''Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες τις επόμενες γενιές'' (Σαρλ ντε Γκολ)
-
top_2 Από 1995... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
arxigos
-
ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
parthenon
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
'Aνθρωποι των ιδεών
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
fs
Από τον χρόνο 1995

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ''K" ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ e-MME EΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
free speech
Το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι ότι, οι ανόητοι είναι απόλυτα βέβαιοι και οι γνωστικοί είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
(Μπ. Ράσελ)

Με αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής, 3 Νοεμβρίου 2015
Μία οφειλόμενη απάντηση στους ''γραφικούς'', μέλη της ''Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς'' της Βουλής... (ΔΙΑΒΑΣΤΕ)
('Αλλα τα ουσιαστικά ζητήματα της Ομογένειας και με άλλα ασχολούνται, εξαιτίας της εντυπωσιακής τους άγνοιας περί απόδημου Ελληνισμού)

.....................................................

Ζουν στον κόσμο τους, με μηδενική γνώση γιά Ομογένεια-απόδημο Ελληνισμό:

''Γελωτοποιοί'' και άσχετοι, που υποδύονται τους ''βουλευτές, μέλη της Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού'', θεωρούν τους ΕΛΛΗΝΕΣ εκτός Ελλάδας (που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν στην Ελλάδα) ''πολίτες με ελληνικές ρίζες'' !!!
(Και οι απόδημοι ΕΛΛΗΝΕΣ τους απαντάμε ομαδικά: Eίστε ανεύθυνοι ''καραγκιόζηδες''). Tο βίντεο όλης της συνεδρίασης της Επιτροπής, 3 Νοεμβρίου 2015

''Νονός'' της ονομασίας ''πολίτες με ελληνικές ρίζες'' (οι απόδημοι 'Ελληνες) στην συνεδρίαση (3 Νοε.'15) της Επιτροπής (στον χρόνο 3:16:00 στο βίντεο) -χωρίς ένα μέλος της ή ο παριστάμενος υφυπουργός Εξωτερικών Αμανατίδης, να του πει ''τι λες ρε ανόητε''- ο (''επιλογής'' Ν. Κοτζιά) κρατικοδίαιτος ''ταξιδευτής'', επικεφαλής της αμαρτωλής, τυπικά μόνο υπαρκτής, γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ).
 (Στον χρόνο 2:34:00 του βίντεο η αναφορά του βουλευτή Βασ. Γιόγιoκα, σε δημοσίευμα-επιστολή του ΚΑΛΑΜΙ (δημοσιεύεται και στο τέλος αυτής της σελίδας). Γιά τον ''εκνευρισθέντα'' πρόεδρο της Επιτροπής Mιχ. Τριανταφυλλίδη, ''δεν υπάρχει θέμα'', αφού είναι...''ανυπόγραφο'' το δημοσίευμα ειδικά γιά τις οικονομικές απάτες με τα κρατικά κονδύλια γιά το ΣΑΕ. Και επειδή ο πρόεδρος είναι άσχετος, τον συμβουλεύουμε να απευθυνθεί στον επί της Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή και στην εισαγγελία (όπου και ο σχετικός φάκελος), γιά το ζήτημα, που το πολιτικό-κομματικό σύστημα θέλει να ''κουκουλώσει''.
Εάν ασχοληθεί η Δικαιοσύνη ΗΠΑ (αναμενόμενο), που έχει αρμοδιότητα εξαιτίας της ροής κρατικού χρήματος από Ελλάδα σε άτομα στις ΗΠΑ και ΟΧΙ στο ΣΑΕ ΗΠΑ, γιά το...ΣΑΕ, αφού η ελληνική Δικαιοσύνη αδιαφορεί, δεν... ενδιαφέρει τον πρόεδρο της Επιτροπής, επειδή την περίοδο 1996-2008, ήταν... άλλοι στην κυβέρνηση. Ούτε τον ενδιαφέρει η... ξεφτίλα της Ελλάδας σε περίπτωση εκδίκασης της υπόθεσης σε αμερικάνικο ομοσπονδιακό Δικαστήριο, όπου θα ''βγουν στην φόρα'' και τα ''λαδώματα'' πολιτικών από τα κονδύλια γιά ΣΑΕ, τα χρήματα των οποίων διατηρούν σε τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ, αδήλωτα στην εφορία και στα διάτρητα ''πόθεν έσχες'').


