''Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες τις επόμενες γενιές'' (Σαρλ ντε Γκολ)
-
top_2 Από 1995... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
arxigos
-
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
parthenon
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
'Aνθρωποι των ιδεών
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
fs
Από τον χρόνο 1995

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ''K" ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ e-MME EΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
free speech
Το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι ότι, οι ανόητοι είναι απόλυτα βέβαιοι και οι γνωστικοί είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
(Μπ. Ράσελ)

Γιά τους αγνοούντες την ομογενειακή ιστορία ΗΠΑ: Οι ζημιογόνες πράξεις Αρχιεπισκοπής και πατριάρχη Βαρθολομαίου
Αμερικης ΔημητριοςΤην άνοιξη του χρόνου 1998, ο τότε Αμερικής Σπυρίδων, σε σύσκεψη στην αμερικάνικη πρωτεύουσα, κατάφερε να ενώσει όλες τις ομογενειακές Οργανώσεις, γιά να έχουν ''μία μόνο, αλλά δυνατή φωνή'' στην Ουάσιγκτον και να εργαστούν ομαδικά γιά το ζήτημα της ελληνόγλωσσης Παιδείας στις ΗΠΑ. Τον Ιούνιο 1999, ακολούθησε και δεύτερη σύσκεψη στην Νέα Υόρκη. 'Ολοι συμφώνησαν, η συσπείρωση των Οργανώσεων υπό μία παναμερικάνικη Οργάνωση, με το όνομα Η.Α.L.O., φαινόταν δεδομένη και η υλοποίηση θα άρχιζε σύντομα. Τότε, ο οικουμενικός Πατριάρχης ''καρατόμησε'' τον Σπυρίδωνα, με την βοήθεια της παραεκκλησιαστικής Οργάνωσης GOAL (δημιούργημα των πατριαρχικών στις ΗΠΑ, υπό τον παπα-Καρλούτσο, που έδωσαν και πολύ χρήμα στο Φανάρι γιά να φύγει ο Σπυρίδωνας), επειδή μιά τέτοια κίνηση δεν συνέφερε την Τουρκία. Είχε προηγηθεί η πολυδιάσπαση σε μητροπόλεις (που λογοδοτούν απευθείας στο οικουμ. Πατριαρχείο) της τότε ισχυρής Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής, με την ''εκδίωξη'' του μακαριστού Ιάκωβου, από τον Βαρθολομαίο (1996). Ο Σπυρίδωνας παραιτήθηκε, τον Αύγουστο 1999.
Τον ''ατιμασμένο'' από το βρώμικο ομογενειακό και εκκλησιαστικό κατεστημένο, Σπυρίδωνα, διαδέχτηκε ο άβουλος και ανίκανος Δημήτριος (Οκτώβριος 1999), ως απόλυτα ελεγχόμενος από το οικουμ. Πατριαρχείο. Τα έργα του, πιστοποιούν την υλοποίηση του σχέδιου: Αφανισμός ελληνικής γλώσσας στην Ομογένεια ΗΠΑ (με το κλείσιμο σχολείων) και πολυδιάσπαση της Ομογένειας με την προώθηση ''φελλών'' και ελεγχόμενων, στην ηγεσία ομογενειακών Οργανώσεων.
Το σχέδιό τους υλοποιήθηκε, εξαιτίας της αδιαφορίας της διασπασμένης Ομογένειας, της ανυπαρξίας της μόνιμα απούσας Ελλάδας και με την βοήθεια ''πρόθυμων-προβοκατόρικων'', εξαγοράσιμων ελληνόφωνων ΜΜΕ Αστόριας, Νέας Υόρκης.
Σημ.: Η GOAL ενεργοποιήθηκε μετά την σύσκεψη στην Ουάσιγκτον γιά ένωση των Οργανώσεων. Εξαφανίστηκε μετά την ''παραίτηση'' Σπυρίδωνα.

.....................................................................

