«Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε, τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε» (Ζαν Πωλ Σάρτρ)
-
top_2 Από 1995... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
arxigos
-
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
parthenon
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
'Aνθρωποι των ιδεών
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
fs
Από τον χρόνο 1995

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ''K" ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ e-MME EΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
free speech
Το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι ότι, οι ανόητοι είναι απόλυτα βέβαιοι και οι γνωστικοί είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
(Μπ. Ράσελ)

''Είναι καλύτερα να είσαι σιωπηλός και να θεωρείσαι βλάκας, παρά να μιλάς και να αίρεις κάθε αμφιβολία'' (Αβραάμ Λίνκολν)
Από το ''ιδού ο στρατός σας'' πριν 69 χρόνια στην Αθήνα, στο ''ιδού το νησί σας'' στην Ουάσιγκτον 20 Μαίου 2015.

Την νήσο Κάρπαθο ''παραχωρεί'' -χωρίς να ζητηθεί- ο Π. Καμμένος (είναι ιδιοκτησία του από κληρονομιά ή προίκα;;;) γιά αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή βάση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει...εμμετό στην Ουάσιγκτον.

Δασυρμός της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον: Ο Π. Καμμένος δημιούργησε ''κατά φαντασίαν'' ένα...''προκαθορισμένο ραντεβού'' με τον ομόλογό του των ΗΠΑ και μετά πίεζε γιά να...πραγματοποιηθεί, παραχωρώντας και...ελληνικό νησί
Μετά την αδιαφορία του Αμερικανού ομολόγου του γιά συνάντηση, τον δέχτηκε τελικά η βοηθός του -την προηγούμενη ημέρα- στο Πεντάγωνο

''Ανεύθυνος τουρίστας'': Ο υπουργός 'Αμυνας Ελλάδας ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΑ γιά την ''ματαίωση της συνάντησης'' με τον Αμερικανό (ομόλογό του) υπουργό Κάρτερ ή τον αναπληρωτή του, στην Ουάσιγκτον
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ (στο ΑΠΕ): ''...ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού του Υπουργού, δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα κάτι. Δεν σας κρύβω ότι έτσι όπως δημιουργήθηκε στην αρχή το θέμα μας απασχόλησε. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχε να κάνει με την ακύρωση όλων των ραντεβού του Υπουργού...''

