H ''αγάπη γιά τον απόδημο Ελληνισμό'' του νέου γεν. Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, είναι ''συγκινητική''
Γι' αυτό ταξιδεύει συνέχεια με τους συνεργάτες του, στους δυόμιση μήνες θητείας του, γιά να βρεθεί κοντά στους Ομογενείς, να ενημερωθεί γιά τα ''προβλήματα της Ομογένειας'', ώστε να ''δώσει λύσεις''. Νέα Υόρκη, μία εβδομάδα (Απρίλιο). Ιταλία-Γερμανία 19 ημέρες τώρα. Ακολουθεί όλη η αμερικάνικη 'Ηπειρος, από Καναδά μέχρι Νότιο Πόλο, γιά 4 εβδομάδες. Και μετά Αυστραλία, Αφρική, Ασία. Μόλις ενημερωθεί, με τα πολλαπλά ταξίδια για να ''δώσει λύσεις'' και όταν θα είναι έτοιμος να ''δώσει λύσεις'', θα αντικατασταθεί, όπως συνηθίζεται, γιά να ταξιδεύσει και ο επόμενος, γιά να ''ενημερωθεί γιά τα προβλήματα της Ομογένειας'' γιά να ''δώσει λύσεις'', όπως συνηθίζεται γιά 30 χρόνια με τους ''αρμόδιους-τουρίστες'' (λες και η Ομογένεια, αν έχει προβλήματα, θα περιμένει από το...ελληνικό κράτος να της τα λύσει). Σημ.: Ενδιάμεσα ο κ. Μιχ. Κόκκινος, που δεν έχει σχέση με Ομογένεια, ούτε γνώση αυτής, ταξιδεύει συχνά και στον τόπο του, στα...Δωδεκάνησα, με κρατικό χρήμα, όπου θα έχει ανακαλύψει... Ομογενείς. 'Η αν δεν έχει ανακαλύψει Ομογενείς, ευελπιστεί να ανακαλύψει... ψηφοφόρους γιά μελλοντική χρήση.
Σημ.: Παλαιότερα τα τουριστικά ταξίδια γιά ''ενημέρωση'', γίνονταν από υφυπουργούς Εξωτερικών αρμόδιους γιά Απόδημους

 Πέρασαν δύο χρόνια και η εισαγγελική έρευνα γιά τις μεγάλες απάτες στην ΓΓΑΕ με τα κονδύλια γιά απόδημο Ελληνισμό, ακόμα βρίσκεται σε κάποιο ''συρτάρι''. Φυσικό και αναμενόμενο να ''κουκουλωθεί'', να μην πάει στην δικαιοσύνη, αφού από τα κονδύλια (πάνω από 100 εκατομ.) γιά το ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), ''έφαγαν καλά'', πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, βουλευτές και λοιπά λαμόγια. Τα νοσηρά φαινόμενα ατιμωρησίας, μόνο στην Ελλάδα (με το σάπιο κράτος, την διαπλοκή-διαφθορά και την έλλειψη Δικαιοσύνης) συμβαίνουν.
Σημ.: Επειδή οι μεγάλες ΑΠΑΤΕΣ έγιναν στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού, αν η υπόθεση αυτή δεν οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη, οι άσχημες σχέσεις της Ομογένειας με την Ελλάδα, δεν πρόκειται ποτέ να βελτιωθούν.


