«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο» (Αϊνστάιν)

top_2 Από τον Μάιο 1996... Το ΚΑΛΑΜΙ είναι αποδεδειγμένα το πρώτο σ' επισκέψεις site εκτός Ελλάδας
arxigos

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΡΧΕΙΟ-ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
parthenon
Αξίζουν προσοχής
Διεθνής Αμνηστία
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
'Aνθρωποι των ιδεών
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Ομογεν. Οργανώσεις
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
fs
Κ.  Μπρουμίδης (1805-1880) [Bιογραφικό]  [Brumidi Corridors]
Ο δημιουργός του αριστουργήματος στην Ροτόντα του Καπιτώλιου, στην Ουάσιγκτον
To ''K'' είναι το πρώτο, παλαιότερο (από τον απόδημο Ελληνισμό) e-ΜΜΕ στο διαδίκτυο.
Πληροφορίες γιά το ''ΚΑΛΑΜΙ''

Τo ''Kalami'' ήταν το μόνο ελληνοαμερικάνικο ΜΜΕ διαπιστευμένο επίσημα -από 8 Μαρτίου- στην 'Εκθεση:
('' We have received and approved your request for credentials for the 2011 Cruise Shipping Miami Convention, March 14-17. Your name badge and registration materials will be available at the CSM Press Room in the Miami Beach Convention Center from 8:30 a.m. Monday, March 14...We provide a full array of facilities in the press room for media attendees, including telephones and online computers.'' )


H oμιλία του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννη Διαμαντίδη
, στη συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αποστολής στην έκθεση, στο κάτω μέρος της σελίδας.

......................................
Γιατί προκαλούν; (''Λεφτά υπάρχουν'')
Kαι ...κανάλι τηλεοπτικό από την Ρόδο, ταξίδεψε στην Φλόριδα, γιά να καλύψει τις 28 ώρες στο Μαϊάμι, του υφυπουργού Πολιτισμού-Τουρισμού, Γ. Νικητιάδη, εκτός από τον ''προσωπικό του δημοσιογράφο'' (Χρ. Πετρέας), που ήταν το ένα από τα δύο μέλη -επίσημα- της αποστολής του.
......................................

(Μαϊάμι, 16 Μαρτίου). Ο υπουργός Πολιτισμού ήταν να έρθει στο Μαϊάμι γιά την «'Εκθεση Κρουαζιέρας 2011», που το υπουργείο του χαραχτήριζε ως ''πολύ σημαντική'', αλλά ανάβαλε το ταξίδι του την τελευταία ώρα.
Το Γραφείο Τύπου της 'Εκθεσης αναφέρει με μήνυμά του (email) -8:42 πρωί Τρίτης, 15 Μαρτίου 2011- ότι ο Μr. Geroulanos ''θα μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους Διαμαντίδη, Νικητιάδη, το μεσημέρι 15 Μαρτίου, στις 12:30''
.
(Το email, στάλθηκε δηλ., 4 ώρες πριν την συνέντευξη Tύπου).
15 Μarch 2011, 8:42 a.m.
[MEDIA ADVISORY] Greek Ministers to Address Maritime, Tourism Issues at CSM 2011
''Briefing topics include cabotage, port development, tourism products
WHO: Three high-ranking Greek ministers are attending Cruise Shipping Miami 2011 to share important news about developments in Greece's cruise, maritime and tourism industries.
Scheduled to speak at the briefing are Pavlos Yeroulanos, Minister of Culture and Tourism; Yiannis Diamantidis, Minister of Maritime Affairs, Islands and Fisheries, and George Nikitiades, Deputy Minister of Culture and Tourism.

Με τέτοια προχειρότητα και ανευθυνότητα, φυσικό ήταν οι δημοσιογράφοι να...τιμήσουν την συνέντευξη Τύπου στο Μαϊάμι με την... απουσία τους.

Ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, από το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου που έφτασε στις ΗΠΑ, ίσαμε το μεσημέρι Τρίτης 15 Μαρτίου, ''πρόβαλε'' την Ελλάδα με ομιλίες του, σε...'Ελληνες στην Αστόρια Νέας Υόρκης και σε... 'Ελληνες στο Τάρπον Σπριγκς, της δυτ. Φλόριδας... Α, συναντήθηκε και με έναν Αμερικανό γερουσιαστή.
Ο υφυπουργός δήλωνε (δημοσιεύτηκει σε ομογενειακό και σε αθηναϊκά ΜΜΕ) ότι ''είναι ο κεντρικός ομιλητής'' στην 'Εκθεση (Μαϊάμι). Η αλήθεια: 'Ηταν ένας από τους...80 ομιλητές και όχι ο ''κεντρικός''. ΔΕΝ υπήρχε ''κεντρικός ομιλητής'' στην 'Εκθεση. Eδώ το σχετικό επίσημο πρόγραμμα (ο κ. υφυπουργός συμμετείχε μόνο σε conference, Τετάρτη 16 Mαρτίου. Κεντρικός ομιλητής της ελληνικής αποστολής, σε μικρό ακροατήριο, ναι. Αλλά όχι στην 'Εκθεση γενικά)

Ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, ξεκίνησε την προβολή της Ελλάδας σε δεξίωση στο σπίτι 'Ελληνα Ομογενή επιχειρηματία-πλοιοκτήτη (του κ. Κατσούφη) στο Μαϊάμι, Κυριακή βράδυ 13 Μαρτίου, μιλώντας σε 'Ελληνες που ζουν στη νότια Φλόριδα. Ζήτησε επαφές και με άλλους ''επιφανείς'' Ομογενείς.
Τα μέλη της πολυμελούς ελληνικής αποστολής (25-27 άτομα) απολαμβάνουν από την Κυριακή 13 Μαρτίου -έφτασαν Σάββατο βράδυ, 12 Μαρτίου- την παραλία του Μαϊάμι
(ειδικά), εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα κλπ, ενώ περιφέρονταν στον χώρο της 'Εκθεσης ως...τουρίστες. Τις ''εντυπώσεις'' κέρδισαν οι...λιμενάρχες, ιδιαίτερα της... Ηγουμενίτσας, που ευελπιστούν ''σε πολλά κρουαζιερόπλοια από τις ΗΠΑ'' (!!!)... Εντυπωσιακά τα περίπτερα Ιταλίας (το μεγαλύτερο, 10πλάσιο από αυτό της Ελλάδας, στο κέντρο της 'Εκθεσης) και της Γερμανίας.
Θλιβερό συμπέρασμα: Η Ελλάδα έχασε μιά μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί σωστά στην διεθνή ''Εκθεση Κρουαζιέρας 2011'', εξαιτίας της ανεύθυνης, λαμογίστικης, πρόχειρης πολιτικής κρατικών αξιωματούχων και των ανεπαρκών-ολίγιστων πολιτικών της, που βλέπουν τέτοιες Εκθέσεις ως αφορμή γιά...προσωπικό τους τουρισμό, με κρατικό χρήμα και παραπληροφόρηση μέσω ΜΜΕ στην Ελλάδα, γιά τα... ''επιτεύγματά'' τους στο εξωτερικό.


Και ''τα κερασάκια στην τούρτα''
 Αυθεντικός διάλογος 2 μελών ελληνικής αποστολής, 11:25, πρωί 15 Μαρτίου 2011, στην άκρη του ελληνικού περίπτερου -αριθμός 1287-, που βρίσκεται (άκρη) βόρεια πλευρά, στον χώρο της έκθεσης: ''Ρε μαλ..., είδες ρε χτες; Πω πω ρε που... Τι γκομενάρες ήταν αυτές; Πότε πάμε παραλία; Λέγε...'' (έχει καταγραφεί σε μαγνητόφωνο, μαζί με άλλα εξίσου...νεοελληνικά).
Οι προβάλλοντες τουριστικά την Ελλάδα στο Μαϊάμι, με κρατικό χρήμα, δεν κατάλαβαν ότι ο άγνωστος δίπλα τους, με την πλάτη γυρισμένη, που υποτίθεται έβλεπε το ελληνικό περίπτερο και κρατούσε εξεπίτηδες κάτω από την αριστερή μασχάλη μισοανοιχτή την εφημερίδα Miami Herald γιά να φαίνεται ο τίτλος της και με το δεξί χέρι το digital μαγνητόφωνο, σε μέγεθος κινητού τηλέφωνου, ήταν 'Ελληνας του...''Κalami.net''. Προσπάθεια, στα αγγλικά, να ερωτηθεί αντιπρόσωπος από λιμάνι της Ελλάδας, δεν είχε αποτέλεσμα, επειδή δεν γνώριζε αγγλικά, αν και ταξίδεψε στο Μαϊάμι γιά την προβολή του λιμανιού του, ως τόπο προορισμού κρουαζιερόπλοιων.

