"Διαφωνώ με ότι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες" (Βολταίρος)

top_2 Από 18 Ιανουαρίου 1999... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
arxigos

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΡΑΠΙΣΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
parthenon
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
'Aνθρωποι των ιδεών
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
fs
''ANHΚΩ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΙΚΡΗ''... H ιστορική oμιλία του Γιώργου Σεφέρη στην τελετή παραλαβής  Βραβείου Νόμπελ, 1963
Θεόδωρος ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ: H oμιλία του πρoς τους μαθητές, στην Πνύκα.
Γνωρίστε την πόλη... Ελλάδα, στις ΗΠΑ
To ''K'' είναι το πρώτο, παλαιότερο (από τον απόδημο Ελληνισμό) e-ΜΜΕ στο διαδίκτυο.
Πληροφορίες γιά το ''ΚΑΛΑΜΙ''
free speech

Οι...''μαγκιές'' και οι...''απειλές''
Yπουργείο Εξωτερικών ή ''υβριστών και συκοφαντών'';
'Ενα -απείρου κάλους- eMail με τις ''απειλές'' νομικού σύμβουλου του υπουργού, σε ''μπλόγκερς'' της Αθήνας. ('Ενας μάλιστα το...ανάρτησε δημόσια).
Αντί να ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ στο υπουργείο ''Εξωφρενικών'', γιά να μην γίνονται ''ρόμπες'', απειλούν γιά να φοβίσουν ΜΜΕ που δεν... εκθειάζουν τον μέγιστο υπουργό.

Το παρακάτω ημέηλ από τον νομικό σύμβουλο του υπουργείου Εξωτερικών, γιά λογαρισμό του υπουργού κ. Αβραμόπουλου, στάλθηκε -1 Οκτ. '12- σε ''μπλογκς'' που αναδημοσίευσαν το σχετικό δημοσίευμα του ''Κ'':
«Ενημερωθήκαμε για την ανάρτηση συκοφαντικών και υβριστικών σχολίων σε βάρος του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, στον ιστότοπό σας, με θέμα την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, για την προαγωγή θεμάτων του Υπουργείου και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων. Επειδή η αναδημοσίευση από τη διαδικτυακή σας διεύθυνση των εν λόγω υβριστικών και συκοφαντικών σχολίων, οφείλεται ενδεχομένως σε παρανόηση και εσφαλμένη πληροφόρησή σας, σας καλούμε και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, να τα αποσύρετε άμεσα. Ενημερώνεται σχετικά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός -και με επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας- ότι η αρχική διεύθυνση ανάρτησης των υβριστικών και συκοφαντικών σχολίων σε βάρος του κ. Υπουργού Εξωτερικών, έχει προβεί στην απόσυρσή τους.
Πολύκαρπος Θ. Αδαμίδης. Νομικός Σύμβουλος» (σημ.: οι υπογραμμίσεις είναι του ''Κ'')

