''Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιοι δεν θέλουν να δημοσιευτούν. Οτιδήποτε άλλο είναι δημόσιες σχέσεις'' (Τζωρτζ 'Oργουελ)
-
top_2 Από 1995... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
arxigos
-
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
parthenon
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
'Aνθρωποι των ιδεών
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
fs
Από τον χρόνο 1995

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ''K" ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ e-MME EΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
free speech
Το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι ότι, οι ανόητοι είναι απόλυτα βέβαιοι και οι γνωστικοί είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
(Μπ. Ράσελ)

Η Ομογένεια στις ΗΠΑ χρειάζεται ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, όχι παρελάσεις-καρνάβαλους
Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης: ''ΟΛΑ τα είχε η Μαριωρή, η παρέλαση της έλλειπε''
Μισό εκατομμύριο δολάρια θα πεταχτούν πάλι γιά μία μικρομεσαία παρέλαση 3 ωρών, γιά την εθνική μας επέτειο, με την συμμετοχή 4-5.000 παρελαυνόντων και θεατών μαζί, στο Μανχάτταν Νέας Υόρκης, στις 26 Μαρτίου '17.
Δεν έχει σημασία αν ελληνικά σχολεία κλείνουν στην ευρύτερη περιφέρεια Νέας Υόρκης. Οι του ελληνικού ''γκέττο'' και γύρω περιοχών, το... βιολί τους: Παρέλαση-καρνάβαλο σε στυλ τουρκομπαρόκ.
Ούτε έχει σημασία το ξεκάθαρο μήνυμα της Ομογένειας με την... αποχή της χρόνο με τον χρόνο. Πριν 15-20 χρόνια, συγκέντρωνε η παρέλαση 20.000 παρελαύνοντες και θεατές μαζί. Τα τελευταία χρόνια δύσκολα παρελαύνοντες και θεατές φτάνουν τις 5.000. Αλλά το κόστος αυξάνει και σε μιά δεκαετία πετάχτηκαν 4.5 εκατομ. δολάρια, έτσι γιά μία παρέλαση-καρνάβαλο, με τους ''προύχοντες'', μαζί με διαπλεκόμενους πολιτικούς Ελλάδας, να φορούν τις κωμικές ''κορδέλες επισήμων'' και την ''γιαγιά'' κουνιστή και λυγιστή μπροστά.
Κατάντησε η Ομογένεια Νέας Υόρκης, να είναι από τις ελάχιστες εθνικές μειονοτικές ομάδες που ακόμα κάνουν παρελάσεις. Και τιμά, υποτίθεται, ''μεταξύ ημών και υμών'' την εθνική επέτειο, ενώ οι Αμερικανοί νομίζουν ότι οι ''γκρηκς'' έχουν πάλι κάποιο... φεστιβαλ με φαγοπότι.
'Αρχισε, μας λένε και η προετοιμασία γιά την παρέλαση- καρνάβαλο, με εβδομαδιαίες συνεδριάσεις, κάθε Πέμπτη, στο ''Σταθάκειο'', στο ''γκέττο'' Αστόριας. Μαζεύονται 10-15 ηλικιωμένοι, οι ίδιοι προεδροπαράγοντες, αν και πέφτει χρήμα στα ελληνόφωνα ΜΜΕ να διαφημίζουν τις συνάξεις κάθε εβδομάδα γιά κάθε Πέμπτη, λες και οι συμμετέχοντες έχουν αλτσχάϊμερ και δεν θυμούνται το ''κάθε Πέμπτη''.
''Μέγας τελετάρχης'' δεν θα είναι, δυστυχώς, κάποιο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη (πάλι), όπως έγινε τον περασμένο χρόνο, με τον Κούλη, που τον επέβαλε παράτυπα ο εκδότης της (μητσοτακικής) ημερήσιας ''Εθνικός Κήρυκας'' στον υποτακτικό του, το ανέκδοτο που προεδρεύει της Ομοσπονδίας. Εκτίμησαν ότι δεν τους χρειαζόταν και άλλο ''κράξιμο''. Ακούγεται ότι ετοιμάζουν τον Ιβάν Σαββίδη, γιά ''μέγα τελετάρχη''.
Και όπως πάνε, θα τους αρκεί μιά γειτονιά της Αστόριας ή το μισό πάρκο της, γιά να κάνουν παρελάσεις. Με κόστος κοντά μισό εκατομ. δολάρια. ''Χρήσιμοι ηλίθιοι'' και ψώνια, πάντα θα υπάρχουν στο ''γκέττο'' μας και γύρω από αυτό.
Σημ.: Οι προοδευμένες εθνικές μειονοτικές ομάδες στις ΗΠΑ, τιμούν τις εθνικές τους επετείους με εκδηλώσεις που απευθύνονται στους Αμερικανούς. Μόνο εμείς κάνουμε παρελάσεις. Εμείς γιά εμάς.