Ο πλέον αρμόδιος να ευρίσκεται Μαϊάμι, ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη, προτίμησαν να είναι στο ''τραπέζει επισήμων'', γιά την ''ιστορική ομιλία'' σε 'Ελληνες του υφυπουργού στην Αστόρια, 13 Μαρτίου και στην συνέντευξη Τύπου του υπουργού, σε ολίγα ομογενειακά ΜΜΕ, 16 Μαρτίου.
Φίλοι και συνεργάτες του υπουργού Διαμαντίδη, προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τηλεοπτικό συνεργείο γιά ν' αποθανατίσει τα ''έργα'' του υπουργού, απευθυνόμενοι στον...γενικό πρόξενο της Ελλάδας!


Kαι το ωραίο, από την εφημερίδα Ιωαννίνων ''Πρωϊνός Λόγος'' (12 Μαρτίου 2011)
«Στις κρουαζιέρες από τις ΗΠΑ στοχεύει ο Ο.Λ. Ηγουμενίτσας. Συμμετέχει σε Διεθνή Έκθεση των Η.Π.Α...
Στη Διεθνή Έκθεση Κρουαζιέρας που διοργανώνεται από 14 έως 17 Μαρτίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα συμμετάσχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας. Η συμμετοχή του, όπως αναφέρεται σε χθεσινή του ανακοίνωση, γίνεται στο πλαίσιο της πολιτικής marketing που ακολουθεί,  εστιάζοντας στην προσπάθεια προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων στο λιμένα και σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστούν συνεργασίες, ώστε το 2012 να λειτουργήσει πραγματικά το καμποτάζ για τα πλοία σημαίες τρίτων κρατών. Στο πλαίσιο αυτό έχουν κλειστεί συναντήσεις με τους επικεφαλής μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας στους οποίους θα γίνει εκτενής ενημέρωση για τις προοπτικές που ανοίγονται.
Ο ΟΛΗΓ Α.Ε., καταλήγοντας αναφέρεται στις δυνατότητες που προσφέρει για τουρισμό η Ήπειρος και προσθέτει ότι στόχος του είναι να αναδείξει τις ομορφιές της και να κάνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σημείο υποδοχής κρουαζιερόπλοιων που επιλέγουν την Ελλάδα ως προορισμό τους.»

......................................................

Βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης της Ομογένειας,
όταν πολιτικοί από την Ελλάδα ''προβάλουν''
την...Ελλάδα, σε... 'Ελληνες, στις παροικίες μας στις ΗΠΑ. Οι ''λαμογιές'' αυτές πολιτικών, γιά να δικαιολογούν τα έξοδα των συχνών προσωπικών τουριστικών τους περιπλανήσεων ανά τις ΗΠΑ, πρέπει κάποτε να σταματήσουν.
Δεν είδαμε ποτέ στις ΗΠΑ 'Ελληνα πολιτικό, να μιλά σε συγκέντρωση με αμερικάνικο ακροατήριο ή σε Αμερικανούς δημοσιογράφους ή να κάνει παρέμβαση σε παναμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο, γιά να προβάλει τον τουρισμό της Ελλάδας. Προτιμούν πάντα να ''προβάλουν'' την Ελλάδα στους...'Ελληνες και αυτές τους τις ''δραστηριότητες'' να τις ''προβάλουν'' τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, επειδή ίσαμε εκεί φτάνουν οι απελπιστικά μικρές ικανότητες- δυνατότητές τους.
Κι επειδή, αποδεδειγμένα, οι διπλωματικές μας αποστολές στις ΗΠΑ (συμπεριλαμβανόμενου και του ουσιαστικά ανύπαρκτου γραφείου του ΕΟΤ), ΔΕΝ έχουν την δυνατότητα- ικανότητα να ''κλείνουν'' επαφές με αμερικάνικα ΜΜΕ ή να διοργανώνουν συγκέντρωση με Αμερικανούς, οι επισκέπτες πολιτικοί καταφεύγουν στα συνηθισμένα και κωμικά: Να απευθύνονται σε... 'Ελληνες μιλώντας τους γιά ''τον τουρισμό στην Ελλάδα'' και να συναντιώνται με ''παράγοντες της Ομογένειας'' ή τον αρχιεπίσκοπο...

