Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά δεν είμαι σίγουρος γιά το πρώτο (Αϊνστάιν)

top_2 kALAMI_logo
arxigos

ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
ΣΧΟΛΙΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
fs
Οι Ν.Υ. Times γιά την αρχαία Ελλάδα
Ιστορία - Μυθολογία
Βιβλιοθήκη "Περσεύς"
Ίδρυμα Μ. Ελληνισμού
Ομογεν. Οργανώσεις
Eλληνικές εφημερίδες
Σύνταγμα της Ελλάδος
LivePedia.gr
parthenon
Κ.  Μπρουμίδης (1805-1880) [Bιογραφικό]  [Brumidi Corridors]
Ο δημιουργός του αριστουργήματος στην Ροτόντα του Καπιτώλιου, στην Ουάσιγκτον
To ''K'' είναι το πρώτο, παλαιότερο (από τον απόδημο Ελληνισμό) e-ΜΜΕ στο διαδίκτυο.
Πληροφορίες γιά το ''ΚΑΛΑΜΙ''

''Αναστολή λειτουργίας'' ΣΑΕ ΗΠΑ και ''γνωμάτευση'' νομικών Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού
Πρόσφατα, η πλειοψηφία των εκλεγμένων από την βάση (οργανώσεις) μελών του περιφερειακού Συμβούλιου ΣΑΕ ΗΠΑ, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του. Σύμφωνα μ' έγκυρες πληροφορίες, ο συντονιστής, ρώτησε την Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού στην Αθήνα, γιά το ζήτημα. Αυτοί απάντησαν ότι ''δεν μπορεί το περιφερειακό Συμβούλιο ν' αναστείλει την λειτουργία του ΣΑΕ ΗΠΑ, σύμφωνα με το νόμο της Ελλάδας''. Το ''χαζό'' ερώτημα είναι: Οι νομικοί στην Ελλάδα, γνωματεύουν νομίζοντας ότι το ΣΑΕ ΗΠΑ είναι στην... Κρήτη και υπάγεται στην ελληνική νομοθεσία; Επειδή γνωρίζουμε ότι είναι μη κερδοσκοπική εταιρία στις ΗΠΑ και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους των ΗΠΑ. 'Αρα, η πλειοψηφία αποφασίζει. Και κάτι ακόμα: Το ΣΑΕ λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική Οργάνωση στις ΗΠΑ. Η χρηματοδότησή του από ξένη χώρα, γιά να προπαγανδίζει υπέρ αυτής, παραβιάζει την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ. Και αν οι αρχές ασχοληθούν, τότε θα γίνουμε ''ρόμπες''. Κατά συνέπεια τι χαζομπούρδες λένε οι άσχετοι κρατικοί ''νομικοί'' της Ελλάδας;

Σημαντική απόφαση-ψήφισμα της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συντονιστικού Συμβούλιου

Αναστέλει την λειτουργία του το ΣΑΕ, ΗΠΑ
Δημιουργείται νομικό και διαδικαστικό ζήτημα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