Η απάντησή μας...
(ή όταν τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ ''βαφτίζονται'' από το χαζο-ΥΠΕΞ, ''συκοφαντίες-ύβρεις'')
''Απόσυρση'' ΔΕΝ έγινε. Η ''πηγή'' (δηλ. η ''αρχική διεύθυνση ανάρτησης''), το ''ΚΑΛΑΜΙ'', ΔΕΝ έλαβε παρόμοιο ''προειδοποιητικό'' ημέηλ από τον νομικό σύμβουλο. Στόχος τους ένας: Να φοβίσουν ΜΜΕ στην Ελλάδα. Φυσικά και δεν τολμούν να απειλήσουν ή ''φοβίσουν'' ένα MME στις ΗΠΑ, γιατί η Δικαιοσύνη στην Αμερική, δεν είναι ''ελεγχόμενη'', ούτε καταλαβαίνει από ''υπουργεία'',  ''υπουργούς'' και ''βουλευτικές ασυλίες'. Ούτε οι ΗΠΑ είναι ''ελλαδιστάν-μπανανιστάν''. Αν τολμούν, ιδού η ρόδος (και το ΠΗΔΗΜΑ). Τους προκαλούμε δημόσια.
Εμείς θέτουμε 9 ερωτήματα παρακάτω. Απαντήσεις υπάρχουν ;;;
Σε ότι αφορά τα περί ''υβριστικών και συκοφαντικών σχολίων'', ας κρίνουν οι αναγνώστες. Φυσικά, όποιος θέλει μπορεί να αμφισβητήσει -και νομικά- τα γραφόμενα του ''Κ'' και τα γεγονότα, άσχετα από το ''ύφος γραφής''.
Τα δε κωμικά περί
''προάσπισης των εθνικών συμφερόντων'' από τον υπουργό, δεν αξίζει ούτε να τα σχολιάσουμε. Η Ελλάδα μας καταστράφηκε από τους πολιτικούς της κι αυτοί ακόμα τον...''χαβά'' τους.
Και κάτι ακόμα: Κύριε νομικέ σύμβουλε, το ''Κ'' επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός του και προσφυγή βασικά στην αμερικάνικη Δικαιοσύνη, γιά συκοφαντική δυσφήμιση εκ μέρους του υπουργείου σας (και παράλληλη καταγγελία στο Στέητ Ντηπάρτμεντ γιά εκβιαστικό εκφοβισμό ΜΜΕ, με κοινοποίησή της στους 100 Γερουσιαστές των ΗΠΑ). Αν έχετε πρόβλημα, κάντε ''μήνυση-αγωγή'' στο ''ΚΑΛΑΜΙ'', όχι στα ''μπλογκς'' που αναδημοσιεύουν δημοσιεύματά του... ''Αυτού γαρ και Ρόδος και πήδημα'' ή ''hic Rhodus, hic saltus''.

(Γ. Λυκ. - 2 Οκτ. '12)
..............................................................

Με αφορμή την δεκαήμερη επίσκεψη του στις ΗΠΑ, Σεπτέμβριο 2012
Ερωτήματα γιά τον υπουργό Δημ.
Αβραμόπουλο (χρειάζονται απαντήσεις)