Αυτά είναι ''καλαμπούρια'': Δεν γίνεται ''τουριστική προβολή της Ελλάδας'' με πολυέξοδα ταξίδια Ελλήνων πολιτικών. Τα ταξίδια τους, είναι περισσότερο προσωπικά, με χρήμα του Δημόσιου και με μηδενικά πάντα αποτελέσματα. Δεν είναι ''τουριστική προβολή της Ελλάδας'' η προβολή των...''δραστηριοτήτων'' ή των (κούφιων) ''δηλώσεων'' των πολιτικών-ταξιδευτών, στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Δείχνουν την εσωστρέφεια, ανικανότητα και την ''λαμογίστικη'' νοοτροπία των Ελλήνων πολιτικών, που δεν αλλάζει, έστω και τώρα, που η πατρίδα μας καταστρέφεται.

Το θλιβερό: Αν διαβάσει προσεκτικά κάποιος, συνολικά τις δηλώσεις Γερουλάνου και Νικητιάδη το τελευταίο εξάμηνο, μετά τα (πολλά) πολυήμερα χλιδάτα ταξίδια τους ανά την ηφήλιο γιά τον ''τουρισμό'', θα πρέπει η Ελλάδα
-λογικά- νάχει...πενταπλάσιο αριθμό τουριστών το καλοκαίρι, σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.

Αγανακτισμένοι οι 'Ελληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ: Δραστικές περικοπές ακόμα και στα αναγκαία γι' αυτούς, αλλά σπατάλες, πολυέξοδα ταξίδια-καραγκιοζιλίκια υπουργού Γερουλάνου, υφυπουργού Νικητιάδη ανά την υφήλιο και υπουργού Διαμαντίδη (με πολυμελή αποστολή γιά ''διακοπές'') στο Μαϊάμι, Φλόριδα.

.......................................................................................


(Αποκλειστικό)
Θα...''βουλιάξει'' η Ελλάδα από τους τουρίστες και τα...κρουαζιερόπλοια
''Λεφτά υπάρχουν'': Στο Μαϊάμι Φλόριδας γιά ολιγοήμερες διακοπές ο υπουργός Διαμαντίδης, ο υφυπουργός Νικητιάδης και αρκετοί ''υπηρεσιακοί παράγοντες''
(Διαχρονική συνήθεια: Θα ''υποφέρουν'' από την πολυμελή ελληνική αποστολή, μπαρ, πισίνες, νυχτερινά κέντρα, καταστήματα, παραλία, εστιατόρια και τα ''σχετικά'' μεταμεσονύχτια)

Επίσημα και τυπικά, γιά να συμμετάσχουν σε ''Εκθεση Κρουαζιέρας 2011'' (Cruise Shipping, Miami Beach Convention Center), 14-17 Mαρτίου 2011. Συμμετέχουν 67 εταιρίες και αρκετές χώρες...
Στην καλύτερη περίπτωση, μόνο η παρουσία του πρόεδρου του ΕΟΤ στην έκθεση, θα ήταν αρκετή.

Η πολυμελής ελληνική αποστολή (μαζί και...οι διοικήσεις ελληνικών λιμανιών!) στην πολυήμερη αποστολή της (είναι στο Μαϊάμι από 12 Μαρτίου βράδυ, θα αναχωρήσει γιά Αθήνα στις 18), ''θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς ομίλων στον χώρο της κρουαζιέρας, ώστε τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων''. Από τη νότια Φλόριδα αναχωρούν κρουαζιερόπλοια μόνο γιά τα νησιά... Καριβαϊκής.

Περίπου 275.000 ευρό το συνολικό κόστος (περίπτερο στην 'Εκθεση, εισιτήρια, διαμονή, διατροφή κ.ά)

Μία εβδομάδα θα μείνει στο Μαϊάμι ο υπουργός Θαλλασίων ΥποΘέσεων Γ. Διαμαντίδης. Τρεις ημέρες Νέα Υόρκη, μία Κόλπος Τάμπα, δύο Μαϊάμι, ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης. Υπουργός και υφυπουργός Πολιτισμού πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ήταν στο Βερολίνο, όπου συμμετείχαν σε διεθνή τουριστική 'Εκθεση...
Συνολικά 6 οι συνοδοί: Του υπουργού 4, συν σύζυγος και του υφυπουργού 2. Περίπου 25 άτομα στην αποστολή ΕΟΤ, Δήμων και Λιμενικών Αρχών της Ελλάδας.