Βουλευτής του ΚΚΕ (Σταύρος Τάσσος) : «Οι Ομογενείς δεν θα επενδύσουν στην Ελλάδα γιατί θέλουν το κέρδος... Δεν έχουν σχέση με εκείνους τους ευεργέτες που έδιναν την περιουσία τους στο ελληνικό Κράτος...». (Σημ.: Θα φροντίσουμε οι Ομογενείς να δώσουμε τις περιουσίες μας, γιά να γίνουμε ''ευεργέτες'', στο σάπιο ελληνικό κράτος των μιζαδόρων, διαπλεκόμενων, διεφθαρμένων και λοιπών κρατικοδίαιτων ''τρωκτικών'').
Οι άσχετοι με απόδημο Ελληνισμό ''βουλευτές'', είναι εντυπωσιακά ανίκανοι να ασχοληθούν με την Ομογένεια, ομιλούν γενικά και αόριστα γι' αυτήν, επαναλαμβάνουν τις ''σαχλαμάρες'' της τελευταίας 20ετίας, δεν έχουν γνώση-προσόντα και διασύρουν την Βουλή, την Ελλάδα.

- Τα ονόματα των 33 (!!!) αργόσχολων μελών της ''Επιτροπής'' της Βουλής, γιά να γνωρίζει η Ομογένεια τους ''γελωτοποιούς''.

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια 20 χρόνια. Αναμασήματα του χτες, ιδέες-προτάσεις ΜΗΔΕΝ, από τα ''βουλευτικά μηδενικά''. Και το ΚΩΜΙΚΟ: Περισσότερο ασχολήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Απόδημων με τα περί...Ποντίων του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη.
Σημ.: Αναρωτιόμαστε, με ποιά κριτήρια τοποθετούνται βουλευτές ως μέλη, στην Επιτροπή γιά τους Απόδημους

Μία ''χαζή ερώτηση'' στον πρόεδρο και στα μέλη της ''Επιτροπής Απόδημων'': Κατά καιρούς λαμβάνετε emails από Ομογενείς με τα υπαρκτά, τα ουσιαστικά θέματα του απόδημου Ελληνισμού. ΓΙΑΤΙ τα αγνοείτε, γιατί δεν τα θέτετε στην Επιτροπή σας, γιατί δεν την απασχολούν, αλλά περιορίζεστε σε χαζο-''λόγους'', που ουδεμία σχέση έχουν με τα υπαρκτά θέματα του απόδημου Ελληνισμού;

Oι αστείοι-διαπλεκόμενοι 'Ελληνες πολιτικοί, κάθε φορά που σχηματίζεται νέα κυβέρνηση, κάνουν νέα Επιτροπή της Βουλής γιά Απόδημους, που ξεκινά από την... αρχή, με τα ίδια χαζά, που υποτιμούν την νοημοσύνη μας και δεν έχουν σχέση με την ομογενειακή πραγματικότητα.

Κοροϊδεύουν χωρίς ίχνος ντροπής τον απόδημο Ελληνισμό

Γιά 4 ολόκληρα χρόνια ''επεξεργάζονται'' (ή ''ΘΑ'' επεξεργαστούν) τον ''νόμο γιά το ΣΑΕ'', δηλ. την ''ανάσταση'' της πεθαμένης κρατικοδίαιτης απάτης που σιχάθηκε η Ομογένεια κι έμεινε μακριά, με αποτέλεσμα αυτό να διαλυθεί τον χρόνο 2009. Γιά 20 χρόνια ομιλούν γιά ''καταγραφή του απόδημου Ελληνισμού'', που συνοδεύεται από... ''τουριστικά ταξίδια'' με κρατικό χρήμα υπουργών, βουλευτών, αξιωματούχων, ανά την υφήλιο, γιά ''να γνωρίσουν την Ομογένεια και να καταγράψουν τα προβλήματά της''. Γιά 10 χρόνια ασχολούνται με το αν ''ΘΑ'' πρέπει να δώσουν το συνταγματικό δικαίωμα στους 'Ελληνες εκτός Ελλάδας να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους ή με επιστολική ψήφο, όπως ήδη κάνουν οι γειτονικές με την Ελλάδα χώρες (Τουρκία κ.ά.).