Χιλλαρυ Κλιντον, Αβραμόπουλος1- Στο επίσημο πρόγραμμα υπήρχαν συνολικά 38 επαφές, συναντήσεις, εκδηλώσεις κλπ του υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, με αφορμή την επίσκεψή του γιά την Συνέλευση του ΟΗΕ. Σε πόσες από αυτές συμμετείχε; Στις μισές; Και γιατί την ''κοπάνησε'' στην μέση του δείπνου- εκδήλωσης γιά την κυπριακή Προεδρία στο Μανχάτταν με την παρουσία Μπαρόζο, Βαν Ρομπέϊ κλπ βράδυ 26 Σεπτ.; Τα σχόλια Κυπρίων αξιωματούχων ήταν επικριτικά γιά τον υπουργό. (Αφού δεν συμμετείχε σε όλες επαφές, εκδηλώσεις και συναντήσεις με υπουργούς άλλων χωρών, τότε ΓΙΑΤΙ δημοσιογράφοι-ανταποκριτές αθηναϊκών ΜΜΕ τον κάλυψαν, παραπληροφορώντας στην Ελλάδα;)
2- Γιατί ο υπουργός δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου γιά όλα τα ελληνόφωνα ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη;
3- Γιατί στην δεκαήμερη παρουσία του στις ΗΠΑ, ΔΕΝ έδωσε συνέντευξη σε κανένα αμερικάνικο ΜΜΕ;
4- Γιατί και στις 3 πόλεις που πήγε (Σικάγο, Βοστώνη, Νέα Υόρκη) αν και συναντήθηκε επίσημα με το American Jewish Committee (AJC) δεν ''καταδέχτηκε'' να ασχοληθεί με την Ομογένεια; (και δεν αναφερόμαστε στις ''στημένες'' μικρο-εκδηλώσεις σε Σικάγο, Βοστώνη, όπου κι εκεί καλεσμένοι ήταν και Αμερικανο-Εβραίοι). Ποιό το ΠΡΑΚΤΙΚΟ όφελος γιά την Ελλάδα από το AJC; (Καταλάβαμε -γιατί φάνηκε ξεκάθαρα- και κάτι άλλο... Βασικά σε Σικάγο, Βοστώνη και Νέα Υόρκη ενδιαφέρθηκες υπουργέ, αφού είχε πριν κανονιστεί, να βρεθείς με το AJC. Οι δε μικρο-εκδηλώσεις ''ελληνικού ενδιαφέροντος'' στις 3 πόλεις, ήταν απλά ''γιά τα μάτια του κόσμου''.
5- Στην συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, είπε:«...Δεν κρύβω την βαθιά μου συγκίνηση για τα λόγια συμπαράστασης αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος κινητοποιώντας την Ομογένεια της Αμερικής για να συμπαρασταθεί και να σταθεί στο πλευρό της μαχόμενης αυτή τη στιγμή Ελλάδος και του λαού της...». Ερωτούμε: ΠΟΥ ''είδε'' ο υπουργός τις ''πρωτοβουλίες'' και την... ''κινητοποίηση'' της Ομογένειας από τον αρχιεπίσκοπο; Στον ύπνο του; (H Ομογένεια ΔΕΝ γνωρίζει τίποτα).
6 - Γιατί ο υπουργός ΔΕΝ έθεσε στον αρχιεπίσκιοπο Δημήτριο το φαινόμενο της άθλιας χρησιμοποίησης αποσπασμένων Ελλήνων εκπαιδευτικών (που πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο) σε κοινοτικά σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής; Λογικά όλους θάπρεπε να τους πληρώνει η Αρχιεπισκοπή (που ζει από τους Ομογενείς) και ΟΧΙ η υποφέρουσα Ελλάδα. (Αυτό, υπουργέ, είναι η ''προσφορά'', το ''έργο'', του Δημήτριου;)
7- Γιατί ο υπουργός ''κουβαλούσε'' μαζί του, ως ''γλάστρα'', τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο γιά Απόδημους (Κ. Τσιάρα) και ΔΕΝ τον άφησε να πει ΟΥΤΕ ΜΙΑ κουβέντα, ακόμα και στις μικροσυγκεντρώσεις με προεδροπαράγοντες στα Προξενεία ή στις ''στημένες''...δεξιώσεις, σε Σικάγο, Βοστώνη, Νέα Υόρκη;
8- Ζητάτε βοήθεια από την Ομογένεια. Η Ομογένεια πάντα βοηθά την πατρίδα, έστω και αν τους Ομογενείς μας θεωρείτε οι 'Ελληνες άξεστοι πολιτικοί, πολίτες 3ης κατηγορίας, αρνούμενοι -γιά τα κομματικά παιχνιδάκια σας- να μας δώσετε το συνταγματικό μας δικαίωμα, της ψήφου, δείχνοντας έτσι στην πράξη, τι γελοίοι είστε. Γιατί;
9- Θα μας πείς υπουργέ τι έγιναν τα χρήματα της Ομογένειας γιά τους πυρόπληκτους 2007, που δόθηκαν στο ειδικό Ταμείο (με επικεφαλή τον κ. Π. Μολυβιάτη); Στους πυρόπληκτους ΔΕΝ δόθηκαν ποτέ. Η Ομογένεια έδωσε τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους, όχι γιά το διεφθαρμένο κράτος σας.
( 27 Σεπτ. '12 )

Ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας (2 Οκτ. '12) γιά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τις επαφές του, ο υπουργός Εξωτερικών του δήλωσε ότι ''...μεγάλης αξίας όμως είναι και οι επαφές με τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης...'' (εννοώντας οι επαφές του στις ΗΠΑ). Το ερώτημα: Ποιοί οι διαμορφωτές κοινής γνώμης; Αφού ΔΕΝ έκανε ούτε μία παρέμβαση γιά την Ελλάδα σε αμερικάνικο ΜΜΕ. Εκτός κι αν εννοεί το... American Jewish Committee και τους... προεδροπαράγοντες των διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων.

..................................................................