Τα ''μεγάλα στελέχη'' της αντιπροσωπεία μένουν στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Fontainebleau, Miami Beach (το προτίμησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόσφατα), όπου οι τιμές γιά απλό δωμάτιο αρχίζουν από 430 δολάρια την βραδυά.
Στην υπόθεση του ταξιδιού, τα υπουργεία Πολιτισμού και Θαλάσσιων Υποθέσεων, έπραξαν από μόνα τους, χωρίς συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών. Απλά ζήτησαν από τους διπλωμάτες μικροεξυπηρετήσεις σε τοπικό επίπεδο.

 
Σε conference με θέμα ''Where in the World?'' -Τετάρτη απόγευμα, 16 Μαρτίου- θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Γιώργος Νικητιάδης. Συνολικά σε ένα τριήμερο, σε conference θα μιλήσουν σε διαφορετικές ώρες, 80+ αντιπρόσωποι χωρών και επιχειρήσεων. 'Ενας από αυτούς θα είναι και ο υφυπουργός. Δεν θα είναι δηλαδή, ο ''κεντρικός ομιλητής στην 'Εκθεση'', όπως διαδίδει γιά λόγους εντυπωσιασμού. ΔΕΝ υπάρχει ''κεντρικός ομιλητής''. Eδώ και το σχετικό επίσημο πρόγραμμα
 
Ο κ. υφυπουργός ήταν ''κεντρικός ομιλητής'' ΜΟΝΟ σε δύο συγκεντρώσεις-εκδηλώσεις: Γιά...'Ελληνες, σε συγκέντρωση στην Αστόρια Νέας Υόρκης (''Χιώτικο Σπίτι'', 13 Μαρτίου) και γιά...'Ελληνες ('Αγιος Νικόλαος, Τάρπον Σπρινγκς - Φλόριδα, 14 Μαρτίου 2011), όπου θα...προβάλει τον τουρισμό της Ελλάδας.
Μετά πάει στο Μαϊάμι (15 Μαρτίου) και στις 16 αναχωρεί γιά Μόσχα, όπου πριν λίγες ημέρες βρισκόταν ο υπουργός Π. Γερουλάνος
Τον υφυπουργό συνοδεύουν στο ταξίδι του στις ΗΠΑ (11-16 Μαρτίου), ο σύμβουλός του Αριστείδης Μουσούρης και ο δημοσιογράφος Χρήστος Πετρέας, γιά να καταγράφει τις δραστηριότητές του.

Η συνέντευξη Τύπου της ελληνικής αποστολής έχει προγραμματιστεί γιά 12:30 μεσημέρι, Τρίτη, 15 Μαρτίου (Conference Room D229/230).


Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης ζήτησε και... τηλεοπτικό (τοπικό) συνεργείο στην Φλόριδα, γιά 16-17 Μαρτίου. Θα διατεθεί αυτό των αδελφών Αγγελάτου από τον Κόλπο της Τάμπα, που τελικά δεν θα πληρωθεί, μετά την μεσολάβηση του συνεταίρου τους και παράγοντα Γ. Μέρμελα. Ο υπουργός, άρχισε την προβολή της... Ελλάδας, σε δεξίωση στο σπίτι Ομογενή, την Κυριακή το βράδυ, 13 Μαρτίου. Ο κ. Διαμαντίδης, ΔΕΝ συμμετέχει σε καμία ανοιχτή συζήτηση, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της έκθεσης.

M' ένα ελληνικό ''περίπτερο'' (αριθμός 1287) συμμετέχουν:
Greek National Tourism Organization, Hellenic Assn. of Travel & Tourism, Municipality of Chania, Municipality of Island of Cephalonia, Port Authority of Herakleion (Crete), Port Authority of Igoumenitsa, Port Authority of Kavala, Port Authority of Piraeus, Port Authority of Santorini, Port Authority of Volos,
Port Authority of Thessaloniki...
Το περίπτερο της Ιταλίας είναι το μεγαλύτερο. Περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας. Ακολουθεί η Γερμανία

Στατιστικά στοιχεία της 'Εκθεσης τον χρόνο 2010... (Σε pdf file)