''Συγχαίρουμε'' τον ασοβάρευτο υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά
(που ευτελίζει την κυβέρνηση, εισπράττοντας το καθολικό ''σιχτίρισμα'' των απόδημων Ελλήνων)
Η επιλογή του, δηλ. ο άσχετος με απόδημο Ελληνισμό ''ταξιδευτής με κρατικό χρήμα'', Μιχάλης Κόκκινος, γιά επικεφαλής στην ''Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού'' (ΓΓΑΕ), ''συνοδοιπόρος'' του στην ΜΚΟ ''Πράττω'', της οποίας ηγείται ο υπουργός, πιστοποιεί την έλλειψη ευθύνης και σοβαρότητας του κ. Κοτζιά, αλλά και την βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης της Ομογένειας εκ μέρους του. Ο απόδημος Ελληνισμός ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ κουτόχορτο και μαζί με την γελοιοποίηση της επιλογής του υπουργού, γελοιοποιείται και αυτός, εκθέτοντας την κυβέρνηση. Μην ξεχνάμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι πρωτοπόρο σε απάτες και διαφθορά (ΜΚΟ της αρπαχτής, μυστικά κονδύλια σε ''ημέτερους'' κ.ά.)
Σημ.:  Ο απόδημος Ελληνισμός ''γύρισε την πλάτη'' στους ανεύθυνους τυχοδιώκτες που κυβέρνησαν, κυβερνούν την Ελλάδα την τελευταία 10ετία. Δεν ανέχεται άλλο να τον κοροϊδεύουν, να τον υποτιμούν, να τον χρησιμοποιούν ως ''τουριστικό συνάλλαγμα'' ή γιά ''αρπαχτές''.
- Ο γιά λύπηση (ή γιά γέλια;) γραφικός ''υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος γιά Απόδημους'', Γιάννης Αμανατίδης, μαζί με τον γραφικό και ''μικρό'' πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής Μιχ. Τριανταφυλλίδη, που έχουν ''άγρια μεσάνυχτα '' από Ομογένεια, μάλλον θα θεωρούν τους απόδημους 'Ελληνες ''ποντιακά ανέκδοτα'', κάνοντας άσχετες και ηλίθιες ''δηλώσεις'' και ''εξαγγελίες''.
....................................................................