Περιοδεία Δ. Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ: Μία από τα ίδια (οι 'Ελληνες πολιτικοί ΔΕΝ αλλάζουν)
Σε  μιά πολύ κρίσιμη περίοδο γιά την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος ακολουθεί την ''τουριστική''... πεπατημένη Ελλήνων πολιτικών, στην περιοδεία του στις ΗΠΑ. Δηλ., 20 χρόνια, μία από τα ίδια: Εκδηλώσεις, δεξιώσεις, χαιρετισμοί-ομιλίες, δημόσιες σχέσεις, φωτογραφίες κι επαφές, χωρίς ουσία, με τους ίδιους μη ενεργούς ''προεδροπαράγοντες- ψώνια'' ή την Εκκλησία, η οποία δεν έχει την εκτίμηση της Ομογένειας. Καμία σοβαρή προσπάθεια με σχέδιο-στρατηγική, για ειλικρινή συνεργασία με την Ομογένεια, ώστε αυτή να δράσει αποτελεσματικά και συντονισμένα γιά την πατρίδα.
Οι 'Ελληνες πολιτικοί, τελικά, ΔΕΝ αλλάζουν με τίποτα. Και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η Ομογένεια στις ΗΠΑ, που έχει πικρή πείρα, δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί με τίποτα.

Oμογενείς Βοστώνης δηλώνουν στο ''ΚΑΛΑΜΙ'' γιά την ''δεξίωση-εκδήλωση'':
- «Μας κάλεσαν σε μιά εκδήλωση γιά να ακούσουμε τον υπουργό και τον μητροπολίτη να μας λένε τα ίδια»;
- «Τόση αστυνομία τι χρειαζόταν; Τα γνωστά ''μεγαλεία'' του Αβραμόπουλου; Μα ποιός νομίζει ότι είναι;»
- «Ο υφυπουργός Εξωτερικών γιά Απόδημους και ο νέος πρέσβης στις ΗΠΑ, που είχε υπηρετήσει παλιά στην Βοστώνη, δεν έπρεπε να πουν δυό λόγια, αφού υποτίθεται ήταν ομογενειακή εκδήλωση;»
-
«Το 1/3 από τους καλεσμένους στην δεξίωση υποτίθεται της Ομογένειας, ήταν Αμερικανοεβραίοι»Οι άσχετοι με Ελληνισμό Διασποράς 'Ελληνες πολιτικοί, όταν επισκέπτονται τις ΗΠΑ, ''υποβάλουν τα σέβη'' τους στον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στη Νέα Υόρκη, νομίζοντας ότι αυτός είναι ο ''ηγέτης'' της Ομογένειας. Ο αρχιεπίσκοπος, ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια. Τις ενορίες-μαγαζάκια του, που συντηρούν οι Ομογενείς, ναι. Ο αρχιεπίσκοπος, ΔΕΝ μπορεί να ''κινητοποιήσει'' καμία Ομογένεια κι αυτό αποδείχτηκε πολλές φορές.

Κόντρα παν-Μακεδονικής ΗΠΑ - Αβραμόπουλου
Aντιφατικές  είναι οι  δηλώσεις που έκανε στην Βοστώνη (22 Σεπτ.) ο ΥΠΕΞ Δημ. Αβραμόπουλος για την επίσημη ελληνική θέση στο ζήτημα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων. Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Παν-Μακεδονική Ένωση ΗΠΑ, διαβάζουμε:
''Μέλη της Παμμακεδονικής ζήτησαν να πληροφορηθούν αν έχει γίνει αποδεκτή πρόταση με σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» για τα Σκόπια. Ο κ. Αβραμόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτή την περίπτωση: «Ακόμη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις, δεν υπάρχει καμιά απολύτως επίσημη θέση».
Oμιλία του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου κατά τη συζήτηση των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης στη Βουλή, 7.7.2012: ''Η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων (erga omnes)''.

...........................................................

Σε ομιλία του σε Ελληνοαμερικανούς στο Σικάγο, ο υπουργός Εξωτερικών έκανε την... ομολογία:
Η ''τρόϊκα εσωτερικού'' σκοτώνει τα όνειρα και τις ελπίδες του ελληνικού λαού

