«Δεν μπορώ να έχω κανένα σεβασμό ή συγκατάβαση για μια κυβέρνηση που πηγαίνει από λάθος σε λάθος, με σκοπό να διατηρείται στην αρχή» (Μαχάτμα Γκάντι)

top_2 Από 18 Ιανουαρίου 1999... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
arxigos

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
parthenon
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
'Aνθρωποι των ιδεών
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
fs
Κ.  Μπρουμίδης [Bιογραφικό]  [Brumidi Corridors]
Ο δημιουργός του αριστουργήματος στην Ροτόντα του Καπιτώλιου, στην Ουάσιγκτον
Από τον χρόνο 1995

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΤΕ ΤΟ ''K" ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ e-MME EΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)
free speech
Το βασικό πρόβλημα της κοινωνίας σήμερα είναι ότι, οι ανόητοι είναι απόλυτα βέβαιοι και οι γνωστικοί είναι γεμάτοι αμφιβολίες.
(Μπ. Ράσελ)

Το προφητικό -Ιούλιο 2013- δημοσίευμα του ''Κ''
Zημιά γιά A. Σαμαρά και E. Βενιζέλο
Ο θρυλικός GAP ''θα τους κλέψει την παράσταση'' στον ΟΗΕ (Νέα Υόρκη), τέλη Σεπτέμβριου
Πρωθυπουργός και αναπληρωτής πρωθυπουργός (η λέξη ''αναπληρωτής'' θα φύγει σύντομα, μόλις ο ασυγκράτητος Benny στείλει στα αζήτητα τον Καλαματιανό) ''επενδύουν'' στην επίσκεψή τους στην Νέα Υόρκη, με αφορμή την Συνέλευση του ΟΗΕ. Φυσικά, γιά εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα (ας είναι καλά τα ταϊσμένα μνημονιακά ΜΜΕ), αφού κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά εκτός Ελλάδας. Δυστυχώς γι' αυτούς, τις ίδιες ημέρες θα είναι στην Νέα Υόρκη και ο GAP, μαζί με άλλους ''διεθνείς σοσιαληστές'' και τα φώτα της δημοσιότητας (από αμερικάνικα ΜΜΕ), όπως είναι συνηθισμένο και αναμενόμενο, θα πέσουν πάνω του. Χώρια οι συναντήσεις που θα κάνει.
(Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο GAP θα είναι και σύμβουλος της Χίλαρυ στην εκστρατεία της γιά πρόεδρος ΗΠΑ).

Ο GAP, συμμετείχε ήδη στην 3η Συνεδρίαση του Συμβουλίου των Ηγετών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Συμμετέχει και στην Ετήσια συνάντηση του Ιδρύματος Κλίντον 24-25 Σεπτεμβρίου.

'Εχει μεγάλο δίκιο ο ''Μπέννυ'' δηλώνοντας ότι ''η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει (σε άλλους) την αποσταθεροποίηση της Ελλάδας''. Θέλει να το κάνει αποκλειστικά μόνη της, με το παρακράτος της, γιά να ξαναβρεθεί στην ''εξουσία''.

Η διεθνής Κοινότητα περιμένει με αγωνία-προσμονή τον μεγάλο 'Eλληνα πολιτικό στη Νέα Υόρκη