Η ελληνική αποστολή στο Μαϊάμι, έχει συνολικά (από υπουργούς, δημάρχους, ''λιμενάρχες'', μέχρι φρουρούς, γραμματείς και συνοδούς) περίπου 35 άτομα. Αριθμός εντυπωσιακά μεγάλος, σε σύγκριση με αποστολές άλλων χωρών.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ελληνική αντιπροσωπεία είναι η μία από τις 4 πολυπληθείς. Κρίνοντας από την έκθεση τον χρόνο 2010 που είδαμε, δύο-τρεις υπάλληλοι του ΕΟΤ θα ήταν αρκετοί γιά το ελληνικό περίπτερο. Κατά συνέπεια, η πολυμελής υπουργική και μη αποστολή, σκοπό έχει αναμφίβολα...τουρισμό και...διακοπές, με χρήματα του ελληνικού Δημόσιου. 'Ολα τα άλλα περί ''τουριστικής προβολής της Ελλάδας'', ''κρουαζιέρες με αφετηρία την Ελλάδα'' και λοιπά γραφικά και ανόητα, είναι μόνο γιά αφελείς και αυτοπροβολή των υπουργών στα ΜΜΕ της Αθήνας βασικά.


Οι υπουργοί γιά να ''εντυπωσιάσουν'' και να δικαιολογήσουν έμμεσα τις πολυήμερες ''διακοπές'', διαδίδουν σε ημέτερα ΜΜΕ, ότι «...η ελληνική αποστολή θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής όλων των μεγάλων ομίλων στο χώρο της κρουαζιέρας, προκειμένου τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κλειστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της Carnival Cruise Lines, της Costa Cruises και της Royal Caribbean, κατά τις οποίες θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα μετά την άρση του καμποτάζ και τη νέα σύμβαση γιά την κρουαζιέρα...»

Παρατηρήσεις:
1- Οι παραπάνω 3 εταιρίες ελάχιστα δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο. Η μεγαλύτερη, η Carnival Cruise Lines, δραστηριοποιείται στην Καριβαϊκή και λίγο στην δυτική Μεσόγειο (από Ισπανία μέχρι Ιταλία μόνο).
2- Η παραλία του (τροπικού) Μαϊάμι, 13-20 Μαρτίου, εξαιτίας διακοπών σχολείων-πανεπιστήμιων στις ΗΠΑ, ''θάχει πήξει'' ειδικά από καλίγραμμες νεαρές, χώρια ο τοπικός ''πληθυσμός''. Το ίδιο και τα μπαρ, κλάμπ τα βράδυα. Φοιτητές-φοιτήτριες από διαφορετικές Πολιτείες, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, προτιμούν τις παραλίες της νότιας Φλόριδας γιά τις διακοπές τους. Θα μπορούσε να προβληθεί η Ελλάδα, αν οι υπουργοί εμφανίζονταν με μαγιό στην παραλία και αν αντι του υπουργού ''Θάλασσας'' ήταν στην αποστολή η υφυπουργός του, η Ελπίδα...

(6-13 Mαρ. '11)

..............................................................................

SPEECH OF THE GREEK MINISTER OF MARITIME AFFAIRS ISLANDS AND FISHERIES, MR. IOANNIS DIAMANTIDIS.
Ladies and Gentlemen,
Thank you for your presence today that honors Greece and Greek Tourism. May I be allowed to mention that Greece has the best Tourist product upon its competitors in the Mediterranean region. And I would like to explain that in a short way.

The Greek mainland with it's immense coastlines and the amazing beaches, is connected with a lot of important and world wide known archaeological and historical sites. Greece's numerous beautiful islands are ready to offer hospitality, pleasure, peace or even good night life to its visitors. Greece is a safe and beautiful destination for vacations for everyone regardless of age, sex or income. Greeks ever since the ancient times and up to this day, love and take care of their guests and make sure that they always have a great time. We want the visitors of our country, islands, towns, beaches to feel good and enjoy their holidays and the famous Greek hospitality.

I am the Minister of Maritime Affairs Islands & Fisheries responsible for the Cruise Shipping and I will focus on the Cruise. The last months we implemented a law that is allowing Cruise Ships under non European flags to embark their guest's and start cruises from Greek ports. We are here today in Sea Trade Cruise Shipping Miami, to discuss with all cruise line companies, so as to explain them, that they may choose Greece and its ports as a starting point for their cruises. Meanwhile the recent events in North Africa, demand a new approach from all of us. Participating in the sea trade exhibition we had a chance to meet and discuss with the Executives of the Cruise Companies in order to give all the necessary explanations and convince them to include Greece in their cruise itineraries.

