''Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες τις επόμενες γενιές'' (Σαρλ ντε Γκολ)
-
top_2 Από 1995... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
arxigos
-
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
parthenon
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
'Aνθρωποι των ιδεών
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
fs
Από τον χρόνο 1995

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ''K" ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ e-MME EΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
free speech
Το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι ότι, οι ανόητοι είναι απόλυτα βέβαιοι και οι γνωστικοί είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
(Μπ. Ράσελ)

Ω! Βάθος της παραπληροφόρησης και 'κονόμας:
«...και τελικά δεν πλύθηκε η λεκιασμένη πέννα / που γιά 125 σεντς θα παίνευε κι εμένα...

Ω! Συ που βλέπεις ως βαθύ κάθε στραβό και πλάγιο / ήρωα τον Γαλάτουλα και τον Καυκά σου άγιο...»
Παράφραση στίχου ενός εκ των κορυφαίων της Ομογένειας, του Θεοδόση 'Αθα (Αθανασιάδη), με το ψευδώνυμο ''Ληναίος'', στην αντιδικτατορική- σατιρική εφημερίδα ''Ομογένεια'' του Μπάμπη Μαλαφούρη (Νέα Υόρκη, Ιαν. '71), αφιερωμένο στον ''Εθνικό Κήρυκα''. Ο αυθεντικός στίχος:
''Ω! Βάθος του γραικυλισμού!'': «...και τελικά δεν πλύθηκε η λεκιασμένη πέννα / που γιά 25 σεντς θα παίνευε κι εμένα...
Ω! Συ που βλέπεις ως βαθύ κάθε στραβό και πλάγιο / ήρωα τον Παπαδόπουλο, τον Ιερώνυμο άγιο...»

Tι παθαίνουμε όταν επιχειρηματίες γίνονται... ''δημοσιογράφοι'', υποτιμούν την νοημοσύνη της Ομογένειας και ''δολοφονούν την αλήθεια''

Προς εκδότη ''Εθνικού Κήρυκα'', Αστόρια Nέας Υόρκης:
Είσαι ένας πολύ καλός έμπορας-επιχειρηματίας... Την αρθρογραφία, που ξεπερνά τα όρια της ''σαχλαμάρας'' και παραπληροφόρησης, τι την ήθελες; Γιά να γελά η Ομογένεια; Τελικά, έφτασες εκεί που επέλεξες, δηλ. στο ''επίπεδο'' προέδρων Ομοσπονδιών Νέας Υόρκης και Βοστώνης


H χαμένη αξιοπρέπεια-αξιοπιστία μιάς ιστορικής εφημερίδας, που με τον τωρινό εκδότη της Αντ. Διαματάρη, κατάντησε αντιδημοσιογραφικό ''εμπορικό μαγαζί'', που νομίζει ότι οι Ομογενείς είναι ηλίθιοι.

'Εγινε συνήθεια η υποστήριξη από την εφημερίδα, ''φελλών'', απατεωνίσκων, ''ημέτερων'', αστοιχείωτων και άχρηστων ''ψώνιων'' εγκάθετων ομογενειακών Οργανώσεων, γεγονός που πιστοποιεί την μεγάλη ζημιά που κάνει ο ''Κήρυκας'' στην Ομογένεια ΗΠΑ, ''γιά το δολάριο''. Ποιός σοβαρός Ομογενής, με γνώση-κατάρτιση, θα ασχοληθεί με τα ομογενειακά κοινά, όταν η εφημερίδα προωθεί-στηρίζει ΜΟΝΟ ''φελλούς- ψώνια''; Ποιά εκτίμηση να έχει ο Ελληνισμός σε μία εφημερίδα, που στήριξε την ''χούντα του '67'' και ''σαμποτάρισε'' κάθε προοδευτική προσπάθεια της Ομογένειας;