«Ε - Ε - 'Ερχεται»... Ο πληθωρικός ''Μπένυ'' θα δώσει παράσταση στoν OHE
Αρχηγική εμφάνιση θα κάνει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γιά την ''εικόνα'' του στην Ελλάδα, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού στην Νέα Υόρκη, 22-28 Σεπτεμβρίου '13.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσάζουν τρεις ομιλίες του, στην 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και σε Επιτροπές:
Ξεχωρίζει η κύρια ομιλία του, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου '13, στην γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με θέμα: ''Σύγχρονος κοινοβουλευτισμός: Η νομοθετική στήριξη της διαπλοκής-διαφθοράς και η ατιμωρησία στην Ελλάδα''. Επειδή ο κ. αντιπρόεδρος και Υπ.Εξ. θεωρείται αυθεντία σε αυτό το ζήτημα, την ομιλία του, όπως είναι φυσικό, θα την παρακολουθήσουν όλες οι αντιπροσωπείες των χωρών-μελών του ΟΗΕ, αλλά και τα ΜΜΕ.
Οι άλλες δύο σημαντικές ομιλίες του, θα έχουν ως θέμα:
- ''Η μοναδικότητα της λίστας Λαγκάρντ: Πως να κουκουλώνεις μεγάλα σκάνδαλα και να διαφεύγεις από την Δικαιοσύνη''.
- ''Σοσιαλισμός και επιβίωσή του στην εποχή των Ακηδο-Τσουκάτων: Το μαύρο χρήμα και τα δανεικά-αγύριστα από τις Τράπεζές μας''.
Στα ''υπέρ'' του κ. αντιπρόεδρου και Υπ.Εξ., η δήλωση του 'Aσμουσεν: "Ο Βενιζέλος μου ζήτησε να αλλοιωθούν τα στοιχεία του ελλείμματος"
Είναι πολύ μεγάλη ''τιμή'' γιά την Ελλάδα, ο κορυφαίος πολιτικός να την εκπροσωπεί σε παγκόσμιο επίπεδο και μάλιστα στον ΟΗΕ.
Στην μεγάλη αποστολή του κ. αντιπρόεδρου και Υπ.Εξ., (που θα καταλύσει στο ξενοδοχείο InterContinental) θα είναι και ο Γ.Γ. του υπουργείου του, γνωστός στην Ομογένεια ΗΠΑ με το όνομα ''το πρεσβευτικό λαμόγιο'', επειδή σε περίοδο μνημόνιων, ως πρέσβης στον ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη, διέμενε σε πανάκριβο διαμέρισμα στο Μανχάτταν, εξαιτίας ''επισκευών στην πρεσβευτική κατοικία'' (Γενικό Προξενείο).
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει, επίσης και η υπόθεση διάθεσης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Από την ένταση ''διθύραμβων''
των φιλομνημονιακών ΜΜΕ και δημοσιογράφων, γιά την παρουσία του κ. αντιπρόεδρου και Υπ.Εξ. στον ΟΗΕ, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιοί είναι γιά εφέτος οι τυχεροί αποδέκτες.
(Η διακεκριμένη δημοσιογράφος, προταθείσα γιά το διεθνές βραβείο Pulitzer, συνεργάτιδα του ''Κ'', δ/νις Φίμπη Σκυλάκη, θα καλύψει όλες τις δραστηριότητες του κ. αντιπρόεδρου-Υπ.Εξ. στην έδρα του ΟΗΕ και εκτός, κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας παραμονής του στην Νέα Υόρκη)