«Απόφαση της 7ης Μαϊου 2010, της συνεδριάσεως του Περιφερειακού Συντονιστικού Συμβουλίου ΗΠΑ του ΣΑΕ.
Υπό το φως των τρεχόντων παγκοσμίων γεγονότων και της καταστάσεως που η Ελλάδα έχει βρεθεί επί του παρόντος, καθώς και στην προσπάθεια να βοηθηθεί η Ελλάδα και οι πολίτες της μέσω δημοσιονομικά υπεύθυνων και συνετών δράσεων, η ακόλουθη απόφαση θα διατηρηθεί σε ισχύ, μέχρις ότου δοθεί επιπρόσθετη οδηγία από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ή μέχρις ότου και όταν η Γενική Συνέλευση της περιφέρειας ΗΠΑ εξουσιοδοτηθεί και ενημερωθεί από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ή μέχρις ότου το περιφερειακό συμβούλιο ΗΠΑ του ΣΑΕ αποφασίσει ως σώμα να ακυρώσει την απόφαση.
Με το παρόν αποφασίζεται να διακόψει πάραυτα όλες τις δραστηριότητες και δαπάνες  του, το ΣΑΕ ΗΠΑ.
Αποφασίζει περαιτέρω ότι καμία από τις οικονομικές αναφορές, προϋπολογισμούς και δαπάνες γενόμενες από τον συντονιστή κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, επικυρώθηκαν ποτέ από το παρόν συντονιστικό συμβούλιο από την εκλογή του και έναρξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2007.
Αποφασίζει περαιτέρω όπως το Συντονιστικό Συμβούλιο και ο Συντονιστής με το παρόν, δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένοι να χρησιμοποιούν το όνομα, τα σύμβολα ή κατ' άλλο τρόπο να αντιπροσωπεύουν εαυτούς ως εκπρόσωποι του ΣΑΕ ΗΠΑ.
Αποφασίζει περαιτέρω ότι όλα τα φόρουμ, συμπόσια και παρόμοιες δραστηριότητες του ΣΑΕ ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και δραστηριοτήτων του Δικτύου Νεολαίας, με το παρόν διακόπτονται και δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένα.
Αποφασίζεται περαιτέρω ότι το Συντονιστικό Συμβούλιο και ο Συντονιστής δεν συνάπτουν ή προχωρούν σε επιπλέον χρεώσεις, προσημειώσεις ή δάνεια, και
Αποφασίζει περαιτέρω ότι αυτό το ψήφισμα-απόφαση θα διαβιβαστεί στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελλήνων του Εξωτερικού».
Προτάθηκε από τον Κωνσταντίνο Οικονομίδη και δευτερώθηκε από τον Μιχάλη Γαλανάκη.
Το ψήφισμα-απόφαση εγκρίθηκε με πέντε ψήφους υπέρ, τρεις κατά και μία αποχή
(έλειπε ένα από τα μέλη).
Ψήφισαν υπέρ: Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Μιχάλης Γαλανάκης, Σπυρίδων Γαρυφάλλης, Γκας Καραλέκας, π. Ν. Κυρίτσης... Ψήφισαν κατά: Δρ. Πίτερ Καραβίτης, Στέλλα Κοκόλη, Θεόδωρος Λαλιώτης. Απείχε: Αλίκη 'Αντριους.
(Διαβάστε το κείμενο στ' αγγλικά)

saeΔεν γνωρίζουμε τι θα κάνει ο Συντονιστής του ΣΑΕ ΗΠΑ: Θα σεβαστεί την απόφαση του εκλεγμένου από την βάση (Ομογένεια) Συμβούλιου ή πάλι θα τους γράψει στα παλαιά του υποδήματα και θα εξακολουθεί να ''αποφασίζει και διατάζει'' με τις πλάτες των ''λαμόγιων'' της Αθήνας; Φυσικά, λόγο έχει και η ελληνική κυβέρνηση, της οποίας το ενενεργό ΣΑΕ είναι ''θυγατρική επιχείρηση'' αποβλάκωσης Απόδημων και διάλυσης των Οργανώσεών τους. Το παγκόσμιο ΣΑΕ, με μηδενικό έργο- προσφορά στην Ομογένεια και χωρίς ...νομική υπόσταση στην Ελλάδα(!), στοιχίζει 4-5 εκατ. ευρό (τα φανερά) κάθε χρόνο στους 'Ελληνες φορολογούμενους.
Το ΣΑΕ ΗΠΑ στοιχίζει στους 'Ελληνες φορολογούμενους 1.000+ δολ. καθημερινά, χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα στην Ομογένεια, μ' εξαίρεση ''μηνύματα'', ''ανακοινώσεις'', ''συνεδριάσεις'' και άλλα φαιδρά...
Σημ. σύντ.:
- Το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει λόγο στα οικονομικά και στην δημιουργία Επιτροπών, αλλά ο Συντονιστής πάντα λειτουργεί ατομικά κατά το ''αποφασίζω και διατάζω'', αγνοώντας και την ψήφο των εκπροσώπων της Ομογένειας που τους εξέλεξε, αλλά και τις στοιχειώδεις διαδικασίες λειτουργίας ενός μη ιδιωτικού Οργανισμού.
- Το Περιφερειακό Συμβούλιο -νομίζουμε- δεν έχει λόγο στην κατάργηση/αναστολή του ΣΑΕ ΗΠΑ.
-
Ο Νόμος της Ελλάδας 3480/2006 (ΦΕΚ 161/Α'/2.8.2006) περί οργάνωσης, λειτουργίας, αρμοδιοτήτων ΣΑΕ
- Θα υπάρξει και νομικό πρόβλημα, αν οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ασχοληθούν και διαπιστώσουν ότι μία κυβερνητική Οργάνωση άλλης χώρας, που χρηματοδοτείται από αυτήν, κάνει ''λόμπι'' στις ΗΠΑ (με 501c3) ή παρεμβαίνει γιά υποστήριξη υποψήφιων (όπως έγινε τα τελευταία χρόνια, με καταχωρήσεις ως ΣΑΕ σε αμερικάνικες εφημερίδες γιά όνομα Σκοπίων, επιστολή ΣΑΕάρχη στον πρόεδρο ΗΠΑ με ''παράπονα'', υποστήριξη εκλογής Γιαννούλια μ' επιστολόχαρτο ΣΑΕ κ.ά.). Να θυμίσουμε και την ''ελαφρά'' δήλωση του πρ. γεν. διευθυντή της Γεν. Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, στην περιφερειακή Συνέλευση (Νοέμβριο 2008, Σικάγο): ''Αφού οι Οργανώσεις-μέλη του ΣΑΕ είναι νόμιμες στις ΗΠΑ, άρα είναι και το ΣΑΕ''.
Το δικό μας ερώτημα: Πόσα στοίχισε στους 'Ελληνες φορολογούμενους η διήμερη σύναξη των ΣΑΕριτζήδων ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη (αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχείο, αίθουσα, φαγητά κλπ);