Γιατί ''κουκουλώνουν'' την εισαγγελική έρευνα γιά τις οικονομικές απάτες με το ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού);
Το ΚΑΛΑΜΙ έστειλε την ακόλουθη επιστολή (2 Νοε. '15) στα μέλη της ''Επιτροπής Απόδημων'' της ελληνικής Βουλής, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό, στους αρχηγούς κομμάτων και στον υπουργό Εξωτερικών:
«Κυρίες και κύριοι,
Πληροφορηθήκαμε ότι θα συνεδριάσετε 3 Νοεμβρίου 2015, στις 4:00 το απόγευμα, με θέμα: ''Ο καθορισμός των προτεραιοτήτων και ο συντονισμός της δράσης των μελών της Επιτροπής''.
Επειδή όλα αυτά τα χρόνια η Επιτροπή πιστοποίησε σε εμάς, τους εκτός Ελλάδας 'Ελληνες, ότι είναι διακοσμητική, ερωτούμε ξεκάθαρα:
1-
Είστε διατεθειμένοι να ερευνήσετε ΓΙΑΤΙ η εισαγγελική έρευνα γιά την μεγάλη οικονομική απάτη με τα κρατικά κονδύλια γιά το ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού), την πεθαμένη ''ύπαρξη'' του οποίου υποστηρίζετε, ΔΕΝ έχει πάει ακόμα σε δικαστική αίθουσα, μετά 3 χρόνια, ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες;;;
Θα εκτιμούσαμε, επειδή η...απραξία υποτιμά την νοημοσύνη μας, να πράξετε τα δέοντα, ίσαμε τα τέλη του χρόνου. Διαφορετικά, σας διαβεβαιούμε, ότι η υπόθεση θα οδηγηθεί σε ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, αφού και η αμερικάνικη Δικαιοσύνη έχει αρμοδιότητα, εξαιτίας της ροής χρημάτων γιά ΣΑΕ προς ΗΠΑ, αλλά και της διατήρησης σε τράπεζες των ΗΠΑ -σε προσωπικούς τους λογαριασμούς- ''μερίδιου'' γιά τις ''μεσολαβήσεις'' τότε πολιτικών (Ελλήνων) από το χρήμα γιά ΣΑΕ.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την διαχρονική πρακτική κουκουλώματος σκανδάλων με δημόσιο χρήμα από τους πολιτικούς στην Ελλάδα, αλλά οι εκτός Ελλάδας 'Ελληνες, στις χώρες όπου ζούμε με ισονομία, δικαιοσύνη, ΔΕΝ καταλαβαίνουμε τα ''κόλπα'' σας.
Αν δεν λήξει το θέμα της απάτης (1996-2008) με τα κονδύλια γιά ΣΑΕ (''έφαγαν'' ΚΑΙ πολιτικοί Ελλάδας), τότε είναι αστείο να ασχολείστε με απόδημο Ελληνισμό και να συμμετέχετε σε μία διακοσμητική Επιτροπή, γιά επιπλέον εισόδημα.
2-
Ποιός δίνει το δικαίωμα στον επικεφαλή της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Μιχ. Κόκκινο), που ενώ ''τυπικά και επίσημα'' ομιλεί υπέρ ΣΑΕ (επειδή αυτό ''προβλέπεται στο Σύνταγμα'') να έρχεται στις ΗΠΑ (τέλη Απριλίου 2015) και να ''ενθαρρύνει'' (τότε στη Νέα Υόρκη και τώρα στην Αθήνα) επιτήδειους, γιά να δημιουργήσουν άλλη ''παγκόσμια Οργάνωση'' γιά την οποίαν -όπως είπε- ''θα βρεθούν, με πλάγιο τρόπο'' ευρωπαϊκά κονδύλια;
Οι Ομογενείς-απόδημοι 'Ελληνες, ΔΕΝ είμαστε τα ''πρόβατα'' που νομίζατε. Και αν εξακολουθείτε να μας θεωρείτε ως ''πρόβατα'', απλά κι εμείς θα εξακολουθούμε να γελάμε με την ''Επιτροπή'' σας, όπως κάναμε γιά χρόνια, ευχόμενοι και σε εσάς ''καλά ταξίδια'' στο εξωτερικό (γιά την... Ομογένεια) με κρατικό χρήμα».

kalami.net
Η γνώμη, το σχόλιό σας                   Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"              Επιστροφή στην 1η σελίδα

'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

twitter
to Καλάμι στο FaceBook
Ελλάς το μεγαλείο σου (πέθαναν μεταξύ 500 και 322 π. Χ.)
Πυθαγόρας: 80 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης
: 65 χρονών, στη φυλακή.
Αριστείδης
: 72 χρονών, στην εξορία από πείνα. Θεμιστοκλής: 66 χρονών, στην εξορία. Αισχύλος: 69 χρονών, στην εξορία.
Περικλής
: 66 χρονών, κατηγορήθηκε. Φειδίας: 66 χρονών, στη φυλακή. Αναξαγόρας: 72 χρονών, στην εξορία. Ηρόδοτος: 59 χρονών, στην εξορία.
Ικτίνος
: 58 χρονών, στην εξορία. Σοφοκλής: 90 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Ευριπίδης
: 74 χρονών, στην εξορία.
Αλκιβιάδης
: 48 χρονών, στην εξορία.
Σωκράτης: 71 χρονών, ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης
: 64 χρονών, στην εξορία. Αριστοφάνης: 61 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Πλάτων
: 80 χρονών, στην εξορία.
Ισοκράτης: 99 χρονών, στην εξορία.
Δημοσθένης
: 62 χρονών, πήρε δηλητήριο.
Κολοκοτρώνης, φυλακίστηκε γιά εσχάτη προδοσία, 1833.
Στείλτε το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"

Η δική σας γνώμη
μας ενδιαφέρει