«Είμαστε στον πυρήνα, στην καρδιά μιας μάχης, ενός αγώνα, ενός πολέμου. Οι προηγούμενες γενιές έχουν ζήσει άλλους πολέμους που σκότωναν ανθρώπους και κατέστρεφαν κτίρια. Eμείς, αυτό τον καιρό, ζούμε ένα πόλεμο που μπορεί να μην έχει σκοτώσει ανθρώπους και να μην έχει κατεδαφίσει κτίρια, τείνει όμως στο να σκοτώνει όνειρα και ελπίδες». Αυτά, εκτός των άλλων, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της μνημονιακής ελληνικής κυβέρνησης, γνωστής και ως ''τρόϊκα εσωτερικού'', Δημ. Αβραμόπουλος σε ομιλία του σε Ομογενείς στο Σικάγο (19 Σεπτ. '12), πρώτο σταθμό της περιοδείας του στις ΗΠΑ.
Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε στους ομογενείς ότι «αυτή η κυβέρνηση, που είναι κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, και μακάρι να είχαν προστρέξει σ’ αυτή και τα άλλα πολιτικά κόμματα, γιατί πάντα πρέσβευα και το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία, ότι η εθνική ενότητα είναι αυτή που πρέπει να μας οδηγεί στις δύσκολες στιγμές. Παρ’ όλα αυτά, δίνει τη μάχη (η κυβέρνηση) και πρέπει να σας πω ότι τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Η Ελλάδα αρχίζει να ανακτά την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και να στηρίζεται. Θέλω να πιστεύω ότι όλες αυτές οι θυσίες, γιατί πράγματι πρόκειται περί μεγάλων θυσιών, τις οποίες υπόκειται ο ελληνικός λαός τον τελευταίο καιρό, θα αποδώσουν. Η Ελλάδα ξαναποκτά το βηματισμό της, τον προσανατολισμό της, τη σιγουριά και την αυτοπεποίθησή της. Αυτός είναι ο σκοπός που όλοι υπηρετούμε. Και σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς, Ιδίως, οι Έλληνες της Διασποράς, οι Έλληνες ομογενείς, που περισσότερο ίσως από εμάς στην Ελλάδα, αισθάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης, που τόσο πολύ έχει βλάψει τη διεθνή εικόνα της χώρας».
Απευθυνόμενος στους παριστάμενους ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι γνωρίζει -γιατί συνομιλεί με πολλούς φίλους και συμπατριώτες απ’ ολόκληρο τον κόσμο-ότι «αυτόν τον καιρό δεν αισθάνεστε όμορφα με τα όσα συμβαίνουν» και «θέλετε να δείτε την πατρίδα μας και πάλι να βγαίνει μπροστά με περηφάνια, αξιοπρέπεια και δυναμισμό».
Υποστήριξε ότι «ο αγώνας που δίνουμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Ελλάδα, παρά την κρίση, παραμένει ένας από τους βασικότερους παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή, η οποία τον τελευταίο καιρό αρχίζει να προαναγγέλλει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις, ακόμη και για ολόκληρο τον κόσμο. Βλέπετε τι γίνεται στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή, στη Ν.Α. Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι σταθερός και σταθεροποιητικός παράγοντας. Έχει δύναμη, έχει παρουσία και έχει συμμετοχή. Πορεύεται μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια με σεβασμό, εκτίμηση, σιγουριά και με ρόλο. Η απόφασή μας είναι δεδομένη. Θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και γνωρίζουμε ότι αυτό συνεπάγεται με πάρα πολλές θυσίες, θυσίες τις οποίες αυτή την στιγμή, δυστυχώς, υφίσταται ο ελληνικός λαός, όλοι μας, όλων των επιπέδων, όλων των τάξεων, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας».

Δυστυχώς, ο υπουργός δεν ασχολήθηκε με το σκάνδαλο-σπατάλη της προξενικής κατοικίας στο Σικάγο. ''Λεφτά πάντα υπάρχουν'' γιά ''ημέτερους'' και τουρίστες 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ και αλλού.

Tο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε το γεύμα με τον κ. Αβραμόπουλο, που είχε προγραμματιστεί γιά την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012. Φυσικό και αναμενόμενο. Ποιό Χρηματιστήριο θέλει πτωχευμένες χώρες; (Aπό ελληνικής πλευράς ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός το ακύρωσε... ''λόγω βεβαρυμένου προγράμματος'')

..........................................................................