Με ''αεροπλάνα και βαπόρια'' πάνε Ομογενείς στην Ελλάδα γιά...''επενδύσεις''
Δεν είναι η πρώτη φορά που ''βαρυσήμαντες δηλώσεις'' αξιωματούχων της Ελλάδας μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν ''είναι στα καλά τους''. Ως απόδημος Ελληνισμός συνηθίσαμε και απλά γελάμε. Αλλά σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, εξαιτίας ''μνημονίων'', δεν είναι γιά γέλια. Τελευταίο κρούσμα η δήλωση του διευθυντή, της -ουσιαστικά άχρηστης- Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) στο κρατικό ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'' (ΑΠΕ), ότι, μετά από συναντήσεις που είχε με τους τακτικούς επισκέπτες στην Αθήνα (με ελληνικό κρατικό χρήμα), τον πολιτειακό γερουσιαστή Ροντ Αϊλαντ Λου Ραπτάκη και τον πολιτειακό βουλευτή Νιού Χαμσιάϊρ Τομ Κατσιαντώνη (που εκπροσωπούν τον εαυτόν τους και καμία Ομογένεια ΗΠΑ, την οποίαν ελάχιστα γνωρίζουν), έβγαλε το συμπέρασμα ότι ''οι Έλληνες ομογενείς  (ειδικά ΗΠΑ) θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, παρά την κρίση''. Μάλιστα ο σχετικός ''εντυπωσιακός'' τίτλος του κρατικού ΑΠΕ, αναφέρει: ''Μ. Κόκκινος: Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από ομογενείς για επενδύσεις''.
Σε απλά ελληνικά μας λέγει ότι οι Ομογενείς, που σε καλές γιά την Ελλάδα εποχές, θέλησαν να κάνουν επενδύσεις στην πατρίδα και έφυγαν νύχτα -τότε- επειδή τους έκλεβαν και τους ταλαιπωρούσαν, θα επιστρέψουν τώρα γιά ''σοβαρές επενδύσεις'', στην χώρα που είναι.... ''φορολογικός παράδεισος'', με κράτος-Δημόσιο ... ''υπόδειγμα ηθικής και σωστής λειτουργίας''. 'Η ότι υπάρχουν σήμερα ''ηλίθιοι'' Ομογενείς, γιά να πάνε να επενδύσουν στο κράτος της αρπαχτής-''μίζας'', της ατιμίας, της διαφθοράς, της υπερφορολόγησης και της άθλιας γραφειοκρατίας.
Σημ.: Συγχαίρουμε τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τον υφυπουργό του γιά Απόδημους Τ. Κουίκ, γιά τα ''διαμάντια'' υφισταμένους τους. Τους... αξίζουν και είμαστε σίγουροι ότι θα εξακολουθούν να μας διασκεδάζουν -τους Ομογενείς- με τις ''σαχλαμάρες'' τους. Μπορεί το ενδιαφέρον μας γιά ''επενδύσεις στην Ελλάδα'' να είναι μηδενικό, αλλά γιά τα ''σαχλά'' τους, είναι...''έντονο''.


Θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στον απόδημο Ελληνισμό, αν ΔΕΝ ασχολούνται μαζί του
Δυστυχώς, το σάπιο, διαπλεκόμενο-διεφθαρμένο ελληνικό κράτος και τα σάπια, διαπλεκόμενα- διεφθαρμένα κόμματα Ελλάδας, αφού κατάστρεψαν την πατρίδα μας, κατά καιρούς, ασχολούνται και με τον απόδημο Ελληνισμό. Ο απόδημος Ελληνισμός, φυσικά, δεν τους λαμβάνει υπόψην και γελά με τα χάλια τους. Τελευταίο κρούσμα, η ''σύγκρουση'' ενός ''Τομέα'' του ΠΑΣΟΚ με τον υφυπ. Εξωτερικών αρμόδιο γιά Απόδημους Τ. Κουίκ. Θα περιμέναμε, μετά τα όσα έχει υποστεί η Ελλάδα με τους άφρονες πολιτικούς της, ότι θα υπήρχε, στην Αθήνα, μιά ελάχιστη σοβαρότητα. Δυστυχώς, δεν υπάρχει. Eκτιμούμε ότι θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στον απόδημο Ελληνισμό, Κυβέρνηση και Κόμματα, αν ΔΕΝ ασχολούνται μαζί του. Αρκετή ζημιά έκαναν ίσαμε σήμερα, στην Ελλάδα και στην Ομογένεια. Δεν χρειάζεται κι άλλη.
Σημ. 1: Η ΑΠΑΤΗ ΣΑΕ τελείωσε, οριστικά και αμετάκλητα, πριν 7 χρόνια. Και μόνο που
το αναφέρουν ακόμα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και Kόμματα στην Ελλάδα, μας πιστοποιεί ότι είναι εντυπωσιακά άσχετοι με τον απόδημο Ελληνισμό.
Σημ. 2: Ο υφυπουργός, δεν μπορεί από την μία να αποκαλεί το ανύπαρκτο-νεκρό ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ) ''αμαρτωλό'' (κι έχει δίκιο) και από την άλλη, γιά το ζήτημα της ψήφου στους Απόδημους, να ζητά την... ''γνώμη'' του νεκρού ΣΑΕ, μετά την...(επανα)''σύστασή'' του. Το δε ΠΑΣΟΚ, καλύτερα να μην ομιλεί, επειδή είναι νωπές οι μνήμες από τις ΑΠΑΤΕΣ ΣΑΕ, με κρατικό χρήμα, στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού. Καλά θα κάνουν, Κυβέρνηση και Κόμματα, να συνειδητοποιήσουν ότι η Ομογένεια, ΔΕΝ ασχολείται με τα ''καραγκιοζιλίκια'' τους.