Λεφτά πάντα υπάρχουν στην πτωχευμένη Ελλάδα γιά αδέσποτους, αργόσχολους, ημέτερους, κρατικοδίαιτους, ''λαμόγια'' και μη
''Tουρισμός'' (19 ημερών !!!) με κρατικό χρήμα, ''κηπουρών-ταξιδευτών'', του -''πέρα βρέχει''- υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά
''Τουριστικό ταξίδι'' 19 (!!!) ημερών σε Ιταλία, Γερμανία γιά ''αξιωματούχους'' της (''υπόδικης'' γιά απάτες, σπατάλες με κονδύλια γιά Απόδημους, εποχής ''Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού'' κλπ) Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), συμπεριλαμβανόμενου και του τριήμερου ''αγίου πνεύματος'' (γιά ψώνια και χαλάρωση στην Ιταλία)... Τυπικά η ''αποστολή'' πηγαίνει στις δύο χώρες γιά ''εκδηλώσεις της Ομογένειας'' και... ''ενημέρωση'' (30 χρόνια η ΓΓΑΕ... ''ενημερώνεται'' με... ''τουριστικά ταξίδια'', γιά να... ''σώσει'' τον απόδημο Ελληνισμό).
Η επιλογή του υπουργού γιά την Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ο εντυπωσιακά άσχετος με Ομογένεια Μιχ. Κόκκινος) έχει ''μουρλαθεί'' στα ταξίδια μέσα
στην Ελλάδα και έξω, γιά... ''ενημέρωση'' σχετικά με Ομογενείς-Απόδημους 'Ελληνες και ο αφελής υπουργός Εξωτερικών, το επιτρέπει, αφού ''λεφτά υπάρχουν''. Φαίνεται ότι ο γνωστός γιά τις ''εμμονές'' του υπουργός, ή είναι ''στον κόσμο του'' ή δεν ξέρει τι γίνεται στο υπουργείο του. Τέτοια φαινόμενα ασυδοσίας, ανευθυνότητας, σπατάλης, ''κρατικοδίαιτου τουρισμού'', ούτε στην προ μνημονίων εποχή.
Σημ.: Ο γενικός της ΓΓΑΕ, σύμφωνα με την ''Διαύγεια'', ταξιδεύει συχνά στην ''εκλογική του περιφέρεια'' Δωδεκάνησα με...κρατικό χρήμα.


Κι επειδή το ΚΑΛΑΜΙ μιλάει ΠΑΝΤΑ με στοιχεία, διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της ''τουριστικής αποστολής'' σε Ιταλία και Γερμανία, όπως αυτό αναφέρεται σε δύο επίσημα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού

Στην τουριστική αποστολή της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ) με κρατικό χρήμα (υπάρχει στην πτωχευμένη Ελλάδα γιά σπατάλες) συμμετέχουν: Μιχ. Κόκκινος, γεν. γραμματέας-διευθυντής. Δημήτρης Πλευράκης, αναπληρωτής. Χρυσάνθη Βαγενά, σύμβουλος υπουργού Ν. Κοτζιά. Κοσμάς Παπαχρήστου (πνευμονολόγος-φυματολόγος), σύμβουλος γεν. διευθυντή. Ευανθία Παπαδάτου, ''προϊσταμένη''. Στην Ιταλία, μία η εκδήλωση στην Νάπολη γιά τα 500 χρόνια της ελληνικής Κοινότητας, αλλά θα πάνε και Ρώμη, Παλέρμο, Μιλάνο, Τεργέστη... Στην Γερμανία, μία η εκδήλωση, στην Στουτγάρδη γιά το 34ο... φεστιβάλ χορού Ποντίων, αλλά θα πάνε και Φρανκφούρτη, Βερολίνο, Μόναχο.
Πληρώστε κορόϊδα του Ελλαδιστάν γιά τις τουριστικές ''περιπλανήσεις'' των ''κηπουρών'' του Ν. Κοτζιά, ο οποίος αναδεικνύεται σε ''νούμερο ένα'' ανεύθυνο -''πέρα βρέχει''- υπουργό, αν κρίνουμε από τα πολλαπλά ''ταξίδια'' του Μ. Κόκκινου (και Νέα Υόρκη), τον οποίον ο υπουργός επέλεξε πριν 3 μήνες για γεν. γραμματέα-διευθυντή της ΓΓΑΕ. Να δείτε που τα επόμενα ταξίδια τους θα είναι σε Αυστραλία, Αμερική και αλλού γιά ''επαφή με την Ομογένεια, ενημέρωση''. Είπαμε, στην χώρα με το σάπιο-διεφθαρμένο κράτος, λεφτά ΠΑΝΤΑ υπάρχουν γιά ''ημέτερους κηφήνες''.


Να γιατί θέλει τα χρήματα από πρεσβείες και Προξενεία το υπουργείο Εξωτερικών (διαβάστε το έγγραφο)

Οι ''κηπουροί'' είναι... περιζήτητοι: Η αποτυχημένη, αργόσχολη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), ενημερώνει ότι με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, προσέλαβε ''πνευμονολόγο-φυματολόγο'' (Κοσμάς Παπαχρήστου) ως κρατικοδίαιτο-αργόσχολο ''ειδικό σύμβουλο'' του άσχετου με απόδημο Ελληνισμό, γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, Μιχ. Κόκκινου.