Οι ''κορυφαίοι'' στις ΗΠΑ τέλη Σεπτέμβριου, γιά την...''εικόνα'' τους στην Ελλάδα
Ο κ. Σαμαράς ΔΕΝ κατάλαβε ότι τον ''άδειασε'' ο πρόεδρος Ομπάμα, ότι τον άδειασαν επίσης και οι υποτιθέμενοι Ομογενείς μεγαλοεπενδυτές του... Μηταράκη. Γι' αυτό, ξαναέρχεται βόλτα, γιά τον δεύτερο γύρο του... ''φωτογραφικού θριάμβου'' του στις ΗΠΑ (από 29 Σεπτεμβρίου, γιά μία εβδομάδα) και (πιθανή) συνάντηση με τον αντιπρόεδρο, Μπάϊντεν (άγνωστο αν θα είναι ''κατ' ιδίαν'' ή στο περιθώριο εκδήλωσης).
Η ομιλία του, στην 68η γενική Συνέλευση του ΟΗΕ φαίνεται να αναβάλεται και θα γίνει από τον αντιπρόεδρο Μέγα Βενιζέλο, που θα δώσει παράσταση στα Ηνωμένα Έθνη.
(Ενδιαφέρει περισσότερο η επίσκεψη Μπέννυ στον ΟΗΕ, γιατί από την ένταση των ''θριαμβολογιών'' μνημονιακών ΜΜΕ στην Αθήνα, θα καταλάβουμε -περίπου- ΠΟΙΟΙ επωφελήθηκαν τώρα από τα... μυστικά κονδύλια του Υπ. Εξ.)
Τους συγκυβερνώντες, η Ομογένεια τους ''στολίζει'' άσχημα (ειδικά γιά το ζήτημα της διπλής φορολόγησης) και ούτε θέλει να τους ξέρει.
Τον ''οργανωμένο Ελληνισμό'' στις ΗΠΑ, που μπορούσε -έστω λίγο- να παρεμβαίνει στην Ουάσιγκτον, φρόντισαν να τον... διαλύσουν κυβερνήσεις και κόμματα Ελλάδας, την τελευταία 15ετία. Κι έκαναν... εξαιρετική δουλειά.
Σημ.: Ομογένεια ΗΠΑ, δεν είναι οι 3-4 ''ντουζίνες'' κομματόσκυλων ή ημέτερων ή επιτήδειων ή ''παραγόντων'', ούτε ο ''νεκροθάφτης της ελληνικής παιδείας'' αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, που εκπροσωπεί μόνο τις ενορίες του.


'Ολη η αλήθεια γιά την αναβολή της επίθεσης των ΗΠΑ στην Συρία

Η Ελλάδα ''του τα χάλασε'': Γιά λόγους γοήτρου ο Ομπάμα δεν διάταξε επίθεση
και παράπεμψε το θέμα στην Βουλή (αν και μπορεί να διατάξει επίθεση χωρίς έγκριση Κογκρέσσου)
Οι πύραυλοι ''GreekHawk '' έπεσαν πρώτα στην... Ουάσιγκτον. Ο πρώτος πύραυλος με την δήλωση Ευάγγελου ''Μπέννυ'' Βενιζέλου ότι «ο 'Ασαντ είναι υπεύθυνος γιά τα χημικά. Nα γίνει επίθεση στην Συρία».
Ο δεύτερος πύραυλος έπεσε με την δήλωση του υφυπουργού του, Κυριάκου Γεροντόπουλου: «Η γεωστρατηγική μας θέση αυτή την ώρα είναι τόσο σημαντική που σε μας μένει να την αξιοποιήσουμε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων».
Μετά από αυτές τις δηλώσεις των ''κορυφαίων'' του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ήταν φυσικό και αναμενόμενο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να αισθανθεί μειονεκτικά γιά τον εαυτόν του και την ισχύ, γεωστρατηγική δυνατότητα της χώρας του. Αλλά και πολύ άσχημα, επίσης, που δεν είχε όλες τις αποδείξεις γιά την χρήση χημικών από τον 'Ασαντ, ενώ ο κ. Βενιζέλος ήταν ''απόλυτα βέβαιος''. 'Ετσι, η (πολιτική-κυβερνητική) Ελλάδα, με τους κορυφαίους υπουργούς της, απόδειξε πάλι, ότι είναι ''ο ομφαλός της γης''... (1Σεπ.'13)


........................................................................................

Θα γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Νέα Υόρκη, με αφορμή την γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

''Επέλαση'' Βενιζέλου στον ΟΗΕ, με 120 άτομα στην συνοδεία του. Ετοιμάζονται από τώρα στο Στέητ Ντηπάρτμεντ γιά την συνάντησή του με τον Τζον Κέρρυ

Εκτιμώντας το πολιτικό εκτόπισμα του κ. αντιπρόεδρου του καθεστώτος Αθηνών και υπουργού Εξωτερικών, αλλά και πρώην υπουργού σε 7 υπουργεία, οι αξιωματούχοι του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών, αισθάνονται δέος γιά τον πολυτάλαντο, πολυμήχανο αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αισθάνονταν γιά τις ''κορυφές'' της διπλωματίας, Θ. Πάγκαλο, Γ. Α. Παπανδρέου, Nτ. Μπακογιάννη, Δ. Δρούτσα και Δ. Αβραμόπουλο.

Στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, επικρατεί αναταραχή κι ετοιμάζονται από τώρα γιά να αντιμετωπίσουν τον (έχοντα και βλέψεις πρωθυπουργού) κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, φοβούμενοι μην εκτεθεί ο υπουργός τους, κ. Τζον Κέρρυ. Μετά την ''θριαμβευτική'' περιοδεία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ (6-9 Αυγ. '13), η Ελλάδα αναμένεται να ''σκίσει'' πάλι στη Νέα Υόρκη, τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η αποστολή που θα συνοδεύει τον κ. Ε. Βενιζέλο, θα έχει 120 διπλωμάτες, συμβούλους κ.ά. Κι αυτό, γιά να ξεπεράσει, γιά λόγους προσωπικού γοήτρου, την αποστολή που δηλώθηκε στον ΟΗΕ (117 άτομα) όταν επισκέφθηκε την Νέα Υόρκη γιά 12 ημέρες, ως υπουργός Εξωτερικών, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, τον Σεπτέμβριο 2006.
'Ηδη αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και υπουργοί Εξωτερικών, προσπαθούν, με κάθε τρόπο, από τώρα, να κλείσουν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, στην έδρα του ΟΗΕ, έστω γιά μιά χειραψία και μιά φωτογραφία. Δεν δείχνουν όμως αντίστοιχο ενδιαφέρον γιά συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, που θα είναι κι αυτός στον ΟΗΕ.
Το γεγονός της δεκαετίας, αυτό της ''επέλασης'' του πληθωρικού Ε. Βενιζέλου στον ΟΗΕ (μετά την κακοήθεια Αμερικανών αξιωματούχων, βουλευτών, γερουσιαστών να μην τον δεχθούν στην Ουάσιγκτον στο πρόσφατο παρελθόν), φυσικά, θα υπερκαλύψουν απεσταλμένοι και ανταποκριτές των αθηναϊκών ΜΜΕ, ειδικά των ''μνημονιακών''.

Οι φήμες από ανεύθυνους, ότι δήθεν άρχισαν ήδη να διοχετεύονται κονδύλια, από τα λεγόμενα ''μυστικά'' του υπουργείου Εξωτερικών προς δημοσιογράφους και ΜΜΕ, όπως συνηθίζεται, γιά να ''θεοποιήσουν'' τον κ. αντιπρόεδρο, είναι συκοφαντίες, που στόχο έχουν να πλήξουν το έργο της έντιμης συγκυβέρνησης.

Δεν μάθαμε αν στην αποστολή του κ. αντιπρόεδρου και υπουργού Εξωτερικών, θα είναι και διευθυντής του υπουργείου του, που πήρε προαγωγή μετά τις συλλήψεις του στην Αμερική, γιά κλοπές σε πολυκαταστήματα.
Δεν μάθαμε επίσης, αν θα τον συνοδεύουν μερικοί από τους 20 αργόσχολους-κρατικοδίαιτους ''σύμβουλους και συνεργάτες'', που διόρισε στο γραφείο του, αυτό του αντιπρόεδρου... (26 Αυγ.'13)..................................................................................................

Αξιωματούχος Λευκού Οίκου στο CNN: ''...'Οτι χειρότερο φοβόμασταν, συνέβηκε: Γίναμε Ελλάδα...''
''SamarasGate'' στην Ουάσιγκτον, ανάστατες οι Υπηρεσίες Ασφαλείας
''SamarasGate''
''Πανικός'' στην αμερικάνικη πρωτεύουσα, μετά τις αποκαλύψεις των ''μυστικών'' διαλόγων Ομπάμα-Σαμαρά (στην συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, 8 Αυγούστου '13), από ΜΜΕ στην Ελλάδα, με πρωτοπόρα (πάλι) την ''Καθημερινή της Κυριακής'', στην έκδοσή της, 11 Αυγούστου '13.