Συνάντηση με Χίλαρυ Κλίντον
O Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου '12, συνάντηση και με την Αμερικανίδα ομόλογό του Hillary Clinton.
Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ο μαραθώνιος επαφών, εδώ στη Γενική Συνέλευση, συνεχίζεται και πριν από λίγο συναντήθηκα με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, κα Hillary Clinton, με την οποία είχαμε μια ουσιαστική, ειλικρινή και εγκάρδια συζήτηση, που κράτησε αρκετά και κάλυψε όλο το φάσμα των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.
Βεβαίως, αναφερθήκαμε στην οικονομική κρίση και στις κοινωνικές προεκτάσεις που αυτή μπορεί να έχει, καθώς και στους κινδύνους που εγκυμονεί για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και την παγκόσμια οικονομία. Εξέθεσα τις θέσεις και την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που οδηγεί τα πράγματα προς την έξοδο από την κρίση για την Ελλάδα και το κυριότερο, πείθει για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά της. Είναι όμως μια πολιτική που, με τη σειρά της, έχει κοινωνικές προεκτάσεις, αφού έχει να κάνει με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, κάτι που και η κυρία Clinton αναγνώρισε και τόνισε στο ξεκίνημα της κουβέντας μας.
Αναφερθήκαμε όμως και σε περιφερειακά ζητήματα, όπως στις σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες και στις ανακατατάξεις που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αναφερθήκαμε στη λεγόμενη Αραβική Άνοιξη, σε ζητήματα όπως αυτό της Συρίας, και βέβαια διαπιστώσαμε συγκλίσεις σε ό,τι αφορά την πολιτική που πρέπει να υιοθετηθεί για να ξεπεραστεί η κρίση στη Συρία και να ανοίξει ο δρόμος του εκδημοκρατισμού της περιοχής και να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας.
Είχα την ευκαιρία να αναδείξω το στρατηγικό, κεντρικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου και το πόσο συνεπής είναι η Ελλάδα στις κοινές αρχές που μας φέρνουν κοντά, στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.
Μέσα σε αυτό το πνεύμα και με αυτή τη θεματολογία ολοκληρώθηκε η συζήτησή μας και ανανεώσαμε την αμοιβαία επιθυμία να βρεθούμε σύντομα και πάλι, για μια νέα επισκόπηση της κατάστασης και για να συζητήσουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που φέρνουν πιο κοντά τις δύο χώρες μας. Διότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικοί εταίροι εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες και έχουμε φέρει πλέον τις σχέσεις μας στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Πρέπει λοιπόν να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας προς όφελος των δύο χωρών,  αλλά και της κοινής συμμετοχής μας στην Ατλαντική συμμαχία και σε όλους τους διεθνείς φορείς”.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος δέχθηκε -26 Σεπτ. '12- στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο τον οποίο συνόδευαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Δημήτριος Κούρκουλας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για εκκλησιαστικές υποθέσεις και θέματα αποδήμων, κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Τζαχάρης και μέλη της συνοδείας του υπουργού, ο νέος πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α. κ. Χρήστος Παναγόπουλος, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον Ο.Η.Ε. πρέσβης κ. Αναστάσης Μιτσιάλης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Υπουργού πρέσβης κ. Διονύσιος Κοδέλας και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Γεώργιος Ηλιόπουλος.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Ελληνισμό της διασποράς αλλά και στην δύσκολη κατάσταση που αυτό τον καιρό αντιμετωπίζει η Ελλάδα.
«Δεν κρύβω την βαθιά μου συγκίνηση για τα λόγια συμπαράστασης αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος κινητοποιώντας την Ομογένεια της Αμερικής για να συμπαρασταθεί και να σταθεί στο πλευρό της μαχόμενης αυτή τη στιγμή Ελλάδος και του λαού της που πράγματι έχει προβεί σε μεγάλες θυσίες για να μπορέσει η πατρίδα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και το κυριότερο να ανακτήσει το κύρος της, να ξαναβρεί τον βηματισμό της», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος μετά την συνάντηση και πρόσθεσε: «Ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο για όλα όσα γίνονται αυτή την στιγμή, για τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, για τις θυσίες του Ελληνικού λαού και εστιάσαμε ιδιαίτερα στην ανάγκη,  αυτή η εθνική προσπάθεια να έχει την στήριξη όλων».
Στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος αφού ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο και το επιτελείο του, αναφέρθηκε στη δημόσια εικόνα της Ελλάδος σε διάφορους χώρους και επίπεδα στην Αμερική σημειώνοντας ότι: «Η στάση σεβασμού γι’ αυτό που εκπροσωπούμε, Ορθοδοξία κι Ελληνισμός μένει αναλλοίωτη, κύριε Υπουργέ, και θέλω να σας το βεβαιώσω αυτό γιατί είναι ενδεικτικό του πόσο ανθεκτικό είναι το στοιχείο το οποίο έχουμε ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι παγκοσμίως». Καταλήγοντας δε τόνισε: «Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους αδελφούς μας εδώ και στην Ελλάδα ότι κάνουμε όχι απλώς παν το δυνατόν αλλά και υπέρ το δυνατόν, προκειμένου η Ελλάδα να βγει το συντομότερο από την δυσκολία στην οποία είναι. Έζησα ως παιδί την Γερμανική κατοχή και την ξεπεράσαμε, ζήσαμε δυσκολίες και τις ξεπεράσαμε, έτσι θα ξεπεραστεί και η σημερινή δυσκολία, του Θεού συνεργούντος και βοηθούντος, γιατί είναι πάντοτε μαζί μας, μαζί με τον τόπο μας που έχει μια παγκόσμια αποστολή πάντοτε».