In Greece's Booth are also participating representatives of the Boards of the Greek Port Authorities in order to answer any questions you may have. The agreement that we are asking the Cruise companies to sign with the Greek State in order to establish this new cooperation, is nothing more than a written statement of collaboration. It's a win-win collaboration for both parties under solid ground. We want the Cruise companies to consider us a permanent partner. This is why we give them the possibility to come back to us with specific suggestions for their investment plans to the areas of their interest and with any infrastructure development suggestions in our ports in order for their clients to receive a better service. I would like to explain in a few words the statement of collaboration that we are calling the Cruise companies to sign.

To begin, all necessary paperwork and certifications needed are just a few and the whole process is done just once by the company. It is valid for maximum 3 years and the Cruise company has the right to end it without any cost. We want the Cruise companies and the Greek Ports to have the possibility to plan better their activities and services. The Greek state decided through this statement of collaboration to give specific motives to the Cruise companies to receive 7% reduction in the cabotage fees for every Greek port they call and a specific percentage of reduction again in the cabotage fee for a specific percentage of Greek Seafarers that they employee in their Cruise Ships.

I would also like to emphasize that already the port taxes in Greece are much less than the port taxes in the rest of the Mediterranean. For example, Piraeus the main Greek Port is 40% less expensive than the rest Mediterranean ports. In order to make the Greek ports more commercially attractive and competitive we decided to drop the prices further more as an action of good will. If you take a look on a Mediterranean map you will realize that the Greek ports are located almost in the center of the Mediterranean Sea and you can approach several destinations easily and cost effectively with maximum safety. In each destination its easy to visit several important archaeological sites. From Piraeus for instance one can visit the Parthenon and the New Acropolis Museum. In Thessaloniki which is the crossroad of several civilizations and the birthplace of Alexander the Great, many other sites are easily accessible.

I would also like to focus in the investment part of this statement of collaboration between the Greek State and the Cruise companies. The Greek state wishes those companies to invest in the Greek ports that are in close proximity with the capital towns, in infrastructure and other commercial activities. We will examine with a positive eye any suggestions or ideas that will upgrade our tourist product and will also benefit the Cruise companies. The major investment projects are going to be subject of the Fast Track model that we implemented, in order to overcome any beaurocratic obstacles and delays. Therefore any serious investment plan can be examined and verified pretty fast.

We do recognize how important safety matters are nowadays and we guarantee for the safety of all of our guests. Greece is expecting a 20% increase in the Cruise Ship calls at the Port of Piraeus, meaning 189 Cruise Ships calls more than last year. What really matters to us, is to discuss furthermore with the Cruise companies how the Greek Ports can become a starting point for their cruises. The results of all of our efforts and contacts will be visible soon.
We are here to listen to the companies, we are here to collaborate with them, we are here because together, we can develop furthermore the cruise shipping product in the Mediterranean. (March 16, 2011)


Η γνώμη, το σχόλιό σας                    Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"                Επιστροφή στην 1η σελίδα
'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net

Healthiest Ethnic Cuisine
There's a good reason docs love the Mediterranean diet: Traditional Greek foods like dark leafy veggies, fresh fruit, high-fiber beans, lentils, grains, olive oil, and omega-3-rich fish deliver lots of immune-boosting and cancer-fighting ingredients that cut your risks of heart disease, diabetes, and other diet-related ailments. In fact, eating a traditional Mediterranean-style diet is associated with a 25 percent reduced risk of death from heart disease and cancer, according to Harvard University research. And people lose more weight and feel more satisfied on this type of diet, which is rich in healthy fats, than on a traditional low-fat diet, another Harvard study suggests. This cuisine also ranks high because of how it’s eaten, says Dr. Miller, who is also an associate professor of family medicine at the University of California, San Francisco. ''The Greeks often share small plates of food called meze,'' she says, having just a bite of meat along with low-cal, healthy Greek staples like fresh seafood, slowly digested carbs (beans, eggplant, or whole-grain breads), and small portions of olives and nuts. If you're eating out, order grilled fish and spinach or other greens sautéed with olive oil and garlic. ''This dish gives you the anti-inflammatory combo of olive oil and greens with the blood-pressure-lowering effects of garlic,'' Dr. Miller says.
Danger zone: Unless you make it yourself and go light on the butter, the classic spinach pie (spanakopita) can be as calorie -and fat- laden as a bacon cheeseburger.
Στείλτε μας το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

To ΚΑΛΑΜΙ - Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"

Η δική σας γνώμη
μας ενδιαφέρει