Oι μυστικές και μη, Υπηρεσίες των ΗΠΑ, ψάχνουν απεγνωσμένα να ανακαλύψουν ΠΩΣ τα ''σαίνια'' των ελληνικών (μνημονιακών) ΜΜΕ, ''τρύπωσαν'' μέσα στο Οβάλ Γραφείο και δημοσίευσαν τους ''απόρρητους'' διαλόγους των δύο ηγετών, βάζοντας πάλι την ελληνική ''δημοσιογραφία'' στην κορυφή της παγκόσμιας ενημέρωσης και αξιοπιστίας. Είναι η δεύτερη φορά που (μνημονιακά) έντυπα ΜΜΕ της Αθήνας, κάνουν υπερήφανη την Ελλάδα. Η πρώτη φορά ήταν, όταν πριν λίγα χρόνια περιέγραψαν με λεπτομέρειες -21 Ιουνίου 2009- όσα ''ειπώθηκαν'' στο ''Μέγαρο Μαξίμου'', μεταξύ των πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Ρ. Ερντογάν, άσχετα αν ο Τούρκος πρωθυπουργός... ανάβαλε την επίσκεψή του στην Αθήνα.
''Πηγές'' του Λευκού Οίκου και ''κύκλοι'' των Υπηρεσιών Ασφαλείας, τόνισαν ότι ''θα πέσουν κεφάλια''. 'Οπως ήταν φυσικό, το ζήτημα ήταν πρώτο θέμα, την Κυριακή 11 Αυγ. '13, σε όλα τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ.
Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, που ''θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του'', μας δήλωσε ότι ''κορυφαίοι δημοσιογράφοι μνημονιακών ΜΜΕ των Αθηνών, δυστυχώς γιά εμάς, κατάφεραν να μας κάνουν να φαινόμαστε απελπιστικά μικροί και ανίκανοι. 'Οτι χειρότερο φοβόμασταν, μας συνέβηκε: Γίναμε Ελλάδα''.

Bρέθηκε το ''βαθύ λαρύγγι'';
Σύμφωνα με όσα μετάδωσε το CNN, πρωί Κυριακής τοπική ώρα, οι Μυστικές (και φανερές) Υπηρεσίες των ΗΠΑ, προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν ένα email κάποιου G. Mouroutis, που έστειλε από τον κήπο του Λευκού Οίκου, σε δύο παραλήπτες στην Αθήνα, τον ''Αlexis'' και τον ''Mr. Babis'', που έγραφε ''Μνημόνιο ζεις, εσύ μας οδηγείς''. Πιστεύουν ότι το email έχει άμεση σχέση με το ''SamarasGate'', όπως κωδικά ονόμασαν το μεγάλο σκάνδαλο, επειδή ο αποστολέας ήταν -μετά- και μέσα στο ''Οβάλ Γραφείο''. Nεότερες πληροφορίες, όπως τις μετάδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ΑΒC και CBS, αναφέρουν ότι, αναζητείται και συνεργός του, συγκάτοικος στην ίδια ''γιάφκα'', κάποιος με γυαλιά και μουστάκι, που κάπνιζε πίπα στον περίβολο του Λευκού Οίκου, λίγο πριν την άφιξη του 'Ελληνα πρωθυπουργού.