Γενική Συνέλευση OHE, συνάντηση Αβραμόπουλου με Γ.Γ. Μπαν Κι-Μουν
Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη μεταξύ 23 και 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εναρκτήριες εργασίες της 67ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου συνάντηση με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, κ. Ban ki-Μoon.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. υπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών είχαμε μια πολύ ουσιαστική και εγκάρδια συνομιλία, για θέματα που αφορούν αυτή τη στιγμή σε ολόκληρη την περιοχή μας.
Βέβαια δώσαμε έμφαση στα ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα ζητήματα, όπως το Κυπριακό και το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Για μία ακόμη φορά, είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε την πραγματικότητα, όπως αυτή πλέον έχει διαμορφωθεί.
Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, επαναλάβαμε τη βασική μας θέση που είναι, πρώτα από όλα υποστηρικτική στις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ και πάντοτε με σκοπό να εξευρεθεί μια βιώσιμη, σταθερή, μόνιμη λύση, μέσα σε ένα ενιαίο κράτος όπου θα ζουν αρμονικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.
Σε ό,τι αφορά την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εξέθεσα στο Γενικό Γραμματέα πώς έχουν τα πράγματα σήμερα, για ποιους λόγους δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία προς την κατεύθυνση που όλοι επιθυμούμε, μια διαδικασία, που και αυτή τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν οφείλεται στην Ελλάδα. Επισημάναμε την ανάγκη, το συντομότερο δυνατό, να υπάρξει ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες, που έχουν αναληφθεί, με πλήρη σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας μας. Από την άλλη μεριά, η εξεύρεση λύσεως θα είναι επ’ ωφελεία της σταθερότητας, της ειρήνης και της συνεργασίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ευρώπης.
Ζήτησα από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να συνεχίσει την προσπάθειά του, να δείξει δρόμους και γι’ αυτό ενθαρρύναμε, για ακόμη μια φορά, την πρωτοβουλία που είναι σε εξέλιξη υπό τον κ. Nimetz.
Αναφερθήκαμε ιδιαίτερα στη γενικευόμενη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, στις χώρες της αποκαλούμενης «Αραβικής Άνοιξης», αλλά και στις δραματικές διαστάσεις και προεκτάσεις, που έχει πια λάβει η αιματοχυσία στη Συρία, με ιδιαίτερη αναφορά και στο μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα, που εκ των πραγμάτων πλέον προκαλείται σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου.
Είπα στο Γενικό Γραμματέα, ότι η πατρίδα μας, η οποία, παρά την κρίση εξακολουθεί να είναι ένας εκ των σταθερών και σταθεροποιητικών παραγόντων στην περιοχή,  είναι στη διάθεσή του για να συμβάλει, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή.
Αυτό ήταν το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε η σημερινή συνάντηση και η συνεργασία μας με το Γενικό Γραμματέα. Όπως γνωρίζετε, θα ακολουθήσουν πολλές άλλες διμερείς και πολυμερείς επαφές και συζητήσεις, με συναδέλφους Υπουργούς Εξωτερικών πολλών χωρών, από όλον τον κόσμο, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών και των διεργασιών που είναι σε εξέλιξη εδώ.
Ευχαριστώ πολύ».
.................................................................