Η περίοδος της...''πλάκας'' και η αχρηστία της Ομογένειας ΗΠΑ
Μπήκαμε γιά τα καλά στην περίοδο της...''πλάκας''. Στην εποχή που γίνονται χορο-πανηγύρια των υπαρκτών ή ανύπαρκτων, ομογενειακών συλλόγων και Οργανώσεων, που εκτός από φαγο-πότι, κλαρίνα, καλαματιανό, τσάμικο, τσιφτετέλι, λόγους κ.ά., έχουν και απονομές ''πλάκας'', δηλ. ''τιμητικής'', σε διάφορους Ομογενείς και λοιπούς. Η περίοδος της ''πλάκας'' αρχίζει Νοέμβριο και ολοκληρώνεται Μάϊο. Μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης απονέμονται περί τις 400 ''τιμητικές πλάκες'' και είναι ζήτημα αν 10-20 Ομογενείς τις αξίζουν, γιά την προσφορά τους στην Ομογένεια, στην Ελλάδα. Η περίοδος της ''πλάκας'' έχει και πολύ χρήμα από τις χορο-εκδηλώσεις, που ξεπερνούν τις 100. 'Ετσι, οι Οργανώσεις υπερηφανεύονται ότι έχουν στο ταμείο τους, άλλες 100.000 δολ., άλλες 200.000, άλλες περισσότερα. Τα χρήματα δεν αξιοποιούνται γιά οτιδήποτε προς όφελος της Ομογένειας. Και το θλιβερό είναι ότι, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια, δεν ακούσαμε έστω μία ομογενειακή Οργάνωση να πει, π.χ., ότι ''τα μισά από τα κέρδη του χορο-πανηγυριού θα δοθούν γιά την ανακούφιση φτωχών οικογενειών στην Ελλάδα''. 'Αρα, έχουν δίκιο όσοι λέγουν ότι ως Ομογένεια στις ΗΠΑ ''είμαστε της πλάκας'', δηλ. γιά γέλια.
Σχετική και η είδηση από Ελλάδα: Στα περιστατικά ακραίας φτώχειας, με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι φορείς της Εκκλησίας, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας σε φιλανθρωπική εκδήλωση στον Πύργο, το μεσημέρι της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου 2016. Τόνισε την περίπτωση δύο παιδιών που έκλεβαν κεριά από ένα παρεκκλήσι της Αρχιεπισκοπής. «Μου είπε ο υπεύθυνος πως έπιασαν δύο μικρά παιδιά και θα τα πάνε στην αστυνομία. Ζήτησα να τα δω. Τρεμάμενα, φοβούμενα, όπως ήταν, τα ρώτησα γιατί το κάνουν αυτό το πράγμα
». Και μου απάντησαν «δεν έχουμε φως στο σπίτι και παίρνουμε τα κεριά, τα στρίβουμε για να τα μεγαλώσουμε για να μπορούμε να διαβάσουμε τα βράδια», απάντησαν τα δύο παιδιά στον Αρχιεπίσκοπο.
Σημ. 1: Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ''τουρίστες'' διπλωμάτες της Ελλάδας στις ΗΠΑ, που καμαρώνουν σαν ''γύφτικα σκεπάρνια'' στα χορο- πανηγύρια συλλόγων και Οργανώσεων (πρώτο τραπέζι, πίστα) και ''αμολάνε'' εκείνους τις περίφημους ''χαιρετισμούς'' με τα ''σας συγχαίρουμε γιά το μεγάλο έργο που επιτελείτε'' (άσχετα αν δεν υπάρχει το παραμικρό έργο), που αναφέρουν γιά υπαρκτές ή ανύπαρκτες Οργανώσεις, με αποτέλεσμα να γελά η Ομογένεια, αφού -οι διπλωμάτες μας- είναι αποδεδειγμένα, γιά τα... ''πανηγύρια''.
Σημ. 2: ''Χορο-πανηγύρια'' ομογενειακών Οργανώσεων ΗΠΑ, δεν έχουν μεγάλες διαφορές με ''ζωο-πανηγύρια'' τα παλιά χρόνια στην Ελλάδα.
Η γνώμη, το σχόλιό σας                   Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"              Επιστροφή στην 1η σελίδα

'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

twitter
to Καλάμι στο FaceBook
Ελλάς το μεγαλείο σου (πέθαναν μεταξύ 500 και 322 π. Χ.)
Πυθαγόρας: 80 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης
: 65 χρονών, στη φυλακή.
Αριστείδης
: 72 χρονών, στην εξορία από πείνα. Θεμιστοκλής: 66 χρονών, στην εξορία. Αισχύλος: 69 χρονών, στην εξορία.
Περικλής
: 66 χρονών, κατηγορήθηκε.
Φειδίας
: 66 χρονών, στη φυλακή. Αναξαγόρας: 72 χρονών, στην εξορία. Ηρόδοτος: 59 χρονών, στην εξορία.
Ικτίνος
: 58 χρονών, στην εξορία. Σοφοκλής: 90 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Ευριπίδης
: 74 χρονών, στην εξορία.
Αλκιβιάδης
: 48 χρονών, στην εξορία.
Σωκράτης: 71 χρονών, ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης
: 64 χρονών, στην εξορία. Αριστοφάνης: 61 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Πλάτων
: 80 χρονών, στην εξορία.
Ισοκράτης: 99 χρονών, στην εξορία.
Δημοσθένης
: 62 χρονών, πήρε δηλητήριο.
Κολοκοτρώνης, φυλακίστηκε γιά εσχάτη προδοσία, 1833.
Στείλτε το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"

Η δική σας γνώμη
μας ενδιαφέρει