θιγεί το πολιτικό τους ''ίματζ''. Ανδρισμό επέδειξε ο Κλίντον, όταν αποκαλύφθηκε η σχέση του με την Μόνικα, ο οποίος το παραδέχτηκε. Και όσο δεν επιδεικνύουν ανδρισμό κι ευθύνη οι 'Ελληνες πολιτικοί, τότε οι ''φήμες'' θα τους συνοδεύουν πάντα και θα τους τοποθετούν εκεί που τους αξίζει: Στους φτηνούς ''πολιτικάντηδες''.

Πολλά λέγονται στη Νέα Υόρκη γιά το ''Ιδρυμα Ωνάσση'' και την φιλοξενία ''ημετέρων'' πολιτικών και δημοσιογραφικών λαμόγιων από την Αθήνα.


Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"...                                                        Επιστροφή στην πρώτη σελίδα
'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση
Επιτρέπεται η με κάθε τρόπο μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Κaαλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net
Στείλτε μας το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"