Γιά να μην ξεχνάμε το ''μεγαλείο'' της ελληνικής...διπλωματίας. Τέτοιες ημέρες, πριν 6 χρόνια
'Οταν η Ντόρα και τα 117 άτομα της συνοδείας της, έγραφαν ''ιστορία διπλωματίας'' στη Νέα Υόρκη, με χρήματα των -μόνιμα κορόϊδων- Ελλήνων φορολογούμενων
Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών, επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη (Ηνωμένα 'Εθνη).
Γιά 12 ημέρες (Σεπτ. 2006), μαζί με ''υπηρεσιακούς παράγοντες'', 15 βουλευτές, 19 εκπρόσωπους ΜΜΕ και δεκάδες ''παρατρεχάμενους'', δηλ. ''τουρίστες'' (οι περισσότεροι βαφτίστηκαν ''σύμβουλοι'', μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ''Ολυμπιακού'' Βαγγέλης Μαρινάκης). Μαζί και ο Κων/νος Μητσοτάκης, τα παιδιά της Ντόρας κλπ. 'Ολα τα πλήρωσε -φυσικά- το ελληνικό Δημόσιο. (Η Ντόρα Μπακογιάννη, προήδρευσε του Συμβουλίου Ασφαλείας, γιά 2 ώρες).
Η ''υψηλή κουστωδία'' από το Ελλαδιστάν, στις ''διακοπές'' της με κρατικό χρήμα στη Νέα Υόρκη, επισκέφτηκε με... λεωφορεία πολυκαταστήματα βόρεια της πόλης. Χώρια τα δείπνα- γεύματα, το ποτό στα μπαρ, η διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία κλπ.
'Εδειχναν στην πράξη την ''ευημερούσα Ελλάδα''. (Οι... πόρνες πολυτελείας για ορισμένους ''συμβούλους'' που συμμετείχαν στην αποστολή, υποθέτουμε δεν πληρώθηκαν από το Δημόσιο).
( Η επίσημη κατάσταση ΟΗΕ με όλα τα ονόματα της ελληνικής ''αποστολής'' των 117 )Η γνώμη, το σχόλιό σας                   Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"              Επιστροφή στην 1η σελίδα

'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

twitter
to Καλάμι στο FaceBook
Healthiest Ethnic Cuisine
There's a good reason docs love the Mediterranean diet: Traditional Greek foods like dark leafy veggies, fresh fruit, high-fiber beans, lentils, grains, olive oil, and omega-3-rich fish deliver lots of immune-boosting and cancer-fighting ingredients that cut your risks of heart disease, diabetes, and other diet-related ailments. In fact, eating a traditional Mediterranean-style diet is associated with a 25 percent reduced risk of death from heart disease and cancer, according to Harvard University research. And people lose more weight and feel more satisfied on this type of diet, which is rich in healthy fats, than on a traditional low-fat diet, another Harvard study suggests. This cuisine also ranks high because of how it’s eaten, says Dr. Miller, who is also an associate professor of family medicine at the University of California, San Francisco. ''The Greeks often share small plates of food called meze,'' she says, having just a bite of meat along with low-cal, healthy Greek staples like fresh seafood, slowly digested carbs (beans, eggplant, or whole-grain breads), and small portions of olives and nuts. If you're eating out, order grilled fish and spinach or other greens sautéed with olive oil and garlic. ''This dish gives you the anti-inflammatory combo of olive oil and greens with the blood-pressure-lowering effects of garlic,'' Dr. Miller says.
Danger zone: Unless you make it yourself and go light on the butter, the classic spinach pie (spanakopita) can be as calorie -and fat- laden as a bacon cheeseburger.

Στείλτε μας το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"

Η δική σας γνώμη
μας ενδιαφέρει