Το καυτό ζήτημα της ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ, οι συνηθισμένες ''προβοκάτσιες'' της παραπληροφορούσας εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυκας'' Αστόριας Νέας Υόρκης και ο εγωπαθής (Ευθυμιόπουλος) που υποδύεται τον ''διευθυντή Παιδείας'' της ανίκανης Αρχιεπισκοπής
Πως τα διαχρονικά ''κοράκια'', που καταδέχονται -χωρίς ντροπή- να πληρώνει η χρεοκοπημένη Ελλάδα τους μισθούς αποσπασμένων δασκάλων της σε ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ, εξευτελίζουν την Ομογένεια
Ο υφυπουργός Παιδείας της Ελλάδας Θεοδόσης Πελεγρίνης, είπε πρόσφατα τα αυτονόητα και τα διαχρονικά ''κοράκια'' της Ομογένειας, έπεσαν πάνω του να τον ''φάνε''. Η ουσία των λόγων του υφυπουργού: «... Η Ελλάδα δεν μπορεί να στέλνει 800 εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό κάθε χρόνο, να πληρώνει τους μισθούς τους και την ίδια ώρα να έχει έλλειψη δασκάλων στην επαρχία... Η Ομογένεια να παράγει η ίδια τους εκπαιδευτικούς που χρειάζεται... Μπορούμε να βοηθήσουμε στην δημιουργία Eκπαιδευτικού Κέντρου στην Ομογένεια ΗΠΑ, αξιολογώντας, γιά την ελληνομάθειά τους, τους δασκάλους που θα βγάζει...».
Η Αρχιεπισκοπή ''τσιρίζει'' με τον αποτυχημένο σε ζητήματα Παιδείας, εγωπαθή Δρ. Ευθυμιόπουλο -με την βοήθεια του διαχρονικά (''όλα γιά το χρήμα'') παραπληροφορούντα ''Εθνικού Κήρυκα''- επειδή θέλει να συνεχίσει η Ελλάδα να στέλνει εκπαιδευτικούς (και να τους πληρώνει το ελληνικό κράτος) ή να βγαίνουν απαίδευτοι δάσκαλοι από το αποτυχημένο ''Ελληνικό Κολλέγιο'' στην Βοστώνη (οικονομικοί οι λόγοι γιά άρμεγμα Ομογένειας, Ελλάδας). Η Ελλάδα και αρκετοί Ομογενείς Εκπαιδευτικοί, θέλουν -και ορθά- να βγαίνουν από Πολιτειακό Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (με ειδική έδρα ελληνικών σπουδών) ή από Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα (η καλύτερη επιλογή), ώστε να έχουν άριστη κατάρτιση (στην ελληνική), με δεδομένο ότι το αποτυχημένο ''Ελληνικό Κολλέγιο'' (που ο μητροπολίτης Μεθόδιος Βοστώνης το 'κανε σαν τα μούτρα του), ούτε ελληνόφωνους παπάδες είναι ικανό να βγάλει.
Τονίζουμε ότι ΟΛΟΥΣ τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από Ελλάδα σε ελληνικά σχολεία στις ΗΠΑ (2016 σύνολο 96, δηλ. 31 σε charter schools και 65 σε κοινοτικά-εκκλησιαστικά) τους πληρώνει το χρεοκοπημένο ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που αποτελεί εξευτελισμό γιά την Ομογένεια και την αποτυχημένη σε όλα, άχρηστη Αρχιεπισκοπή, (ο επικεφαλής της, αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, θα μείνει στην ιστορία ως ο ''νεκροθάφτης της ελληνικής Παιδείας στις ΗΠΑ'', αφού επί ''ποιμαντορίας'' του κλείνουν τα ελληνικά σχολεία).
Γιά να αποκατασταθεί η χαμένη τιμή-αξιοπρέπεια της Ομογένειας, οφείλουν Αρχιεπισκοπή και charter Schools να πληρώνουν τους μισθούς των αποσπασμένων από την χρεοκοπημένη Ελλάδα, δασκάλων.


...........................................................................

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα τελευταία 30 χρόνια, έχουν ''σταθερή πολιτική'' γιά τον απόδημο Ελληνισμό: 'Αρες-μάρες, σαχλαμάρες
Θα προσφέρει μεγάλη υπηρεσία στην Ομογένεια και στην Ελλάδα η ''Μόνιμη Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού'' της Βουλής, αν σταματήσει να ασχολείται με τον απόδημο Ελληνισμό