εθνικος κηρυκας, διαματαρης, καυκάς, Μυρτώ«...Συγχαίρω θερμότατα τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλη Καυκά και τα μέλη της Ομοσπονδίας, για το έργο που επιτελούν με ενθουσιασμό και πάνω και από όλα με σκοπό...» (γράφει-σχολιάζει ο κ. εκδότης, 28 Απρ. '15).
- Κύριε εκδότη, της παραπληροφόρησης και ''παπατζίδικης παρα-δημοσιογραφίας''... ΠΟΙΟ ''έργο'' επιτελεί η μικρο-ασήμαντη Ομοσπονδία εγκάθετων επιτήδειων Βοστώνης; Μία παρέλαση κάνει μόνο. ΠΟΥ είδες το ''έργο''; Σε προκαλούμε ΔΗΜΟΣΙΑ να αναφέρεις έστω ένα. Μήπως, τελικά, πιστεύεις και ο ίδιος τα ''παραμύθια'' σου, που κατά φαντασία θεωρείς ως ''γεγονότα''; Μήπως εννοείς το... ''μουσείο'', την... ''βιβλιοθήκη'' και το... ''πολιτιστικό Κέντρο'' που ''θα έχτιζαν'' -οι μόνιμα άστεγοι ως Οργάνωση- πριν 20 χρόνια; Τα... έφιαξαν ήδη και μας διέφυγε το ιστορικό γεγονός; Πας καλά ή κατάντησες ''το ανέκδοτο'' της δημοσιογραφίας; Μήπως κ. εκδότη-σχολιαστή, αναφέρεσαι στις απάτες της Ομοσπονδίας Βοστώνης, με τους εράνους γιά πυρόπληκτους Ελλάδα και Μυρτώ; Σε αυτό το... ''έργο'' αναφέρεσαι; 'Η δεν άκουσες τίποτα γιά αυτά; 'Ισαμε πότε, με την ανεύθυνη ''αρθρογραφία'' σου και εμμετική παραπληροφόρηση, νομίζεις ότι θα κοροϊδεύεις γιά να ''αρμέγεις'' την Ομογένεια; Πιστεύεις ότι η Ομογένεια εξακολουθεί να τρώει το ''κουτόχορτο'' που της σερβίρεις; H μεγάλη μείωση της κυκλοφορίας της εφημερίδας σου, τα τελευταία χρόνια, δεν σε προβλημάτισε; Δεν έλαβες το μήνυμα; (Σημ.: Το ''με σκοπό'' στο τέλος, άρεσε. 'Ολοι οι επιτήδειοι, έχουν σίγουρα ''σκοπό'' και μηδενικό έργο). Μπορεί να κάνουμε λάθος και ο κ. εκδότης να εννοεί ως ''έργο'' τις ''τιμές'', που ''με ενθουσιασμό'' και... ''αυτόβουλα'' του έκαναν, επισκιάζοντας και την εθνική μας επέτειο (που ''εορτάζουν'' πάντα 1-2 μήνες μετά), πιστοποιώντας ότι οι ''καραγκιόζηδες'' της Ομοσπονδίας Βοστώνης (που έχει μέλη 22 ''πεθαμένους'' συλλόγους ηλικιωμένων) δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν και την 25η Μαρτίου γιά συμφέροντα, αλλά και τιμές σε όσους προβάλουν την κενότητά τους και συγκαλύπτουν τις απάτες τους... Παράκληση: Εσείς οι 20-25 που ονομάζεστε ''συνέλευση'', δηλ. οι ίδιοι και οι ίδιοι γιά 20 χρόνια, να επανεκλέξετε τον Β. Καυκά γιά πρόεδρο...μην στεναχωρείτε τους κ.κ. Διαματάρη και Καλμούκο.
Kύριε εκδότη... Αν θεωρείς ''τιμή'' να σου κάνει πλάκα (δηλ. απονομή ''τιμητικής πλάκας'') ο πρόεδρος της πιό άχρηστης-άστεγης Ομοσπονδίας στις ΗΠΑ, αυτής των παρανομιών με τους εράνους και των επιτήδειων καρεκλοκένταυρων, ε, τότε, ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και μάλιστα μεγάλο. Και θυμόμαστε ότι πάλι ο ίδιος πρόεδρος πριν 9 χρόνια, σου είχε κάνει τιμές και μεγαλεία πάλι σε παρέλαση. Φυσικό να τον κολακεύεις. 'Εχετε ''πολλά κοινά''.
Aν οι της Βοστώνης και Νέας Υόρκης έκαναν μεγάλη, ξεχωριστή εκδήλωση γιά να τιμήσουν τα 100 χρόνια του ''Κήρυκα'' (που πρώτο το ΚΑΛΑΜΙ γιά μία εβδομάδα πριν την επέτειο, με πρωτοσέλιδο κορυφή, χαιρέτισε και τίμησε), τότε κι εμείς θα την υποστηρίζαμε, γιά να τιμήσουμε την εφημερίδα.