Συνάντηση Π. Καμμένου με τον Αμερικανό υπουργό 'Αμυνας, ουδέποτε είχε οριστικοποιηθεί. Απλά είχε συζητηθεί και είχε αναγγελθεί MONO από τον 'Ελληνα υπουργό (με δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη, 28 Μαρτίου '15), η 21η Μαίου ως ημέρα επίσκεψής του στο Πεντάγωνο ΗΠΑ. Ο Π. Καμμένος είχε ειδοποιηθεί τρεις εβδομάδες πριν, ότι ΔΕΝ θα γίνει δεκτός στην Ουάσιγκτον από τον Αμερικανό ομόλογό του στις 21 Μαίου (και το γεγονός αυτό διασταυρώθηκε διπλά στην Ουάσιγκτον). O 'Ελληνας υπουργός ΔΕΝ είπε την αλήθεια, με αποτέλεσμα να διασυρθεί και να διασύρει Ελλάδα και κυβέρνηση. Οι Αμερικανοί ΔΕΝ αναβάλουν προκαθορισμένες συναντήσεις με επισκέπτες υπουργούς άλλων χωρών 3-4 ημέρες πριν (εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι π.χ. πολέμου, εθνικής καταστροφής κλπ). Τα ''δημοσιεύματα'' στην Ελλάδα που αναφέρουν ότι δήθεν ειδοποιήθηκε γιά την αναβολή πριν λίγες ημέρες (Σαββατοκύριακο), ''μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον'', είναι παραπληροφόρηση.
Ο κ. Καμμένος είχε ειδοποιηθεί αρμόδια και όχι μόνο μέσω της πρεσβείας μας, αρχές Μαίου. Η δε αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου του -20 Μαίου- ότι η συνάντηση αναβλήθηκε ''λόγω έκτακτου κωλύματος του υπουργού 'Aμυνας των ΗΠΑ'', είναι ψευδής και κωμική.
Ο υπουργός 'Αμυνας της Ελλάδας, νόμισε ότι με την δουλοπρεπή εξαγγελία πριν μία εβδομάδα γιά ''παραχώρηση ελληνικού νησιού'' (Κάρπαθος), γιά αμερικανο-NATOϊκή βάση στο ΝΑ Αιγαίο, θα κερδίσει τελικά το ''ραντεβού''. Και ως άσχετος με την αμερικάνικη πραγματικότητα, αντί να αναβάλει το ταξίδι, επέλεξε να διασυρθεί, μαζί και η Ελλάδα, εμφανιζόμενος ως ''τουρίστας-υπουργός'' στην Ουάσιγκτον, με πολυμελή συνοδεία.
Αν κρίνουμε και από την πολυήμερη παρουσία του στη Νέα Υόρκη τέλη Μαρτίου 2015, μαζί με ''πολυμελή συνοδεία'', γιά την ελληνική παρέλαση, φαίνεται ότι ο κ. Π. Καμμένος έχει ''τάση'' γιά ''φιγούρες'' (συναγωνίζεται τον Μήτσο Αβραμό;) και υπουργικά ''τουριστικά'' ταξίδια.
- Τονίζουμε ότι η μεγάλη δυσαρέσκεια των Αμερικανών δεν έχει να κάνει με ''Ξηρούς'' (και χλωρούς), ούτε με Ρωσία, ούτε με τις κατά καιρούς αστείες δηλώσεις του κ. Καμμένου, όπως εσφαλμένα μεταδίδεται και αναφέρεται στην Ελλάδα. 'Αλλοι οι πραγματικοί λόγοι, που θα δημοσιοποιήσουμε σύντομα.
Καμμενος, πενταγωνο, 20 Μαιου 2015
Οι πανάκριβες ''λόξες'' του Καμμένου: Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος συνοδευόταν στις ΗΠΑ από πολυμελή συνοδεία (4 ημέρες σε Νέα Υόρκη γιά μιά ελληνική παρέλαση και 3 ημέρες στην Ουάσιγκτον γιά μία αμφιλεγόμενη, υποτιθέμενη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του), αλλά φροντίζει να διαμένει -μαζί με την συνοδεία του- και σε ακριβά ξενοδοχεία (π.χ. Four Seasons στην Ουάσιγκτον). Φυσικά, πληρώνουν τα ''κορόϊδα'' της χρεοκοπημένης Ελλάδας, τις πανάκριβες-πολυέξοδες ''λόξες'' του κάθε αιθεροβάμονα υπουργού τους.
Σημ.: Το ''think tank'' Atlantic Council, στο οποίο μίλησε ο υπουργός στην Oυάσιγκτον, είναι...ακροδεξιό, σφόδρα αντιρωσικό, υπέρμαχο της με κάθε τρόπο βοήθειας στην Ουκρανία και υπέρ της ένταξης της ''Μακεδονίας'' (όπως αναφέρει-αποδέχεται τα Σκόπια), στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα κάνει κριτική στην Ευρ. 'Ενωση που βοηθά οικονομικά την ''μικρή'' Ελλάδα, αλλά δίνει ελάχιστα στην ''μεγάλη φιλοευρωπαϊκή'' Ουκρανία.
Η γνώμη, το σχόλιό σας                   Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"              Επιστροφή στην 1η σελίδα

'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

twitter
to Καλάμι στο FaceBook
Healthiest Ethnic Cuisine
There's a good reason docs love the Mediterranean diet: Traditional Greek foods like dark leafy veggies, fresh fruit, high-fiber beans, lentils, grains, olive oil, and omega-3-rich fish deliver lots of immune-boosting and cancer-fighting ingredients that cut your risks of heart disease, diabetes, and other diet-related ailments. In fact, eating a traditional Mediterranean-style diet is associated with a 25 percent reduced risk of death from heart disease and cancer, according to Harvard University research. And people lose more weight and feel more satisfied on this type of diet, which is rich in healthy fats, than on a traditional low-fat diet, another Harvard study suggests. This cuisine also ranks high because of how it’s eaten, says Dr. Miller, who is also an associate professor of family medicine at the University of California, San Francisco. ''The Greeks often share small plates of food called meze,'' she says, having just a bite of meat along with low-cal, healthy Greek staples like fresh seafood, slowly digested carbs (beans, eggplant, or whole-grain breads), and small portions of olives and nuts. If you're eating out, order grilled fish and spinach or other greens sautéed with olive oil and garlic. ''This dish gives you the anti-inflammatory combo of olive oil and greens with the blood-pressure-lowering effects of garlic,'' Dr. Miller says.
Danger zone: Unless you make it yourself and go light on the butter, the classic spinach pie (spanakopita) can be as calorie -and fat- laden as a bacon cheeseburger.

Στείλτε το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"

Η δική σας γνώμη
μας ενδιαφέρει