Σχόλιο της αναγνώστριας, κυρίας Μιχαλούς: «Τι διάλογοι και ιστορίες ''πίσω από τις κλειστές πόρτες'' γράφουν τα ''σούργελα'' στην Αθήνα; Αφού αυτά ειπώθηκαν στις δηλώσεις Ομπάμα-Σαμαρά στους δημοσιογράφους, μετά. Που είναι όλοι αυτοί οι γραφιάδες να μου δώσουν -εδώ και τώρα- τα χρωστούμενα;»

Το success story της συνάντησης Ομπάμα-Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, προβλήθηκε (μόνο) από τα βραδυνά... κωμικά προγράμματα των μεγάλων καναλιών ΗΠΑ (ως κωμωδία)... (Δείτε)

..........................................................................................

Ευχολόγια από τον Μπαράκ Ομπάμα, καμία δέσμευση γιά ουσιαστική βοήθεια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ''άδειασε''... ευγενικά, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας
Τα περί ''λιτότητας, χωρίς ανάπτυξη και θέσεις εργασίας'' του Μπαράκ Ομπάμα (την επομένη της ανακοίνωσης των θλιβερών στοιχείων γιά την ανεργία στην Ελλάδα), ΔΕΝ ήταν μόνο γιά τους ''εταίρους - δανειστές''. 'Ηταν πιό πολύ, γιά τον κ. Σαμαρά (που πρωθυπουργεύει, ''υποσχόμενος'' προεκλογικά, ανύπαρκτες... ''επαναδιαπραγματεύσεις μνημονίων'', που μετατράπηκαν σε... αυστηρότερα μέτρα λιτότητας).
σαμαρας, ομπαμα-8αυγ.13
Κύριε πρωθυπουργέ... Πίσω από το κεφάλι σου, όταν έκανες δηλώσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα ΜΜΕ, υπήρχε μιά μικρή προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (ούτε καν την πρόσεξες, μαζί με τους ''συμβολισμούς'' της), που είπε την περίφημη φράση ''κανείς δεν πρόκειται να ανέβει στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις''. Καμία αυστηρή ''λιτότητα'' δεν θα εφαρμοζόταν στην Ελλάδα, αν εσύ και οι υπόλοιποι -και με την υπογραφή σας- δεν είχατε σκύψει τόσο πολύ (γνωστό και αυτό στην Ουάσιγκτον).

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Ομπάμα έκανε ''δήλωση στήριξής της''. Aλλά και οι ''τροϊκανοί'' όμως έχουν κάνει, ένα σωρό, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα... μέτρα και τα μνημόνια.Η γνώμη, το σχόλιό σας                   Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"              Επιστροφή στην 1η σελίδα

'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

twitter
to Καλάμι στο FaceBook
Ελλάς το μεγαλείο σου (πέθαναν μεταξύ 500 και 322 π. Χ.)
Πυθαγόρας: 80 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Μιλτιάδης
: 65 χρονών, στη φυλακή.
Αριστείδης
: 72 χρονών, στην εξορία από πείνα. Θεμιστοκλής: 66 χρονών, στην εξορία. Αισχύλος: 69 χρονών, στην εξορία. Περικλής: 66 χρονών, κατηγορήθηκε. Φειδίας: 66 χρονών, στη φυλακή. Αναξαγόρας: 72 χρονών, στην εξορία. Ηρόδοτος: 59 χρονών, στην εξορία. Ικτίνος: 58 χρονών, στην εξορία. Σοφοκλής: 90 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Ευριπίδης
: 74 χρονών, στην εξορία.
Αλκιβιάδης
: 48 χρονών, στην εξορία.
Σωκράτης: 71 χρονών, ήπιε το κώνειο.
Θουκυδίδης
: 64 χρονών, στην εξορία. Αριστοφάνης: 61 χρονών, στην εξορία από πείνα.
Πλάτων
: 80 χρονών, στην εξορία.
Ισοκράτης: 99 χρονών, στην εξορία.
Δημοσθένης
: 62 χρονών, πήρε δηλητήριο.
Κολοκοτρώνης, φυλακίστηκε γιά εσχάτη προδοσία, 1833.
Στείλτε μας το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"

Η δική σας γνώμη
μας ενδιαφέρει