Θα περίμενε κανείς, με την τραγική κατάσταση στην οποίαν ευρίσκεται η Ελλάδα, οι πολιτικοί της να διακρίνονταν από ελάχιστη σοβαρότητα και λογική. Δυστυχώς, διακρίνονται γιά την ελαφρότητα, την άγνοια και την...χαζο-σαχλαμάρα. Παρακολουθώντας, ως απόδημοι 'Ελληνες, τις συνεδριάσεις της ''Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού'' της ασοβάρευτης Βουλής, διαπιστώνουμε με απογοήτευση ότι τα μέλη της είναι εντυπωσιακά άσχετα με ζητήματα Ομογένειας και απλά ρίχνουν... πορδές ως ''ιδέες'' και ''προτάσεις''. Τελευταία (3 Mαρτίου '16), με μόνιμους καλεσμένους 5-6 Ομογενείς που έχουν εκλεγεί σε περιφερειακά-τοπικά (και όχι εθνικά) Κοινοβούλια χωρών, τα βασικά έξοδα των οποίων πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο γιά να κάνουν συχνά... τουρισμό στην Ελλάδα, η Επιτροπή ασχολήθηκε και με το θέμα ''επενδύσεις Ομογενών στην Ελλάδα'', αγνοώντας ότι επενδύσεις είναι απαγορευτικές, εξαιτίας της σαπίλας του ελληνικού κράτους και της απαράδεκτης αντιμετώπισης Ομογενών επενδυτών στο παρελθόν. Ακούστηκε και η ιδέα δημιουργίας ''Ολυμπιακών Αγώνων του Ελληνισμού'', αλλά και αυτή της ''δημιουργίας δεύτερης κατοικίας Ομογενών στην Ελλάδα'' (κατά το γνωστό ''ελάτε να σας κλέψουμε, όπως συνηθίζουμε''). Αφού, διαχρονικά, οι της ''Επιτροπής'', είναι ανίκανοι να ασχοληθούν με κάτι λίγο σοβαρό, ουσιαστικό και οι συνεδριάσεις τους παραπέμπουν σε καφενόβια σύναξη αερολογούντων, αναρωτιόμαστε γιατί εξακολουθούν να υποτιμούν την νοημοσύνη μας και να γελοιοποιούνται.
Σημ. 1: Δείγμα της εντυπωσιακής άγνοιας-φελλότητας των μελών της Επιτροπής της Βουλής, το γεγονός ότι ο βουλευτής Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Σκουρολιάκος, ζήτησε ''να συσταθεί 'Οργανο'', γιά να... συντονίζει(!!!) τις (ανύπαρκτες)...''επενδύσεις Ομογενών''(!!!).
Σημ. 2: Οι της Επιτροπής βολεμένοι βουλευτές, ουδέποτε καλούν στις Συνεδριάσεις Ομογενείς με πείρα και γνώση, φοβούμενοι μην φανεί ότι είναι άσχετοι και γιά τα... ''μπάζα''. Προτιμούν ομοίους τους, νομίζοντας ότι έτσι θα κοροϊδεύουν ακόμα την Ομογένεια με τα χαζά τους.
Σημ. 3: Αφού οι πολιτικοί-βουλευτές είναι ανίκανοι, ως άσχετοι, να χαράξουν κοινή πολιτική-στρατηγική γιά τον απόδημο Ελληνισμό, δεν υπάρχει λόγος η Ομογένεια να ασχολείται με τις ανοησίες και τις γραφικές σαχλαμάρες τους.

Η Επιτροπή γιά τον απόδημο Ελληνισμό της Βουλής και η δήθεν... ''απογραφή των Ομογενών''... (Διαβάστε)Η γνώμη, το σχόλιό σας                   Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"              Επιστροφή στην 1η σελίδα

'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

twitter
to Καλάμι στο FaceBook
Ελλάς το μεγαλείο σου (πέθαναν μεταξύ 500 και 322 π. Χ.)
Πυθαγόρας: 80 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης
: 65 χρονών, στη φυλακή.
Αριστείδης
: 72 χρονών, στην εξορία από πείνα. Θεμιστοκλής: 66 χρονών, στην εξορία. Αισχύλος: 69 χρονών, στην εξορία.
Περικλής
: 66 χρονών, κατηγορήθηκε.
Φειδίας
: 66 χρονών, στη φυλακή. Αναξαγόρας: 72 χρονών, στην εξορία. Ηρόδοτος: 59 χρονών, στην εξορία.
Ικτίνος
: 58 χρονών, στην εξορία. Σοφοκλής: 90 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Ευριπίδης
: 74 χρονών, στην εξορία.
Αλκιβιάδης
: 48 χρονών, στην εξορία.
Σωκράτης: 71 χρονών, ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης
: 64 χρονών, στην εξορία. Αριστοφάνης: 61 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Πλάτων
: 80 χρονών, στην εξορία.
Ισοκράτης: 99 χρονών, στην εξορία.
Δημοσθένης
: 62 χρονών, πήρε δηλητήριο.
Κολοκοτρώνης, φυλακίστηκε γιά εσχάτη προδοσία, 1833.
Στείλτε το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"

Η δική σας γνώμη
μας ενδιαφέρει