«...Σημειώθηκε -μάλλον με ανακούφιση- η απουσία του τοπικού Μητροπολίτη από τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου του 1821, και την παρέλαση... Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί η στάση του μητροπολίτη (σ.σ.: η απουσία του εκτός ΗΠΑ, εξαιτίας της υποχρεωτικής παρουσίας του σε Σύνοδο του οικουμ. Πατριαρχείου), παρά ως μια πράξη που δείχνει μια πρωτοφανή υποτίμηση του εορτασμού της κορυφαίας εθνικής εορτής στην άμεση περιοχή του και μια δυσερμήνευτη αδιαφορία προς το ποίμνιό του;...» (γράφει-σχολιάζει ο κ. εκδότης).
- Εντυπωσιακά άσχετε εκδότη-''σχολιαστή''... Από την μία ''ανακούφιση'' και από την άλλη ''κριτική'' γιά την απουσία; 'Αρες-μάρες, σαχλαμάρες; Τον Μεθόδιο μπορεί να τον επικρίνεις γιά ένα σωρό πράγματα. Αλλά χωρίς αυτόν παρέλαση στην Βοστώνη ΔΕΝ θα υπήρχε. Εκτός και αν ο κ. εκδότης εννοεί ότι ''κορυφαία εορτή'' ήταν οι ''τιμές'' στο άτομό του, από το φερέφωνό του, τον ''ΡΩΠΟΠΕΡΠΕΡΗΘΡΑ'' πρόεδρο Ομοσπονδίας, όπως και πριν 9 χρόνια. Μας άρεσε που δημοσίευσες και την ''βαρυσήμαντη'' δήλωση του αφηνιασμένου ψώνιου πρόεδρου Αστόριας, που ''συγχάρηκε'' την Ομοσπονδία Βοστώνης επειδή σε... ''τίμησε''. Μήπως, κ. εκδότα, σκοπεύεις να ξεπεράσεις σε αυτοπροβολή και τον Π. Γαλάτουλα, αφού ''ψοφάς'' γιά ''τιμές''; Mήπως είσαι στα πρόθυρα να γράφεις και να λες δημόσια ''δοξάστε'' με, γιά να γελά -από τον παράδεισο- και ο Μπάμπης Μαλαφούρης;

Κύριε εκδότη του ''Εθνικού Κήρυκα''...
Γιά χρόνια έγραφες ότι ''μπούρδα'' σου ''κατέβαινε'' και απλά γελάγαμε. Αλλά η ''ασυλία'' σου ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Σοβαρέψου λίγο, σταμάτα να υποτιμάς την νοημοσύνη της Ομογένειας, σταμάτα την συστηματική παραπληροφόρηση-ψευδολογία και σταμάτα να δείχνεις ΑΣΕΒΕΙΑ στην 100χρονη ιστορία της εφημερίδας, που την κατάντησες ασοβάρευτο ''μπακαλομάγαζο'', γιά ''κονόμα'' και γιά να σου κάνουν... πλάκες (''τιμητικές'').

Κύριε εκδότη... ''Αναμένουμε με αγωνία'' να σχολιάσεις και την δίκη του εκλεκτού σου πρόεδρου Νέας Υόρκης, Π. Γαλάτουλα, που ''κατηγορείται γιά απάτη'', μαζί με μέλη του Συμβούλιου Ομοσπονδίας. Ναι, γνωρίζουμε ότι γιά 14 μήνες, δεν άκουσες, δεν είδες τίποτα, πιστοποιώντας ότι... ''υπηρετείς'' την ''αντικειμενική δημοσιογραφία'' (δηλ. αυτήν του δολάριου). Σε ότι αφορά απάτες με εράνους Ομοσπονδίας Βοστώνης, τι να σχολιάσουμε; Την συγκάλυψη απατεώνων που κάνετε χωρίς να ντρέπεστε; Εσύ και ο ανταποκριτής σου εκεί, πείσατε την Ομογένεια ότι αγνοείτε ακόμα και τους βασικούς κανόνες δημοσιογραφίας (γιά δεοντολογία, ούτε λόγος να γίνεται). Κύριε εκδότα, γνωρίζετε τι θα πει δημοσιογραφία, δημοσιογραφική έρευνα; Αμφιβάλουμε, αν κρίνουμε από την ''δημοσιογραφία του πισινού και του δολάριου'' που κάνετε ως εφημερίδα, σχετικά με την απατεωνίστικη Ομοσπονδία Βοστώνης (και Νέας Υόρκης). Συνέχισε κ. εκδότα να μας διασκεδάζεις. Γιά 37 χρόνια καλός έμπορας ήσουν, με την βοήθεια της οικογένειας Μητσοτάκη, αλλά δημοσιογραφικά παραμένεις ''ανεπίδεκτος μάθησης''. Την αρθρογραφία, τι την ήθελες; Γιά ''να σε πάρουν χαμπάρι''; Και κάτι ακόμα... Το μήνυμά σου προς την Ομογένεια, ΠΟΙΟ είναι; Συγκάλυψη, υποστήριξη απατεωνίσκων και προβολή ''ημέτερων φελλών'' γιά ''άρμεγμα''; 'Ολα γιά το χρήμα;
Γιατί προσβάλετε, ως εφημερίδα, βάναυσα την αντικειμενική ενημέρωση; Γιατί έχετε ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕΙ τις βασικές αρχές δημοσιογραφίας; Γιατί δεν ασχολείστε ΠΟΤΕ με παρανομίες, απάτες σε ομογενειακές Οργανώσεις; Επειδή σε αυτές είναι ''ημέτεροι'' και διαφημιζόμενοι; Δεν είδατε, ούτε ακούσατε τίποτα; Δεν σας ενδιαφέρει; 'Ολα ''γιά μιά χούφτα δολάρια'', με ψευτιές, παραπληροφόρηση, προώθηση και κάλυψη ''ημετέρων''; 'Ολα γιά το χρήμα; Γιατί διασύρετε-προσβάλετε την δημοσιογραφία και την 100χρονη ιστορία της εφημερίδας; Σας έμαθε η Ομογένεια και πολύ καλά. Γι' αυτό σας αποκαλεί -και όχι άδικα- ''εμπορικό μαγαζί'', που ''αρμέγει την Ομογένεια''. Εκεί καταντήσατε και εσείς νομίζετε, πετώντας χαζοχαρούμενα στα ουράνια, ότι ''επιτελείτε έργο'' και κάνετε...''αντικειμενική ενημέρωση''.