Πάλι έγινε ''ρόμπα'' η ημερήσια ''γεροντοκόρη'': Ούτε είδε, ούτε άκουσε (πάλι) τίποτα γιά την απόφαση του περιφερειακού ΣΑΕ ΗΠΑ. Φυσικό είναι, γιατί ο ΣΑΕάρχης την ταίζει καλά, γιά να προβάλει την μηδενικότητά του. Γιά το ''μαγαζάκι'' της Αστόριας, το χρήμα πάντα πρώτο, πάνω και από την στοιχειώδη ενημέρωση.

ΣΑΕ: 15 χρόνια... Kόστος, περίπου 50.000.000 δολάρια. Αποτέλεσμα, έργο; ΜΗΔΕΝ...

''Το ΣΑΕ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό'' (και μοναδικό: Ποτέ δεν κάνει πράξη ότι εξαγγέλει)

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ:
Το ΣΑΕ δεν υφίσταται ως Νομικό Πρόσωπο στην ελληνική Επικράτεια!
Η παραδοχή αυτή έγινε εκ μέρους του δικηγόρου του Σ.Α.Ε. ως απάντηση στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Γρηγορίου -Δεκ. 2006- εκ μέρους της Διεθνούς Ενώσεως Ελληνικών Κοινοτήτων της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών «Πόντος». Αποτέλεσμα της ανυπαρξίας του Σ.Α.Ε. ως Νομικού προσώπου στην ελληνική Επικράτεια ήταν η απόρριψη του σχετικού αιτήματος από τον αρμόδιο δικαστή. Από σχετική έρευνα που διενήργησαν οι ενδιαφερόμενοι, προέκυψε ότι ως Νομικό Πρόσωπο υφίσταται μόνον το «'Iδρυμα Απόδημου Ελληνισμού», το οποίο παρέχει Γραμματειακή Υποστήριξη στο -ανύπαρκτο- Σ.Α.Ε., ενώ μέσω αυτού διακινούνται και τα σχετικά κονδύλια προς τις περιφέρειες. Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης... Το ΣΑΕ διατηρεί και την εμπορική εταιρία, ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΚΕ.
Ερώτηση: Τι απόγινε με το περίφημο «μνημόνιο πρόθεσης συνεργασίας στον τομέα ηλεκτρονικής τραπεζικής μέσω e-banking και της καταναλωτικής πίστης μέσω έκδοσης χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών», που υπόγραψαν 9 Ιουνίου 2008, ο τότε πρόεδρος του ΤΤ Hellenic POSTBANK 'Αγγελος Φιλιππίδης (του Ταμιευτήριου) και ο πρόεδρος του ΣAE και της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΚΕ, Στ. Ταμβάκης, με σκοπό να βάλουν στο χέρι τους Απόδημους; Γιατί δεν προχώρησε;

May 8-2010

Η περίπτωση ΣΑΕ...Πως μεθοδεύτηκε η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των Απόδημων Ελλήνων


Η γνώμη, το σχόλιό σας                                 Συστήνετε, διαδίδετε το "Καλάμι"                              Επιστροφή στην 1η σελίδα
'Aρθρα-σχόλια-συνεργασίες-επιστολές είναι καλοδεχούμενα (-ες) γιά δημοσίευση. Επιτρέπεται η με κάθε τρόπο μετάδοση, αναδημοσίευση του περιεχόμενου του "Καλαμιού", όταν αναφέρεται τ' όνομά του, με την ένδειξη www.Kalami.net
Στείλτε το Email σας
γιά άμεση ενημέρωση

'Εμφαση στον απόδημο Ελληνισμό - To ΚΑΛΑΜΙ: Γιά "να λέγονται τα πράγματα με τ' όνομά τους".
Γιά να προβάλλονται τα σωστά και να σατιρίζονται τα υπόλοιπα των επώνυμων, που "καβάλησαν καλάμι"