Και σαν επίλογο:
Φτάσατε στο σημείο να βρίζετε έμμεσα (2014) και την μητέρα της κακοποιημένης Μυρτώ, γιά να προστατεύσετε Καυκάδες και λοιπούς απατεώνες Ομοσπονδίας Βοστώνης. ΝΤΡΟΠΗ, στοιχειώδη αξιοπρέπεια, ΔΕΝ έχετε;;; Αν δεν θυμάσαι κ. Διαματάρη, μήπως θέλεις να στα θυμίσουμε με φωτογραφίες δημοσιευμάτων σας, να καταλάβει η Ομογένεια και η Ελλάδα πόσο ''τιμάτε'' την δημοσιογραφία; Πόσο απελπιστικά ''μικροί'' είστε;
Κύριε εκδότη ''Εθνικού Κήρυκα'',  άσχημα νέα... ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι ''εξαφάνισαν'' μέρος χρημάτων έρανου γιά Μυρτώ... ΕΧΟΥΜΕ δηλ. και ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΓΙΑ ΜΥΡΤΩ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΕΡΑΝΟΥ (και θα προσκομιστούν στο Δικαστήριο, όταν έρθει η ώρα). Θα επικρίνετε μετά την Ομογένεια αν σας αποκαλέσει -ως ΜΜΕ- διαχρονικούς ''προστάτες απατεώνων'' ομογενειακών Οργανώσεων;;;
Μήπως πρέπει να διαβάσετε πάλι με προσοχή το άρθρο του Δημ. Δανίκα (Πρώτο Θέμα) γιά Μυρτώ και τα ''ερπετά''; Μετά ένα χρόνο αποδείχτηκε προφητικό, αληθινό και επί της ουσίας.

Κύριε εκδότη, οφείλεις στο ΚΑΛΑΜΙ ένα ''ευχαριστώ'': Επειδή ασχολούμενο μαζί σου και με την εφημερίδα σου, σου δίνει την δυνατότητα να σας μάθουν κι εκτός Νέας Υόρκης, αφού με το ζόρι η κυκλοφορία της εφημερίδας σου φτάνει τις 3.000 φύλλα και οι ιντερνετικές προσβάσεις συνδρομητών παραμένουν στις 3-4 εκατοντάδες. Τώρα, αν κοροϊδεύεις τους πάντες δηλώνοντας γραπτά και με την...υπογραφή σου, κυκλοφορία 40 και 50.000, τι να πούμε; Συμφωνούμε όμως ότι είσαι πολύ καλός επιχειρηματίας, αφού καταφέρνεις γιά χρόνια να πουλάς ''φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες''. Πρόσεχε μόνο ένα πράγμα: Μην μάθει το πανελλήνιο ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ πήρες από την Ελλάδα στα 37 χρόνια, με την μεσολάβηση Μητσοτάκη. Nα θυμάσαι ότι η Ομογένεια, που της ΥΠΟΤΙΜΑΣ την νοημοσύνη, δεν είμαστε ''πρόβατα'', ούτε επιτήδειοι-ψώνια, επιπέδου Γαλάτουλα και Καυκά... Ξεπέρασες τα όρια.

Υ.Γ.: Κύριε εκδότη... Με τους απατεωνίσκους Νέας Υόρκης (Ομοσπονδία), που ''αρμέγεις'', καλύπτεις και σε ''τιμούν'' ακόμα και στην εθνική μας επέτειο (καλά, πότε έγινες ισότιμος του...Κολοκοτρώνη;), υπομονή. Θα τα ''ακούσεις'' σύντομα, γιά να μάθουν, οι πάντες, τι ''δημοσιογραφικό έργο'' επιτελείτε.

Η γνώμη, το σχόλιό σας                   Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"              Επιστροφή στην 1η σελίδα

'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net
Στείλτε το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"